Γκρίνια χαμηλότερο πόνο στην πλάτη: αίτια και θεραπεία

Αυτό το σύμπτωμα είναι πόνος στην οσφυϊκή περιοχή, είναι γνωστό σχεδόν σε όλους. Ιδιαίτερα συχνά αντιμέτωποι με το θηλυκό μέρος του πληθυσμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γκρίνια πόνο στην πλάτη, δεν είναι επικίνδυνο, καθώς είναι συνδεδεμένο με την άβολη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια μια μακρά ανάπαυση ή ύπνο. Αλλά αν η δυσφορία ενοχλεί πιο συχνά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και να βρείτε την αιτία του συμπτώματος. Το σκοπό αυτό απαιτεί μια λεπτομερή εξέταση. Συμβαίνει συχνά ότι η γκρίνια πόνο στην κάτω πλάτη, την κοιλιά ή το λαγόνιο περιοχές, μιλάμε για τα χρόνια φλεγμονώδη διαδικασία. Επίσης, η δυσφορία μπορεί να σχετίζεται με ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης. Όταν πόνος στην πλάτη δεν πρέπει να αυτοθεραπείας, όπως οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε, γιατί εμφανίστηκε, και μόνο μετά από αυτό να αφαιρέσει την αιτία.

χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Πού είναι η γκρίνια πόνο στην πλάτη σου;

Παράπονα για πόνο στην οσφυϊκή μοίρα μπορεί να ακούσει αρκετά συχνά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ενοχλούν τις γυναίκες, αλλά παρατηρούνται συχνά στους άνδρες. Συχνά, γκρίνια, πόνος στο κάτω πίσω εμφανιστεί μετά από ένα πρόσωπο που είναι πολύ καιρό σε καθιστή θέση. Στη συνέχεια, οι ασθενείς παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να ισιώσει την πλάτη του. Συνήθως τα συμπτώματα αυτά είναι χαρακτηριστικά των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, συμπεριλαμβανομένων εκφυλιστική ασθένεια δίσκων και η οστεοαρθρίτιδα της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Σπάνια είναι δυνατόν να παρατηρήσουμε μια τέτοια παθολογία, όπως η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Το άλλο της όνομα – αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, γκρίνια πόνο στην πλάτη που σχετίζονται με φλεγμονώδεις διεργασίες στα νεφρά. Το πιο κοινό από αυτά – πυελονεφρίτιδα. Αυτή η ασθένεια ξεκινά συνήθως σε νεαρή ηλικία, πιο συχνά μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού. Άλλα νεφρική νόσο είναι αυτοάνοση στη φύση και είναι δύσκολο να τη θεραπεία σπειραματονεφρίτιδα. Είναι, επίσης, παρατηρείται ευαισθησία στην οσφυϊκή περιοχή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δυσάρεστες αισθήσεις προκύπτουν όταν παθήσεις των εσωτερικών οργάνων.

Το σχέδιο πόνος στο κάτω πίσω και κάτω μέρος της κοιλιάς σε γυναίκες

Γυναικολογικές παθήσεις – είναι επίσης μία από τις αιτίες του χαμηλότερο πόνο στην πλάτη. Στην περίπτωση αυτή, η φλεγμονή καλύπτει τα όργανα της πυέλου. Αυτό είναι συνήθως στις σάλπιγγες και τις ωοθήκες. Όμως, παρά την φλεγμονή του αποφύσεις, ο πόνος εμφανίζεται όχι μόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα, αλλά και στην οσφυϊκή περιοχή. Γυναικολογικές παθήσεις και πολύ. Αυτό μπορεί να προκληθεί τόσο από βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος. Συνήθως γυναικολογική ασθένειες, που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής, αλλά όχι πάντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι: η κακή προσωπική υγιεινή, κάθεται πάνω σε ψυχρές επιφάνειες, ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Γκρίνια χαμηλότερο πόνο στην πλάτη γυναικολογικές παθήσεις μπορεί να είναι και με το ένα και με τις δύο πλευρές. Στην ένταση δεν είναι πολύ ισχυρή, τείνουν να εμφανίζονται ξαφνικά και υποχωρεί. Όταν εμπλέκονται στη διαδικασία της φλεγμονής της ουροδόχου κύστης εμφανίζονται dizuricheskie διαταραχή. Εκτός από τη χαμηλότερη πλάτη δυσφορία είναι πάντα για να καλύψει το κάτω μέρος της κοιλιάς. Αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν: πόνος κατά την ούρηση, κράμπες, μικρές ποσότητες των απορριπτόμενων υγρών.

