Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη και το κάτω μέρος της κοιλιάς

Η κατάσταση, όταν ο πόνος στο στομάχι και την πλάτη, είναι γνωστό σε πολλούς ανθρώπους. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους. Πιο συχνά συνδέονται με ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος, γυναικολογικές παθήσεις στις γυναίκες και ουρολογία στους άνδρες, διαταραχές στο σύστημα διεξαγωγής των νεύρων και τα κανάλια στο κάτω σπονδυλικής στήλης.

πόνος στην πλάτη και το κάτω μέρος της κοιλιάς

Οι γιατροί δεν αναγνωρίζεται ο όρος "χρόνιου πυελικού άλγους". Είναι αρμόδια εάν ο ασθενής έχει πόνο στην πλάτη και το κάτω μέρος της κοιλιάς 6 μήνες ή και περισσότερο. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες στο 75% των περιπτώσεων προκαλείται από γυναικολογικές διαταραχές, μόνο το 25% είναι για άλλη παθολογία, extragenital ονομάζεται.

Οι άνδρες υποφέρουν επίσης από το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη και το κάτω μέρος της κοιλιάς. Προστατίτιδα, αδένωμα προστάτη που μπορεί να προκαλέσει μια συνεχής πόνος πόνος που ακτινοβολεί προς τα πίσω.

Γιατί υπάρχει ο πόνος;

Αιτίες του πόνου στην πλάτη και όργανα της πυέλου βρίσκονται στη φλεγμονή ή τσίμπημα των νεύρων κορμούς, τα κλαδιά, που εκτείνεται από την κάψα της κοιλιάς.

Όλα τα ερεθίσματα από ασθενή σπλάχνα της πυέλου, τη χοληδόχο κύστη, τα έντερα, το πάγκρεας, το συκώτι, τα νεφρά είναι τα γάγγλια της lumbosacral σπονδυλικής στήλης

Εδώ μπορείτε να μετακινούνται από το ένα τμήμα στο άλλο, έτσι ώστε οι άνθρωποι αισθάνονται ακτινοβολεί στην απομακρυσμένη περιοχή. Εάν η νόσος της σπονδυλικής στήλης, θα πρέπει να σημειωθεί η δυνατότητα εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, συμπίεση του μεσοσπονδύλιου δίσκου, τη φλεγμονή (αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα).

Η ήττα των αρθρώσεων του ισχίου σε ηλικιωμένους συνοδεύεται από πόνο στην κοιλιακή χώρα. Θεωρούμε ότι η συμπτωματολογία από τις κύριες ασθένειες που προκαλούν πόνο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του πόνου στην κοιλιακή χώρα ενδιαφέρει ο θεράπων ιατρός;

Με σκοπό να διευκρινιστεί η φύση των συμπτωμάτων είναι απαραίτητο να βρούμε τα σημάδια του πόνου, της Σύνδεσης με άλλα συμπτώματα. Ένας έμπειρος γιατρός ενδιαφέρονται για τα θέματα:

 • στο συγκεκριμένο εντοπισμός του μέγιστου πόνου;
 • δημοτικό φαινόμενα και τους περιορισμούς της εμφάνισής τους *
 • σπαστική τύπος (colicy) ή ηλίθιος, dolore χαρακτήρα *
 • η εμφάνιση, το ιστορικό του τον πόνο και άλλα συμπτώματα (έμετος, δυσουρία, διάρροια, δυσκοιλιότητα, αίμα στα ούρα ή τα κόπρανα, αίσθημα δυσκαμψία στις αρθρώσεις);
 • η παρουσία και η διάρκεια του πυρετού;
 • την κανονικότητα της εμμήνου ρύσεως σε γυναίκες, λόγω της εμμήνου ρύσεως, κλιμακτήριος εκδηλώσεις;
 • η υποψία της εγκυμοσύνης;
 • η φύση της εργασίας (μήκος διάγνωση του αδενώματος του προστάτη έχουν οριστεί σε "καθιστική ζωή" επάγγελμα).

Παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος

Η πιο κοινή εκδήλωση αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης και της κοιλιάς, χαρακτηριστικό του κυστίτιδα (φλεγμονή της ουροδόχου κύστης). Συχνά υποφέρουν από τις γυναίκες, επειδή τα ανατομικά χαρακτηριστικά της ουρήθρας κανάλι.

Πόνοι σχέδιο χαρακτήρα, με την μέγιστη πόνος στην κοιλιακή χώρα, αλλά τον "δώσει" στη μέση. Την ίδια στιγμή, υπάρχει dysuric συμπτώματα (κράμπες και συχνή ούρηση). Σοβαρή συνοδεύεται από πυρετό.

