Πόνος στο κάτω πίσω θεραπεία

Όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πονάει το κάτω μέρος της πλάτης, όλα τείνουν να προτείνω κάτι: γιαγιά θερμαινόμενη ένα τούβλο και το τρίψιμο, η θεία — επειγόντως να περάσει ένα τεστ ούρων. Τι πραγματικά μπορεί να προκαλέσει πόνο σε αυτή την περιοχή του σώματος, ποια είναι τα αίτια;

πόνος στο κάτω πίσω

Χαρακτηριστικά της σύνδρομο πόνου

Όταν οι ασθενείς μιλούν για "κάτω πίσω", θα πρέπει να καθορίσετε σε ποια ζώνη ανήκει σημαίνουν. Αυτό είναι συνήθως το μόνο που βρίσκεται κάτω από το θώρακα (φιλέτο και κιλότο) κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και δεξιά και αριστερά από αυτόν.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να έχει διαφορετική ένταση, τη διάρκεια, την ακτινοβολία και διαφορετική θέση. Συχνά οι ασθενείς συνδέουν τη μέγιστη εκδήλωση του πόνου:

 • αιχμηρές κινήσεις;
 • η περιστροφή του σώματος;
 • από την κλίση της σπονδυλικής στήλης προς τα εμπρός;
 • η άνοδος των ποδιών.

Θαμπό πόνο μπορεί να παρενοχλούν συνεχώς, για να αυξηθεί το βράδυ. Ξαφνικό οξύ πόνο κυριολεκτικά καταστρέφει τους ανθρώπους, συνοδεύεται από ωχρότητα, ταχυκαρδία, υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνεται.

Είναι δυνατόν να ακτινοβολεί στο πόδι, τον ώμο λεπίδα, στη βουβωνική χώρα, στην κοιλιά ή τοπική ευαισθησία του κάτω μέρος της πλάτης κατά την ψηλάφηση, το άγγιγμα.

Η παθογένεια του πόνου

Γιατί υπάρχει ο πόνος; Η απάντηση είναι απλή: "Έτσι, το άτομο που αισθάνεται ενόχληση από τους υποδοχείς του πόνου (νευρικές απολήξεις των ινών) σε ιστούς ή από την κίνηση, παλμό".

Νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στην κάψουλες όλων των οργάνων (νεφρού, του παγκρέατος, του εντερικού τοιχώματος). Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διαδικασία της νόσου μπορεί να προκαλέσει μια επώδυνη αντίδραση. Συχνά υπάρχει ένα τέντωμα της κάψουλας που οφείλεται σε φλεγμονή και διόγκωση των εσωτερικών οργάνων.

Τι μπορείτε να τσιμπήσετε μια περαστική νεύρο-μπαγκάζ;

Οι ρίζες εκτείνονται από τη σπονδυλική στήλη, σύμφωνα με τα τμήματα. Δεν μπορεί να παραμορφωθεί και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών των σπονδύλων (οστά αιχμές αυξανόμενη οστεοχόνδρωση, κήλη δίσκου, κήλη, καμπυλότητα στη σκολίωση, η καταστροφή των αρθρικών επιφανειών).

Σας συμβουλεύω να το διαβάσετε:Τι να κάνετε εάν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης;

Τραυματισμοί της οσφυϊκής μοίρας και του ιερού οστού συνοδεύονται από:

 • τραυματισμούς;
 • κατάγματα του κάτω πλευρά και τα οστά της πυέλου;
 • οίδημα των μαλακών ιστών;
 • το σχηματισμό αιματωμάτων.

Είναι, επίσης, αρνητική επίδραση στο κοντινό νεύρα.

Καλοήθεις ή κακοήθεις όγκοι των εσωτερικών οργάνων ή της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των οστών, η μηχανική πίεση στις νευρικές απολήξεις. Η ίδια διαδικασία παρουσιάζεται όταν η συγκεκριμένη φυματιώδεις αλλοιώσεις των σπονδύλων.

Αν η αιτία είναι η σπονδυλική στήλη

Αυξημένο φορτίο στη σπονδυλική στήλη μπορεί να είναι η αιτία του πόνου. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • τα βαριά ανύψωση (ειδικά μαλάκας) κάτω προς τα πάνω;
 • λανθασμένη στάση του σώματος κατά την εργασία σε ένα Γραφείο;
 • παρατεταμένη ακινησία στάση στο αυτοκίνητο.

