Σφύζει Πόνο Στην Πλάτη

Πόνο στην πλάτη

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των ανθρώπων. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα θηλαστικά, μόνο τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μέση, γιατί να πάει άμεσα αυξάνει σημαντικά το φορτίο στη σπονδυλική στήλη.

Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από πολλά τμήματα, και συχνά σφύζει πόνο στην πλάτη εντοπίζεται μόνο σε ένα από αυτά.

Προκαλεί δυσφορία

Παράγοντες που επηρεάζουν την επιδείνωση της σπονδυλικής στήλης γνωστό σε όλους:

 • καθιστική ζωή η καθιστική ζωή;
 • η έλλειψη άσκησης;
 • ξαφνική άρση βαρών;
 • βαριά σωματική εργασία.

Επιπλέον, η επίδραση των γενετικών παραγόντων και συνοδά νοσήματα, τα οποία, για παράδειγμα, να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος στη σπονδυλική στήλη.

Η σπονδυλική στήλη είναι μια ομάδα των σπονδύλων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ελαστική δίσκους, οι οποίες παίζουν το ρόλο του αμορτισέρ. Η κινητικότητα όλων των τμημάτων που αποδίδουν στο facet αρθρώσεων και του χόνδρου των αρθρώσεων.

Παραβίαση της ακεραιότητας ή της θέσης του σε οποιοδήποτε μέρος του σπονδύλου οδηγεί σε διάφορες παθήσεις, και εξέφρασε τον πόνο.

Οι αιτίες του πόνου στην πλάτη

Από το νωτιαίο μυελό το συγκεκριμένο ρίζες των νεύρων που περνούν κοντά στο σπόνδυλο, και έτσι η δυσφορία που σχετίζεται με την παραβίαση τους.

Ως επί το πλείστον σφύζει πόνο στη σπονδυλική στήλη παρουσιάζεται για τους εξής λόγους:

 1. Ρωγμές στο σπονδύλων.
 2. Το χαμηλό πόνο στην πλάτη.
 3. Σπονδύλωση.
 4. Κήλη μεταξύ των σπονδύλων.
 5. Οσφυαλγία.

Μια τέτοια σοβαρή ασθένεια διακρίνονται εύκολα από το συνηθισμένο πόνο στην πλάτη, διότι στην τελευταία αυτή περίπτωση, είναι μόνο η φλεγμονή ή το τέντωμα των μυών, και η κατάσταση περνάει γρήγορα. Σε περίπτωση τραυμάτων της σπονδυλικής στήλης, οι αισθήσεις είναι εξαιρετικά ισχυρό και απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση μέτρα.

Ρωγμές στη σπονδυλική στήλη

Στην πραγματικότητα, στην ιατρική κοινότητα ότι ο όρος δεν εγκρίθηκε. Ο όρος "κρακ" σημαίνει μάλλον ατελές κάταγμα, χωρίς βλάβη του νωτιαίου μυελού.

Η σπονδυλική στήλη είναι σχεδιασμένα για την υποστήριξη της ολόκληρο το σώμα, ενώ είναι αρκετά ευέλικτο και ευκίνητο, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν να κάνει διάφορες στροφές, κλίσεις. Ωστόσο, ακόμη και αυτές σχεδόν τέλεια ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά ασταθής.

Ρωγμές μπορεί να προκύψει για τους εξής λόγους:

 1. Άσχημη πτώση ή την εκτέλεση αθλητικές ασκήσεις.
 2. Πτώση από μεγάλο ύψος.
 3. Μια απότομη συμπίεση του σώματος (όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα).
Μια ρωγμή στη σπονδυλική στήλη

Οι ηλικιωμένοι αποτελούν μια ειδική ομάδα υψηλού κινδύνου, επειδή έχουν μια τέτοια βλάβη μπορεί να προκύψει ακόμη και με την ελάχιστη πίεση στην πλάτη, τους σπονδύλους είναι πολύ εύθραυστη και δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένο με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία.

Δεν είναι πάντα οι άνθρωποι μπορούν αμέσως ύποπτος για την ίδια παραβίαση της ακεραιότητας των σπονδύλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ρωγμές είναι τόσο μικρή που συνεχίζουν να ζουν. Ωστόσο, οι περισσότερες αλλαγές είναι αμέσως αισθητή.

Τα τυπικά συμπτώματα των καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης:

 • ισχυρή απότομη και έντονη πόνος στο σημείο της ζημίας, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές *
 • αύξηση του πόνου κατά την ψηλάφηση ή την αλλαγή της θέσης του σώματος;
 • το σχηματισμό πρήξιμο και μώλωπες στην περιοχή του τραύματος;
 • η ένταση των μυών πίσω και περιορισμός των κινήσεων.

Αν το αποτέλεσμα της ζημίας που έσπασε μέρος του σπονδύλου, μπορεί να συμπιέσει τις απολήξεις των νεύρων της σπονδυλικής στήλης ή να βλάψει τη σπονδυλική στήλη ίδια, σε αυτή την περίπτωση, ο πόνος, το κάψιμο και sharp και είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης νοσηλείας για να αφαιρέσετε μια σκλήθρα.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Το χαμηλό πόνο στην πλάτη είναι μια παθολογία που σχετίζεται με εκφυλιστικές αλλοιώσεις των μεσοσπονδύλιων δίσκων και αρθρικού χόνδρου.

Αναπτύσσεται πιο συχνά σε άτομα ηλικίας οφείλονται στην κακή διατροφή των ιστών, ωστόσο, πρόσφατα διαγνωστεί "νεότερος". Λόγω της έλλειψης θρεπτικών ουσιών πάσχει πρώτος δίσκος μεταξύ των σπονδύλων, η οποία χάνει την σταθερότητα και την ευελιξία. Είναι μειωμένη σε μέγεθος, πιέζεται και ως αποτέλεσμα να παύσει να εκτελεί την κύρια λειτουργία σε παρακείμενο σπόνδυλο. Αυτό το λεπτό μαξιλάρι δεν είναι σε θέση να διαχωρίσει τον ιστό των οστών της σπονδυλικής στήλης από το άλλο, και αρχίζουν να αλληλεπιδρούν, προκαλώντας φλεγμονή.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Εκφυλιστικές αλλοιώσεις του δίσκου οδηγούν στο ίδιο ανωμαλίες και τσιμπώντας τις ρίζες των νεύρων.

Περαιτέρω αλλαγές επηρεάζουν τη σπονδυλική αρθρώσεις και τους συνδέσμους. Το οστίτη ιστού αυξάνεται, ως αποτέλεσμα να χάσει την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, γίνεται στραβό, να αναπτύξουν την κύφωση και τη σκολίωση.

Για την αναφορά! Το φορτίο, το οποίο διανέμεται άνισα όσον αφορά το ανθρώπινο σώμα, για παράδειγμα, μια βαριά τσάντα που μέρα με τη μέρα σε έναν ώμο οδηγεί σε ασθένειες της σπονδυλικής στήλης.

Για να προκαλέσει την ασθένεια μπορεί να είναι όχι μόνο γήρατος, αλλά και μια σειρά από άλλους λόγους:

 • το αυξημένο φορτίο στη σπονδυλική στήλη: βαριά σωματική εργασία, η παχυσαρκία, τα επαγγέλματα που συνδέονται με την συνεχή συνεδρίαση ή μόνιμη;
 • οι μεταβολικές διαταραχές;
 • δηλητηρίαση;
 • η έλλειψη βιταμινών και ανόργανων συστατικών *
 • σωματικές ασθένειες;
 • ορμονικές αλλαγές.

Το χαμηλό πόνο στην πλάτη διαιρείται σε αυχενική, θωρακική και οσφυϊκή.

Συμπτώματα:
 1. Με την ήττα του τραχήλου της μήτρας, αντιμετωπίζετε τα ακόλουθα συμπτώματα: πόνο στο λαιμό, τα χέρια, μούδιασμα, απώλεια ακοής, με πονοκεφάλους.
 2. Με την ήττα του θώρακα εμφανίζονται: πόνος πόνος στην πλάτη, δύσπνοια, πόνος στο μυ της καρδιάς.
 3. Με την ήττα της οσφυϊκής μοίρας της αισθάνεται μεγάλο πόνο στην πλάτη, το ιερό οστό, στη συνέχεια, απλώνεται στα πόδια. Μπορεί να παρουσιαστούν διαταραχές του ουροποιητικού οργάνων.

Με την ήττα της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι η κυκλοφορία του εγκεφάλου και, κατά συνέπεια, υπάρχουν επιπλέον συμπτώματα:

 • πτώση πίεσης.
 • ναυτία;
 • ζάλη, η εμφάνιση του τελείες και σημεία πριν από τα μάτια.
 • οι διαταραχές του ύπνου.

Συχνά οστεοχόνδρωση παρουσιάζεται ή παλλόμενο πόνο που τραβάει τη σπονδυλική στήλη στην οσφυϊκή περιοχή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 5 top σπονδύλων, που πιέζει όλο το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, αυτή η περιοχή είναι πιο τεταμένες κατά την ανύψωση ενός φορτίου, κλίσης, περιστροφής.

Σπονδύλωση

Σπονδύλωση είναι μια ασθένεια στην οποία τα άκρα των σπονδύλων σχηματίζονται από αυξήσεις στο οστό, παθολογική όγκοι των οστών. Αυτή η κατάσταση είναι το επόμενο βήμα μετά οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Λόγω της παραμόρφωσης των μεσοσπονδύλιων δίσκων και την ανάπτυξη της τοπικής φλεγμονής πήξει τον ιστό των οστών της σπονδυλικής στήλης. Τελικά αρχίζουν να καταθέσει άλατα ασβεστίου, σχηματίστηκε η λεγόμενη αιχμές, που συμπιέσει τις ρίζες των νεύρων και του νωτιαίου σκάφη.

