Πόνος στο λαιμό και την πλάτη: διάγνωση, συμπτώματα, θεραπεία

Πόνος στην πλάτη και στο λαιμό συμβεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τόσο πολλών ανθρώπων.

Ανάλογα με τους λόγους για την ταλαιπωρία, το άτομο μπορεί να χρειαστεί τη βοήθεια από έναν νευρολόγο, παθολόγο, χειρούργο ή άλλους ειδικούς.

πόνος στην πλάτη και το λαιμό

Ας εξετάσουμε με λεπτομέρεια σε τι γιατρό να απευθυνθώ, όταν τον πόνο στην πλάτη και το λαιμό τι να κάνω για να βοηθήσω.

Μυοσίτιδα

Αυτό είναι φλεγμονή των μυών της πλάτης, του αυχένα, την πλάτη. Μυοσίτιδα μπορεί να είναι μια επιπλοκή από ορισμένες ιογενείς λοιμώξεις, όπως η γρίπη.

Μυοσίτιδα συχνά παρουσιάζεται μετά την υποθερμία, παρατεταμένη παραμονή στον αέρα με την ανοικτή πλάτη και το λαιμό. Μια απότομη πόνο στην ειρήνη και στην παραμικρή κίνηση.

Πονάνε οι μύες σας όταν αγγίζετε τον καυτό, πυκνό, πολύ επώδυνη.

Αυτός ο άνθρωπος είναι δύσκολο να μετακινηθούν, παρ ' όλα αυτά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε στο γιατρό – θεραπευτή ή τον νευρολόγο.

Μετά την εξέταση, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει επιπλέον μελέτη – ανάλυση και x-ray για να αποκλειστούν άλλες αιτίες του πόνου.

Αν επιβεβαιωθεί η διάγνωση, η θεραπεία με μυοσίτιδα αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, ανάπαυση και φυσικοθεραπεία αρκετά γρήγορα.

Σε μυοσίτιδα δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αλοιφή και συμπιέζει τη φλεγμονή θα προκύψει.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Ένα πολύ κοινό λόγο, γιατί υπάρχει πόνος στο λαιμό και τον πόνο στην πλάτη – κοινή χαμηλό πόνο στην πλάτη.

Αν είναι μαλακό χόνδρο μεταξύ των σπονδυλωτών οστά γίνονται λεπτά και παχιά, που τσιμπήσετε τα νεύρα, υπάρχει σπασμός των μυών της πλάτης.

Υπάρχει ένα ισχυρό τράβηγμα πόνο σε όλο το λαιμό και την πλάτη, αν επηρεάζεται από αυτά τα δύο μέρη της σπονδυλικής στήλης.

Το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε έναν νευρολόγο, αλλά εν τη απουσία της συνδρομής μπορεί να είναι παρέχονται από ιατρό ή χειρούργο. Είναι απαραίτητα πραγματοποιηθεί ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία.

Ο γιατρός της θα δείτε τις αλλαγές των σπονδύλων, χαρακτηριστικό της οστεοαρθρίτιδας. Η θεραπεία για λίγες εβδομάδες, με τη συμπερίληψη δισκία, ενέσεις και αλοιφές.

Όταν ο πόνος υποχωρεί, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε φυσικές μεθόδους, όπως ο βελονισμός.

Για την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας πρέπει να είναι νέος για να κάνει τακτικές ασκήσεις.

Παραμόρφωση spondiloarthrosis

Μερικές φορές πονάει, πάνω από την πλάτη του, ή κάτω μέρος της πλάτης σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Οι άνθρωποι μπορούν να εντοπίσω την πηγή του πόνου.

Τέτοιες τοπικές πόνος συχνά μιλά για παραμόρφωση αρθροπάθεια.

Αυτή η ασθένεια πλήττει μία ή περισσότερες αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, που επηρεάζει όλα τα μέρη του.

Σε περίπτωση υποψίας για σπονδύλωση άνθρωπος θα πρέπει να επισκεφθείτε ρευματολόγο ή νευρολόγο.

Μετά τη διεξαγωγή αρκετές δοκιμές, x-ray, CT scan – ο γιατρός θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση. Αντιμετωπίζονται παραμόρφωση spondiloarthrosis καιρό.

Για να εξαλείψει εντελώς τις αλλαγές της κοινής αδύνατο. Με τη βοήθεια αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα μπορεί να αφαιρέσει μόνο η επιδείνωση.