Εσφαλμένη ύψος τραπέζι και καρέκλα στο χώρο εργασίας μπορεί να προκαλέσει μυϊκό πόνο

Αμήχανη θέση του σώματος σταδιακά οδηγεί σε συνεχή πόνο στην πλάτη λόγω της έντασης των μυών. Είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για την ομαλοποίηση της εργασίας, την παρακολούθηση της στάσης του σώματος σας, και τη δραστηριότητα διαλείμματα με ανομοιόμορφη πρόσφυση. Αυτός ο πόνος μπορεί να εξαλειφθεί ανεξάρτητα.

Sharp χαμηλότερο πόνο στην πλάτη αριστερά ή δεξιά παρουσιάζεται όταν άρση βαρών με το ένα χέρι. Υπάρχει μια απότομη αντισταθμιστική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης οδηγεί σε καταστροφή των σπονδυλικών σωμάτων και διαδικασίες ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα είναι μια ισχυρή ριζιτικό πόνο. Σύμφωνα με τους ακτινοβολία νευρολόγοι, κρίνονται για τη θέση της βλάβης στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Τα ίδια συμπτώματα της συμπίεσης που δίνει η απώλεια της κήλης δίσκου.

Ο πίνακας δείχνει την κύρια κατεύθυνση της ακτινοβολίας του πόνου

Μέρος της συμπίεσης της σπονδυλικής στήλης (σπόνδυλοι) Η εξάπλωση του πόνου
οσφυϊκή 3-4 στο πίσω μέρος των γλουτών και των μηρών, κάτω από το τακούνι, στην περιοχή πάνω από το γόνατο
οσφυϊκή 4-5 στην έξω πλευρά των γλουτών και των μηρών, κάτω από το μοσχάρι
οσφυϊκή ιερού 5-1 κάτω από τους γλουτούς και το πίσω μέρος του μηρού, της γάμπας, το πόδι πάει προς την πλευρά του ποδιού και κνήμης

Επιπλέον, οι νευρολόγοι είναι να ανακαλύψετε τη χαρακτηριστική μούδιασμα του δέρματος με οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής να το ισχίο προς τα κάτω το πίσω δεξιά ή αριστερά ανάλογα με την πλευρά της βλάβης. Πόνος στην άνω οσφυϊκών σπονδύλων ευαισθησία στην περιοχή του γαστροκνήμιο μυ και την πλευρική επιφάνεια του ποδιού.

οι αιτίες του πόνου στην πλάτη

Στη μακρά πορεία της νόσου υπάρχει αδυναμία σε μύες του ισχίου και του ποδιού. Μέτρηση του όγκου στο μηρό επίπεδο, δείχνει μια μείωση από την πλευρά του ασθενούς. Αυτό οφείλεται σε μυϊκή ατροφία.

Ειδική φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης στην αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ψωρίαση προκαλεί δυσκαμψία και διαταραχές της κίνησης.

Η βαρύτητα συνιστάται να φέρει και με τα δύο χέρια, διανέμοντας το βάρος εξίσου

Τι αρρώστιες μπορεί να προκαλέσει χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Νεφρική νόσος παρουσιάζεται με πόνο. Χαρακτηρίζεται από:

 • πόνος στην οσφυϊκή περιοχή στην ψηλάφηση των νεφρών και αξιοποιηθεί;
 • η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος;
 • διαταραχθεί ούρηση (κράμπες, αυξημένη ούρηση);
 • η ακτινοβολία στην περιοχή βουβωνική χώρα;
 • αλλαγές στα ούρα (εμφάνιση του κόκκινου αίματος κύτταρα, πρωτεΐνες, λευκοκυττάρωση).

Φλεγμονώδεις παθήσεις των νεφρών και συνοδεύεται από έντονο συνεχή πόνο. Για πέτρες στα νεφρά τυπικά παροξυσμική οξεία οσφυαλγία που ακτινοβολεί να κόκκυγα, και στη βουβωνική χώρα. Η επίθεση φαίνεται κάθε φορά που η πέτρα κινείται.

Το πάγκρεας ουρά τμήμα είναι δίπλα στην σπονδυλική στήλη. Ως εκ τούτου, είναι η φλεγμονή (παγκρεατίτιδα) προκαλεί σοβαρή περιβάλλει κρίσεις παρατεταμένο πόνο. Είναι συνήθως σχετίζονται με τη διατροφή (κατανάλωση λιπαρών τροφών, η κατανάλωση αλκοόλ). Συνοδεύεται από έμετος, κρύος ιδρώτας.

