Γιατί τον πόνο στην πλάτη

Η δομή του μυοσκελετικού συστήματος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το μυ, χωρίς κόκαλα, ούτε οστά χωρίς μύες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωριστά το ένα από το άλλο. Ως εκ τούτου, αν η νωτιαία μυϊκή σύστημα είναι αδύναμο, και τα πίσω προβλήματα, δεν έχουν να περιμένουν πολύ καιρό. Στο πρώτο μέρος αρχίζει να υποφέρει τη στάση του σώματος και το άτομο αισθάνεται δυσφορία κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων. Αλλά, φυσικά, δεν είναι κάθε πόνος στην πλάτη για να εξηγήσει τους αδύναμους μυς κορσέ και τη χαμηλή φυσική δραστηριότητα. Υπάρχουν διάφορες υποσχέσεις για την εμφάνιση επεισοδιακή και χρόνιο πόνο.

Επεισοδιακό πόνο

πόνο στην πλάτη

Επεισοδιακό πόνο στην πλάτη που ονομάζεται ένα προσωρινό φαινόμενο, που εμφανίζεται ξαφνικά και, επίσης, εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη. Αυτά τα άμεσα οι κατασχέσεις δεν συνδέονται με σοβαρές ασθένειες ή σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα βιώνει δυσφορία ή υποφέρει από έντονο στρες. Αν για ένα μεγάλο διάστημα για να μείνει το σώμα χωρίς προσοχή, επεισοδιακό πόνο μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια. Σκεφτείτε τι θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτή την κατάσταση:

  • Η υπερβολική μυϊκή φορτίο. Παρατεταμένη υψηλός-φορτίων επεισοδιακή πόνος μπορεί να γίνει χρόνιο. Είναι εύκολο να δούμε μια σταδιακή επιδείνωση της υγείας στο μανιώδεις κηπουρούς, τους κηπουρούς, τους κηπουρούς που περνούν πολύ χρόνο, καμπούρης. Φυσικά, το έργο για το έδαφος δεν έχει τα πλεονεκτήματα, είναι σημαντικό να εναλλάσσονται εργασία με ξεκουραστούν και να κατανέμει σωστά το φορτίο στο σώμα. Συχνά αρχίζουν να διαταράξει τον πόνο στην πλάτη μετά την άρση "υπερβολική" βάρος. Να θυμάστε ότι η άρση βαρέων πρέπει να είναι από καθιστή θέση, έτσι, το κύριο φορτίο πέφτει στα πόδια του. Αλλά αν σηκώσεις το φορτίο με το συνηθισμένο τρόπο, έσκυψε στη μέση, τότε το κύριο βάρος να παίρνει τη σπονδυλική στήλη και τα προβλήματα δεν θα κρατήσει το ίδιο περιμένω πολύ. Αλλά δεν νομίζω ότι η απουσία της φυσικής επιβαρύνει το ανοσοποιητικό από τον πόνο στην πλάτη. Ξοδεύει μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία θέση μπροστά από μια οθόνη ή ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ βλάπτει τη σπονδυλική στήλη, και να εργαστούν για τα κρεβάτια. Έτσι, ξεκινώντας από να παρατηρήσει το "πρόβλημα" με την πλάτη σας να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ασκήσεις για την πλάτη και να επανεξετάσει τον τρόπο ζωής και δυσάρεστες αισθήσεις θα εξαφανιστούν.
  • Καθιστική εργασία, ταξίδια και άβολη θέση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε επεισοδιακό πόνο στην πλάτη, πόνος αισθήσεις μπορεί να γίνει όλο και περισσότερο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ακατάλληλη στάση του σώματος οδηγεί σε συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων που μειώνουν τη ροή των θρεπτικών συστατικών στους μυς. Επομένως, μην ξεχνάτε κάθε ώρα να κάνω γυμναστική ή ασκήσεις για την πλάτη. Αλλά τα προβλήματα με το άβολο μέρος για να κοιμηθεί θα πρέπει να λυθεί ριζικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας.
  • Υποθερμία. Περνούν πολλές περιόδους έξω στο κρύο, ρεύματα αέρα, τον αέρα και κλιματισμού μπορεί να προκαλέσει υποθερμία. Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής είναι "οσφυαλγία" στο πίσω μέρος ή μια απότομη πόνος που δεν επιτρέπει στο άτομο να κινηθεί ελεύθερα (οσφυαλγία). Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια αλοιφή, ξηρά θερμότητα και να παρέχει ξεκούραση. Όταν έντονα συναισθήματα ενθαρρύνονται να λαμβάνουν αναλγητικά.
  • Το τέντωμα των μυών, μώλωπες και τραυματισμούς. Πτώσεις και οι τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη, αλλά η σωστή θεραπεία μπορεί να αποτρέψει τις συνέπειες. Μικρές κακώσεις αντιμετωπίζονται με ξεκούραση και αναλγητικά, βλάβη που οδηγεί σε απώλεια της δίσκους και άλλα σοβαρά προβλήματα, τα οποία χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη στο νοσοκομείο. Όταν σοβαρούς τραυματισμούς πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι ένα σταθερό σύντροφο και να πάει στο χρόνιο στάδιο.

