Πίσω πόνο στη μέση

Συχνά, όταν παράπονα για πόνο στην πλάτη, στη μέση των ασθενών αποκάλυψε μια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Αλλά μπορούν επίσης να αναπτύξουν άλλες ασθένειες: οστεοχόνδρωση, σπονδύλωση, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, κήλη μεσοσπονδύλιου, κ. λπ. δεν αποκλείεται η παθολογία της άρθρωσης του ώμου, ώμου, κλείδας οστών σύνδεση.

πίσω πόνο στη μέση

Γιατί υπάρχει τέτοιο σύμπτωμα και τι πρέπει να κάνετε για τη θεραπεία και τη διάγνωση – είπε στο υλικό. Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε την κατανομή της παθολογίας, για το οποίο οι γιατροί τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης νόσου.

Εάν ανησυχείτε για τον πόνο στην πλάτη, στη μέση, μπορείτε να εγγραφείτε για ένα δωρεάν είσοδο στην κλινική μας, εγχειρίδιο θεραπείας στη Μόσχα. Εδώ, θα πρέπει να εξεταστεί από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρό της σπονδυλικής στήλης. Θα είναι σε θέση να κάνει μια ακριβή διάγνωση, εξατομικευμένη θεραπεία που θα μπορούσε να συστήσει, εάν είναι απαραίτητο, το πέρασμα του επιπλέον εξετάσεις.

Ο πόνος της σπονδυλικής στήλης στη μέση πίσω: τι να κάνω;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν έχετε ένα σπονδυλικής στήλης στη μέση πίσω, είναι να πάει στο γιατρό. Αν υπάρχουν συνοδά συμπτώματα, αναφέροντας παθολογία του καρδιαγγειακού συστήματος, θα πρέπει πρώτα να επισκεφθείτε το γιατρό καρδιολόγο. Η βοήθεια μπορεί να είναι απαραίτητη, εάν τα ακόλουθα σημεία:

 • κυάνωση των χειλιών και nasolabial τρίγωνο (κυάνωση στο φόντο της κυκλοφορική ανεπάρκεια);
 • διαταραχές της καρδιάς;
 • το πρήξιμο κάτω από τα πόδια και τα χέρια;
 • δυσκολία στην αναπνοή, συμπεριλαμβανομένου του εύα μόνη της, η οποία ενισχύεται από την ύπτια θέση.
 • βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.

Αν τέτοια συμπτώματα απουσιάζουν, τότε με μεγάλη πιθανότητα ο πόνος που προκαλείται από τα προβλήματα στην περιοχή των μεσοσπονδύλιων δίσκων ή σπονδυλικών σωμάτων. Λιγότερο πόνο στη σπονδυλική στήλη, μέση, πίσω, το ιστορικό των τραυματισμών του μεσοσπονδύλιου και μεσοσπονδύλιες αρθρώσεις. Υπάρχει μια υψηλή πιθανότητα πρόπτωση και κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, σκολίωση και άλλες στάση διαταραχές.

Όταν ο πόνος στη σπονδυλική στήλη είναι απαραίτητη για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η οστεομαλακία και η οστεοπενία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα των νέων γυναικών σε "ενδιαφέρουσα θέση". Η εγκυμοσύνη είναι πολύ δύσκολο για το σώμα της γυναίκας χρόνο. Υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη σε πολλά θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες. Αν η διατροφή μιας εγκύου γυναίκας περιέχει ανεπαρκή ποσότητα ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D στο σώμα της αρχίζει η διαδικασία της εξυγίανσης του ιστού των οστών λόγω της έκπλυσης των αλάτων ασβεστίου. Μπορεί να βλάψει τα δόντια, τα οστά, τα οποία υπόκεινται σε κάμψη, η άρθρωση των οστών της πυέλου και της σπονδυλικής στήλης.

Πόνος στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πάντα ένας λόγος για να πάει στο γιατρό. Κατά την περίοδο από 30 εβδομάδες είναι ιδιαίτερα συνιστάται να επισκεφθείτε έναν γιατρό και να υποβληθεί πορεία του manual therapy. Αυτό θα επιτρέψει στον οργανισμό να προετοιμαστεί για τον τοκετό και να εξαλείψει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος που επηρεάζουν τις γυναίκες.

