Πίσω πόνο στην οσφυϊκή περιοχή: τα αίτια, τι να κάνω και πώς να μεταχειριστεί σοβαρή πόνο στην πλάτη;

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το 70-80% του πληθυσμού τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μου που ανέκυψαν πίσω πόνος στο κάτω πίσω ή ιατρικά μιλώντας, πόνος στο κάτω πίσω. Με την επικράτηση στο ηνωμένο βασίλειο είναι 59% στη Δανία και το 70% στη Φινλανδία έως 75%. Μεταξύ όλων χορηγηθεί "άδεια ασθενείας" στη χώρα μας το τρίτο στις περιπτώσεις του πόνου στην πλάτη.

χαμηλότερο πόνο στην πλάτη και την πίσω

Αιτίες του χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι πολύ διαφορετική — από ψυχογενείς παράγοντες για την μετάσταση του καρκίνου. Ευτυχώς, σοβαρή παθολογία δεν είναι περισσότερο από 5% των περιπτώσεων ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, η κύρια αιτία είναι η υπερβολική προσπάθεια ή μυϊκός σπασμός και άλλα προβλήματα του κινητικού μηχανισμού.

Τύποι του πόνου στην οσφυϊκή περιοχή

Πόνος στην πλάτη, όπως και κάθε άλλο όργανο, είναι ποικίλες. Πιο συχνά είναι ο χαρακτήρας του πόνου είναι το πρώτο σημάδι ότι ο γιατρός μπορεί να κάνει μια υπόθεση για τη φύση της νόσου.

Η προέλευση του πόνου στην πλάτη μπορεί να είναι:

 • πρωτοβάθμια — που προκαλείται από χρόνια λειτουργική ή εκφυλιστικές αλλοιώσεις των ιστών της σπονδυλικής στήλης και των μυών, μερικές φορές με τη συμμετοχή των παρακείμενων δομών, η σπονδυλική του στήλη νευρικές ρίζες.
 • δευτεροβάθμια — που προκαλείται από τραύμα, φλεγμονή, αρθρίτιδα ή αρθροπάθεια των μεσοσπονδύλιων αρθρώσεων, αλλοιώσεις των εσωτερικών οργάνων.

Για τη διάρκεια της ο πόνος μπορεί να είναι:

 • οξεία — παρουσιάζεται εξαιτίας νέου τραυματισμού ή νεοεμφανιζόμενες παθολογική κατάσταση, άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό, διαρκεί έως 6 εβδομάδες;
 • υποξεία — διαρκεί 6-12 εβδομάδες.
 • χρόνια — που διαρκεί περισσότερο από 12 εβδομάδες.

Χαρακτηριστικές κλινικές εκδηλώσεις εξαρτώνται από την πηγή του πόνου.

Μυϊκή-τονωτικό και άλλα σύνδρομα πόνου

Υποθερμία, σταθερή άβολη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της εργασίας ή ανάπαυσης, ακατάλληλη μοτίβα κίνησης, εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, αλλάζοντας το ύψος και την ελαστικότητα των μεσοσπονδύλιων δίσκων, να οδηγήσει στο γεγονός ότι οι μύες φορτίο κατανέμεται άνισα. Μερικά από αυτά είναι ολοένα και πιο κορεσμένη, η οποία, αντιθέτως, δεν διαθέτουν το απαιτούμενο φορτίο. Ως αποτέλεσμα, το άτομο μυών αρχίζει να σπασμό, προκαλώντας πόνο. Υπάρχουν τα λεγόμενα trigger points, η επίπτωση του οποίου αυξάνει το σπασμό και πόνο. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικά του πόνου:

 • σαφώς περιορισμένη περιοχή (τοπικό πόνο);
 • είναι ένιωσα βαθιά στο στρώμα μυών;
 • ο μυς αισθάνθηκε σφιχτό σφιχτό περιοχή, ή σκέλος, εντός του οποίου βρίσκεται ένα ιδιαίτερα επώδυνο σημείο
 • όταν εκτίθενται σε αυτά τα σημεία ο πόνος αυξάνει απότομα, προκαλώντας τον ασθενή να τρέμει (ένα σύμπτωμα του άλματος);
 • ο περιορισμός?
 • αν μπορείτε να τεντώσει το μυ πόνος μειώνεται.

Είναι σε αυτό το είδος του πόνου είναι αλοιφές που είναι ζεστό ή δημοφιλείς συσκευές. Ωστόσο, η επίδραση τους είναι σύντομη, μετά από όλα, ο λόγος που προκαλεί το μυϊκό σπασμό, δεν επιλύσει. Πιο αξιόπιστη μέθοδος — η έγχυση του πόνου φαρμακευτική αγωγή άμεσα στο σημείο ενεργοποίησης, καθώς και κινησιοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, manual therapy.