πρόπτωση και κήλη

Συχνά spondylosis παρουσιάζεται μετά από ένα τραυματισμό στην πλάτη.

Σπονδυλολίσθηση

Είναι η μετατόπιση των σπονδύλων σε σχέση με κάθε άλλο.

Σπονδυλολίσθηση μπορεί να προκύψει μετά από τραύμα ή λόγω εκ γενετής αδυναμία των συνδέσμων και των μυών.

Βάρδια, οι σπόνδυλοι είναι το τσίμπημα των νεύρων, φαίνεται αιχμηρό, παρατεταμένο πόνο. Για να κάμψει σε όλα τα επίπεδα γίνεται πολύ επώδυνη, οι μύες της πλάτης τεταμένη.

Σπονδυλολίσθηση είναι μια πολύ σπάνια ανωμαλία.

Υποψία θα πρέπει να στραφούν σε έναν νευρολόγο, ο γιατρός θα είναι σε θέση να διακρίνει αυτή την ασθένεια από την εκφυλιστική δισκοπάθεια ή δισκοκήλη.

Η επιθεώρηση και μελέτη ακτινογραφία και μαγνητική τομογραφία. Συχνά σπονδυλολίσθηση σε απαιτήσει χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, το άτομο πηγαίνει στο νευροχειρουργό.

Σπονδυλολίσθηση στις συνιστώμενες κοιμούνται σε ένα σκληρό, σκληρό κρεβάτι.

Σπονδυλική στένωση

Στο εσωτερικό της σπονδυλικής στήλης η σπονδυλική στήλη είναι τα νεύρα που παρέχουν την κίνηση ολόκληρου του σώματος.

Σε πολλές ασθένειες, π. χ., εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, σπονδυλολίσθηση, όγκοι, στένωση του καναλιού. Στη συνέχεια, ο νωτιαίος μυελός συμπιέζεται από τα οστά των σπονδυλωτών.

Αυτό προκαλεί πόνο στην πλάτη και στο λαιμό, μπορεί να εμφανίσουν αδυναμία στα χέρια ή τα πόδια.

Σπονδυλική στένωση που αναπτύσσεται σταδιακά, τα συμπτώματα είναι χειρότερα μέρα με τη μέρα.

Η διάγνωση γίνεται από νευρολόγο ή νευροχειρουργό σχετικά με τα αποτελέσματα της εξέτασης και απεικόνισης. Για τη διαχείριση του πόνου χρησιμοποιήσετε αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Στην περίπτωση που είναι αναποτελεσματική και στένωση εξελίσσεται, η χειρουργική επέμβαση εκτελείται.

Για να κρατήσει τη σπονδυλική στήλη στην επιθυμητή θέση στο στένωση βοηθήσει επιδέσμους.

Πρόπτωση ή κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου

Μια απότομη, ξαφνική πόνο στην πλάτη παρουσιάζεται όταν η κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου της σπονδυλικής στήλης. Αυτή είναι μια προεξοχή του χόνδρουπου εμφανίζεται λόγω της καταστροφής των πυκνό κέλυφος του δίσκου.

Η προεξοχή πιέζει τα νεύρα, προκαλώντας έντονο πόνο. Για να μετακινήσετε ένα άτομο με μια κήλη είναι δύσκολο και πολύ επίπονο. Τα άκρα μπορεί σχεδόν να χάσει εντελώς την κινητικότητα στην ισχυρή συμπίεση.

Μια κήλη δίσκου συχνά απαιτεί χειρουργική επέμβαση, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα νευροχειρουργό.

Μετά τη διεξαγωγή μαγνητικής τομογραφίας, ο γιατρός θα καθορίσει εάν θα εκτελέσει τη λειτουργία ή μέχρι να μπορείτε να εξαλείψει τον πόνο σύνδρομο με τη φαρμακευτική αγωγή.

Εφαρμόστε αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα, ενέσεις.

Για την πρόληψη της κήλης θα πρέπει να ενισχύσει τους μύες της πλάτης μέτρια φορτία και αποφύγετε τα βαριά ανύψωση.

ΩΡΛ παθήσεις

Μερικές φορές, επώδυνο λαιμό και πίσω δεν συνδέονται με τη σπονδυλική στήλη. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα από την πλευρά της ΩΡΛ-όργανα.

