Πόνος στο στομάχι δίνει πίσω: αιτίες, συμπτώματα, από ό, τι για τη θεραπεία

Σε εύθετο χρόνο από το να ακούτε το σώμα σας και να μην αγνοεί τα σήματα που στέλνει, μπορείτε να αποφύγετε πολλές σοβαρές παθολογίες και τις σοβαρές συνέπειες. Ειδικά είναι αδύνατο να παραμελούν το φαινόμενο του πόνου. Να απαλλαγούμε από αυτό το οδυνηρά συναισθήματα που οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αναλγητικά διαθέσιμα στο Γραφείο ιατρικής σπίτι. Αλλά αυτή η μέθοδος θεραπείας δεν είναι το ιδανικό, την προσωρινή ανακούφιση, και παραμένει το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

πόνος στην κοιλιακή χώρα και ακτινοβολεί προς τα πίσω

Αν υπάρχει πόνος στο στομάχι, ανάλογα με τη φύση και τις επιπτώσεις σε άλλα μέρη, είναι δυνατόν να υποθέσουμε, τα συμπτώματα της νόσου. Πιο συχνά, όπως μια δυσάρεστη αίσθηση στο epigastrium δίνει πίσω. Δεν με εμπειρία στον τομέα της ιατρικής, το άτομο μπορεί να φαίνεται ότι αυτά τα συμπτώματα δεν είναι αλληλένδετα και συνεπάγεται μια διαφορετική ασθένεια. Ωστόσο, αυτό είναι μια παρανόηση: πόνος στην κοιλιακή περιοχή και συχνά τα συμπτώματα δυσλειτουργίας ίδιο σώμα.

Ασθένεια

1. Διατρυπημένο (ρήξη) του έλκους.

Είναι ένα ελάττωμα στο βλεννογόνο του στομάχου, με αποτέλεσμα την συγχώνευση των μονάδων του ένα κοίλο όργανο στην κοιλιακή κοιλότητα. Η παθολογία χαρακτηρίζεται ως ταυτόχρονη κοπή πόνος στην πλάτη (στο δεξιό ώμο, κάτω από την ωμοπλάτη ή κλείδα) και την άνω κοιλιακή περιοχή, και άλλα χαρακτηριστικά:

 • η απότομη ένταση των κοιλιακών μυών;
 • περβάζι κρύος ιδρώτας;
 • ένα απαλό δέρμα;
 • μείωση της αρτηριακής πίεσης;
 • η αδυναμία να κινηθεί και να αναπνέετε βαθιά.

Μερικές φορές αυτή η επιπλοκή αυτή συνοδεύεται από εμετό, και μετά από ώρες και ώρες και φούσκωμα λόγω της παρουσίας των αερίων.

2. Ηπατική (χολική) κολικούς.

Οξεία επώδυνη κατάσταση που αναπτύχθηκε στο παρασκήνιο δυσκινησία (κινητικές διαταραχές) των χοληφόρων οδών. Τα συμπτώματα εκδηλώνεται έντονα:

 • ξαφνικά μαχαίρωμα επίθεση στο τεταρτημόριο (φαίνεται ότι πονάει το στομάχι), η οποία δίνει στο λαιμό, πίσω, δεξιά ωμοπλάτη (ή ακτινοβολεί τον πόνο ανάμεσα στις ωμοπλάτες);
 • τα ούρα γίνονται σκούρα σε χουέ;
 • σημειώνονται ναυτία και επαναλαμβανόμενη εμετό;
 • θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται
 • εμφανίζεται αποχρωματισμός των κοπράνων.

3. Σκωληκοειδίτιδα.

Φλεγμονή του Προσαρτήματος τυφλό έντερο (το Προσάρτημα), γενικά, αρχίζει με την ανάπτυξη των θαμπό πόνο στην κοιλιακή χώρα κοντά στον ομφαλό και ακτινοβολεί για την κάτω δεξιά πλευρά και πίσω. Επιπλέον χαρακτηριστικά γίνεται έντονο σε 12-18 ώρες είναι:

 • απώλεια της όρεξης;
 • συχνά επεισόδια έμετος;
 • υγρό ή στερεό σκαμνί;
 • πυρετός σε συνδυασμό με ρίγη και ρίγος;
 • τεινεσμός (αναποτελεσματική και εξαιρετικά οδυνηρή επιθυμία για ούρηση ή την αφόδευση).