Συμπιεστική radiculopathy

Προκαλείται από τη συμπίεση ή το τέντωμα της σπονδυλικής νευρικές ρίζες που οφείλεται σε κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου ή τη μείωση του ύψους του και, κατά συνέπεια, η απόσταση μεταξύ των σπονδύλων. Αυτός ο πόνος συχνά αισθάνεται σαν μια ρηχή, για την παράταση μάλλον στο δέρμα από βαθιά στους ιστούς. Αυτό αυξάνει αισθητά με το φτάρνισμα, βήχα, πίεση στη σπονδυλική στήλη. Είναι αυτός ο πόνος ένιωσα σαν ένα κλασικό "σταυρό" που ακτινοβολεί κατά μήκος της νευρικής ρίζας.

Σπονδυλική στένωση

Οφείλεται σε δισκοκήλη, προεξοχή (διόγκωση) στο νωτιαίο κανάλι ή την εμφάνιση της δέσμευσης — ένα ανεξάρτητο μέρος του δίσκου. Τέλος πάντων συμπιεσμένο από την οικονομική οντότητα που ονομάζεται "ουρά πόνι" — οι ρίζες της η χαμηλότερη νωτιαία νεύρα που νευρώνουν τα κάτω άκρα. Ο πόνος εκτείνεται κατά μήκος της πορείας του νεύρου ρίζες από τη μέση και στο πόδι, και μόνο εκεί, και το περπάτημα, αυξάνει με την επέκταση της σπονδυλικής στήλης και μειώνεται όταν γέρνει προς τα εμπρός.

Ειδικά σύνδρομο

Είναι που προκαλείται από παθολογία των μικρών μεσοσπονδυλίου (facet) αρθρώσεις. Ο πόνος μπορεί να είναι τοπικός, αλλά επίσης να ακτινοβολούν να (πρέπει να) στη βουβωνική χώρα, το κόκκυγα, το πίσω μέρος του μηρού. Είναι χειρότερα κατά την κάμψη και περιστροφή στο επίπεδο της μέσης.

Όλοι αυτοί οι τύποι του πόνου σύνδρομο εμφανίζεται έντονα, μερικές φορές ο ασθενής μπορεί να πει ακόμη και τι μέρα μετά την έκθεση (κάτι σήκωσε, δεν γύρισε, κ. λπ.). Πόνο χειρότερο προς το βράδυ και μετά την άσκηση, μείωση μετά τις διακοπές. Συχνά, αυτό το είδος του πόνου είναι χαρακτηριστική για τους ανθρώπους στη μέση και τρίτη ηλικία.

τα συμπτώματα πόνου

Φλεγμονώδης πόνος

Που προκαλούνται από φλεγμονώδεις αλλοιώσεις των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης — τα διάφορα είδη της αρθρίτιδας: ρευματοειδή αρθρίτιδα, νόσο του Reiter, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, κ. λπ., Φλεγμονώδης πόνος εμφανίζεται συχνά σε σχετικά νέους ανθρώπους, αναπτύσσει σταδιακά. Είναι μέγιστη νωρίς το απόγευμα και μειώνει το βράδυ ή μετά από σωματική άσκηση. Συχνά συνοδεύεται από πρωινή δυσκαμψία.

Άλλες πιθανές αιτίες για το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη — παθολογία εσωτερικών οργάνων, για παράδειγμα, νεφρική νόσο ή φλεγμονή του αποφύσεις στις γυναίκες. Από πολλές συνθήκες μπορεί να εκδηλωθεί με παρόμοιους τρόπους, τουλάχιστον όσον αφορά τον πόνο, είναι καλύτερα να μην κάνουμε τα διαγνωστικά τον εαυτό σας, και να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Άμεση ειδικός διαβούλευση είναι απαραίτητη, εάν:

 • ο πόνος ήρθε μετά τον τραυματισμό, ιδιαίτερα σε γυναίκες πάνω από την ηλικία;
 • στην ιστορία του καρκίνου;
 • ο πόνος συνοδεύεται από αύξηση της θερμοκρασίας;
 • ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο να χάσει βάρος;
 • βάδισμα αλλαγές ή να αφαιρεθούν τα πόδια;
 • υπάρχουν δυσκολίες με την ούρηση και την αφόδευση.

Τα σημάδια αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρών ασθενειών που απαιτούν άμεση θεραπεία.

Διαγνωστική παθολογία

Για τον πόνο στην πλάτη και την οσφυϊκή περιοχή γιατρό για να αποκλείσει που απειλεί τη ζωή του — ευτυχώς είναι πολύ σπάνιο.

Γενική και βιοχημική ανάλυση του αίματος επιτρέπει να αποκαλύψει το φλεγμονώδεις αλλαγές, να ανιχνεύσει αυξημένα επίπεδα ασβεστίου, χαρακτηριστικό της μετάστασης των κακοήθων όγκων των οστών δομών, αλλαγές στον αριθμό των κυττάρων του αίματος στο πολλαπλό μυέλωμα και ούτω καθεξής. Οι άνδρες μπορούν να αντιστοιχίσετε ανάλυση σε ειδικό προστατικό αντιγόνο να αποκλείσει ένα πιθανό καρκίνο του προστάτη.

