Πόνος στην αριστερή πλευρά της πίσω

Όταν υπάρχει πόνος στην πλάτη αριστερά, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να υποψιάζονται τη νόσο της σπονδυλικής στήλης. Αλλά δεν είναι μόνο η παθολογία της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα. Σχεδόν το 95% των ανθρώπων που, μετά από 35 χρόνια, αρχίζουν να βιώνουν τον πόνο στην πλάτη.

ο πόνος στην αριστερή πλευρά του πίσω

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ικανή να προκαλέσει δυσλειτουργία των εσωτερικών οργάνων, παθήσεις του αναπνευστικού, υποθερμία, η έλλειψη άσκησης, η λανθασμένη στάση του σώματος και πολλοί άλλοι. Θα πρέπει να αρχίσετε να εκτελούν ιατρικές δραστηριότητες, εάν έχετε πόνο στο αριστερό πίσω. Μόνο ένας αρμόδιος ειδικός αναγνωρίζει σωστά την ασθένεια και να συνταγογραφήσει τη θεραπεία. Και ενώ περισσότερα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανές αιτίες της νόσου.

Η αιτία για την ταλαιπωρία

Πριν την έναρξη της θεραπείας, θα πρέπει να μάθετε την αιτία του πόνου, για να διαπιστωθεί η ακριβής εντόπιση, το χρόνο. Ίσως ο λόγος ήταν καταπόνηση των μυών ως αποτέλεσμα σοβαρή σωματική καταπόνηση ή υποθερμία. Εδώ η κύρια παθολογία σύμφωνα με την οποία πίσω πόνο στην αριστερή πλευρά.

Μεσοπλεύρια νευραλγία

Πόνος, που προκύπτει από τη συμπίεση, ερεθισμός ή φλεγμονή των νεύρων που βρίσκονται ανάμεσα στα πλευρά. Τα αίτια της νόσου αρκετά. Οι κυριότερες από αυτές είναι: αλλεργική αντίδραση, το νευρικό σύστημα ασθενειών, μείωση του ανοσοποιητικού δυνάμεις του σώματος, όγκοι στον πνεύμονα ή υπεζωκότα, υποθερμία, ορισμένα λοιμώδη νοσήματα (φυματίωση, ο έρπης ζωστήρ), τραύμα στην πλάτη και το στήθος, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, σπονδυλική κήλη, κ. λπ.). Όταν τα νεύρα προς τα αριστερά πονάει η αριστερή πλευρά του θώρακα, που επιδεινώνεται με την κίνηση ή αναπνοή του, που χαρακτηρίζεται εφίδρωση, κλαίει, ανατριχίλα, μούδιασμα από τις πληγείσες περιοχές, μια διαταραχή του ύπνου.

Πυελονεφρίτιδα

Νεφρική νόσο, η οποία συνδέεται με βλάβες του παρεγχύματος, κύπελλα και της πυέλου του νεφρού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πυελονεφρίτιδα αναπτύσσεται λόγω της παρουσίας μολυσματικών παραγόντων στην ουροδόχο κύστη, η οποία ανεβαίνουν οι ουρητήρες. Επίσης, η ανάπτυξη της παθολογίας και να συμβάλει σε άλλες ασθένειες: πέτρες νεφρών, διαβήτη, ασθένειες των οργάνων του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, κ. λπ.

Τα συμπτώματα της νόσου των νεφρών περιλαμβάνουν πόνο στην οσφυϊκή περιοχή από την πάσχουσα πλευρά, η οποία δίνει στην ηβική περιοχή, αδυναμία και αίσθημα κακουχίας, πυρετός με αυξημένη εφίδρωση, τα ούρα, γίνεται θολό και αποκτά μια κοκκινωπή απόχρωση στα ούρα θα αυξηθεί και η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες των βακτηρίων στο αίμα, αυξημένη ΤΚΕ και λευκοκυττάρωση.