4. Παγκρεατίτιδα.

Ενζυμική βλάβες του παγκρέατος ο ασθενής παραπονείται για έντονο πόνο στο στομάχι που ακτινοβολεί προς τα πίσω και κάτω από το στήθος, το οποίο αυξάνει άμεσα μετά τα γεύματα. Ο ασθενής πάσχει, η παρατηρούμενη επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού, αυξημένη αρτηριακή πίεση, πρήξιμο της κοιλιάς, ναυτία και έμετος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένιωσα ανεξήγητη κόπωση, πιθανή λιποθυμία.

5. Η χολοκυστίτιδα.

Στο πλαίσιο αυτής της ασθένειας περιλαμβάνουν φλεγμονή της χοληδόχου κύστης, τα συμπτώματα των οποίων είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με αυτά της ηπατική κολικούς. Αλλά στην περίπτωση της οξείας χολοκυστίτιδας που χαρακτηρίζεται από τις δικές της ιδιαιτερότητες:

 • ειδικά ο πόνος αρχίζει από την δεξιά πλευρά και hypochondrium, καλύπτοντας σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της κοιλιάς (μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να φαίνεται ότι είναι ένας πόνος στο στομάχι) και αντανακλάται στο δεξί του χέρι και πίσω;
 • εμφανίζεται το σύμπτωμα Obraztsova (που είναι, επιθέσεις επιδεινώνονται από πλήρως το ίσιωμα το δεξί πόδι);
 • παρατήρησα μια αποδυνάμωση του σώματος, του λόγου, κρύος ιδρώτας, πικρή γεύση στο στόμα;
 • μείωσε την αρτηριακή πίεση;
 • περιοδικά βρίσκει ναυτία, εμετό περιέχουν χολή.
η αιτία του πόνου

6. Εντερική απόφραξη.

Αυτό το σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διαταραχή της προώθησης εντερικού περιεχομένου (μυστικό από τους αδένες του εντέρου και των τροφίμων από τις μάζες), διαφορετική εκδήλωση από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • υπάρχει μια αμυδρή, πόνος πόνος στην κοιλιακή χώρα, το οποίο πυροβολεί την αριστερή πλευρά;
 • αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος;
 • υπάρχουν κράμπες (μυϊκό σπασμό) από την κοιλιακή κοιλότητα;
 • ασταθής σκαμνί.

Συχνά οι ασθενείς αναφέρουν ότι ο πόνος στο στομάχι μου δίνει στο στήθος και ακτινοβολεί προς τα πίσω.

Άλλες αιτίες του πόνου

Οι γυναίκες, όταν το στομάχι βιώσει τον πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα και την πλάτη, υπάρχει μια πιθανότητα για εξωμήτριο κύηση (στη σάλπιγγα, τράχηλο της μήτρας, στις ωοθήκες ή ακόμη και στην κοιλιακή χώρα). Αν επιβεβαιωθεί η διάγνωση, η θεραπεία είναι δυνατή μόνο με χειρουργική επέμβαση (κυρίως λόγω της λαπαροσκόπηση χειρουργική επέμβαση να γίνεται 3 οπές στην ομφαλική περιοχή, δεξιά και αριστερά).

Στην περίπτωση εμφάνισης των φυσιολογικών (της μήτρας) εγκυμοσύνη, πόνος στην κοιλιακή περιοχή συνοδεύεται από μια επιστροφή στην πλάτη, μπορεί να είναι μια επιπλοκή (μέχρι και απειλές από τη λήξη) σε σχέση με:

 • το τέντωμα των συνδέσμων που στηρίζουν τη μήτρα;
 • υπερβολική ένταση των κοιλιακών μυών;
 • μια παθολογική κατάσταση του γαστρεντερικού σωλήνα.