Εάν έχετε ένα σπονδυλικής στήλης στη μέση πίσω στο άτομο, τότε είναι απαραίτητη για να αποκλειστεί η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Για την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα είναι χαρακτηριστικά παρουσιάζουν δυσκαμψία το πρωί, η οποία λαμβάνει χώρα την ώρα του γεύματος και όχι μέχρι το επόμενο πρωί. Αυτό είναι το πρώτο σημάδι για την ανάπτυξη αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Θα πρέπει να πάτε σε δεξίωση στον ορθοπεδικό. Στα μεταγενέστερα στάδια της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας η σπονδυλική στήλη παύει να έχει την ικανότητα για την ευελιξία και την κινητικότητα. Μετατρέπεται σε ένα απολιθωμένο δομή που δεν επιτρέπει σε σας για να λυγίσει, να λυγίσει, να μετατρέψει τον κορμό σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας μεθόδους manual therapy χρησιμοποιείται στα πρώτα στάδια της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας.

Γιατί πίσω πονάει στη μέση του πίσω;

οι αιτίες του πόνου στην πλάτη

Γιατί τον πόνο στην πλάτη, στη μέση του τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες; Για να κατανοήσουμε αυτό το ερώτημα, είναι απαραίτητο να εξετάσει προσεκτικά την ανατομία της περιοχής του μυοσκελετικού συστήματος.

Στη μέση της πίσω στην πλάτη της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Αποτελείται από 12 σπονδύλους. Διαφέρουν στη δομή τους: στις επιφάνειες πλευρά είναι παράκτιες βόθρου. Ακουμπούν τα κεφάλια από τα τόξα των πλευρών. Έτσι σχηματίζεται μια κινητή άρθρωση, μέσω του οποίου η κίνηση των πλευρών κατά την εκτέλεση αναπνευστικές κινήσεις. Όταν εισπνέετε από την αψίδα της πλευρά κάνει την ανύψωση στην κορυφή και στο στήθος που επεκτείνεται. Η κινητικότητα που παρέχεται από τον μεσοπλεύριοι μύες και το διάφραγμα που χωρίζει την θωρακική κοιλότητα από την κοιλιακή.

Η θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης έχει μια φυσιολογική κάμψη με τη μορφή των γραμμάτων, που ονομάζεται κύφωση. Όταν η κύφωση εμφανίζεται το αίσθημα της μια επίπεδη πλάτη, με την επιδείνωση πίσω γίνεται γύρο, και η κακή στάση του σώματος. Και αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει πόνο στη σπονδυλική στήλη, επειδή πάσχουν από το πλευρικό σπονδυλικών αρθρώσεων που παραμορφώνονται και υπόκεινται σε καταστροφικές διεργασίες.

Αν πονάει στην πλάτη, στη μέση του πίσω, τότε είναι επίσης σημαντικό να αποκλείσει την ανάπτυξη σκολίωσης. Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από την παραβίαση της στάσης του σώματος κατά την πλευρική αεροπλάνο. Ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει τα ακόλουθα συμπτώματα σκολίωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης:

 • ένας ώμος είναι χαμηλότερη από τα άλλα;
 • ενώ κάθεται ο κορμός γέρνει προς τη μια κατεύθυνση.
 • οι γωνίες των πτερυγίων βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα.

Τα συμπτώματα της σκολίωσης μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά. Πόνος στη μέση πίσω είναι ένα από τα πρώτα σημάδια. Όταν η καταγγελία θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό. Ο γιατρός μέσω του εγχειριδίου εξέταση και πλάγιων ακτινογραφιών για τον προσδιορισμό της παρουσίας της σκολίωσης, η μορφή και το βαθμό της παθολογικής παραμορφώσεις. Ανάλογα με τη διάγνωση που θα συστήσει θεραπεία.