Πυελονεφρίτιδα — λοίμωξη της νεφρικής πυέλου, εμφανίζεται το κύριο πόνος στο κάτω πίσω ακτινοβολεί προς την κάτω κοιλιακή χώρα. Η έναρξη είναι συνήθως οξεία, η θερμοκρασία αυξάνει ασθενείς ρίγος, δυσουρία.

πόνος στην πλάτη και το κάτω μέρος της κοιλιάς προκαλεί

Η ένταση του πόνου καθώς αυξάνει η σοβαρότητα της φλεγμονής

Νεφρική νόσος συνοδεύεται από μια συνεχή θαμπό απώτερο οσφυϊκούς πόνους. Ιδίως με τον εντοπισμό της πέτρας στην πύελο, η αναγκαστική στασιμότητα των ούρων και το σχηματισμό των υδρονέφρωση.

Αν η σύμπηξη κατεβαίνει στον ουρητήρα, η επίθεση έχει το χαρακτήρα της κωλικό. Σοβαρή πόνος απλώνεται κατά μήκος της πορείας του ουροποιητικού συστήματος στη βουβωνική χώρα, στα δεξιά ή αριστερά. Ο ασθενής είναι ενθουσιασμένος, βούρλα. Η κατάσταση βελτιώνεται μετά από την απαλλαγή από μια πέτρα, υπάρχει αίμα στα ούρα.

Τι είδους ασθένειες του πεπτικού συστήματος;

Ο πόνος στην πλάτη είναι μια συχνή εκδήλωση της γαστρίτιδα, δωδεκαδακτυλίτιδα, δωδεκαδακτυλικό έλκος, παγκρεατίτιδα. Στις γύρω από το χαρακτήρα διαμαρτύρονται οι ασθενείς με οξεία παγκρεατίτιδα. Κοιλιακό άλγος που συνοδεύεται από σημάδια των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος: ναυτία, καούρα, επίμονη διάρροια ή δυσκοιλιότητα, ρέψιμο, απώλεια βάρους.

Εντερικές μολυσματικές ασθένειες, εκτός από τη διάρροια, έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα που ακτινοβολεί προς το κάτω μέρος της πλάτης. Εφιστά την προσοχή του Γενικού δηλητηρίαση: πυρετός, ντυμένο γλώσσα, έμετος, αδυναμία. Το σκαμνί είναι συχνή και υγρό, έχει πολλή βλέννα, ενδεχομένως αίμα.

Τα συμπτώματα και τη θεραπεία των ασθενειών του παγκρέατος

Η χρόνια δυσκοιλιότητα που προκαλείται από την ατονία των εντέρων, ενοχλείτε τους ηλικιωμένους. Η συσσώρευση των κοπράνων πέτρες, δηλητηρίαση από τοξίνες και συμβάλλει στον πόνο κατά τη διάρκεια του εντέρου, φούσκωμα. Ο οξύς πόνος εμφανίζεται όταν τα συμπτώματα εντερικής απόφραξης.

Διαφραγματοκήλη προκαλεί κράμπες στο άνοιγμα μέρος του στομάχου, του οισοφάγου. Ενδεχομένως διαταραχή στην κατάποση. Πιο επιρρεπή σε υπέρβαρα άτομα με φυσική δραστηριότητα. Κοιλιακό άλγος δίνει από το epigastrium προς τα πίσω. Η κατάσταση επιδεινώνεται μετά το φαγητό. Παρόμοιες αισθήσεις εμφανισθούν σε ασθενή με cardiospasm.

Αν ο πόνος ξεκίνησε ξαφνικά το ιστορικό του γεμάτη υγεία, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την οξεία σκωληκοειδίτιδα. Άτυπη θέση του Προσαρτήματος (του τυφλού, κατά μήκος της μέσης γραμμής της πυέλου) προκαλεί το σύρσιμο πόνος στην κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη, "glutino bonum est" στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης ή σε γυναίκες στη μήτρα.

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης της ελκώδους κολίτιδας η κατανομή του πόνου επικεντρώθηκε στο κάτω μέρος της πλάτης, του πρωκτού

Νόσου για τους άνδρες

Στους άνδρες, η σταδιακή υπερτροφία του προστάτη αδένα, συνοδεύεται από πόνους πάνω από το εφηβαίο, δωρητή του ιερού και κάτω μέρος της πλάτης. Ουρολογική φλεγμονώδεις παθήσεις είναι λιγότερο συχνές από ό, τι σε γυναίκες.