Σοβαρή αμυγδαλίτιδα χωρίς θεραπεία περιπλέκεται από το συγκεκριμένο απόστημα – το μεγαλύτερο απόστημα στο πλάι του λαιμού. Υπάρχει έντονο πόνο στο πίσω μέρος του λαιμού, πάνω από την πλάτη του.

Η κίνηση του λαιμού είναι περιορισμένη και επώδυνη.

Μαζί με τον πόνο του ατόμου αυξάνεται με τη θερμοκρασία, και το δέρμα στο απόστημα του είναι ζεστό και κόκκινο. Το απόστημα άνοιξε από τη στοματική κοιλότητα από γιατρό.

Θα απαιτήσει μακροχρόνια θεραπεία με αντιβιοτικά. Υποψιάζομαι ότι αμυγδαλίτιδα έχει επιδεινωθεί απόστημα είναι δυνατόν από μια Γενική επιδείνωση παρά τη θεραπεία, την αύξηση του πόνου.

Όταν ένα μεγάλο απόστημα άνθρωποι δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα οφείλεται σε σπασμό των μυών κοντά στο έλκος.

Όγκοι

Όγκοι του νωτιαίου έχουν πόνο στην πλάτη. Μπορεί να είναι μεταστάσεις από άλλα όργανα-και αυτο-εκπαίδευση της σπονδυλικής στήλης. Πόνος όταν οι όγκοι είναι πολύ ισχυρή, πονώντας, χειρότερα τη νύχτα. Συνδυάζονται με κακή Γενική υγεία, απώλεια βάρους.

Ο όγκος διάγνωση είναι δύσκολο να υποπτευθούμε, επειδή τα συμπτώματα είναι παρόμοια με την οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι τις περισσότερες φορές. Βοηθά στην ανίχνευση των όγκων μαγνητική τομογραφία και εξετάσεις αίματος.

Κάθε όγκος που πρέπει να αφαιρεθεί, καθώς αυξάνεται, συμπίεση του νωτιαίου μυελού, και έτσι θα προκαλέσει την παράλυση των χεριών ή των ποδιών.

Αλλά η απόφαση για την αφαίρεση λαμβάνεται από νευροχειρουργός-ογκολόγος – οι ειδικοί αυτοί οι όγκοι της σπονδυλικής στήλης.

Σε κακοήθεις όγκους μετά από χειρουργική επέμβαση, λαμβάνουν χημειοθεραπεία.

Ζημία

Πέφτει από ύψος, χτυπήματα, πληγές στο πίσω μέρος είναι πολύ επικίνδυνες επιπλοκές στη σπονδυλική στήλη. Υπάρχει μια ισχυρή, απότομη πόνος κατά τη στιγμή της ζημίας.

αρθρίτιδα

Ανάλογα με το επίπεδο και την έκταση των τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης μπορεί να χάσει την κινητικότητα και την ευαισθησία των χεριών ή των ποδιών, διαταραχές της λειτουργίας της ούρησης.

Όταν σοβαρό τραυματισμό του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και ακόμη και αιφνίδιο θάνατο.

Για οποιαδήποτε υποψία τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη άτομο θα πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Το καλύτερο από όλα, αν θα κάνει το ασθενοφόρο.

Η μετακίνηση του ατόμου σε αυτή την κατάσταση μόνο του είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να αυξήσει την βλάβη του νωτιαίου μυελού.

Έτσι, η καλύτερη τακτική είναι να καλέσει ασθενοφόρο και να εξασφαλίσει την ειρήνη στο θύμα πριν από την άφιξη.

Βλάβη στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης συχνά παρουσιάζεται όταν το άλμα στο νερό σε ένα άγνωστο μέρος, όταν το κάτω ή από αντικείμενα κάτω από το νερό είναι πολύ κοντά.

Ρευματοειδή αρθρίτιδα

Αυτή η ασθένεια είναι αυτοάνοση. Δηλαδή, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται μόνος του. Παράγει αντισώματα που επιτίθενται στους δικούς του ιστούς των αρθρώσεων.

Πιο συχνά είναι οι μικρές αρθρώσεις των χεριών και των ποδιών. Σπάνια οι βλάβες της σπονδυλικής στήλης. Υπάρχει πόνος στην πλάτη, αδυναμία να σκύψουμε ή να λυγίσει.

Στη σπονδυλική στήλη η κίνηση είναι περιορισμένη.

Κατά κανόνα, ένα άτομο γνωρίζει την παρουσία ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η ασθένεια είναι ανίατη εντελώς.

