Γιατί πληγή πίσω κάτω πλευρά;

Ασαφής πόνος στα πλευρά και την πλάτη είναι σε θέση να διακόψει κανέναν. Ο πόνος δεν είναι λόγος πανικού, αλλά μια ευκαιρία για να κατανοήσουν τις ασθένειες. Ο πόνος είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να λάβει κάποια μέτρα. Σε τυπικές περιπτώσεις, πόνος στα πλευρά και την πλάτη είναι πολύ συγκεκριμένους λόγους.

αιτίες του πόνου στην πλάτη και τα πλευρά

Ομάδα ασθενειών στις οποίες κάτω από το θώρακα

Υπάρχουν αρκετές βασικές ασθένειες:

  • Γαστρεντερικές παθήσεις – παγκρεατίτιδα ή φλεγμονή του παγκρέατος, χολοκυστίτιδα, παθήσεις του σπλήνα;
  • Τραύματα – μώλωπες και κατάγματα πλευρών, ρήξη του σπλήνα;
  • Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, πλευρίτιδα, πνευμονία;
  • Πέτρες στα νεφρά, ειδικά νεφρική κολικούς;
  • Το χαμηλό πόνο στην πλάτη και κήλη δίσκων.
  • Παθήσεις των περιφερικών νεύρων – μεσοπλεύρια νευραλγία, και διαταραχές του αυτόνομου, στην οποία ο πόνος είναι περιπλάνηση σε όλη την επιφάνεια της πλάτης.

Μην προσπαθήσετε να βρείτε την αιτία της δικής τους, τουλάχιστον από την εξέταση του πίσω από 2-3 ώρες.

Πόνος στην πεπτικές διαταραχές είναι πάντα που σχετίζονται με το σφάλμα στη διατροφή, καθώς και την επιδείνωση των χρόνιων ασθενειών προκάλεσε η εκτός εποχής. Κλασικό φορά τον πόνο που συνδέεται με χολοκυστίτιδα – μετά από 2-4 ώρες μετά από ένα μεγάλο γεύμα, όταν για την κατανομή των εφάπαξ που απαιτούνται ένζυμα και τα πεπτικά υγρά.

Πόνος στην πλάτη με παγκρεατίτιδα είναι πολύ ισχυρή, "στιλέτο", προς την αριστερή πλευρά, μια επίθεση μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες. Προκαλεί επιδείνωση λιπαρά τρόφιμα, ειδικά σε συνδυασμό με το αλκοόλ.

Πληγή στα πλευρά και την πλάτη, όταν το τέντωμα των κάψα του σπλήνα, σε ασθένειες του αίματος, χρόνια νωχελικός λοιμώξεις, σήψη, αυτοάνοσες διεργασίες. Τέτοιο πόνο στην περιοχή των πλευρών με τα τρόφιμα δεν έχουν σχεδόν τίποτα κοινό.

Ζημία, η οποία τον πόνο στην πλάτη

Η απειλή της κάκωσης του σπλήνα και του ήπατος, τα δάκρυα τους. Αυτά τα σώματα – parenchymatous, που αποτελείται από ένα ενεργό λειτουργία ιστού, η οποία περιορίζεται στην κάψουλα.

Παρέγχυμα – ο κύριος ύφασμα σώμα του την ίδια λειτουργία. Έτσι, το ηπατικό παρέγχυμα αποτελείται από τα ηπατοκύτταρα.

Η δομή του αυτό το ύφασμα είναι μαλακό, υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία στήριξης. Να αντισταθεί μηχανική καταπόνηση παρέγχυμα δεν μπορεί. Όταν σπάσει η κάψουλα κλουβί "εκτός λειτουργίας". Τέτοια διαλείμματα απειλή από μια μαζική απώλεια αίματος, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία στο παρέγχυμα κυριολεκτικά παντού.

Αν οποιαδήποτε επίπτωση ή τραυματισμό στην περιοχή των πλευρών του προσώπου που δεσμεύεται να αποστείλει στο νοσοκομείο και να απαλλαχθούν από αυτό μόνο όταν δεν εντοπίστηκαν σημάδια εσωτερικής αιμορραγίας.