Γιατί ο πόνος ανάμεσα στις ωμοπλάτες πίσω στη μέση

Ακριβώς γιατί ο πόνος ανάμεσα στις ωμοπλάτες πίσω στη μέση, μπορεί να είναι μόνο σε μια πρόσωπο-με-πρόσωπο με το εγχειρίδιο μελέτης και της διάγνωσης λειτουργικών δοκιμών. Από τις πιο κοινές αιτίες αυτής της συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • εσφαλμένη δήλωση του ποδιού, με αποτέλεσμα, κατά την κατανομή του φορτίου σοκ όταν το περπάτημα και το τρέξιμο δεν επηρεάζει την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και πλήττει το στήθος, προκαλώντας αυξημένη πίεση στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και προκαλεί πόνο;
 • κάθε είδους παραβιάσεις της στάσης του σώματος και την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης οδηγούν σε ότι αρχίζουν να διασπούν τις παράκτιες σπονδυλικών αρθρώσεων, τη θέση κλειδώματος του θώρακα;
 • το υπερβολικό σωματικό βάρος, που σχετίζονται κυρίως με σπλαχνική παχυσαρκία, οδηγεί σε παραβίαση των διατάξεων του διαφράγματος και η αλλαγή της ισορροπίας intracavitary πίεση επηρεάζει αρνητικά τη θέση της τα τόξα των πλευρών, το οποίο μπορεί να τραυματίσει τους μεσοπλεύριους μυς και τα νεύρα;
 • το διαφορετικό μήκος των ποδιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκύπτουν από την καταστροφή του ισχίου ή γόνατος – σχηματίζονται δευτεροβάθμια σκολίωση με αντισταθμιστικό σκοπό *
 • spondylosis, spondylosis και άλλες μορφές ζημίας των αποφυσιακών αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης και των πλευρών;
 • η ενδοσπονδυλική προεξοχή, κήλη, σπονδυλική στένωση;
 • οστεόφυτα αποτελούν συχνά για τις ειδικές πινακίδες των θωρακικών σπονδύλων λόγω του μικρού της κινητικότητας *
 • μετατόπιση του σπονδυλικού σώματος υπό την επίδραση των τραυματικών παράγοντες (πτώση, μώλωπες, κατάγματα των σπονδυλικών σωμάτων και ακανθώδεις αποφύσεις).
σε τι γιατρό να απευθυνθώ

Αν τον πόνο στην πλάτη, στην κορυφή, στη μέση, είναι επίσης απαραίτητο να εκτελέσει τη διαφορική διάγνωση με ασθένειες της καρδιάς και των πνευμόνων. Συνιστάται η ασθενής να κάνουν ακτινογραφίες θώρακος, σε περίπτωση που θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν πνευμονολόγο καρδιολόγο, για την εκτέλεση εξετάσεων ΗΚΓ, κλπ.

Γιατί πονάει στη μέση, πίσω, κοντά στην σπονδυλική στήλη;

Συχνά πονάει στη μέση, πίσω, κοντά στη σπονδυλική στήλη είναι πολύ συνδέσμου που υποστηρίζει την ισορροπία όλων των σπονδυλικών σωμάτων. Όλοι οι σύνδεσμοι της σπονδυλικής στήλης είναι δύο πολύ επιμήκη σύνδεσμο, με αρχή την περιοχή του ινιακού οστού, και κοντά στο τέλος του κόκκυγα (μπροστά και πίσω). Σύντομη καλώδια είναι κίτρινο και Mezobereny.

Οι σύνδεσμοι της σπονδυλικής στήλης είναι υπεύθυνοι για την ακεραιότητα της δομής, της διατήρησης του σπονδυλικού σώματος σε μια προκαθορισμένη θέση. Με τη μείωση του ύψους του μεσοσπονδύλιου δίσκου είναι μια σταδιακή μείωση του μήκους των συνδέσμων. Ως εκ τούτου, στα πρώτα στάδια της προεξοχή που υπάρχει αστάθεια της θέσης των σπονδυλικών σωμάτων. Μπορεί να συνοδεύεται από περιοδική τσίμπημα νωτιαία νεύρα που εκτείνεται από το νωτιαίο μυελό μέσα από τις τρύπες.