Αλλά, αν ακολουθήσετε τις συστάσεις της αρμόδιας ρευματολόγος, τότε μπορείτε να απαλλαγείτε από συχνές εξάρσεις και εξέλιξη της νόσου.

Χρησιμοποίησε την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα και ακριβά φάρμακα.

Των αρθρώσεων σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα με την πάροδο του χρόνου, αμετάκλητα παραμορφωθεί.

Δερματομυοσίτιδα

Μία από τις σπάνιες αιτίες του πόνου στο λαιμό και την πλάτη – δερματομυοσίτιδα. Είναι, επίσης, μια αυτοάνοση ασθένειαστην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζεται.

Η βάση της βλάβης σε παθήσεις των μυών και του δέρματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται και τραυματίζει τους. Μύες γίνει σφιχτό, το δέρμα είναι παχύ και ανελαστική.

Ο πόνος είναι συνεχής, σε όλη την επιφάνεια της πλάτης. Οι μύες όταν αγγίζετε ένα στερεό, αλλά λιγότερο επώδυνη από μια απλή μυοσίτιδα. Διάγνωση και θεραπεία της δερματομυοσίτιδα – η αποστολή του ρευματολόγο. Στη διάγνωση βοηθά μια διεξοδική συνέντευξη, εξέταση και εξετάσεις αίματος.

Θεραπεία ζωή, με τη χρήση ισχυρών ορμονική αντι-φλεγμονώδη φάρμακα που καταστέλλουν την επιθετική ανοσοποιητικό σύστημα.

Σκληρόδερμα

Κατά πλάκας σπάνια παρουσιάζει με τον πόνο στην πλάτη.

Είναι μια συστηματική αυτοάνοση ασθένειαστην οποία το επηρεαζόμενων αρθρώσεις, αγγεία, μύες και πολλά εσωτερικά όργανα: τα αιμοφόρα αγγεία, στο γαστρεντερικό σύστημα.

Ενώ σκληρόδερμα μπορεί να εμφανιστεί ως πόνος στο κάτω πίσω μέρος και σε όλο το πίσω κατά μήκος του λαιμού. Ο πόνος είναι σταθερός, πόνος, που συνοδεύεται από ένα αίσθημα σφιξίματος και μυϊκή αδυναμία.

Αν υποψιάζεστε ότι το σκληρόδερμα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ρευματολόγο. Θα διεξάγει μια λεπτομερή επιθεώρηση, αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματος και των αρθρώσεων.

Είναι επίσης εξοπλισμένα εξετάσεις αίματος, η οποία έδειξε σημάδια επιθετικότητας δική τους ασυλία.

Επεξεργασία παρόμοια με τη θεραπεία της δερματομυοσίτιδα – συστημική αντι-φλεγμονώδη ορμονικές.

Τοπική μορφή σκληροδερμίας που επηρεάζει μόνο το δέρμα. Όταν πίσω δεν βλάπτει.

Αιχμηρό είναι το Σύνδρομο

Αυτή η ασθένεια είναι πολύ παρόμοια με σκληρόδερμα ή δερματομυοσίτιδα.

Στην ανάπτυξή του λαμβάνει επίσης μέρος είναι δικό κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος επιτίθενται στο σώμα. Υπάρχει πόνος στην πλάτη, από του τραχήλου της μήτρας στην οσφυϊκή περιοχή.

Συχνά, πόνο στις αρθρώσεις και άλλα όργανα, όπως η νόσος επηρεάζει ολόκληρο το σώμα.

Η διάγνωση είναι αρκετά δύσκολη. Μια ρευματολόγο, μετά από την επιθεώρηση και παραλαβή των αποτελεσμάτων της έρευνας θα αποκλείσει άλλες συστηματικές νόσους. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να μιλήσουμε για την πιθανότητα της sharp είναι το σύνδρομο.

Παρατεταμένη θεραπεία, χρησιμοποιώντας παυσίπονα, ορμονικές αντι-φλεγμονώδη φάρμακα.

Συστηματική αγγειίτιδα

Αυτές οι παθολογίες είναι εντυπωσιακά σκάφη.

Ανάλογα με το μέγεθος των αγγείων – μικρές, μεσαίες ή μεγάλες συστηματικές αγγειίτιδες χωρίζονται σε διάφορες ασθένειες.