Ουρολιθίασης

Μια ασθένεια στην οποία τα όργανα του ουροποιητικού συστήματος είναι στερεά σχηματισμούς, με τη μορφή των λίθων. Αυτές οι πέτρες είναι τίποτα σαν τα κρύσταλλα αυτών των αλάτων στα ούρα. Η εμφάνιση της νόσου προκαλεί πολλαπλές αιτίες: η γενετική προδιάθεση, η κατανάλωση του νερού που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ανόργανων αλάτων, η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών, η έλλειψη άσκησης. Ανάλογα με τη θέση του πόνου, ο γιατρός σας μπορεί να καταλάβει ακριβώς πού είναι το διαμάντι.

Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αυτό, χρησιμοποιώντας την κατοχή ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΉ μελέτη. Εκτός από τον πόνο στην πλάτη, οι ασθενείς βιώνουν κράμπες και αίσθημα καύσου στην κοιλιακή χώρα επάνω από την ηβική περιοχή και την ουρήθρα, πυρετός, κωλικό, θολά ούρα αναμειγνύονται με αίμα.

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου

Μορφή της στεφανιαίας νόσου, που χαρακτηρίζεται από νέκρωση του καρδιακού μυός που οφείλεται σε ανεπαρκή παροχή αίματος. Πιο συχνά η νόσος εμφανίζεται σε άνδρες ηλικίας 45 ετών. Αιτίες της καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατάχρηση αλκοόλ, το Κάπνισμα, το ψυχολογικό στρες.

Ξαφνικά το στρες μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή κατά των στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων και στηθάγχης. Κλινικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κάψιμο και απότομη πόνο στην καρδιά περιοχής που μπορεί να εκπέμψει το αριστερό χέρι, το σαγόνι, τον ώμο λεπίδα, τη χαμηλότερη πλάτη. Επιπλέον, δυσκολία στην αναπνοή, κρύο υγρό ιδρώτα, το αίσθημα έλλειψης αέρα και η αίσθηση του φόβου του θανάτου, acrocyanosis .

Το πεπτικό έλκος

έλκος

Μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση των ελκών στο γαστρικό βλεννογόνο. Παθολογία είναι επιρρεπείς σε συχνές υποτροπές, την εξέλιξη και την εμφάνιση των διαφόρων επιπλοκών. Ανάπτυξη έλκη του στομάχου, για κάποιο λόγο: προηγούμενες ασθένειες του πεπτικού συστήματος, την έκθεση σε χολή και υδροχλωρικά οξέα, η παρατεταμένη χρήση μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, ισχαιμία του γαστρικού ιστού.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο και υπάρχουν περιπτώσεις εμφάνισης μεταξύ τους συγγενείς εξ αίματος. Για το πεπτικό έλκος χαρακτηρίζεται από πόνο στο πάνω μέρος της κοιλιάς (κάτω από την ξιφοειδή απόφυση), που μερικές φορές μπορεί να εκπέμψει προς τα πίσω ή άνω τεταρτημόριο. Συνήθως, οι ασθενείς μπορούν να το σημείο για να καθορίσετε τη θέση του το δυσάρεστο σύμπτωμα. Εκτός από τον πόνο, οι ασθενείς παραπονιούνται για ένα αίσθημα βάρους, γεμίζοντας το στομάχι με άδειο στομάχι ή μετά από ένα γεύμα, παρατυπία, ναυτία, έμετος, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των δυσάρεστων συμπτωμάτων και του πόνου.

Πνευμοθώρακας

Παθολογική κατάσταση κατά την οποία υπάρχει συσσώρευση του αερίου ή του αέρα στην υπεζωκοτική κοιλότητα. Ο λόγος γίνεται ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, τραύματα, κακοήθειες, νοσήματα του συνδετικού ιστού, φυματίωση, κ. λπ., είναι πιο συνηθισμένη ανάμεσα σε άτομα ηλικίας 20-40 ετών.

Αναπτύσσει μια πνευμοθώρακας πάντα ξαφνικά και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων εξαρτάται από το βαθμό της πτώσης του πνεύμονα. Τα κύρια συμπτώματα είναι απότομη πόνο στο πάνω μέρος του θώρακα από την πάσχουσα πλευρά, η οποία αυξάνει κατά τη διάρκεια της εισπνοής και μπορεί να ακτινοβολεί στο χέρι, ξηρό βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κυάνωση του δέρματος, το κρύο υγρό ιδρώτα, μείωση της αρτηριακής πίεσης και μερικές φορές λιποθυμία. Με ανοικτή μορφή του πνευμοθώρακα είναι δυνατό να παρατηρηθεί το αίμα από την πληγή.

Πνευμονική φυματίωση

Σοβαρή μολυσματική ασθένεια που επηρεάζει τον ιστό του πνεύμονα. Πνευμονική φυματίωση είναι η πιο κοινή μορφή της νόσου. Η αιτία της νόσου – το Βάκιλο του Koch. Πρόκληση παράγοντες για την αναπαραγωγή είναι αντίξοες συνθήκες και ορισμένες ασθένειες οι οποίες σε μεγάλο βαθμό να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα: το Κάπνισμα, HIV λοίμωξη, η πρόσληψη των ειδικών φαρμάκων, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, και άλλοι.

Επίσης, σε κίνδυνο ανθρώπους στη φυλακή, οι μετανάστες, οι ναρκομανείς και αλκοολικοί. Στην αρχή της ανάπτυξης της νόσου δεν έχουν συμπτώματα ή να είναι ήπια και να εμφανιστεί με τη μορφή της ένα κρύο. Βήχας είναι απούσα ή να εμφανίζονται σπάνια με απόχρεμψη των πτυέλων παχύρρευστο με μια δυσάρεστη μυρωδιά, είναι πολύ σημαντικό να γίνει στην αριστερή ή τη δεξιά όταν βλάβες του πνεύμονα στη μία πλευρά. Επίσης, οι ασθενείς παραπονούνται για κόπωση, εφίδρωση, subfebrile θερμοκρασία του σώματος, διόγκωση των λεμφαδένων, αίσθημα παλμών, μερικές φορές αιμόπτυση.

Στις γυναίκες η κύστη ωοθηκών

Καλοήθης όγκος με το υγρό περιεχόμενο στο εσωτερικό και η τάση για αύξηση. Η εμφάνιση της κύστης σχετίζεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος και ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Παθολογία δεν εξαρτάται από την ηλικία. Πρώτον, ο όγκος δεν εκδηλώνεται. Το μόνο σύμπτωμα μπορεί να είναι μια γκρίνια πόνο στην κοιλιακή χώρα.

Όταν χρειάζεται επείγουσα διαβούλευση με το γιατρό

Αν πονάει η αριστερή πλευρά του πίσω και ο πόνος δεν υποχωρεί, τότε μετά από λίγες μέρες, θα πρέπει να υποπτεύονται μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική παρέμβαση.

Επίσης, δεν αγνοούμε την εμφάνιση των άλλων κλινικών σημείων:

  • ξαφνική απότομη πόνος στην κοιλιακή χώρα;
  • αβάσιμη η απώλεια του σωματικού βάρους;
  • μια λάθος λειτουργία του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος;
  • έντονη αδυναμία, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Απαραίτητη εξέταση

θεραπεία

Για τη διάγνωση της νόσου, είναι απαραίτητο να περάσει μια περιεκτική εξέταση. Ένας γιατρός μπορεί να οριστούν οι ακόλουθες δοκιμές: αίμα για την κλινική και βιοχημική ανάλυση, ανάλυση ούρων, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχογράφημα, ακτινογραφία ή ακτινοσκόπηση, εάν είναι απαραίτητο, ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ και ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία, αίματος και άλλων βιολογικών υλικών σε μάρκες.