Γιατί τον πόνο στην πλάτη, όταν στέκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη είναι γνωστό σχεδόν σε όλους. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που τουλάχιστον μια φορά αντιμέτωποι με αυτό το πολύ δυσάρεστο σύμπτωμα. Μερικές φορές είναι αρκετό για να καθίσει σε μια άβολη θέση για κάποιο χρονικό διάστημα να έχουν ενοχλήσεις στην οσφυϊκή περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Αλλά δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, απλά μια συνέπεια της παρατεταμένης παραμονής σε μια δυσάρεστη θέση. Αλλά σοβαρή χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σχεδόν πάντα έχει μια συγκεκριμένη αιτία και λόγος να πάει στο γιατρό. Δεν είναι πάντα η διάγνωση είναι αναμενόμενο, επειδή το χαμηλό πόνο στην πλάτη είναι μόνο ένα από τα πιθανά προβλήματα, χαμηλότερο πόνο στην πλάτη.

Τι να κάνω αν με πονάει

Γιατί είναι μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης και τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια κατάσταση, δεν είναι δύσκολο να μαντέψει. Ο γιατρός θα κάνει τη διάγνωση και να εντοπίσει την αιτία του πόνου, και, στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Σύνδρομο πόνου – πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια

Κατανόηση γιατί μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αιτίες αυτού του πόνου εκτιμάται σε δεκάδες, και εραστής ποτέ δεν θα είναι σε θέση να προσδιορίσει την πραγματική πηγή του προβλήματος.

Γενικά, ιατρική ταξινόμηση διαχωρίζει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σύνδρομα πόνου που μπορεί να επηρεάσουν την οσφυϊκή περιοχή.

Πρωτογενές σύνδρομο οσφυαλγία εμφανίζεται ως αποτέλεσμα των σκελετικών αλλαγών. Αυτός είναι η αιτία που η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πίσω πόνο στην οσφυϊκή περιοχή. Η πιο σημαντική κατηγορία των αιτιών – εκφυλιστικές-δυστροφικές αλλαγές σε διάφορα μέρη της σπονδυλικής στήλης:

 • οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, η οποία είναι μια βλάβη των οστών και του συνδετικού ιστού, αυτή η ασθένεια έχει ένα ετοιμοθάνατο χαρακτήρα. Όταν επηρεάζει το δίσκων μεταξύ των σπονδύλων και των παρακείμενων σπονδύλων, αρχίζει να αναπτύσσεται μια χρόνια νόσος της σπονδυλικής στήλης.
 • φλεγμονώδης νόσος είναι μια μορφή οστεοαρθρίτιδας, ασθένεια που προσβάλλει τις αρθρώσεις μεταξύ των σπονδύλων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, ή articulationes synoviales.

Δευτεροβάθμια σύνδρομο πόνου έχει μια πολύ πιο ποικίλες αιτίες του πόνου:

 • σκολίωση η οποία είναι μια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, καθώς και ορισμένες άλλες αυξανόμενη πόνους;
 • φλεγμονή με μη-μολυσματική φύση. Για παράδειγμα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ρευματική νόσος, κ. λπ. *
 • ένας όγκος που βρίσκεται στην σπονδυλική στήλη, στο νωτιαίο μυελό ή σε spatium retroperitoneale, ανεξάρτητα από το αν είναι πρωτοπαθής ή που προκαλούνται από μεταστάσεις;
 • κάταγμα του έναν ή περισσότερους από τους σπονδύλους. Αυτή είναι ίσως μία από τις πιο σοβαρές αιτίες του πόνου στην πλάτη;
 • διάφορα λοιμώδη νοσήματα, που οδηγούν στην ήττα από τους σπονδύλους και τους δίσκους μεταξύ τους (φυματίωση, βρουκέλλωση, κ. λπ.) *
 • καρδιακή νόσο στην οποία υπάρχει σοβαρή διαταραχή της αιμάτωσης του νωτιαίου μυελού. Σε αυτή την περίπτωση, επίσης, μπορεί να αισθάνεται ότι η πληγή κάτω μέρος της πλάτης;
 • παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα. Για παράδειγμα, οξεία σκωληκοειδίτιδα με άτυπες αναστόμωση διαρροή, ειλεό;
 • συχνά πόνο στην πλάτη αντανακλώνται στη φύση. Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να συμβεί όταν ορισμένες ασθένειες των οργάνων που βρίσκονται στην πυελική περιοχή. Για παράδειγμα, κωλικό, αφροδίσια νοσήματα (βλεννόρροια, τριχομονάδες, χλαμύδια, ureaplasmosis, adnexitis – όλες αυτές οι παθήσεις είναι η αιτία που αντανακλάται πόνος στο κάτω πίσω).

Τι είναι το οξύ και το χρόνιο πόνο

Ίσως το πρόβλημα δεν είναι στο κάτω μέρος της πλάτης

Ο πόνος στην πλάτη είναι επίσης χωρίζεται σε οξεία και χρόνια, η οποία μπορεί να προκληθεί από πολλά διαφορετικά προβλήματα και ασθένειες, όπως απολήξεις των νεύρων και της σπονδυλικής στήλης. Συχνά παρατηρείται και των εκτοπισμένων πόνο – η μετάφραση αίσθηση του πόνου από άλλα όργανα, τα οποία βρίσκονται πολύ πιο βαθιά. Με άλλα λόγια, ένα άτομο πιστεύει ότι μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης, αν και στην πραγματικότητα είναι ένα πρόβλημα σε άλλο μέρος του σώματος. Αλλά πιο συχνά στην οσφυϊκή περιοχή προβλέπεται πόνο από τα όργανα της πυέλου, το πάγκρεας, τα νεφρά, το παχύ έντερο, ή όγκοι που βρίσκεται πίσω από το περιτόναιο.

Συνήθως οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνω αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης. Αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά τι δεν πρέπει να κάνετε είναι να αυτοθεραπείας . Αιτίες του πόνου ποικίλλει, η σωστή διάγνωση μπορεί να είναι μόνο ειδικός, και την συνεχή χρήση των παυσίπονων (το οποίο πολλοί θεωρούν θεραπεία) θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω.

Αιτίες της οξείας πόνο

Πριν αποφασίσετε τι να κάνετε όταν πραγματικά μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης, κάθε σοβαρή γιατρός θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την αιτία του πόνου εμφανίστηκε. Οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι κατά κάποιο τρόπο συνδέονται με τη σπονδυλική στήλη.

Ένα από το πιο απλό και ακίνδυνο από τις αιτίες του πόνου – οξεία περνώντας ένα τράβηξε μυ. Σε αυτή την περίπτωση, η πηγή του πόνου είναι μεγάλη μυς στην επίθεση. Με αυτό το πρόβλημα πόνο σπάνια "πληρώνει" σε άλλα μέρη του σώματος, περιορίζει σημαντικά την κινητικότητα του ατόμου. Αυτό γιατί είναι πολύ συνηθισμένο, και συχνά με το πρόσωπό τους αθλητές και ανθρώπους των οποίων το έργο σχετίζεται με μια ποικιλία από φυσικές δραστηριότητες.

Οι τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει χαμηλότερο πόνο στην πλάτη.

Ένα άλλο κοινό, αλλά πολύ πιο σοβαρές συνέπειες, η πηγή του πόνου είναι κάταγμα της σπονδυλικής στήλης, ειδικά αν μιλάμε για συμπιεσμένο κατάγματα των σπονδύλων. Αυτό συχνά συμβαίνει σε περίπτωση ανεπιτυχής downs και άλλες κακώσεις. Αλλά αν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος με την ασθένεια του ενδοκρινικού συστήματος, οστεοπόρωση, νόσο του Paget ή όγκοι του νωτιαίου περιοχή, το κάταγμα μπορεί να συμβεί απαρατήρητη από τον ασθενή, όπως λένε "out of the blue". Και ούτε που θα το καταλάβουν, όταν το κάταγμα συνέβη.

Δεν είναι λιγότερο δυσάρεστη κατάσταση, όταν υπάρχει μια απότομη πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης είναι η μετατόπιση των δίσκων μεταξύ των σπονδύλων της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Τα συμπτώματα αυτού του προβλήματος είναι σοβαρή πόνο στην πλάτη που μπορεί να περιορίσει την κινητικότητα. Πιο συχνά, ο πόνος που προκαλείται λόγω συμπίεσης των νευρικών ριζών. Σημάδια, συμπίεσης είναι:

 • διαταραχές της αίσθησης;
 • η εξαφάνιση ή σημαντική μείωση της φτέρνας αντανακλαστικό;
 • η απουσία ή μείωση της έντασης του γόνατο αντανακλαστικό;
 • μονομερής ριζιτικό πόνο.

Μία από τις δυσάρεστες τάσεις σε αυτό το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια στροφή μπορεί να προκαλέσει την παθολογία της σπονδυλικής στήλης κάτω. Ως αποτέλεσμα, ο πόνος κάτω από την μέση μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του ορθού και της ουροδόχου κύστης. Εντοπισμός του πόνου πάνω από τη μέση είναι επίσης δυνατόν, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οξεία οσφυαλγία ενδέχεται να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα της αρθροπάθεια των αρθρώσεων μεταξύ των σπονδύλων. Στην περίπτωση αυτή, η αιτία του πόνου είναι η συμπίεση της σπονδυλικής στήλης για να βγείτε από το νωτιαίο κανάλι, ο δίσκος μεταξύ των σπονδύλων έχει μείνει ανέπαφη. Αυτό το σύνδρομο συνήθως εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της αύξησης της άνω και κάτω όψεις μεταξύ των σπονδύλων του κοινού, με αποτέλεσμα στένωση μεταξύ των σπονδύλων από την τρύπα.

Εστιακή βλάβη του χώρου της σπονδυλικής στήλης είναι μια από τις σοβαρές ασθένειες που προκαλούν έντονο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Αυτή η ασθένεια απαιτεί άμεση διάγνωση και η άμεση θεραπεία, και συνιστάται κάθε άκρως αποτελεσματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης, το κύριο πράγμα – γρήγορα να εξαλείψει συμπίεση του νωτιαίου μυελού.

Παθήσεις της άρθρωσης του ισχίου συχνά προκαλούν οξεία χαμηλότερο πόνο στην πλάτη. Για χαρακτηρίζονται από πόνο που ακτινοβολεί σε το κάτω μέρος της μέσης και των ποδιών μέχρι τα γόνατα.

Αιτίες της χρόνιας οσφυαλγίας Σπονδύλωση deformans

Μία από τις αιτίες του χρόνιου πόνου είναι η αλλαγή της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτήν την ασθένεια, υπάρχει μια αλλαγή των σπονδύλων της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Στο τέλος, μειώθηκε το κανάλι της σπονδυλικής στήλης, και την οστεώδη αγκάθια αρχή να ασκήσει πίεση στις νευρικές ρίζες. Πόνος πόνος μπορεί να συνοδεύεται από μούδιασμα και αδυναμία στα πόδια και άλλα νευρολογικά συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί μια πλήρη εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τεθεί η τελική διάγνωση.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα - μια χρόνια συστηματική νόσος των αρθρώσεων, μπορεί επίσης να είναι η αιτία του χρόνιου πόνου. Εκδηλώνεται, την κατάρτιση πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης, εμφανίζεται και αναπτύσσεται πολύ γρήγορα μια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης στη θωρακική. Τα πρώτα συμπτώματα είναι ο περιορισμός και μείωση των κινήσεων του θώρακα κατά την αναπνοή.

Συχνά προκαλέσει χαμηλότερο πόνο στην πλάτη του καρκίνου και διαταραχές του μεταβολισμού. Αλλά καλοήθεις όγκοι μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο που δεν συνοδεύεται από νευρολογικά συμπτώματα.

Οστεομυελίτιδα μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο πόνο στο χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Η διάδοση του πόνου από την ασθένεια

Με την ήττα των οργάνων της μικρής πυέλου συνήθως εμφανίζεται πόνος. Η αιτία μπορεί να είναι η ενδομητρίωση, για παράδειγμα. Στους άνδρες, οι πόνοι μπορεί να εμφανιστεί σε χρόνια προστατίτιδα.

Διαφορετικές παθήσεις των νεφρών προκαλούν πόνο στα χτυπήματα της σπονδυλικής στήλης και των πλευρών.

Προβλήματα του γαστρεντερικού σωλήνα (όγκων του δωδεκαδακτύλου ή του στομάχου, του παγκρέατος, της νόσου του ένα κοίλο όργανο) ονομάζεται πόνος στην περιοχή των τμημάτων T10-L2.

Το κάτω μέρος του πίσω βλάψει επίσης σε χρόνιες παθήσεις του βλεννογόνου του παχέος εντέρου, του όγκου του παχέος εντέρου και της νόσου του εντέρου.

Πόνος στην οσφυϊκή και θωρακική μπορεί επίσης να συμβεί λόγω της αορτική ανατομή.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να προκληθεί από πολλές ασθένειες. Ενώ αρκετά συχνά οι άνθρωποι δεν περιμένει ότι αυτό το πρόβλημα δεν θα υπάρχει, "εκεί που πονάει". Έτσι, ακόμη και αν έχετε μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης, όχι συνεχώς, αλλά από καιρό σε καιρό μην περιμένεις, επικοινωνήστε με το γιατρό σας . Κάθε ασθένεια είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει σε πρώιμο στάδιο, όταν δεν είναι σε άθλια κατάσταση και θα τραβήξει πολλά επιπλοκή.