X-ray εξέταση θα αποκαλύψει μια αλλαγή του ύψους των μεσοσπονδυλίων δίσκων, οστεόφυτα είναι δυνατόν — την ανάπτυξη του ιστού των οστών, που προκαλείται από ένα σωστά κατανεμημένο φορτίο σε ένα σπόνδυλο, το μεταβαλλόμενο σχήμα των σπονδύλων τον εαυτό τους.

Η ΑΞΟΝΙΚΉ και η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία θα δείξει διόγκωση του μεσοσπονδύλιου δίσκου, αποτιτάνωση (περιοχές με ασβεστοποίηση), σπονδυλική στένωση.

Σήμερα οι δύο αυτές μελέτες είναι σταδιακά υπερηχογράφημα της σπονδυλικής στήλης για να ανιχνεύσει παρόμοιες αλλαγές, χωρίς να εκθέτουν τον ασθενή σε υπερβολική ακτινοβολία φορτίο.

Υποχρεωτική διαβούλευση με το νευρολόγο, σύμφωνα με τη μαρτυρία — χειροπράκτη.

Μετά από μια πλήρη εξέταση, γίνεται σαφές θεραπευτικής στρατηγικής. Κατά κανόνα, για να αντιμετωπίσουν τον πόνο στην οσφυϊκή πιθανές θεραπευτικές μεθόδους, η χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται είναι σχετικά σπάνια.

Φάρμακα για τον πόνο της οσφυϊκής πίσω

Στο 95% των περιπτώσεων ο ασθενής δεν χρειάζεται να ανησυχείτε — συνήθως ο πόνος στη μέση δεν αποτελούν απειλή για την υγεία και μπορεί να είναι ιάσιμος. Το μυοπεριτονιακό σύνδρομο προσαρμόζεται πιο γρήγορα να αποβάλει το ριζιτικό άλγος μπορεί να απαιτήσει αρκετούς μήνες. Τέλος πάντων, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αναγκαία ιατρική θεραπεία. Χρήση μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (Μσαφ) για να ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσει τη διόγκωση, φάρμακα για τη διατήρηση του μεσοσπονδυλίου χόνδρου. Μερικές φορές για να μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο και συνταγογραφείται ορμονικά φάρμακα — ενεργούν γρήγορα μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη, που χορηγούνται με τη μορφή κλείσιμο και droppers υπό τον έλεγχο του γιατρού.

Τα ναρκωτικά μπορεί να είναι με τη μορφή αλοιφών και τζελ — αυτή η μέθοδος για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη δημοφιλείς διαφημίσεις. Αλλά ως μια μέθοδος για την εισαγωγή στον οργανισμό της δραστικής ουσίας, τη χρήση εξωτερικών μέσων είναι η πιο αναποτελεσματική, είναι δυνατόν να προβλεφθεί, επειδή τα περισσότερα από τα κεφάλαια που δεν χρειάζεται καν να διαπεράσει το δέρμα.

Μια άλλη δημοφιλής μέθοδος είναι από του στόματος φαρμακευτική αγωγή, ή, πιο απλά, χάπια και κάψουλες. Να πάρω ένα χάπι είναι εύκολο, το αποτέλεσμα εμφανίζεται αρκετά γρήγορα, συνήθως μέσα σε μισή ώρα-ώρες, αλλά η μακροχρόνια χρήση του φαρμάκου μπορεί να επηρεάσει το γαστρεντερικό σωλήνα.

Ως εκ τούτου, ο πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφίσει τον πόνο της ενέσεις απευθείας στο μυ ή την περιοχή του προσβεβλημένου νεύρου ρίζα, το λεγόμενο αποκλεισμό. Το μόνο τους μειονέκτημα είναι η αυστηρή απαίτηση για υψηλού επιπέδου των ο γιατρός που θα πραγματοποιήσει αυτή τη χειραγώγηση.

Μη φαρμακευτική θεραπεία

Συνήθως, τα φάρμακα θεραπεία είναι μη-φαρμακευτικές μεθόδους. Τι φυσιοθεραπεία θα πρέπει, λύνει ένα γιατρό. Αυτό μπορεί να είναι ένα κλασικό μασάζ, χειροπρακτική και οστεοπαθητική θεραπείες και ο βελονισμός. Κερδίζει τη δημοτικότητα και φυσιοθεραπείας — ειδικές ασκήσεις με τη μορφή των τάξεων σε μια ειδική αποσυμπίεσης εξοπλισμό που θα βοηθήσει να ανακουφίσει την ένταση των μυών, για να σχηματίσουν νέα μοτίβα κίνησης, αφαιρώντας έτσι την αιτία του πόνου στην πλάτη.

ναρκωτικά

Έτσι, η καλύτερη επιλογή θεραπείας για τον πόνο στην πλάτη — ο συνδυασμός των ιατρικών μεθόδων και μη φαρμακολογική προσέγγιση. Ένα τέτοιο σύνθετο έργο σε διάφορες κατευθύνσεις επιτρέπει πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια, να απαλλαγούμε από τον πόνο ή να αποκτήσουν μόνιμη επίδραση.