Αλλά η πιο κοινή αιτία της ουρηθρίτιδα και κυστίτιδα είναι η σεξουαλική λοιμώξεις (γονόρροια, χλαμύδια, mycoplasmosis). Επώδυνες κράμπες και συχνή ούρηση υποδηλώνουν φλεγμονώδη διαδικασία στην ουρήθρα.

Orchiepididymitis — φλεγμονή καλύπτει τους όρχεις και την επιδιδυμίδα. Μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό, αλλά τις περισσότερες φορές η λοίμωξη μεταδίδεται σεξουαλικά. Οι ασθενείς, εκτός από τοπικό πόνο, πυρετό, ναυτία, έμετος. Για την επεξεργασία των συγκεκριμένων αντιμικροβιακών παραγόντων. Πλύση ουρήθρας κανάλι.

Γυναικολογική παθολογία

Χαμηλότερο πόνο στην κοιλιακή χώρα και το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σε γυναίκες συνήθως συνδέονται με φλεγμονή των εσωτερικών γεννητικών οργάνων. Μεταξύ των γυναικολογικών παθήσεων του γυναικείου σώματος, η πιο κοινή εξαρτηματίτιδα (φλεγμονή του αποφύσεις), κύστεις ωοθηκών, ενδομητρίτιδα.

Συχνά ο πόνος, κράμπες, "trahens" χαρακτήρα, που ασχολούνται με τη μια πλευρά ή και οι δύο. Οξεία εξαρτηματίτιδα περιπλέκει πραγματοποιηθεί έκτρωση, τον τοκετό. Ο πόνος εντοπίζεται στην κοιλιακή χώρα, με το ένα χέρι. Χωρίς θεραπεία, να γίνει πολύ έντονη, μπορεί να προκαλέσει περιτονίτιδα.

Πόνος στην κύστη επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια της κινήσεις

Όταν τα πόδια κύστεων των ωοθηκών σε γυναίκες που είναι στριμμένα υπάρχει μια απότομη επίθεση, με ένα πόνο στο στομάχι, αλλά δίνει στη μέση. Την ίδια κλινική πραγματοποιείται έκτοπη κύηση. Η διάγνωση βασίζεται στην ψηφιακή εξέταση της μήτρας και εξαρτήματα.

Γυναικολόγους δείχνουν διεύρυνση ή επώδυνη διείσδυση. Ένα από τα συμπτώματα είναι η παύση της εμμήνου ρύσεως. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανίχνευση της νόσου, όπως επιπλοκή είναι η εσωτερική αιμορραγία. Ενδομητρίωση, προκαρκινικές παθήσεις της μήτρας, χαρακτηρίζεται από αύξηση του πόνου πάνω από την ηβική περιοχή κατά την έμμηνο ρύση.

Οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι το ήμισυ του γυναικείου πληθυσμού ενηλίκων σε νέους ηλικίας υποφέρουν menstruo πόνο. Γιατί πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από την έναρξη της εμμήνου ρύσεως σε νεαρά και υγιή κορίτσια στις πρώτες τρεις μέρες;

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο λόγος για κράμπες των συσπάσεων της μήτρας που σχετίζονται με τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ορμονών, prostoglandins, φλεγμονή ή συμφύσεις. Λιγότερο συχνές σε γυναίκες που καθορίζουν μήτρα.

Άμεση επίδραση στο σύνδρομο πόνου είναι η επιθυμία της κυρίες να φορούν σε κρύο καιρό σακάκια με το γυμνό κάτω μέρος της πλάτης, το κρύο παπούτσια. Αυτή η αιτία που οδηγεί σε στειρότητα. Περιττό νταηλίκι νέων ανδρών συμπληρώνεται με το υψηλός-φορτίο υπηρεσία στο στρατό. Μια επικίνδυνη τάση είναι πρωταρχικός για την πρόληψη των υπογόνιμων γάμους.

Πληγή κάτω μέρος της κοιλιάς και χαμηλά στην πλάτη, τα κορίτσια γυναικολόγους συνιστάται υπόθετα του ορθού με τη μπελαντόνα. Δρουν γρήγορα, ανακουφίζει τα συνοδευτικά συμπτώματα (ναυτία, ζάλη, σιελόρροια).

πόνος στην πλάτη και το κάτω μέρος της κοιλιάς διάγνωση

Σε έγκυες γυναίκες, κάτω κοιλιακό άλγος είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα. Κατά το αρχικό διάστημα μαίες προτείνουν μια επαπειλούμενη αποβολή. Στο τρίτο τρίμηνο η κοιλιά σύρεται συνεχώς, η διευρυμένη μήτρα πιέζει το έντερο, την ουροδόχο κύστη. Το φορτίο της σπονδυλικής στήλης αυξάνει σημαντικά.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για αυτό να ανεχτεί σωματικά ανεκπαίδευτο γυναίκες. Μέτριο πόνο κατά το πρώτο ήμισυ της εγκυμοσύνης σχετίζεται με το τέντωμα των συνδέσμων από την αναπτυσσόμενη μήτρα. Κατά την περίοδο πριν από τη γέννηση συμπτώματα μπορεί να μεταμφιεστεί ως ψευδή τοκετό. Πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα συνοδεύεται από μια αύξηση του πόνου, αιμορραγία. Μειωμένη εμβρυϊκό κτύπο της καρδιάς.

Η διάγνωση έχει την αξία της παρατήρησης των γυναικών από ένα μόνο γιατρό, η έγκαιρη εφαρμογή των υπερήχων.

Κοιλιά και γλουτούς ανησυχούν για γυναίκες που υποβάλλονται σε έκτρωση. Παρατεταμένο πόνο, την απόρριψη, την αύξηση της θερμοκρασίας δείχνουν μια αποτυχημένη επέμβαση, ελλιπή αφαίρεση του ωαρίου.

Η γυναίκα απειλεί σήψη, ως εκ τούτου, χρειάζεται επείγουσα θεραπεία σε νοσοκομείο. Άγριο σεξ μπορεί να προκαλέσει δάκρυα στους τοίχους και το θόλο του κόλπου. Κοιλιακό άλγος αιτία της μήτρας, αυχενική διάβρωση.

Βουβωνοκήλη

Hernial προεξοχή στη βουβωνική χώρα πιο συχνά διαγιγνώσκεται σε παιδιά και άνδρες. Αυτό οφείλεται σε παραβίαση της εμβρυϊκής ανάπτυξης των γεννητικών οργάνων και την αδυναμία του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος. Εκδήλωση συμβάλει στην:

 • άρση βαρών;
 • τραύματα στην κοιλιακή χώρα;
 • βήχας καπνιστών;
 • ασκίτη σε κίρρωση του ήπατος;
 • η παχυσαρκία ή η απότομη απώλεια βάρους.

Οι άνδρες αισθάνονται πόνο στη βουβωνική χώρα που ακτινοβολεί προς τα πίσω, η εμφάνιση της εκπαίδευσης, το οποίο ξεχωρίζει σε τάση των κοιλιακών μυών. Σε ύπτια θέση, διόγκωση εξαφανίζεται, είναι η ίδια επέστρεψε στο κανάλι της κήλης. Εάν η παράβαση του οξέος πόνου, μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία. Ο ασθενής πρέπει να είναι αμέσως στο νοσοκομείο και λειτουργεί μέχρι strinxit μέρος του παχέος εντέρου δεν έχει σχηματίσει γάγγραινα.

Όγκοι

Κακοήθεις όγκοι των νεφρών, το παχύ έντερο, την ουροδόχο κύστη, την μήτρα και τις ωοθήκες στις γυναίκες συνοδεύονται από πόνο στην κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη. Η διαφορική διάγνωση μεταξύ τους θα απαιτήσει μια πλήρη εξέταση. Βλάστηση των νεοπλάσματα σε παρακείμενα όργανα και το σχηματισμό της μετάστασης περιπλέκει σε μεγάλο βαθμό αναγνώρισης και θεραπείας.

Το χρόνιο πόνο

Πόνος στην κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη είναι θεραπεία με την εκδήλωση χρόνιων νοσημάτων. Μεταξύ των πιο συχνές:

 • η ρευματοειδής πολυαρθρίτιδα με αλλοιώσεις των μεσοσπονδύλιων αρθρώσεων (η πιο σοβαρή πόνο και δυσκαμψία ο ασθενής αισθάνεται αμέσως μετά το ξύπνημα);
 • οστεοχόνδρωση της lumbosacral προκαλεί ριζιτικά συμπτώματα, οι γιατροί, νευρολόγοι λένε διαταραχθεί ευαισθησία σε ζώνες νεύρωση του νευρικού πλέγματος και των υποκαταστημάτων στο πρόσθιο τοίχωμα της κοιλιάς, μηρών, γλουτούς;
 • κήλη δίσκου — διαμορφώνεται από την αδυναμία των συνδέσμων της σπονδυλικής στήλης;
 • οστεοαρθρίτιδα της σπονδυλικής στήλης — μια διαδικασία ατροφία διαταράσσει το σχήμα του επαφή με τις επιφάνειες των σπονδύλων;
 • οστεοπόρωση — μια ασθένεια που μειώνει την πυκνότητα των οστών που συνδέεται με την απόπλυση από το σώμα των αλάτων του ασβεστίου, έλλειψη βιταμίνης D.