Διαφορική διάγνωση από δυσάρεστες αισθήσεις στην οσφυϊκή περιοχή

Για να ξέρω τους λόγους για το τράβηγμα πόνο στην πλάτη, θα πρέπει να εξεταστούν. Συνήθως η δυσφορία που σχετίζεται με ανωμαλίες των νεφρών ή της σπονδυλικής στήλης. Το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η επιμονή, την έκταση, την εντόπιση και το χαρακτήρα τους πόνους. Αν καλύπτουν μία πλευρά της μέσης, τότε η αιτία μπορεί να είναι η πυελονεφρίτιδα, φλεγμονή του αποφύσεις στις γυναίκες συχνά να είναι στην ίδια δυσάρεστη θέση. Όταν ο πόνος από όλη την επιφάνεια του κάτω μέρος της πλάτης περιλαμβάνουν τη νόσο της σπονδυλικής στήλης, σπειραματονεφρίτιδα, κυστίτιδα, κλπ η δυσφορία μπορεί να σχετίζεται με την έμμηνο ρύση ή την εγκυμοσύνη.

Πόνος στην πλάτη: εργαστηριακά και διαγνωστικά instrumental

Η ακριβής αιτία του οσφυϊκού πόνου μπορεί να είναι γνωστό μόνο μετά την εξέταση. Τις περισσότερες φορές, ο γιατρός κάνει συμπεράσματα για τη φύση της νόσου και στη συνέχεια να ορίσει το εργαστήριο και τις οργανικές εξετάσεις. Αν ψηλάφηση των νεφρών αποκάλυψε τον πόνο τους, τότε θα πρέπει να κάνει μια ανάλυση ούρων. Η παρουσία των λευκοκυττάρων ή των πρωτεϊνών είναι μια ένδειξη για το υπερηχογράφημα των νεφρών. Αν υποψιάζεστε των γεννητικών οργάνων λοίμωξη ο ασθενής εστάλη για να τον γυναικολόγο. Συχνά χαμηλότερο πόνο στην πλάτη οφείλεται σε εκφυλιστική ασθένεια δίσκων ή οστεοαρθρίτιδα. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να κάνετε το x-ray εξέταση της σπονδυλικής στήλης. Για πιο ακριβείς πληροφορίες για το περιεχόμενο του έχει συνταγογραφηθεί μια ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Μόνο μετά από όλες τις διαγνωστικές διαδικασίες για να μάθετε την αιτία του πόνου.

πίσω θεραπεία

Πώς να εξάλειψη του πόνου στην οσφυϊκή περιοχή

Αν υπάρχει μια γκρίνια χαμηλότερο πόνο στην πλάτη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Μόνο μετά την εξακρίβωση των αιτίων της νόσου συνταγογραφήσει τη θεραπεία. Εάν η νεφρική νόσος είναι φαρμακολογική θεραπεία. Πυελονεφρίτιδα είναι σε θεραπεία με αντιβιοτικά και αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Αυτοάνοση λοίμωξη χρήση κορτικοστεροειδών και κυτταροτοξικών παραγόντων. Για τη θεραπεία των γυναικολογικών παθήσεων, χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό των φαρμάκων. Σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης απαιτεί σύνθετη θεραπεία. Περιλαμβάνει μασάζ, χειροπρακτική και η ρεφλεξολογία, αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Για την εξάλειψη ισχυρή δυσάρεστες αισθήσεις στην οσφυϊκή περιοχή, συνιστάται φάρμακα με αναλγητική δράση. Επίσης προβλέπεται η φυσιοθεραπεία.

Πρόληψη του πόνου στην πλάτη

Για να αποφευχθεί η οσφυαλγία, είναι απαραίτητο για τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών του ουροποιητικού οργάνων, αποστειρώνουν εστιών μόλυνσης (στηθάγχη, ιγμορίτιδα, τερηδόνα). Είναι επίσης σημαντικό να πάρει τις βιταμίνες και ανοσοτροποποιητικές ναρκωτικών. Προσωπική υγιεινή και προστατεύονται σεξ θα βοηθήσει στην πρόληψη λοιμωδών γυναικολογικές παθήσεις. Στην σπονδυλική στήλη, τις αρθρώσεις και οστεοχόνδρωση αντενδείκνυται σκληρή σωματική εργασία. Κατά τη διάρκεια της έξαρσης των ασθενειών αυτών θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.