Στην ανάπτυξη της οποιαδήποτε από αυτές τις αγγειίτιδα είναι μια ανοσολογική επίθεση στους τοίχους των πλοίων τους. Έχουν γίνει φλεγμονή, πυκνώνει, μπορεί να υποστεί ζημιά.

Αν είναι μικρά σκάφη, το εξάνθημα εμφανίζεται στο δέρμα με τη μορφή προστίμου ή μεσαία σημεία. Με την ήττα από τα μεγαλύτερα σκάφη του το εξάνθημα μπορεί να μην είναι, αλλά τα όργανα που επηρεάζονται, διηθητικό αναξιοπαθούντα σκάφη: τα νεφρά, την καρδιά, τον εγκέφαλο.

Αντιμετωπίζει συστηματική αγγειίτιδα ρευματολόγο με αγγειακή εργαλεία και ανοσοκατασταλτικά.

Πόνος μετά από ένα μασάζ

Πόνος στην πλάτη μετά από ένα μασάζ μπορεί να είναι πολύ δύσκολη η επιρροή του μασέρ.

θεραπεία

Συχνά, ιδιαίτερα σε άτομα με ευαίσθητο εύθραυστων αγγείων, μετά από μια συνεδρία με ελαφρά μώλωπες.

Είναι εκδηλώνεται με έντονο πόνο στην πλάτη και την επόμενη επίσκεψη του μασέρ θα είναι ακόμη πιο επώδυνη.

Αλλά μερικές φορές ο πόνος δεν είναι η υπαιτιότητα του μασέρ. Όταν υπάρχει μυϊκός σπασμός, η ένταση τους κατά τη διάρκεια του μασάζ, οι μύες σταδιακά να χαλαρώσετε.

Στη συνέχεια, η πρώτη κίνηση των χεριών ενός ειδικού θα προκαλέσει δυσάρεστες και επώδυνες, και μέχρι το τέλος της συνεδρίας, οι μύες θα χαλαρώσουν και ο πόνος θα περάσει.

Όταν επείγουσα ιατρική φροντίδα;

  • Πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι εντελώς ακίνδυνο φαινόμενο, αλλά μερικές φορές απαιτείται επείγουσα θεραπεία στο γιατρό:
  • Πόνο στην πλάτη σε συνδυασμό με πυρετό συμβαίνει όταν το επισκληρίδιο απόστημα.
  • Υποψία πόνου της πλάτης και του λαιμού σε βρέφη κάτω του ενός έτους.
  • Ο πόνος σε συνδυασμό με εμετό, έντονο πονοκέφαλο στο κεφάλι και αδυναμία να λυγίσει το λαιμό προς τα εμπρός μπορεί να υποδηλώνει μηνιγγίτιδα.
  • Ο πόνος ήταν το αποτέλεσμα ενός χτυπήματος ή πτώσης στο πίσω μέρος.
  • Ο πόνος απαλύνει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς να διευκολύνει την κατάσταση του σπιτιού;

Εάν ο πόνος δεν είναι δυνατός, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφίσει την κατάσταση στο σπίτι πριν από την επίσκεψη στο γιατρό.

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπιέζει τα φύλλα του κολλιτσίδα ή λάχανο: ανακούφιση από το πρήξιμο των μυών, μείωση της φλεγμονής σε μυοσίτιδα.
  2. Αλοιφές με βάση το αλκοόλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οστεοχόνδρωση – που να χαλαρώσετε τους μύες και να ανακουφίσει την κατάσταση.
  3. Μπορεί συχνά να βοηθήσει απλά να ξεκουραστούν πίσω. Πράγματι, μια από τις πιο συχνές αιτίες για τον πόνο, την πίεση και την κούραση.

Για να κατανοήσουμε τις αιτίες του πόνου της πλάτης και του λαιμού είναι δύσκολο. Ένας τεράστιος αριθμός από λόγους που μπορεί να προκαλέσει πόνο. Αυτό το άρθρο παραθέτει τα κυριότερα για επανεξέταση. Για την ακριβή διάγνωση και θεραπεία θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό.

Αν πονάει το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη, τι να κάνω

Ο λαιμός είναι αρκετά ευάλωτο μέρος του σώματος και εκτελεί πολλές ζωτικές λειτουργίες. Ως εκ τούτου, το παραμικρό πρόβλημα με το να προκαλέσει πόνο και πολλοί άνθρωποι θέλουν να ξέρουν γιατί πονάει η σπονδυλική στήλη, το λαιμό και το τι πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση.