Πληγή κάτω μέρος της πλάτης και ακτινοβολεί στο πόδι: αίτια, συμπτώματα, θεραπεία

Διάφορα πόνο στην πλάτη ενοχλεί τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο ηλικιωμένοι, αλλά και πολύ νέους ανθρώπους. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μια απότομη μείωση στην κινητική δραστηριότητα, χαμηλωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Ως αποτέλεσμα, υποφέρουν από όλα τα ζωτικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης.

πίσω πόνο που ακτινοβολεί στο πόδι

Απεριόριστη πρόσβαση συμπατριώτες ναρκωτικά επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση, αντί να κάνει τον αθλητισμό και να παρακολουθούν την υγεία τους, οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν παυσίπονα και ότι η θεραπεία τελειώνει. Ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, τα μεγάλα προβλήματα, η θεραπεία της νόσου είναι η καθυστέρηση στο χρόνο και είναι πολύ πιο ακριβά. Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη που ακτινοβολεί στο πόδι, μπορεί να προκαλέσει αναπηρία, με πλήρη ή μερική ανικανότητα. Αλλά ακόμη και σε ήπιες περιπτώσεις, είναι σημαντικά χαμηλότερα την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Γιατί έχω χαμηλότερο πίσω πόνο που ακτινοβολεί στο πόδι

Χωρίς την κατανόηση των αιτίων της νόσου είναι αδύνατο να κάνει τις κατάλληλες αποφάσεις. Και ο λόγος για το σχηματισμό του πόνου μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο μετά καθίσταται σαφής η δομή της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Συχνά η αιτία για τόσο πόνο είναι μια διόγκωση νεύρα που προέρχονται από τη σπονδυλική στήλη. Τα νεύρα είναι διατεταγμένα σε ένα συγκεκριμένο κοινό, που σας επιτρέπει να μετακινήσετε τα πόδια. Πολύ πρήξιμο συμπιέζει τα νεύρα, είναι συνεχώς εργάζονται και να στέλνουν μηνύματα μια παθολογική κατάσταση του εγκεφάλου. Αντιδρά τους και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι περαιτέρω συμπίεση του νεύρου κάνει κίνηση επώδυνη, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να εμποδίσει την ανάπτυξη της παθολογίας.

Ενεργοποιήθηκε ένας μηχανισμός επιβίωσης του σώματος, είναι κακό να με τα πόδια, προσπαθεί να περνούν περισσότερο χρόνο σε μια ήρεμη κατάσταση. Υπόλοιπο επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει το πρήξιμο και να επιστρέψει τη σπονδυλική στήλη σε φυσιολογική κατάσταση. Κατά συνέπεια, μειώνεται ή εξαφανίζεται εντελώς το πρήξιμο, τα νεύρα πλέον στερεώνεται ανησυχητικά σήματα στον εγκέφαλο δεν έχουν ληφθεί, δεν στέλνει σήματα πόνου, ο ασθενής μπορεί εύκολα να κινηθεί γύρω.

Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις, όταν το σώμα μέσα από την κινητοποίηση των εσωτερικών πόρων σε θέση να εξαλείψει την αιτία της διόγκωσης, χωρίς ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα η περίπτωση, συχνά χωρίς ειδική θεραπεία, το πρήξιμο δεν πέρασε. Υπάρχουν πολλές παθήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να βιώνει την κλινική.

Συμπίεση των νευρικών απολήξεων

Η σπονδυλική στήλη είναι ένα μεγάλο αριθμό των νωτιαίων ριζών, όταν συμβαίνουν συμπίεσης σύνδρομα πόνου. Πολύ συχνά αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε ασθενείς με χαμηλή οσφυαλγία. Με την αύξηση της παθολογίας αυξήσει τον πόνο, σε δύσκολες περιπτώσεις, είναι δύσκολο για οποιαδήποτε κίνηση.