Νόσος του παχέος εντέρου (ελκώδης κολίτιδα, όγκοι, αιμορροΐδες, απόστημα) είναι η αιτία του πόνου στην κοιλιακή χώρα και την πλάτη. Συνοδεύεται από σκαμπό διαταραχές, εντερική αιμορραγία, μείωση του βάρους.

Συχνά πόνο στην πλάτη σε έγκυες γυναίκες προκύψει ως αποτέλεσμα των αλλαγών στο ιερό οστό, η πίεση της μήτρας

Πόνος σε λειτουργικές διαταραχές

Γνωστό πόνο που παρουσιάζεται σε κορίτσια και γυναίκες πριν και κατά την έμμηνο ρύση. Ενώ από τη φύση τους μπορεί να είναι πόνος ή κράμπες.

Localization είναι συνήθως στο πίσω πίσω δεξιά και κάτω αριστερά, κάτω κοιλιακή χώρα. Γυναικολόγους πιστεύω ότι είναι προκαλείται από ορμονική ανεπάρκεια, παραβίαση της αναλογίας των οιστρογόνων και ανδρογόνων.

Την ίδια στιγμή οι γυναίκες αισθάνονται ναυτία, σιελόρροια, αδυναμία.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στη πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Να μπορούν να δείχνουν αύξηση του τόνου της μήτρας και να προκαλέσουν έκτρωση. Ως εκ τούτου, να ανέχονται και να αντιμετωπίσουν με αυτό τον πόνο είναι αδύνατο. Θα πρέπει να καλέσετε Ασθενοφόρο.

Πόνος στην καλοήθη ινομυώματα της μήτρας συνοδεύεται από αιμορραγία.

Ένας έμπειρος γιατρός θα σας συνταγογραφήσει τη θεραπεία του πόνου σύνδρομο μόνο μετά την εξέταση και διευκρίνιση των λόγων. Κατηγορηματικά απαγορεύεται να ζεσταθεί το πίσω, να το ΤΡΊΨΕΤΕ με αλοιφή, να υποβάλλονται σε φυσικοθεραπεία. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να καθορίσει τη σωστή θεραπεία σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Αιτίες της οσφυαλγίας στις γυναίκες

Διαφορετικά πόνο κάτω από τη μέση στις γυναίκες μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα πολλών ασθενειών, που κυμαίνονται από μικρές έως θανατηφόρα. Μερικές φορές οι γυναίκες αισθάνονται ένα τράβηγμα πόνο απότομες κινήσεις. Κοινό τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας.

Αλλά τέτοια συμπτώματα είναι συνήθως παροδική. Αλλά το χρόνιο πόνο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης είναι ήδη μιλάμε για κάποια εμφανή ασθένεια.

Είναι σημαντικό να προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά συμπτώματα από επικίνδυνες ασθένειες ή αβλαβής, και σε κάθε ασαφή κατάσταση για να επισκεφθείτε το τοπικό θεραπευτή.

Λόγους

Τι μπορεί να είναι τα αίτια της οσφυαλγίας στις γυναίκες; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασθένειες. Συνεχή πόνο στην οσφυϊκή περιοχή σε γυναίκες – κακό σημάδι. Επειδή οσφυϊκό πόνο αυτού του τύπου συνήθως δεν αποτελεί καλό οιωνό.

Το αυξημένο φορτίο

Φταίει κάποιο τράβηγμα πόνος στο κάτω πίσω στις γυναίκες είναι ασυνήθιστη σωματική άσκηση.

Αν το κορίτσι ήταν εξοικειωμένοι με τον αθλητισμό και έκαναν μια απότομη αύξηση φορτίου στο πίσω μέρος – την ευκαιρία να μυϊκή καταπόνηση.

Αν πονώντας πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης δεν σταματούν για 3-4 ημέρες, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Μετά το φορτίο μπορεί να καταστραφούν όχι μόνο οι μύες αλλά και τους δίσκους, και αυτό είναι ένα καλό λόγο.

 • Σας συμβουλεύω να το διαβάσετε: τι να κάνετε εάν άρπαξαν πίσω

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης και κήλη μεσοσπονδύλιου

Η αιτία της οσφυαλγίας στις γυναίκες μπορεί να είναι το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Για αυτή την παθολογία υπάρχει μια αλλαγή στη δομή των μεσοσπονδύλιων δίσκων, την καταστροφή του χόνδρου. Προηγουμένως, το ελαστικό δίσκο γίνεται άκαμπτο, χάνει ιδιότητες απόσβεσης.

