Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Πόνος στο κάτω

Αν πονάει χαμηλά στην πλάτη, τότε αυτό το γεγονός μπορεί να σηματοδοτούν την ύπαρξη διαφόρων παθήσεων. Ωστόσο, δεν είναι όλοι επίγνωση του γεγονότος ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα της διακοπής ή τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη. Για να μην προκαλέσει ζημιά στο σώμα, εσφαλμένη ερμηνεία συμπτώματα, και επιλέγοντας μια εσφαλμένη θεραπείας είναι να εντοπίσει την ακριβή αιτία του πόνου.

Γιατί ο πόνος στο κάτω πίσω

Οι περισσότερες περιπτώσεις το σύνδρομο πόνου, εντοπίζεται άμεσα στο κάτω μέρος της πλάτης που συνδέονται με την κατάσταση της σπονδυλικής στήλης. Σύμφωνα με ιατρικές στατιστικές, πιο συχνά η εμφάνιση του πόνου προκαλέσει παθήσεις όπως η φλεγμονώδης νόσος η οποία συμβάλλει στον περιορισμό των η κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης και το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Επίσης το "πρωτογενές" παράγοντες περιλαμβάνουν μια ποικιλία από δυστροφικές και εκφυλιστικές αλλοιώσεις στη σπονδυλική στήλη. Επιπλέον, οι λόγοι που ακολουθούν είναι συχνά να οδηγήσει σε δυσφορία και πόνος στο κάτω πίσω:

 • οι συνέπειες της νόσου των νεφρών και του ισχίου όργανα και ασθένειες μολυσματικού χαρακτήρα *
 • άτυπες μορφές σκωληκοειδίτιδας σε μια οξεία μορφή, και διάφορες γαστρεντερικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελκών και εντερική απόφραξη;
 • οι βλάβες του νωτιαίου παροχή αίματος, η οποία είναι συχνά οι συνέπειες των εγκεφαλικών επεισοδίων;
 • η στένωση του σπονδυλικού σωλήνα;
 • μακρά παραμονή σε μια θέση και χρόνια υποθερμία;
 • αν το πρόσωπο που έπεσε στην πλάτη του;
 • κατάγματα και κακώσεις της σπονδυλικής στήλης.
 Γιατί ο πόνος στο κάτω πίσω

Πόνος, εντοπισμένη στο κάτω μέρος της πλάτης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι συνήθως συνδέονται με τις μηχανικές κακώσεις της σπονδυλικής στήλης. Λόγω υπερβολικού φορτίου σε επιμέρους τμήματα της σπονδυλικής στήλης (το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα τέλη του χρόνου), θα πρέπει να "λυγίσει" και να προκαλέσει ασθενείς με σοβαρή δυσφορία.

Ουρογεννητικό ασθένειες, που αλλάζει τα επίπεδα των ορμονών, το χρόνιο στρες, η συνεχής ένταση των μυών σε όλη την εργάσιμη ημέρα, καθώς και μια κήλη μεταξύ των σπονδύλων κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να είναι οι αιτίες του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης.

Πώς να καθορίσει την ακριβή αιτία του χαμηλότερου πόνου στην πλάτη

Το χαμηλό πόνο στην πλάτη δεξιά πλευρά, η οποία είναι οξεία, πιο συχνά συνδέεται με επίμονες διαταραχές της στάσης του σώματος και παρατεταμένη παραμονή σε μια δυσάρεστη θέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πόνο, που εντοπίζεται σε αυτή την περιοχή, μπορεί να υποδεικνύει την μετατόπιση μεταξύ των σπονδύλων δίσκους. Επιπλέον, τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι συχνά συνδέονται με το υπερβολικό βάρος, η παχυσαρκία, διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα.

Αν πονάει η μέση, στα αριστερά, δείχνει συχνά σοβαρές παθολογικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα του ασθενούς. Το γεγονός αυτό μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία της φυματίωσης, εκφυλιστική ασθένεια δίσκων στη χρόνια μορφή ή καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Όπως σύνδρομο πόνου είναι, επίσης, συνδέεται με τις παρακάτω παθήσεις:

 • στηθάγχη;
 • σοβαρή μορφή της οξείας πνευμονίας;
 • καρδιακή προσβολή;
 • πέτρες στα νεφρά.

Η γυναίκα έχει συμπτώματα του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης είναι συνήθως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 1. Σύροντας πόνος, που συνοδεύεται από οξεία αίσθηση και μπορεί να προκαλέσει δυσφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα, συχνά υποδηλώνουν την παρουσία της φλεγμονώδεις διεργασίες των εσωτερικών οργάνων, των τενόντων και των ιστών.
 2. Σε περίπτωση αιφνίδια επιδείνωση με έντονο πόνο απαιτεί επείγουσα ιατρική φροντίδα. Αυτό το πρόβλημα είναι συχνά συνδέονται με την άνοιξε εσωτερική αιμορραγία, ρήξη οργάνων ή περιτονίτιδα.

Αν μια γυναίκα έχει πόνους στην πλάτη και κάτω κοιλιακή χώρα, την ίδια στιγμή, το γεγονός αυτό συχνά δείχνει μια έκτοπη κύηση. Σοβαρή πόνος που συνοδεύεται από ζάλη και ναυτία, που μπορεί να μιλήσει για αποπληξία (ρήξη) της ωοθήκης. Πόνος στην οσφυϊκή περιοχή συνήθως εκδηλώνεται ως χρόνια έντονο πόνο, χειρότερα μετά από μια μακρά παραμονή σε δύσκολη θέση ή υψηλή σωματική φορτία. Αν ο πόνος ακτινοβολεί στο πόδι, χρειάζεται επείγουσα διάγνωση, δεδομένου ότι μπορεί να είναι ένα σημάδι μεταξύ των σπονδύλων κήλη.

Ορμονικές αλλαγές, πρήξιμο και φλεγμονώδεις διεργασίες που συνδέονται άμεσα με το ουρογεννητικό σύστημα, μπορεί να προκαλεί πόνο στην κάτω περιοχή πίσω μετά από ένα μήνα. Η μήτρα στην περίπτωση αυτή, συχνά προς τα πίσω, που προκαλεί η συμπίεση των νευρικών απολήξεων και προκαλεί σοβαρή δυσφορία.

Μπορεί από πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα

Τέτοια συμπτώματα χαρακτηριστικό της κυστίτιδες σε οξεία μορφή και σε κάποιες άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την ουρήθρα σύστημα. Αυτό το πρόβλημα συνήθως επηρεάζει το γυναικείο πληθυσμό, αλλά η αιτία μπορεί επίσης να κρύψουν τα προβλήματα με τα έντερα, adnexitis ή κύστη ωοθηκών. Παρόμοιο σύνδρομο πόνου συχνά δει με την εμμηνόπαυση, επειδή το σώμα σταματά την παραγωγή ορισμένων ορμονών στην απαιτούμενη ποσότητα.

Μπορεί από πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα
Σημαντικό! Λήψη φαρμάκων κατά του πόνου είναι μόνο σε θέση να σταματήσει τις εκδηλώσεις της σύνδρομο πόνου. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση δεν θα βοηθήσει στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις αιτίες της δυσφορίας.

Για άλλους λόγους

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν πόνος στο κάτω πίσω μετά από μια προπόνηση ή έντονη άσκηση. Στην πρωτοβάθμια κινδύνου είναι τα άτομα που συμμετέχουν σε αθλήματα επαφής και διάφορες πολεμικές τέχνες. Η αφθονία των ρίχνει, απότομες κινήσεις και άσχημη πτώση συχνά να οδηγήσει σε διατάραξη της λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και άλλες ζημιές. Αν ο πόνος αυξάνει σημαντικά αμέσως μετά την προπόνηση θα πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα και να κλείσετε ένα ραντεβού με την αρμόδια ιατρική αξιωματικός.

Αν το κάτω μέρος της πλάτης αρχίζει να πονάει μετά την άσκηση με την μπάρα, ο λόγος μπορεί να είναι αυτοί οι παράγοντες:

 1. Σε λάθος θέση το κάτω μέρος της πλάτης. Κάποια αρχάριους αθλητές που αναζητούν για να πάρει περισσότερο βάρος, πολύ συχνά, λυγίστε το πίσω, το οποίο προκαλεί την μετατόπιση των σπονδύλων και μια σειρά από άλλες αρνητικές συνέπειες.
 2. Λανθασμένη λαβή. Επομένως, οι αθλητές που δεν διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την κλασική λαβή, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά λουριά.
 3. Sharp βλάκες. Όλες οι κινήσεις κατά τη διάρκεια μιας προπόνηση με βάρη και άλλο αθλητικό εξοπλισμό θα πρέπει να προσπαθήσει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν πιο ομαλή.
 Για άλλους λόγους
Σημαντικό! Πριν αρχίσετε να κάνετε τις ασκήσεις με μπάρα, είναι καλύτερο να ενισχύσει τους μυς του κάτω μέρος της πλάτης με ασκήσεις για το κάτω μέρος της πλάτης και άλλα σωματικού βάρους.

Οι άντρες πόνο, που εντοπίζεται στο κάτω μέρος της πλάτης, που συχνά συνδέονται με την καθιστική εργασία, όπως το πρόγραμμα οδήγησης ή το φορέα PC. Ωστόσο, η δυσφορία και ο πόνος επηρεάζει όχι μόνο την καθιστική ζωή αλλά και η αυξημένη σωματική δραστηριότητα, χωρίς επαρκή ανάπαυση. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να διατηρηθεί η βέλτιστη ισορροπία, που εναλλάσσονται δραστηριότητα με απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

Τι να κάνετε για τον πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης

Πριν την έναρξη της θεραπείας, είναι αναγκαίο να καθοριστεί η ακριβής αιτία του πόνου. Για να εγκαταστήσετε την πιο ακριβή διάγνωση είναι να επισκεφθείτε τους παρακάτω ιατρούς:

 • θεραπευτής;
 • γυναικολόγος;
 • πρωκτολόγος;
 • ουρολόγος;
 • θεραπευτής του αναπνευστικού συστήματος;
 • καρδιολόγος;
 • ο θεράπων γιατρός τραυματισμού και μετά τον τραυματισμό σύνδρομα;
 • ένα γιατρό που ασχολείται με τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων;
 • το γαστρεντερολόγο.

Αν μια γυναίκα που έχει πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα και ακτινοβολεί προς τα πίσω, που σχετίζεται ίσως με την εμμηνόπαυση και τις επιπτώσεις του στρες και να μεταφερθούν νευρολογικές διαταραχές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το σύνδρομο πόνου είναι συνήθως συνοδεύεται από ευερεθιστότητα και εναλλαγές θεμάτων. Αν ο πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα και πίσω την ίδια στιγμή, οι άνδρες, είναι πιθανό να σηματοδοτούν την παρουσία της φλεγμονής του ουροποιητικού περιοχή στο χρόνιο στάδιο.

 Τι να κάνω

Στην περίπτωση της εμφάνισης του πόνου με το περπάτημα, εντοπισμένη στο κάτω μέρος της πλάτης, είναι να αναλάβει η Γενική βιοχημικές αναλύσεις, καθώς και να υποβληθεί σε ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία διάγνωση. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και τα παράπονα του ασθενούς και την οπτική εξέταση, ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφήσει την καταλληλότερη θεραπεία με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων και μεθόδων του manual therapy.

Σημαντικό! Ο πόνος σε αυτή την περιοχή της πλάτης που παρουσιάζεται μετά από ένα μασάζ μπορεί να είναι αρκετά μια φυσιολογική συνέπεια της μια βιασύνη του αίματος προς τη μέση και το Τμήμα. Ωστόσο, στην περίπτωση που η δυσφορία και ο πόνος δεν υποχωρεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σίγουρα θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο γιατρό.

Από το να εξαπλωθεί το πρόβλημα στην περίπτωση έξαρσης του πόνου σύνδρομο; Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν εκχωρηθεί σε συνδυασμό αντιφλεγμονώδεις αλοιφές και κρέμες. Αν ο ασθενής δεν παρουσιάζει αλλεργικές αντιδράσεις στα προϊόντα της μέλισσας, μπορεί να ανατεθεί σε προϊόντα που περιέχουν δηλητήριο της μέλισσας.

 Πώς να απαλλαγείτε από τον πόνο

Πώς να απαλλαγούμε από αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα; Πρώτα απ ' όλα, θα πρέπει να παρακολουθούν τη δική τους στάση σε ολόκληρη την εργάσιμη ημέρα. Αξίζει, επίσης, να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και την εκτέλεση των ασκήσεων της φυσικής αγωγής και να κολλήσει στη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένων:

 • ωμά λαχανικά και φρούτα;
 • φυσικά φυτικά έλαια *
 • τρώγοντας μπανάνες, το σκόρδο, τα αποξηραμένα φρούτα, το σπανάκι και άλλα προϊόντα *

Η διατροφή πρέπει να συνοδεύεται από παραίτηση του καφέ, το αλκοόλ, το τσάι ισχυρή, και τα λιπαρά, τηγανητά και τα καπνιστά τρόφιμα. Ό, τι προληπτικά μέτρα είναι μια πισίνα και μια καθημερινή βόλτα στον καθαρό αέρα.