Το τραπέζι. Μορφές της νόσου

Μορφή της νόσουΠεριγραφή της κλινικής
Μυϊκή-τόνικΝευρικές απολήξεις που είναι ερεθισμένα τα περιβάλλοντα ιστό, ο οποίος, λόγω των διαφορετικών διαδικασιών αλλάξει. Υφάσματα καταλαμβάνουν χώρο, το οποίο στεγάζει τις νευρικές απολήξεις, προκαλώντας πόνο. Πιο συχνά, οι πόνοι πόνοι στη φύση.
ΑγγειακήΔυσφορία οφείλονται σε σπασμωδικές σύνδρομο. Μυϊκός σπασμός μπορεί να προκληθεί από την ανάπτυξη της οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Η επίθεση είναι ξαφνική και χωρίς εμφανή λόγο ή εμφανίζεται μετά από μια δύσκολη ανατροπές του κορμού, άρση βαρών, κ. λπ. Υπάρχουν εξωτερικές αιτίες – παρατεταμένη παραμονή σε μια θέση, μια κακή απότομες στροφές του κορμού, την ανύψωση του υπερβολικού βάρους.
Αγενούς-αγγειακήΤο πόδι δεν πονάει μόνο, αλλά μουδιάζει σταματήσει μυρμήγκιασμα, μπορεί να αισθανθείτε ένα παράξενο κρύο ή τη ζέστη. Με παρατεταμένο πόνο, επιταχύνει τον καρδιακό παλμό, το δέρμα απαλό.
Σε συνδυασμόΗ διάγνωση είναι πολύ συχνές, σε μια τέτοια περιγραφή, οι γιατροί resort όταν είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία του πόνου.

Ποιοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο της νόσου

η αιτία του πόνου

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη που έχει περάσει στο πόδι, που ονομάζεται ισχιαλγία. Η ασθένεια δεν έχει καμία μόνιμη κλινική ειδικότητα, κατά την πρώτη, σας επιτρέπει να κάνετε μόνο τα προκαταρκτικά συμπεράσματα.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο της νόσου

  1. Μακρά παραμονή στα πόδια του, ειδικά αν τα παπούτσια σας έχουν ψηλά τακούνια. Σε αυτή την περίπτωση, η οσφυϊκή μοίρα της τοκετών αφύσικα λυγισμένα, το φορτίο της σπονδυλικής στήλης αυξάνει, αδύναμη νωτιαίο δίσκους δεν αντέχουν το αυξημένο φορτίο και την αλλαγή των παραμέτρων. Αυξάνει την διάμετρο της εξωτερική θήκη συμπιέζει τις νευρικές ίνες που προέρχονται από τη σπονδυλική στήλη. Οι γιατροί συνιστούμε να περιλαμβάνουν χρόνο για χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης, να καθίσει, να αλλάξετε τα παπούτσια, να κάνετε μικρές ασκήσεις για να ενισχύσει τους ραχιαίους μυς. Ένα ισχυρό μυϊκό σύστημα στην κατάσταση πολύ χρόνο για να κρατήσει το βάρος ενός ατόμου, μειώνοντας έτσι το φορτίο της σπονδυλικής στήλης.
  2. Η εγκυμοσύνη και το υπερβολικό βάρος. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όχι μόνο αυξάνει το βάρος μιας γυναίκας, αλλά αφύσικα κλίση των σπονδύλων. Αν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να ακολουθήσετε προσεκτικά τις συμβουλές των γιατρών, όλες τις δυσάρεστες αισθήσεις εξαφανίζονται μετά τον τοκετό τους.
  3. Επαγγελματικό αθλητισμό ή βαριά σωματική εργασία. Το φορτίο θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις ατομικές δυνατότητες.
  4. Συγγενείς ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης. Η ανάπτυξη της παθολογίας μπορεί να αυξηθεί και να φτάσει σε κρίσιμες τιμές. Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης συχνά οφείλεται σε έλλειψη ασβεστίου στην ανάπτυξη του σώματος. Αλλά δεν αφομοιώνονται μόνο με την παρουσία της βιταμίνης D, η οποία σχηματίζεται κάτω από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Συμπέρασμα – ενεργό τρόπο ζωής, η τακτική και παρατεταμένη έκθεση στον καθαρό αέρα, μειώνει σημαντικά την πιθανότητα της νόσου.
  5. Προεξοχή των μεσοσπονδύλιων δίσκων, κήλη, παραμορφώνοντας οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Αυτές οι παθήσεις είναι πολύ συχνά η αιτία του πόνου στην πλάτη, τα οποία δίνουν στο πόδι. Μόνο μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους στην πλειοψηφία των ασθενών που αποστέλλονται στο νοσοκομείο και εκεί μαθαίνει για την πραγματική διάγνωση.

Τα συμπτώματα

Το κύριο σύμπτωμα είναι πόνος και περιορισμένη κίνηση. Όταν αλλάζετε τη θέση του σώματος, η ένταση αυξάνει, η μείωση της ταλαιπωρίας παρουσιάζεται μόνο σε πλήρη ανάπαυση του ασθενούς. Όταν τα πόδια τον πόνο, αυξάνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε πόδι είναι δύσκολο να κινηθεί, άρρωστος όλη την ώρα τραβώντας την αρχή. Εάν η κατάσταση είναι το τρέξιμο, αλλάζει η στάση του σώματος, ο ασθενής γέρνει προς τα εμπρός και με το τόξο.