διάγνωση
 • Παρακαλώ διαβάστε: μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης μετά από την άρση βαρών

Το επόμενο στάδιο από τις παθολογικές αλλαγές σε συμπίεση των μεσοσπονδύλιων δίσκων, η οποία είναι μια προεξοχή. Τι νωτιαία νεύρα συμπιέζονται, την κυκλοφορία του αίματος και το συντονισμό των κινήσεων, ο πόνος αυξάνεται.

Το τελικό στάδιο της οστεοαρθρίτιδας – η εμφάνιση της κήλης μεσοσπονδυλίου. Αυτή η παθολογία είναι ένας ακόμη λόγος που πιασμένος σε γυναίκες.

Κατά κανόνα, πόνο στην οσφυϊκή περιοχή είναι πολύ έντονη , που ακτινοβολεί στα άκρα και σε άλλα μέρη της πλάτης.

Σε αυτή την κατάσταση, το ridge μπορεί να κλαψουρίζουν σχεδόν σε κάθε θέση του σώματος (εκτός από τα ψέματα).

Ασθένεια γυναικολογίας

Γυναικολογικές παθήσεις συχνά προκαλεί πόνο κάτω από τη μέση στις γυναίκες. Μπορεί να αρρωστήσεις, όπως το κάτω μέρος της πλάτης και πλευρικές περιοχές.

Υπάρχουν νόσου:

 • Το σχηματισμό όγκων (κύστεις) στις ωοθήκες;
 • Παθολογία της μήτρας;
 • Κιρσώδεις φλέβες των οργάνων γύρω από το πυελικό έδαφος;
 • Καλόηθες νεόπλασμα στο εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας;
 • Η ρήξη του ωοθηκικού ιστού.

Γι ' αυτούς τους λόγους συχνά τραβά τη μέση στις γυναίκες. Έχοντας δυσφορία, έλλειψη ενέργειας, ευερεθιστότητα και άλλα συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες συνέπειες: προβλήματα με τη γέννηση των παιδιών, παραβίαση της εμμήνου ρύσεως κύκλους.

Νεφρική νόσο

Αν υπάρχει πόνος στο κάτω πίσω δεξιά ή αριστερά, ή ακόμη και ζώνη χαμηλότερο πόνο στην πλάτη – υψηλή πιθανότητα ανωμαλιών των νεφρών, ένα από τα οποία είναι πυελονεφρίτιδα.

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης αυτών των μολυσματικών ασθενειών είναι η φλεγμονή των νεφρών (ένα ή δύο). Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη, σχετικά με το δικαίωμα – δεν είναι το μόνο σύμπτωμα αυτής της παθολογίας.

Το άτομο αισθάνεται μια σειρά από αρνητικά φαινόμενα:

 • Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος;
 • Αυξημένη εφίδρωση;
 • Ημικρανία;
 • Δυσλειτουργία του ουροποιητικού συστήματος;
 • Απώλεια της όρεξης;
 • Εξιδρωματική απαλλαγή.

Πολλές γυναίκες που επιλέγουν να έχουν τα παιδιά και έγκυος, συχνά υπάρχει πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης. Που σχετίζονται με τις φυσιολογικές αλλαγές στη δομή του ισχίου ζώνη πόνο στην πλάτη είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν απαιτούν θεραπεία.

Πόνος πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης που προκαλούνται από την απότομη αύξηση του σωματικού βάρους και τον εντοπισμό του εμβρύου στην περιοχή της οσφυϊκής μοίρας. Κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ευαίσθητο, όπως το κάτω μέρος της πλάτης και το κάτω μέρος της κοιλιάς.

Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι ασυνήθιστο, αλλά αν θέλετε να συζητήσουμε το θέμα με το γιατρό σας.

Ενδομητρίωση

Μια άλλη αιτία του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης στις γυναίκες – υπερβολική επικάλυψη του επιθηλίου. Στην ασθένεια αυτή, το ανώτερο στρώμα του δέρματος της μήτρας που καλύπτει η περίσσεια περιοχή της πυέλου.

Ενδομητρίωση όχι μόνο προκαλεί πόνο στην κατώτερη οσφυϊκή μοίρα της, η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Σε πρόωρο θεραπεία, η αγνόηση της νόσου έχει διαταραχθεί αναπαραγωγική λειτουργία.