Απειλή επίσης αιμάτωμα από το οπισθοπεριτοναϊκό χώρο, στο οποίο οι πίσω πονάει η πλάτη. Αυτό συμβαίνει όταν το τραύμα από τα νεφρά και τα επινεφρίδια, και του δωδεκαδακτύλου 12. Αφορά όχι μόνο με τον πόνο κάτω από τα πλευρά στην πλάτη από πίσω, αλλά η ξαφνική αδυναμία, που συνοδεύεται από πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Σε σύγκριση με τη ρήξη του ήπατος ή του σπλήνα σπασμένα πλευρά – πολύ λιγότερο κίνδυνο. Είναι απαραίτητο μόνο για να διασφαλίσει ότι το κομμάτι τρύπησε την υπεζωκοτική κοιλότητα.

Τον υπεζωκότα και τα νεφρά

Πόνος στην πλάτη και τα πλευρά μπορεί να είναι ξηρά πλευρίτιδα, όταν η υπεζωκοτική στρώματα ΤΡΊΒΕΤΕ ένας εναντίον του άλλου. Αυτό είναι δυνατό σε περίπτωση προηγμένη φυματιώδεις διαδικασία, καρκίνος διαδικασίες του πνεύμονα. Ο πόνος αυξάνει με κάθε κίνηση, βήχα ή φτέρνισμα. Επίσης προβληματίζει δυσκολία στην αναπνοή, και το nasolabial τρίγωνο εμφανίζεται μπλε.

Εάν οποιοδήποτε πόνο στο στήθος ή την πλάτη είναι σκόπιμο να εκτελέσει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα να αποκλείει το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

: Πόνος στην πλάτη και τα πλευρά είναι η απόρριψη ουσιών από το ουροποιητικό σύστημα. Ιδιαίτερα δύσκολο αποβλήτων ουρικού οξέος πέτρες που αποτελούνται από καλίου και νατρίου άλατα του ουρικού οξέος. Στην όψη μοιάζουν με τα φασόλια. Είναι ένα εντυπωσιακό μέγεθος, πολύ πυκνό. Του ουρητήρα θα πρέπει να είναι πλήρως επεκταθεί για να παρακάμψετε αυτή την πέτρα.

πίσω θεραπεία

Το οξαλικό είναι λιγότερο πυκνό μικρό, εύκολο να καταρρεύσει, αλλά κάνουν κακό στην πορεία τους στο εσωτερικό μέρος του ουροποιητικού συστήματος, αναγκαστικά προκαλεί φλεγμονή.

Νευρολογικά αίτια

Αυτή είναι μια ποικιλία της παράβασης από τις ρίζες των νεύρων που εξέρχονται από τον νωτιαίο μυελό. Η σπονδυλική στήλη μπορεί να υποστεί βλάβη από την κήλη, να συμπιεστεί στο μυελό των οστών κανάλι, μυών, ένα κομμάτι του σπονδύλου, συνδέσμων, τόξο του σπονδύλου. Πόνος στην πλάτη και τα πλευρά είναι πολύ ισχυρή, μερικές φορές είναι αδύνατο ακόμη και να αναπνεύσει.

Πολλά προβλήματα – μεσοπλεύρια νευραλγία, όταν κάψιμο πόνος διαπερνά κάθε ανάσα, να πονέσει η πλάτη και το στήθος. Αυτή η ασθένεια είναι μια επιπλοκή της εκφυλιστικές διαδικασίες της σπονδυλικής στήλης και όχι μόνο. Συμβάλει στην ανάπτυξη μεταβολικών διαταραχών, ο μεταφορέας των ιών, ενδοκρινικές παθήσεις και ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό ή η συσταλτικότητα του μυοκαρδίου, όταν οι ιστοί δεν λαμβάνουν επαρκή θρέψη και οξυγόνο.

Ασαφής είναι ο μηχανισμός για την ανάπτυξη της διαταραχές του αυτόνομου, στην οποία η κυματοειδής αλλαγή των φυσιολογικών παραμέτρων (ρυθμός αναπνοής, του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης), όλα συνοδεύονται από μια μετεγκατάσταση πόνος στην πλάτη και τα πλευρά.