Οι γιατροί λένε ότι είναι μια καλοήθης κατάσταση και δεν έχει εκφυλίζεται με τον καρκίνο. Με την έγκαιρη θεραπεία, η πρόγνωση είναι αρκετά αισιόδοξη, αλλά η πρόοδος της νόσου για την πρόληψη δεν είναι απαραίτητο. Η θεραπεία νωρίτερα αρχίζει, το λιγότερο χρόνο που θα χρειαστεί για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με την πρώτη εμφάνιση συνιστάται να μειώσει τη σωματική δραστηριότητα και περιορίστε την ποσότητα του υγρού. Αν μέσα σε τρεις ή τέσσερις ημέρες, ο πόνος δεν θα εξαφανιστεί, θα πρέπει να πάτε σε μια ιατρική μονάδα.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για την αντιμετώπιση της ασθένειας, αν το εν λόγω φαινόμενο εμφανίστηκε μετά από διάφορους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης που συνοδεύεται από πυρετό, ερυθρότητα του δέρματος στο κάτω μέρος της πλάτης. Η επιδείνωση της ευαισθησίας των ποδιών και τα όργανα της πυέλου, αυθόρμητη εκπομπή των ούρων και την εκκένωση του παχέος εντέρου χρησιμεύσει ως ένα σήμα για άμεση ολοκληρωμένο έλεγχο της υγείας στο νοσοκομείο.

στάση του σώματος

Διάγνωση

Κατά την πρώτη επίσκεψη ο γιατρός μαθαίνει τον ασθενή σχετικά με την πρώτη εμφάνιση του πόνου, πιθανή αιτία, δυναμική αλλάζει η κατάσταση. Η ασθένεια δεν θεωρείται τοπική ασθένεια και απαιτεί θεραπεία από την αιτία. Ασθενής αναγκαστικά αποστέλλονται σε εξέταση με ακτίνες χ, μαγνητική τομογραφία ή αξονική τομογραφία. Μόνο μια σαφή απεικόνιση της πληγείσας βλάβη επιτρέπει ο ιατρός να κάνει τη σωστή διάγνωση και να αναπτύξει την πιο αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή.

Πόσο ανακουφισμένος από τον πόνο

Επίμονος ή υποτροπιάζων πόνος δημιουργεί πολλά προβλήματα για τους ανθρώπους και μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής. Θεραπεία η αρχική αιτία της νόσου συνιστάται μόνο μετά την ανακούφιση από τον πόνο, οι συστάσεις που δίνει μια σύγχρονη παγκόσμια ιατρική. Αλλά οποιαδήποτε χειραγώγηση της σπονδυλικής στήλης είναι αυστηρά απαγορευμένο να το κάνετε χωρίς ειδική εξέταση για το ιατρικό εξοπλισμό, που επιτρέπει στους γιατρούς να δείτε οπτικά την πληγείσα περιοχή και να κάνει τη σωστή απόφαση. Εξελιγμένα μηχανήματα κάνουν την τρισδιάστατη εικόνα που αποκλείει την πιθανότητα σφάλματος. Φυσικά, αν ο γιατρός έχει την κατάλληλη επαγγελματική γνώση.

Βεντούζα γίνεται μόνο σε ιατρικές εγκαταστάσεις, εστία εισάγει δύο φάρμακα: ένα τοπικό αναισθητικό για να ανακουφίσει τον πόνο και υδροκορτιζόνη για το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Υδροκορτιζόνη μειώνει τη φλεγμονή και το οίδημα και προάγει την επούλωση.

Πώς την ανακούφιση

  1. Προετοιμασία του ασθενούς για τη διαδικασία. Ο ασθενής βρίσκεται σε ένα ειδικό τραπέζι, ιώδιο απολυμαίνονται λειτουργικό χώρο.
  2. Μια ειδική συσκευή είναι ρυθμιζόμενο, έτσι ώστε η οθόνη ήταν σαφώς ορατή περιοχή από τη διαχείριση των φαρμάκων και "επώδυνη".
  3. Υπό συνεχή παρακολούθηση από τις πράξεις τους, ο γιατρός εισάγει το πρόβλημα βελόνα και τη σύριγγα παραδίδει το φάρμακο.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη και το πόδι είναι μέσα σε λίγα λεπτά. Περαιτέρω, ο ασθενής μπορεί να κατευθυνθεί για να υποβληθούν σε άλλες ιατρικές διαδικασίες και να ζήσουν μια γεμάτη ζωή.