Το χρόνιο πόνο

Χρόνιο πόνο στην πλάτη δεν μπορεί να αγνοηθεί, που μπορεί να υποδεικνύει τις ασθένειες της σπονδυλικής στήλης ή "σφάλματα" στη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Αυτο-θεραπεία είναι απαράδεκτη, καθώς χωρίς ιατρική φροντίδα το άτομο δεν μπορεί σωστά να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος, και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την κατάλληλη, αποτελεσματική θεραπεία. Οι κύριες αιτίες του χρόνιου πόνου στην πλάτη μπορεί να είναι:

pricin πόνο στην πλάτη
  • Μυαλγία. Μπανάλ υποθερμία μπορεί να εξελιχθεί σε μια χρόνια φλεγμονή των ιστών, που ονομάζεται μυαλγία. Φλεγμονή του ιστού μυών ασκήσει πίεση στα νεύρα, που οδηγεί σε πόνο. Δεν είναι ιάσιμη μυαλγία οδηγεί σε απώλεια της ευαισθησίας.
  • Το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Η ασθένεια εμφανίζεται συχνά με φόντο την υπερβολική μυϊκή άσκηση, η καθιστική ζωή, λάθος διατροφή. Οστεοχόνδρωση παρουσιάζεται εκφυλιστικές αλλοιώσεις των αρθρώσεων, απώλεια της ελαστικότητας της σπονδυλικής στήλης και τη μείωση της απόστασης μεταξύ των δίσκων.
  • Κήλη μεσοσπονδύλιου. Αυτή η παθολογία είναι πιο συχνή σε άτομα ηλικίας άνω των 40, αυτό συμβαίνει λόγω της συμπίεσης της σπονδυλικής στήλης. Μειώνεται όχι μόνο η απόσταση μεταξύ των σπονδύλων, αλλά επίσης είναι η καταστροφή των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Αυτή η οδυνηρή κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς, το σημαντικότερο, την επικαιρότητα και την επιμονή.
  • Σπονδυλολίσθηση ή διόγκωση των σπονδυλικών δίσκων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι αδύνατο να εφαρμόσετε χειροκίνητη θεραπεία, είναι απαραίτητο να κάνουμε μια ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία και συμβουλευτείτε έναν νευρολόγο.
  • Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ή φλεγμονή των συνδέσμων και των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης. Συχνά το άτομο αισθάνεται πόνο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Η νόσος εξελίσσεται γρήγορα και απλώνεται σε ολόκληρη την σπονδυλική στήλη.
  • Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Πρώτον, δεν είναι αδέξιος, μετά την σκολίωση και την κύφωση.

Να προσέχεις τον εαυτό σου, γιατί κάθε ασθένεια είναι ευκολότερο να αποτραπεί από το να θεραπεύσει.