Και τον πόνο στην πλάτη κάτω από τη μέση μπορεί να οδηγήσει σε υπογονιμότητα.

Μηνιαία

Εάν ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης σε γυναίκες μπορεί να έχουν περίοδο. Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται τακτικά, έτσι ώστε τα κορίτσια να ξέρετε τι να περιμένετε.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη ακριβώς χαμηλότερο πόνο στην πλάτη και το αριστερό κάτω μέρος της κοιλιάς προκύψουν ως αποτέλεσμα των συσπάσεων της μήτρας και μια απότομη αύξηση στο σώμα μάζας από τη στασιμότητα του νερού στο σώμα.

Το μέγεθος του στήθους

Μερικές γυναίκες με 4-5 μεγέθη του μαστού μπορεί να εμφανίσουν πόνο στην κατώτερη οσφυϊκή μοίρα της.

Επιπλέον, το φορτίο στο θώρακα αυξάνει και ενδέχεται να λάβετε ένα οστεοχόνδρωση του θώρακα, και το φορτίο στο κάτω μέρος της πλάτης έρχεται από την αφύσικη κάμψη της σπονδυλικής στήλης.

Σε μια τέτοια κατάσταση, πόνο στην πλάτη οφείλεται κυρίως στην κακή στάση του σώματος, σκυφτή στάση. Να κάνει ασκήσεις για να ενισχύσει τους μυς – εκτεινόντων μυών κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και λαμβάνοντας το δραστήριο τρόπο ζωής, τον πόνο στην πλάτη μπορεί να αποφευχθεί.

Παπούτσια

Ένας άλλος λόγος, γιατί πληγή κάτω μέρος της πλάτης στις γυναίκες, από μακρά — όρος φορώντας παπούτσια με πολύ ψηλά τακούνια. Όταν τα πόδια, η λεκάνη ελαφρώς πάει πάνω και κάτω μέρος της πλάτης φαίνεται να είναι ασυνήθιστο κάμψη. Αυξάνει το φορτίο και παρουσιάζεται πόνος πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης.

Εμμηνόπαυση

Κάποιο πόνο στην πλάτη στο πίσω συνδεδεμένη με μια ορισμένη περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης παρουσιάζεται ορμονική ανεπάρκεια και την κυκλοφορία του αίματος στην πύελο είναι σπασμένο. Ως αποτέλεσμα, η σπονδυλική στήλη δεν είναι να πάρει τη σωστή ποσότητα των θρεπτικών συστατικών.

Και, άμεσα, η αιτία του πόνου – επιπλοκές από ανεπάρκεια βιταμίνης (οστεοπόρωση, κ. λπ.).

Βάρος

Το γυναικείο σώμα περιέχει περισσότερο λιπώδη ιστό από τους άνδρες. Ηλικιωμένες γυναίκες που έχουν προδιάθεση να είναι υπέρβαροι, μπορεί να κερδίσει πολλά από το επιπλέον βάρος. Στην περίπτωση αυτή, η σπονδυλική στήλη εμπειρίες σοβαρή σταθερό φορτίο.

>Νόσου Ογκολογίας

Όγκοι του κάθε είδους, που φθάνει ένα ορισμένο μέγεθος, αρχίζουν να δημιουργούν πίεση στις νευρικές απολήξεις.

θεραπεία

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πόνος από τη μέση και κάτω, αριστερά ή δεξιά, ανάλογα με την εντόπιση του όγκου.

Καλοήθεις ή κακοήθεις παθολογική εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να αρχίσει αμέσως θεραπεία. Κάθε όγκος μπορεί αργά ή γρήγορα να γίνει θανατηφόρα.

Υποθερμία

Γιατί υπάρχει πόνος χαμηλά στην πλάτη ή την κοιλιά; Αν το φόρεμα δεν την υγρασία, κάθεται πάνω σε ψυχρές επιφάνειες μπορεί να εμφανίσουν υποθερμία.

Τον πόνο από τη μέση και κάτω δεξιά παρουσιάζεται αν ένα κορίτσι δρόσισε τα όργανα γύρω από το πυελικό έδαφος. Ωστόσο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δροσερό και lumbosacral σπονδυλικής στήλης.

Οξύς πόνος στο κάτω πίσω στις γυναίκες μπορεί να είναι η αιτία αυτής της υποθερμίας.