Όταν τον πόνο στην πλάτη

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα από τα πιο συχνούς λόγους για επισκέψεις σε γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, με αυτό το σύμπτωμα, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μου που ανέκυψαν από 90% έως 100% των ενηλίκων. Πίσω προβλήματα είναι στον κατάλογο των αιτιών της περίθαλψης στο νοσοκομείο.

Ο πόνος στην πλάτη είναι πολύ διαφορετική. Μερικές φορές είναι μόνο μια συνέπεια κόπωση ή μυϊκή καταπόνηση, αλλά μερικές φορές δείχνει μια σοβαρή ασθένεια. Ο πόνος μπορεί να προκύψει ανάμεσα στις ωμοπλάτες, τη χαμηλότερη πλάτη, πλευρά της σπονδυλικής στήλης, για να δώσει ένα χέρι ή ένα πόδι. Συχνά οδηγούν στην παραβίαση των κινήσεων της σπονδυλικής στήλης. Κάποιοι "τραβήξει" το άλλο "καθίκια", το τρίτο πίσω "φωτιές". Είναι σημαντικό να βρει και να εξαλείψει την αιτία, διαφορετικά, με την πάροδο του χρόνου, το σύμπτωμα μπορεί να ενταθεί, έτσι ώστε να μετατρέψει έναν άνθρωπο σε ανάπηρο.

Για ποιες ασθένειες υπάρχει πόνος στην πλάτη;

πόνο στην πλάτη

Πιο συχνά πόνο στην πλάτη είναι οξεία, δηλαδή, να διαταράξει όχι περισσότερο από τρεις μήνες. Σπάνια, μια πιο παρατεταμένη, χρόνιο πόνο.

Το πιο κοινότυπο λόγο — το υψηλό άσκηση ανεκπαίδευτο άνδρες. Έπρεπε να αυξήσει το Γραφείο στον τέταρτο όροφο του σπιτιού, όπου δεν υπάρχει ανελκυστήρας — και την επόμενη μέρα το πίσω μέρος αρχίζει να "γκρινιάζεις".

Συχνά πίσω αρχίζει να πονούν μετά από τραυματισμό. Πιο συχνά, είναι μόνο μια μελανιά, αλλά μερικές φορές υπάρχουν πιο σοβαρές κακώσεις της σπονδυλικής στήλης: υπερξαρθρώσεις των σπονδύλων, κατάγματα συμπίεσης. Η σωστή διάγνωση βοηθά να καθορίσει την ακτινογραφία,την αξονική τομογραφία.

Πιστεύεται ότι μια κοινή αιτία του πόνου στην πλάτη — myofascial σύνδρομο πόνου. Στο πίσω μέρος υπάρχουν περιοχές έντασης — τα λεγόμενα trigger points. Γίνονται πηγές του πόνου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με τον πόνο στην πλάτη — το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Αλλά πολλοί σύγχρονοι γιατροί, που εγείρει ερωτήματα. Πιστεύεται ότι το χαμηλό πόνο στην πλάτη οφείλεται σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις της σπονδυλικής στήλης. Αλλά οι αλλαγές αυτές είναι σχεδόν όλοι οι άνδρες μετά τα 40 έτη, όμως, πόνος στην πλάτη, δεν είναι καθόλου.

Αν εκφυλιστικές αλλαγές που συμβαίνουν στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, τα πυκνά εξωτερικό μέρος είναι τεντωμένο και έχει καταστραφεί, και η εσωτερική μαλακή έναρξη διόγκωσης εκτός των σπονδύλων ασκεί πίεση στις ρίζες των νεύρων και της σπονδυλικής στήλης, προκαλώντας πόνο. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται κήλη δίσκου.

Λανθασμένη στάση του σώματος και η σκολίωση μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο.

Η οστεοπόρωση είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση. Ιστού των οστών έχει καταστραφεί, χάνει την πυκνότητα, συμπεριλαμβανομένων των σπονδύλων. Μια σπάνια αιτία του πόνου στην πλάτη είναι ένας κακοήθης όγκος που τη συμπίεση του νωτιαίου μυελού και των νεύρων.

Που έχουν συχνά πόνο στην πλάτη;

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου, αν υπάρχουν στη ζωή σας, θα πρέπει, αργά ή γρήγορα, με μεγαλύτερη πιθανότητα μια πληγή πίσω και θα έχετε προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη:

 • καθιστικός τρόπος ζωής;
 • βάρος *
 • πλατυποδία;
 • η υπερβολική άσκηση;
 • συχνές άγχος — που προκαλούν χρόνια μυϊκή ένταση.

Συχνά ο πόνος μπορεί να προκύψει ή να αυξήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να πάτε στο γιατρό;

Αν το πίσω πονάει πολύ και καιρό, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επισκεφθείτε νευρολόγο. Αλλά κάποια ανησυχητικά συμπτώματα - "ουρλιάζει" για εκείνη την επίσκεψη στο γιατρό είναι:

• έντονο πόνο μετά από τραύμα;
• πόνο στην πλάτη σε συνδυασμό με πυρετό;
• ακράτεια των κοπράνων και ούρων;
• έντονο πόνο που ακτινοβολεί στα όπλα, το πόδι, που συνοδεύεται από μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και άλλες δυσάρεστες αισθήσεις;
• έντονο πόνο, που πάντα ενοχλεί, παραμένει ακόμα και κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης.

Πώς να διαγνώσει την αιτία του πόνου στην πλάτη;

θεραπεία

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας νευρολόγος μπορεί να ονομάζεται η αιτία του πόνου μετά από την επιθεώρηση, χωρίς πρόσθετες δοκιμές. Αν η αιτία θα πρέπει να διευκρινιστεί, καταφεύγουν σε^

 • ακτινογραφία,
 • CT,
 • μαγνητική τομογραφία,
 • ηλεκτρομυογραφική (εγγραφή των ηλεκτρικών ερεθισμάτων στα νεύρα και τους μυς μέσω ειδικών ηλεκτροδίων),
 • μερικές φορές απαραίτητες εξετάσεις αίματος.

Ένα από τα πιο εύκολος και γρήγορος έρευνας που βοηθά να αξιολογήσει την κατάσταση της σπονδυλικής στήλης και για την ανίχνευση της παθολογίας — ακτινογραφία. Συνήθως οι εικόνες είναι κατασκευασμένο σε δύο επίπεδα, μετωπιαίο και το προφίλ. Σύλληψη, συνήθως 4-6 παρακείμενων σπονδύλων, το οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται από την παθολογία.

Ακτινογραφίες της σπονδυλικής στήλης βοηθά στον εντοπισμό των διαταραχών της σπονδυλικής στήλης (τα σώματά τους, τις καμάρες και τις διαδικασίες), μεσοσπονδύλιους δίσκους και τις αρθρώσεις, οι τραυματισμοί (κατάγματα, υπερξαρθρώσεις των σπονδύλων), συγγενείς ανωμαλίες, οστεόφυτα (υπερανάπτυξη των οστών), οστεοπόρωση και άλλες αλλαγές.

Πώς να μεταχειριστεί τον πόνο στην πλάτη;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πόνος στην πλάτη δεν προκαλούνται από σοβαρές ασθένειες. Το δυσάρεστο σύμπτωμα που μπορεί να αντιμετωπίσει:

 • Μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα.
 • Ιατρική γυμναστική.
 • Μασάζ.
 • Φυσιοθεραπεία.
 • Για πολλούς ανθρώπους η χειροπρακτική βοηθά.
 • Με κάποιο χρόνιο πόνο στην πλάτη με επιτυχία να αντιμετωπίσει αντικαταθλιπτικά.

Πιο συχνά νοσήματα που προκαλούν πόνο στην πλάτη είναι πολύ δεκτικά σε ιατρική θεραπεία. Για την εκτέλεση των απαραίτητων resort σπάνια. Φυσικά, σε ορισμένες παθολογίες η πλέον να αναβάλει την επίσκεψη στο γιατρό και να αρχίσει η θεραπεία, η αυξανόμενη αλλαγές στη σπονδυλική στήλη, αντίστοιχα, αυξάνεται και η πιθανότητα να είναι στο τραπέζι στο χειρουργείο.