Σπονδύλωση

Τα αίτια της νόσου συχνά είναι:

 • πίσω από τραυματισμό;
 • το γήρας;
 • χρόνια νοσήματα (υπέρταση, διαβήτης);
 • η παχυσαρκία.

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με οστεοαρθρίτιδα και εκδηλώνεται με τη μορφή του πόνου στην περιοχή που νευρώνεται, την ένταση των μυών, περιορισμό της κινητικότητας, αυξημένη κύφωση ή λόρδωση.

Ενδιαφέρον γεγονός! Σπονδύλωση υπέστη άλλου αρχαίου λαού. Οι αρχαιολόγοι είναι σε θέση να ανιχνεύσει τέτοιες παθολογικές αλλαγές στη σπονδυλική δομές και τα λείψανα των μούμιες.

Κήλη μεταξύ των σπονδύλων

Η νόσος συνήθως δεν εμφανίζονται απότομα. Σταδιακή συμπίεση δίσκου που βρίσκεται μεταξύ των σπονδύλων. Ένα μέρος από τον ινώδη δακτύλιο (εξωτερικό κέλυφος) πέρα από την άκρη των σπονδύλων. Σε αυτή την κατάσταση, να μιλήσει μόνο του δίσκου προεξοχή.

Με ένα ισχυρό ή απότομη συμπίεση, η ανεπαρκής διατροφή των ιστών του ινώδη δακτυλίου να σκάσει και στη συνέχεια το εσωτερικό μέρος του δίσκου pulpous πυρήνα. Σε αυτή την περίπτωση, η διάγνωση είναι κήλη. Ο πυρήνας επηρεάζει τις νευρικές απολήξεις και, επομένως, προκαλεί τον πόνο.

Πιο συχνά οι κήλες είναι μεταφρασμένη στην οσφυϊκή μοίρα της. Το άτομο βιώνει τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • πόνος, καταλήγει στην γλουτούς και τα πόδια;
 • μούδιασμα των ποδιών;
 • η αποτυχία του ουρογεννητικού συστήματος.

Για κήλη του τραχήλου της μήτρας χαρακτηρίζεται από: μούδιασμα στα χέρια, διακυμάνσεις πίεσης, ζάλη, πόνο που ακτινοβολεί στους ώμους.

Για κήλη του θώρακα (η οποία συμβαίνει λιγότερο συχνά) ένα χαρακτηριστικό πόνο στο στήθος, που συχνά εκλαμβάνεται ως ασθένεια των γειτονικών οργάνων.

Οσφυαλγία

Ο όρος οσφυαλγία αναφέρεται σφύζει χαμηλότερο πόνο στην πλάτη με διαφορετικές αιτίες. Αυτό δεν είναι μια ανεξάρτητη ασθένεια, αλλά μόνο μια εκδήλωση των αρνητικών μεταβολών των σπονδύλων.

Οσφυαλγία

Η βάση της οσφυαλγίας είναι δυστροφικές και εκφυλιστικές διαδικασίες της σπονδυλικής στήλης. Συχνά, η αιτία όπως και πολλές άλλες προϋποθέσεις – το χαμηλό πόνο στην πλάτη.

Επιπλέον, οσφυαλγία μπορεί να προκληθεί από:

 • η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα;
 • οι τραυματισμοί και οι όγκοι της σπονδυλικής στήλης;
 • φυματίωση;
 • συγγενής δυσπλασία.

Η κατάσταση είναι συχνά αναφέρεται ως οσφυαλγία πόνος στην οσφυϊκή μοίρα, αφού η προκύπτουσα πόνος είναι απότομη και έντονη.

Σε αυτή την κατάσταση το άτομο είναι έντονα λυγισμένα και δεν μπορεί να ισιώσει. Ανακούφιση φέρνει την πρηνή θέση πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια βάλει κάτω από το μαξιλάρι. Επειδή ο οξύς πόνος εμφανίζεται το σπασμό μυών και τους μύες ακόμη πιο ισχυρή δυσφορία.

Αν επηρεάζει το ισχιακό νεύρο ρίζες παρουσιάζεται οσφυαλγία, πόνος εξαπλώνεται σε γλουτούς και τους μηρούς.

Εκτός από τον πόνο στη μέση σας προκαλεί τέτοια συμπτώματα, όπως:

 • το μούδιασμα του δέρματος στην περιοχή του οξέος πόνου ή, αντίθετα, μια αίσθηση μούδιασμα και "καρφίτσες και βελόνες";
 • αίσθημα παλμών της καρδιάς;
 • εφίδρωση.

Ο όρος οσφυαλγία μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως αρκετές ημέρες και μερικές φορές ολοκληρώνονται ανεξάρτητα και χωρίς καμία παρέμβαση.

Σφύζων πόνος στην πλάτη είναι σχεδόν πάντα ένα σήμα βλάβες της σπονδυλικής στήλης. Δεν είναι αρκετό για να χαλαρώσετε ή να αλλάξετε τη θέση. Κατά τα πρώτα σημάδια της παθολογίας θα πρέπει να πάει σε γιατρό για μια ακριβή διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία.