Αν οσφυαλγία που δεν περνά

Το 99% από τις αιτίες του πόνου στην πλάτη - παραβίαση των διατάξεων των σπονδύλων και, ως αποτέλεσμα, ένα τσιμπημένο νεύρο - εξ ου και ο πόνος. Αν δεν θέλετε να πάτε στο γιατρό, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, φυσικά, να είναι προσεκτικοί. Μια από τις πραγματικές λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της σπονδυλικής στήλης - τέντωμα. Το πρωί μετά το ξύπνημα κάνουμε τακτική τέντωμα τα χέρια και να απλώνεται. Σύρετε προσεκτικά, στην αρχή σταματήσει ο πόνος. Έτσι, πρώτα σύρετε είναι ελάχιστη. Τόσο που εκτείνεται όχι μόνο το πρωί, αλλά όλη την ημέρα, όπως έχετε το χρόνο. Παράλληλα, μπορείτε να εκτελέσετε ένα άσμα, αλλά όχι όπως το κάνουν στο μπαρ. Κρεμάστε τα χέρια ψηλά σε κάποιο περβάζι, για παράδειγμα, το Γραφείο, και σιγά-σιγά podhisita γόνατα στην σπονδυλική στήλη τεντώνεται.Σύρετε επίσης με την πρώτη δυσφορία. Και πάλι. Ξάπλωσε στο πάτωμα με το πρόσωπο, τα χέρια στο πλάι, τις παλάμες στο πάτωμα. Στη συνέχεια, αρχίζουν να σηκώστε τα πόδια σας επάνω όσο το δυνατόν ψηλότερα, προσιτότητα, και επίσης το παραμικρό πόνο. Σε Γενικές γραμμές, σε κάθε άσκηση, να υπολογίσετε το μέγιστο ποσοστό τέντωμα,μετά την οποία ο πόνος αρχίζει. Το κάνουμε κάθε μέρα, συχνά, θα πρέπει να βοηθήσει.Το τέντωμα ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη, σταδιακά, να τους βάζει στη θέση τους,να μειώσει την πυκνότητα της συμπίεσης των σπονδύλων μεταξύ τους, ίσιωσε το σώμα σου.

πόνο στην πλάτη

Επίσης έχω πόνο στην πλάτη από την παιδική ηλικία. Δεν είμαι έκπληκτος:-εγκεφαλική παράλυση περπάτημα με το καροτσάκι, το ζαχαροκάλαμο και το φορτίο στη σπονδυλική στήλη είναι τεράστια. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα:

 1. μασάζ - μπορεί να κάνει ως επαγγελματίας ή συγγενή (μόνο το τέντωμα για βελτιωμένη κυκλοφορία.
 2. Πολύ συχνά, πόνο στην πλάτη έρχεται αν ένας σπόνδυλος ή το δίσκο πρέπει να καθοριστεί και ο πόνος θα περάσει.Κατά την επεξεργασία μπορεί ένα χειροπράκτη ή ποδίατρο.
 3. Hot tub - ανακουφίζει από την κόπωση, τη διασπορά αλατιού (αλάτι αν έχει κατατεθεί στο λαιμό ή την πλάτη, είναι τρομερό);
 4. Σε ένα λουτρό (ή πριν), μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι (εγώ θα πάω με τις βελόνες) - το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο.
 5. Ζεστή παραφίνη βοηθάει πολύ.

Και καθαρά από μένα για Σένα Συμβούλιο, δεν λαμβάνουν τα χρήματα και να αγοράσει σώμα massager. Θύμωσα και αγόρασε ένα πρόβλημα με την πλάτη και τα πόδια να πονάνε το χειμώνα - δεν κοιμάμαι. Αυτό το massager δόνησης κάνει το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος * εάν κάτι αναβληθεί - θα οδηγήσει; πολύ χαλαρωτικό και ανακουφίζει από τον πόνο.Στην εργασία πρακτική.

Οι αιτίες του πόνου στην πλάτη μπορεί να είναι μια μεγάλη πολλά,ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν αυτοθεραπείας!Μερικές φορές,μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης.ο άνθρωπος σφυροκόπησε από ισχιαλγία,και στην πραγματικότητα, τα προβλήματα με τους νεφρούς ή το θηλυκό. Εγώ ήμουν που πάσχουν από οξεία οσφυαλγία,πόσες φορές νευρολόγο ήταν μέχρι που ήταν συνιστάται να κάνετε υπερηχογράφημα των εσωτερικών οργάνων. Και τι νομίζεις; Η αιτία του πόνου αποδείχθηκε μια τεράστια πέτρα στη χοληδόχο κύστη.Μετά από αυτήν(τη φούσκα) αφαιρεθεί,ο πόνος εξαφανίστηκε δια μαγείας. έτσι πάει στον γιατρό και πρέπει να ερευνηθεί προσεκτικά.

αγαπημένα link ευχαριστώ

Νομίζω ότι ο πόνος στην πλάτη είναι γνωστή σε όλους. Οι λόγοι εμφάνισής της είναι πολλές. Αυτό το φορτίο στην πλάτη, άβολη στάση του σώματος, και ούτω καθεξής, Αλλά δεν είναι σοβαρό. Τέτοιο πόνο να πάει μακριά με το χρόνο. Λοιπόν, αν ο πόνος δεν περνά πολύ ώρα και, επιπλέον, που συνεχώς μεγαλώνει, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό. Μόνο αυτός μπορεί να ξέρει την αιτία και, συνεπώς, να καθορίσει τη σωστή θεραπεία. Για την ανακούφιση του πόνου λαϊκή θεραπεία μπορεί να θεωρηθεί ένα μασάζ πλάτης. Προτείνουμε. Σίγουρα.

πόνος στην πλάτη μπορεί να συμβεί οφείλεται σε πολλούς λόγους. ίσως έχεις σε αγωνία ή το έργο του και δεν λύγισε. ίσως ξεκινήσετε την ισχιαλγία. αν οι πόνοι δεν είναι συχνές, θα βοηθήσει μασάζ. ζητήστε από κάποιον από την οικογένεια, θα νιώσετε καλύτερα. ή, τουλάχιστον, να ξαπλώσετε σε μια επίπεδη σταθερή επιφάνεια. αν ο πόνος είναι πολύ μην περάσει οποιαδήποτε διορθωτικά μέτρα! πάτε αμέσως στο νοσοκομείο για ένα ραντεβού.

Πόνος στην πλάτη #8212; τι να κάνω;

Αν μαστίζεται από συνεχή πόνο στην πλάτη, ακόμη και ήρεμος με πονάει, τι να κάνω; Σίγουρα πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να ψάξουμε για δικαιολογίες που δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Διαφορετικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να οδηγείτε εκεί με ασθενοφόρο.

Και μην περιμένετε άμεση θεραπεία. Γιατί ο πόνος στην πλάτη δεν εμφανίζονται αμέσως, που έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα προβλήματα υγείας. Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει ολοκληρωμένη μακροχρόνια θεραπεία.

Πόνος στην πλάτη: αιτίες

Σύμφωνα με ιατρικές στατιστικές, ο πόνος στην πλάτη είναι αισθητή περίπου το 90 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας κάτω των 30 ετών. Η πιο κοινή αιτία του πόνου στην πλάτη συστατικό του 80 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων – μυϊκή αδυναμία. Αυτό οδηγεί σε μια σειρά από ασθένειες. Εξετάστε τις κύριες αιτίες αυτών των πόνων.

 1. Μια κοινή αιτία του πόνου στην πλάτη είναι παθολογία της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης .
 2. Τον ίδιο πόνο μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες των οργάνων. βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα .
 3. Επίσης, τον πόνο, μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικές βιοχημικές αλλαγές στο σώμα.
 4. Συχνά διάφορες λοιμώξεις και φλεγμονώδεις διεργασίες προκαλούν παρόμοια σύνδρομα πόνου.
 5. Λιγότερο κοινές αιτίες του πόνου στην πλάτη – διάφορα τραύματα, διάστρεμμα .
 6. Οι γιατροί είναι επίσης γνωστές αιτίες του πόνου, την ψυχολογική παράγοντες .
 7. Έχουν συχνά πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά στα μεταγενέστερα στάδια.
οι αιτίες του πόνου στην πλάτη

Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, είναι δυνατόν να διαθέσει πολλές επιλογές που προκάλεσε τον πόνο. Για παράδειγμα, τραυματισμό, διάστρεμμα μπορεί να προκαλέσει:

 • υπερπροσπάθεια των μυών πίσω;
 • μυϊκή καταπόνηση;
 • ξαφνική κίνηση, προκαλώντας διάσειση της σπονδυλικής στήλης;
 • η εμφάνιση των ρωγμών των σπονδύλων και πολλά άλλα.

Πόνος στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες

Είναι αρκετά δύσκολο να θέσει την ακριβή διάγνωση, αν έχετε πόνο ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Για παράδειγμα, η αιτία μπορεί να είναι η οστεοαρθρίτιδα, ένα πολύ κοινό στις μέρες μας ασθένεια. Επίσης, ο πόνος μπορεί να είναι από το τέντωμα των μυών, των συνδέσμων, των τενόντων. Πώς να μάθετε την αιτία του πόνου; Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα .

 1. Εάν αισθάνεστε μια αίσθηση καψίματος, βάρους ανάμεσα στις ωμοπλάτες, και μετά κουνάει τους ώμους ο πόνος πηγαίνει μακριά, μπορούμε να μιλήσουμε για τον πόνο των μυών .
 2. Όταν ο πόνος γίνεται αισθητός στην ωμοπλάτη και δίνει την καρδιά, η αιτία μπορεί να είναι η καρδιά ή την ασθένεια της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης .
 3. Αν ο πόνος είναι γεμάτη και καιρό να περάσει, να προκαλέσει μούδιασμα, τα αίτια μπορεί να είναι σε τένοντες .

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σήμερα διαγνώσεις, που συνδέονται στις περισσότερες περιπτώσεις με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Πολλοί ασθενείς δεν προσπαθεί καν να ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα. Και αυτή η προσέγγιση είναι λάθος.

Οστεοχόνδρωση σταδιακά παραμόρφωση των ιστών, των σπονδύλων, των thin τους, που οδηγεί σε αποκόλληση. Αυτό προκαλεί έντονο πόνο και τις συνέπειες.

Το χαμηλό πόνο στην πλάτη μπορεί να οσφυϊκή, θωρακική και αυχενική. Εδώ τα πρώτα σημάδια της οστεοχόνδρωση:

 • κόπωση *
 • μούδιασμα των ποδιών με ένα μακρύ κάθισμα;
 • συχνή και παρατεταμένη πονοκεφάλους;
 • πόνο στην οσφυϊκή περιοχή, το λαιμό και σε άλλα μέρη της σπονδυλικής στήλης.

Αλοιφές και ενέσεις για τον πόνο στην πλάτη

Πώς να μεταχειριστεί τον πόνο στην πλάτη. Πολλοί ειδικοί θα σας πουν ότι η καλύτερη θεραπεία για τον πόνο στην πλάτη είναι η πρόληψη. Οι περισσότεροι από το υπόλοιπο της σπονδυλικής στήλης σας. Αν ο πόνος επιμένει, μια διεξοδική εξέταση, ακτινογραφίες, εξετάσεις και θεραπεία.

Σοβαρή πόνος αποδίδεται σε κάποιο φάρμακο πόνου .

Θα βοηθήσει με τον πόνο στην πλάτη αλοιφή.

Αν η αλοιφή δεν είναι στο χέρι, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα και τυλίξτε το πίσω με ζεστά ρούχα.

Κρατήστε τη σπονδυλική στήλη ζεστό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτή την ειδική ζώνη. Όχι, η θεραπεία θα βοηθήσει, αν δεν τηρήσει αυτόν τον κανόνα.

Ισχύει για ευκολία πόνο στην πλάτη, όταν το περπάτημα ή κάθεται, και διάφορα κορσέδες, επίδεσμοι .

Συνταγογραφήσει ενέσεις παρέχουν αρκετά γρήγορη για να καταρρίψουν τον πόνο. Ο σκοπός των ενέσεων είναι αυστηρά ατομική.

Νέες μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα για τη θεραπεία του πόνου στο νωτιαίο ενέσεις όζοντος .

Υπάρχει και πρακτική εισαγωγή ενέσεις στεροειδών φαρμάκων στο επισκληρίδιο διάστημα. Συνήθως, αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ασθενών με ισχιαλγία.

Πρόληψη του πόνου στην πλάτη

Για πίσω δεν βλάπτει, είναι απαραίτητη από μικρή ηλικία για να συμμετάσχουν στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων. Εδώ είναι μερικοί κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές. που θα βοηθήσει να κρατήσει πίσω υγείας για την τρίτη ηλικία.

Προσπαθήστε να μην κερδίσει το βάρος, η οποία επηρεάζει σοβαρά την υγεία της σπονδυλικής στήλης, δίνοντας τον υπερβολικό βάρος.

Η πρόληψη του πόνου στην πλάτη είναι η πισίνα, που σας επιτρέπει να προπονήσετε τους μυς χωρίς να απαιτεί υψηλά φορτία στην σπονδυλική στήλη.

Συχνά κάνουν Πεζοπορία. Έτσι ενισχύθηκε όχι μόνο η σπονδυλική στήλη αλλά, επίσης, το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Σε εμφάνιση και την παραμικρή σημάδια του πόνου στην πλάτη πάτε αμέσως σε ειδικούς. Η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει σε σας για να απαλλαγούμε από τον πόνο πολύ πιο γρήγορα από μια παραμελημένη νόσο.

Πόνο στην πλάτη

πίσω θεραπεία

Υπό την οσφυαλγία σημαίνει μια ολόκληρη λίστα από ασθένειες με τις συνήθεις κλινικές εκδηλώσεις. Πόνος στην πλάτη κάθε χρόνο έως και 70% των ατόμων από ανεπτυγμένες χώρες. Αυτό το σχήμα περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες ηλικίας 35 #8212; 55. Δεν είναι καμία εξαίρεση για τον πόνο στην πλάτη σε παιδιά, η οποία, δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες, που προκλήθηκε από την παρατεταμένη κάθεται στον υπολογιστή και την ελάχιστη σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών.

Ο πόνος στην πλάτη είναι χρόνιες και οξείες. Μπορεί να αναπτυχθεί ξαφνικά ή σταδιακά, και έτσι να πονάει για πολύ καιρό, θαμπό ή κοφτερά και απότομα που προκύπτουν και περνώντας γρήγορα. Δυσάρεστες αισθήσεις εμφανίζονται και στο υπόλοιπο, και βήχα, κατά το φτάρνισμα ή απρόσεκτη κίνηση. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το σώμα έχει αρχίσει να έχουν προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη και γύρω μυς.

Οι αιτίες του πόνου στην πλάτη

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εμφάνιση του πόνου στην πλάτη είναι το αποτέλεσμα βλάβη των σκελετικών μυών συσκευές. Ένας άλλος παράγοντας που κρύβεται πίσω από το οδυνηρό αίσθημα που σε ραχιαία περιοχή είναι οι αλλαγές στη σπονδυλική στήλη, όπως κήλη δίσκους. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ο πόνος οφείλεται σε σοβαρή ασθένεια, για παράδειγμα, όπως ο καρκίνος των οστών. Δεν είναι λιγότερο σημαντικό είναι οι όγκοι και οι φλεγμονώδεις διεργασίες των εσωτερικών οργάνων. Αρκετά συχνά, οι προϋποθέσεις του πόνου θεωρούνται ισχαιμικών καρδιακών παθήσεων και στηθάγχης.

Οι κύριοι λόγοι για τον πόνο στην πλάτη περιλαμβάνουν:

 • Μυϊκοί σπασμοί;
 • Διάστρεμμα;
 • Αιμορραγία στην πύελο;
 • Η μόλυνση;
 • Μεταστατικό καρκίνο;
 • Εγκυμοσύνη, και περισσότερα.

Ασθένειες που προκαλούν πόνο στην πλάτη:

 • Κύφωση;
 • Σκολίωση;
 • Δίσκος προεξοχή στο εσωτερικό της θωρακικής σπονδυλικής στήλης;
 • Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης;
 • Spondiloarthrosis;
 • Ώμο-ωμοπλάτης periarthrosis;
 • Μεσοπλεύρια νευραλγία ή οσφυαλγία;
 • Η ενδομητρίωση;
 • Πέτρες στα νεφρά και πολλά άλλα.

Επίμονη (χρόνια) τον πόνο στην πλάτη:

Αν τον πόνο στην πλάτη πάνω από την μέση είναι ένα κοινό σύμπτωμα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, η αιτία των οποίων μπορεί να είναι η κόπωση, η διαστρέβλωση της στάσης του σώματος που οφείλεται σε παρατεταμένη συνεδρίαση στο χώρο εργασίας. Ζωνάρι πόνο, η οποία εκδηλώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ή συνεχώς, που ακτινοβολεί στην κοιλιακή χώρα, που συνδέονται με όγκους από τα εσωτερικά όργανα, το στομάχι, έλκος και παγκρεατίτιδα.

Πόνος στην οσφυϊκή περιοχή μπορεί επίσης να δώσει στα πόδια. Γιατί μπορεί να νόσος του Bechterew, ισχιαλγία, κήλη μεσοσπονδύλιου. Όταν τον πόνο στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες, στο στήθος, και δεν υπάρχει πυρετός, ανάμεσα στους πιθανούς λόγους σημειωθεί οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και η αμήχανη στάση του σώματος.

Ξαφνικό πόνο στην πλάτη:

 • Εκδηλώνεται με πυρετό στο άνω Τμήμα με συμπτώματα εκ του αναπνευστικού, φυματίωση και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.
 • Πόνος στο κάτω πίσω περιοχή μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονώδεις διεργασίες στα γεννητικά όργανα. Προκύπτουν από αυτές τις ασθένειες: ενδομητρίωση. προστατίτιδα. τα ινομυώματα κ. λπ.
 • Απότομη πόνος στην πλάτη, η οποία μπορεί να είναι, τόσο για την δεξιά και αριστερή πλευρά – ένα σημάδι της προβλήματα στα νεφρά ή νεφρική νόσο.

Τι να κάνετε για τον πόνο στην πλάτη;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι θεραπείας πόνου και αποτελεσματική ανακούφιση των συμπτωμάτων. Συχνά κατά την αρχική φάση της θεραπείας, οι γιατροί συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε χάπια για τον πόνο στην πλάτη.

Τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για να απαλλαγούμε από τον πόνο είναι:

Σε Γενικές γραμμές, η θεραπεία με αυτά τα σκευάσματα πάει καλά και χωρίς αρνητικές συνέπειες. Αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα αναισθητικά έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο στομάχι και δεν αποκλείει μια αλλεργική αντίδραση.

Για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς, ο γιατρός εξετάζει και θεραπεία με μυοχαλαρωτικά. Περιλαμβάνουν:

Αν η ασθένεια είναι σοβαρή, να συστήσει μη-στεροειδή εργαλείων. Είναι ουσιαστικά η μορφή της δοσολογίας με τη μορφή ενέσεων, είτε ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια χρήση.

Τέτοια φάρμακα περιλαμβάνουν:

Επίσης, εκτός από τις παραπάνω μεθόδους αντιμετώπισης με τα σημάδια του πόνου σύνδρομο, μπορεί να ισχύουν τοπικές ταμεία.

Σε μια σειρά από τα δημοφιλή αλοιφές για τον πόνο στην πλάτη περιλαμβάνουν:

Έχουν θέρμανσης, ψύξης, αντιφλεγμονώδες, αναγεννητική, αναλγητική, την επίλυση των δράσεων.

Σε ένα ξεχωριστό, πολύ σοβαρές περιπτώσεις, να συστήσει φάρμακα φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου. Είναι πιο συχνά συνταγογραφείται για τον καρκίνο και τους όγκους.

Χειρουργική επέμβαση

πρόληψη

Χειρουργική επέμβαση μπορεί να θεωρηθεί αν τον πόνο στην πλάτη που προκαλείται από μια κήλη δίσκου, σπονδυλική στένωση, ή ισχιαλγία που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή ή φυσικοθεραπεία.

Άλλες θεραπείες

Σε αυτό το στάδιο της ανθρώπινης ανάπτυξης, υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες όπως γιόγκα, το μασάζ, ο βελονισμός. Η χειροπρακτική, ο βελονισμός και το μασάζ για τον πόνο στην πλάτη είναι όλο και περισσότερο της μόδας.

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, αυτές οι μέθοδοι έχουν πιθανότητα να υπάρχει και μπορεί να είναι χρήσιμη, όπως και κάθε ένας από μας αντιδρά έντονα τον πόνο, μην αφήνοντας αφύλακτα και αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να διευκολύνει.