Παθολογικός πόνος θεωρείται ως το Κεντρικό παθολογία σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι ασθενείς αισθάνονται ότι "πλάτη" όχι μόνο από τον καιρό που βρίσκεται, αλλά η νεύρωση του σώματος.

Τι προκαλεί τον πόνο στην πλάτη και το στομάχι στα παιδιά;

Τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, συχνά παραπονιούνται για πόνο στην πλάτη. Πώς να διακρίνει το σημαντικό από τα συμπτώματα απολύτως ασφαλής; Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των παιδιάτρων, υπάρχουν οι ακόλουθες αιτίες του πόνου. Πρόωρο σωματική υπερφόρτωση του παιδιού σπορ, διάφορα είδη μάχης. Δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια.

Εάν οι μύες δεν είναι έτοιμοι να τεντώσει, μετά την προπόνηση το παιδί, πόνος στην περιοχή lumbosacral. Που σχετίζονται με τις στροφές, που ακτινοβολεί στο μπροστινό ή πίσω μέρος των μηρών, στη βουβωνική χώρα. Το τέντωμα των συνδέσμων της άρθρωσης του ισχίου "απαντά" πόνος στην κοιλιακή χώρα.

Παραβίαση της στάσης του σώματος, η συνήθεια της σκύβοντας μπορεί να προκληθεί από άβολα έπιπλα, ψηλές καρέκλες, πολύ μαλακό κρεβάτι

Παρατεταμένη ακινησία στο μάθημα σε καθιστή θέση, προκαλώντας στατική πίεση των κοιλιακών μυών και πίσω. Ως εκ τούτου, το δικαίωμα των εκπαιδευτικών, την οργάνωση σύντομη προπόνηση.

Για το παιδί που μετράει το βάρος. Τα παχύσαρκα παιδιά αρρωσταίνουν πιο συχνά παραπονιούνται για πόνο στην πλάτη και το στομάχι, φουσκώματα στο έντερο.

Μυοσίτιδα — φλεγμονή του σε σχέση με τη μόλυνση, το σχέδιο, τη ζημία των οσφυϊκών μυών είναι παρατεταμένη και επώδυνη. Συχνά πόνους στη φύση, ακτινοβολεί στο στομάχι. Ο πόνος εμφανίζεται αμέσως μετά το ξύπνημα. Συνήθως ετερόπλευρη βλάβη.

Εντερικές λοιμώξεις είναι πολύ βαρύτερο ενήλικες. Εκτός από τη διάρροια και έμετος, συχνές μυϊκές κράμπες, αφυδάτωση.

Παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος διαταραγμένα παιδιά, καθώς και ενήλικες. Μεγάλες συμπήξεις δεν έχουν το χρόνο να σχηματίσουν, αλλά τα άλατα προκαλέσει παροξυσμική κωλικό. Πιο συχνή στα αγόρια. Κατά τη στιγμή της επίθεσης μπορεί να προκύψει, κατακράτηση ούρων, έμετο. Πόνος που ακτινοβολεί στην βουβωνική χώρα. Τα ούρα είναι κόκκινα, λόγω της αφθονίας των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

πόνος στην πλάτη και το κάτω μέρος της κοιλιάς σε παιδιά

Η αξία των διαγνωστικών

Αν ένα άτομο έχει μια πληγή πίσω και τραβάει το κάτω μέρος της κοιλιάς, η εξέταση θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πιθανές μεθόδους για την εύρεση τις πραγματικές αιτίες. Εργαστηριακές αναλύσεις αίματος, ούρων, κοπράνων, μπορείτε να αποκλείσει ή να επιβεβαιώσει την παρουσία της φλεγμονής του ουροποιητικού οργάνων, των εντέρων.

Περαιτέρω βακτηριολογική εξέταση επιτρέπει να ορίσετε ένα συγκεκριμένο αιτιολογικό παράγοντα και να διορίσει θεραπεία.

Κατά την αναθεώρηση ακτινογραφία της πυέλου και της σπονδυλικής στήλης μπορεί να το κρίνω οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, τη διάγνωση hernial προεξοχή του δίσκου για να δείτε τις πέτρες στον ουρητήρα. Τη διεξαγωγή κυστεοσκόπηση επιτρέπει την προβολή του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας, για να ρυθμίσετε τη συμμετρία της παραλαβής των ούρων από τον ουρητήρα στομίων.

Το υπερηχογράφημα βοηθά σε περίπτωση υποψίας για τη νόσο πυκνό σώμα (πάγκρεας, νεφρά).