Συχνά πόνο στο στομάχι ακτινοβολεί προς τα πίσω με νευρολογικές και γυναικολογική (ίνωμα, χρόνια adnexitis) ασθένειες. Αυτά τα ίδια συμπτώματα έχουν συχνά παθήσεις του υπεζωκότα και των πνευμόνων. Για παράδειγμα, πόνο κατά τη διάρκεια της πνευμονίας μπορεί να προσομοιώσει μια επίθεση από ισχιαλγία, και μια "εικόνα της οξείας κοιλίας" χρησιμοποιώντας το αριστερό ή τη δεξιά πλευρά (ανάλογα με την εντόπιση της φλεγμονώδους διαδικασίας στους πνεύμονες και την καταστροφή του υπεζωκότα στρώματα).

Αν υπάρχουν κράμπες στο κάτω μέρος της κοιλιάς με την ανάκρουση στο κάτω μέρος της πλάτης και το τσούξιμο και αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, μπορούμε να μιλήσουμε για την λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Δευτερεύοντα συμπτώματα αυτό θα χρησιμεύσει ως:

 • σκοτεινό, σκοτεινό χρώμα των ούρων (πιθανή αίμα) και την έντονη μυρωδιά;
 • η παρουσία του ένα κιτρινωπό εκκρίσεων;
 • το αίσθημα ανεπαρκούς κένωσης της ουροδόχου κύστης;
 • πόνους στο σώμα;
 • οξύς πόνος κατά τη συνουσία (γυναίκες).

Όπως όλα τα κοιλιακά όργανα λάβετε μια προμήθεια νεύρων από το νωτιαίο τμήματα, είναι αδύνατο να αποκλείσει και ασθένειες που σχετίζονται με: οστεοχόνδρωση της θωρακική ή οσφυϊκή μοίρα της, κήλη δίσκου, καρκίνος, οσφυαλγία (πόνος στην πλάτη, στην οσφυϊκή περιοχή, μπορεί να δώσει πόνο, όχι μόνο στην κοιλιά, στους γλουτούς και στο στήθος), και άλλα παθολογία του πίσω.

Τι να κάνω;

Από ό, τι έχετε να κάνετε είναι άρρωστος να πάρει οριζόντια θέση για να μειώσει το φορτίο της σπονδυλικής στήλης και ανακούφιση του πόνου. Όταν η επίθεση αποδυναμώνει, στο κεφάλι δεν μπορεί να είναι έξω από το ερώτημα: θα πρέπει πρώτα να στραφούν προς τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά (που πονάει), για να γίνει, την ίδια στιγμή που στηρίζεται και στα δύο γόνατα και τις παλάμες, και, στη συνέχεια, σιγά-σιγά αυξάνεται, χρησιμοποιώντας τη βοηθητική υποστήριξη.

Εάν ο πόνος στο στομάχι είναι από τη διάτρηση, κοπή στη φύση και ακτινοβολεί έντονα στο λαιμό, την πλάτη, κάτω μέρος της πλάτης, ώμου ή του θώρακα, είναι αποδεκτή παυσίπονα αντιφλεγμονώδη δράση. Ωστόσο, για να συνεχίσει την αυτο-θεραπεία είναι απαράδεκτη: θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως ένα γιατρό ή καλέστε ένα ασθενοφόρο.

θεραπεία

Η έγκαιρη εξέταση από ειδικό γιατρό, το πέρασμα των καθορισμένων διαγνωστικών διαδικασιών ( ενδοφλέβια ουρογραφία, διαδικασία πεχαμετρία, γαστροσκόπηση) και περνώντας από τις απαραίτητες εξετάσεις (ούρων, κοπράνων, αίμα) μπορεί όχι μόνο να εξαλειφθούν οι δυσάρεστες, ενίοτε αγωνιώδη συμπτώματα της νόσου, αλλά και να αποφευχθούν πιθανές σοβαρές συνέπειες. Κάθε φορά που υπάρχει πόνος στο στομάχι, κάτω κοιλιακή χώρα, που ακτινοβολεί στο στήθος, την πλάτη ή άλλα μέρη του σώματος, θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Μόνο επαγγελματική διάγνωση και θεραπεία είναι το κλειδί για την επιτυχή επίλυση ενός προβλήματος υγείας.