Γιατί τον πόνο στην πλάτη, στη μέση του οστεοχόνδρωση; Εδώ ο ρόλος που παίζεται από διάφορους παράγοντες. Η πρώτη είναι μια εκφύλιση και εκφύλιση του ινώδους ιστού των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Χάνει την ελαστικότητά του και υποβάλλεται σε μια συνεχή διαδικασία της αφυδάτωσης, το ράγισμα και πύρωση. Προκαλεί επαναλαμβανόμενες βλάβες της φλεγμονώδους αντίδρασης. Όταν συρόμενη μέρος του πηκτοειδή πυρήνα μέσα στο σχηματίζεται ρωγμή στον ινώδη δακτύλιο παρουσιάζεται κήλη. Είναι μια πηγή πρωτεϊνών ενώσεις που αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα ως ξένο. Σε απάντηση σε αυτό, εμφανίζεται μια αντίδραση της φλεγμονής.

Ένας άλλος παράγοντας για την εμφάνιση του πόνου είναι μια αντισταθμιστική αντίδραση στην υπερβολική μυϊκή ένταση πίσω πλαίσιο. Ανεξάρτητα από τη θέση και την εστίαση της φλεγμονώδους αντίδρασης της σπονδυλικής στήλης που περιβάλλει τους μυς εκτίθενται σε υπερβολική τάση να αντισταθμίσουν το χαμένο απορρόφηση των κραδασμών. Έτσι οποιαδήποτε θέση των σπονδυλικών σωμάτων, που χωρίζονται από ένα σπασμένο δίσκων μεταξύ των σπονδύλων. Υπερβολική ένταση των μυών δίνει μακράς διαρκείας πόνου, το οποίο ενισχύεται, όταν προσπαθεί να εκτελέσει οποιαδήποτε κίνηση.

Αν είναι πολύ πιασμένος στη μέση

Αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης στη μέση, είναι σημαντικό να αποκλειστεί η πιθανότητα της νεφρικής νόσου. Θετικό σύμπτωμα pasternatskogo είναι η ένδειξη για συνταγή νεφρική υπερηχογράφημα, ουρογραφία, ανάλυση ούρων. Αν υπογράψεις pasternatskogo αρνητική, ο γιατρός πραγματοποιεί διαφορική διάγνωση και να προσδιορίζει μία μορφή της παθολογίας της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί να είναι spondylosis, σπονδύλωση, αρθροπάθεια deformans από το πλευρό σπονδυλικών αρθρώσεων, οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, κ. λπ.

Αν πληγή πίσω στη μέση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό. Ο γιατρός μπορεί να θέσει διάγνωση και να συνταγογραφήσει μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Με τη βοήθεια των μεθόδων του manual therapy μπορεί να αντιμετωπιστεί σχεδόν όλες οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων. Είναι δυνατόν να θεραπεύσει πλήρως το χαμηλό πόνο στην πλάτη και να απαλλαγούμε από την κήλη δίσκου, για να επαναφέρετε την κινητικότητα του ουλώδους παραμόρφωση του μυϊκού ιστού, που να αποκλείει την ανάπτυξη της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας χειροπρακτική:

 1. μασάζ και οστεοπαθητική για να αποκατασταθεί η ελαστικότητα των ιστών, την μικροκυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού υγρού;
 2. φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία – για τόνωση του μυϊκού πλαίσιο της πίσω και να βελτιώσουν την κατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος;
 3. ρεφλεξολογία – για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγέννησης των κατεστραμμένων ιστών;
 4. φυσική θεραπεία, ως συμπληρωματικό μέτρο.
 5. λέιζερ θεραπεία για ασθένειες που απαιτούν συγκεκριμένο χώρο εφαρμογής.
η θεραπεία του πόνου στην πλάτη

Μπορείτε να εγγραφείτε για ένα δωρεάν είσοδο στην κλινική μας, manual therapy. Γιατρός με την ακριβή διάγνωση θα είναι σε θέση να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές, και εάν είναι απαραίτητο – θα αναπτύξει ένα πλήρες εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.