Θεραπεία

Κατά την οξεία συμπτώματα του ασθενούς, συνιστάται ξεκούραση στο κρεβάτι, για την ανακούφιση του πόνου φάρμακα που χρησιμοποιούνται. Για να μειωθεί το πρήξιμο μπορεί να περιορίσει την πρόσληψη υγρών, εάν υπάρχουν μυϊκοί σπασμοί, που διορίζονται αντισπασμωδικά ή μυοχαλαρωτικά.

Δυστυχώς, τα παραπάνω ανακούφιση που έχουμε είναι σπάνια χρησιμοποιείται. Υπάρχουν δύο λόγοι:

  • η εξαιρετικά χαμηλή παροχή ιατρικών οργάνων με νέο εξοπλισμό. Για την ανακούφιση πρέπει να έχουν το νέο x-rays, η οποία σας επιτρέπει να εκτελέσετε όλες οι χειρισμοί σε απευθείας σύνδεση. Ο γιατρός που την παρακολουθεί όχι μόνο να δείτε την πληγείσα περιοχή της σπονδυλικής στήλης, αλλά σαφώς ελέγχει όλες τις κινήσεις από τη βελόνα της σύριγγας. Εάν η παρακολούθηση αυτή δεν γίνει, τότε ο υψηλός κίνδυνος πολύ αρνητικές συνέπειες;
  • διατηρημένο από τη Σοβιετική εποχή η ιατρική παράδοση, κατά την οποία ο πόνος του ασθενούς θεωρείται μια φυσική κατάσταση. Στη χώρα μας, ο αναισθησιολόγος εξακολουθεί να συμμετέχει μόνο κατά την εκτέλεση σύνθετων εργασιών. Η λέξη αναισθησία σημαίνει αναισθησία στις ανεπτυγμένες χώρες έχει από καιρό χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αλλά και κατά κοινή θεραπευτική αγωγή. Για να ζήσουν χωρίς πόνο – το σύνθημα όλων των ανεπτυγμένων κλινικές. Μετά από αυτό το σύνθημα, δεν έχουν την παραμικρή ευκαιρία πόνο με ασφάλεια να σταματήσει, ανεξάρτητα από τη θέση τους και προκάλεσε λόγους. Μόνο σε αυτή την κατάσταση ο ασθενής δεικτών γίνεται περαιτέρω επεξεργασία.

Φυσιοθεραπεία

Η ιατρική επιστήμη συνιστά μασάζ, manual therapy, λασπόλουτρα, βιταμίνες, και θεραπευτικές ασκήσεις. Όλες αυτές οι διαδικασίες να βελτιώσει τη ροή του αίματος στα όργανα που επηρεάζονται παθολογία. Βελτίωση της ροής του αίματος διεγείρει την αναγεννητική διαδικασίες στους ιστούς, συμβάλλει στην ταχεία ανάπτυξη των μυών της σπονδυλικής στήλης. Αλλά όλες οι διαδικασίες μπορούν να εκτελεστούν μετά την αφαίρεση των οξέων συμπτωμάτων της νόσου.

Χειρουργική θεραπεία

Σε ακραίες περιπτώσεις, όταν η θεραπεία με το φάρμακο αποδείχθηκε αναποτελεσματική ή υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι από μια απότομη επιδείνωση του ασθενούς. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, το κατεστραμμένο δίσκοι έχουν αφαιρεθεί μερικώς ή εντελώς.

πρόληψη

Πρόληψη

Συμβουλές δεν είναι πρωτότυπο να οδηγήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να συμμετάσχουν σε επανορθωτική άσκηση ή να παίξετε οποιοδήποτε άθλημα. Τα φορτία πρέπει να ρυθμίζεται με βάση την ηλικία και το φύλο, για να μην προσπαθούμε για τέλεια αποτελέσματα, και να στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας. Συνιστάται να παρακολουθεί συνεχώς τη στάση του σώματος, αν είναι απαραίτητο, διορθώστε το εντοπίζονται αποκλίσεις.

Όσο για τις λαϊκές θεραπείες, στον κόσμο υπάρχουν περιπτώσεις που χρησιμοποιούν το κόκκινο πηλό ήταν σε θέση να αντικαταστήσει πλήρως ένα κατεστραμμένο σπονδυλική στήλη, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για την αποτελεσματικότητα του τσαγιού μπουμπούκια σημύδας, την ανακούφιση του πόνου μαύρο ραπανάκι, το χυμό της αγαύης, κ. λπ. θα Πρέπει να θυμόμαστε ότι η χρήση των εν λόγω κεφαλαίων οδηγεί σε καθυστέρηση επισκέψεις στο γιατρό, η νόσος εξελίσσεται, η θεραπεία απαιτεί περισσότερο χρόνο και οικονομικούς πόρους.