Πόνο στην αριστερή πλευρά της πίσω: αιτίες και πιθανές ασθένειες

Ο πόνος έφυγε και πίσω είναι ένα κοινό σύμπτωμα και μπορεί να είναι μια εκδήλωση διαφόρων παθήσεων. Οι ασθενείς παραπονούνται ότι έχουν πόνο στην αριστερή πλευρά μου από πίσω, αλλά δεν ξέρω ποια είναι η αιτία και ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν.

πόνος στην πλάτη και αριστερή πλευρά

Οι κύριες αιτίες της ταλαιπωρίας

Μερικές φορές το σύνδρομο πόνου στην αριστερή πλευρά της πλάτης είναι ένα ενιαίο χαρακτήρα και μπορεί να είναι φυσιολογική σε οποιοδήποτε υγιές άτομο. Η αιτία αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι σωματική ή συναισθηματική πίεση. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό είναι φυσιολογικό και δεν αποτελεί απειλή. Αλλά μερικές φορές, ο πόνος στην αριστερή πλευρά για να αναφέρετε προβλήματα με τα εσωτερικά όργανα. Στη συνέχεια, αυτό είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα που απαιτεί την προσοχή σας.

Το κύριο και πιο κοινές αιτίες του πόνου στην αριστερή πλευρά από πίσω:

  • τα συμπτώματα πόνου μυών (μυαλγία);
  • προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη;
  • οι νευρικές βλάβες;
  • διαταραχές στο γαστρεντερικό σωλήνα;
  • την καρδιαγγειακή νόσο;
  • παθολογία του αναπνευστικού συστήματος;
  • παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος.

Τον πόνο που άφησε πίσω μπορεί να παρουσιαστεί σε διαφορετικά επίπεδα του σώματος — θώρακα, στο επίπεδο της μέσης, χαμηλότερο πίσω και να ακτινοβολήσει () σε άλλα μέρη.

Η φύση του πόνου και της πιθανής ασθένειας

Σε πιθανές αιτίες του πόνου περιλαμβάνουν ασθένειες όπως η μυοκαρδίτιδα, ανεύρυσμα αορτής, στηθάγχη, έμφραγμα του μυοκαρδίου και άλλες ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Για παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος χαρακτηρίζεται από μάλλον ισχυρή, καύση και παροξυσμική συμπτώματα πόνου στην αριστερή πλευρά. Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης των δυσκολία στην αναπνοή, αίσθημα σφιξίματος στο στήθος. Heartaches παραδώσει ισχυρή σωματική και συναισθηματική δυσφορία. Σε αυτή την ασθενή, παρατηρήθηκε οξεία συναισθηματική αγωνία και τους φόβους.

Οι πιο κοινές αιτίες του πόνου στην πλάτη, στην αριστερή πλευρά και στο αριστερό άνω τεταρτημόριο σε διαταραχές των οργάνων του πεπτικού συστήματος είναι οι γαστρεντερικές παθήσεις, όπως παγκρεατίτιδα, οισοφαγίτιδα, παλινδρόμηση. Παγκρεατίτιδα οξεία πόνος του έρπητα ζωστήρα χαρακτήρα. Πόνος, δυσφορία στην αριστερή πλευρά για ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα είναι συχνά συνοδεύεται από συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος, καούρα, ρέψιμο, διαταραχές της όρεξης και μια καρέκλα.

Πόνος αριστερά μπορεί να είναι η ήττα του αναπνευστικού συστήματος. Πιο συχνά, η δημιουργία τους προκαλέσει παθήσεις του υπεζωκότα. Στην ξηρά πλευρίτιδα είναι μια οξεία πόνο, η οποία εντείνεται κατά την αναπνοή και το βήχα. Συνοδεύεται από συμπτώματα δηλητηρίασης (πυρετός, κακουχία, αδυναμία, εφίδρωση).

οι αιτίες του πόνου στην πλάτη

Θαμπό γκρίνια πόνους, ακόμα χειρότερα κατά τη διάρκεια της εισπνοής, μπορεί να διαταράξει το άτομο που στο παρελθόν υπέφεραν από πλευρίτιδα ή πνευμονική φυματίωση. Ο λόγος είναι υπεζωκότα συμφύσεις που προκύπτουν μετά την φλεγμονή. Μείωση του πόνου εκδηλώσεις σε συνδυασμό με την αυξανόμενη δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να υποδεικνύει εξιδρωματική πλευρίτιδα. Ο λόγος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορεί να είναι κακοήθεις όγκους των πνευμόνων και των βρόγχων.

Μία από τις πιο κοινές αιτίες του πόνου στην αριστερή πλευρά μεταξύ των πλευρών είναι μεσοπλεύρια νευραλγία — πόνος στην ήττα της αριστεράς υποκαταστήματα των μεσοπλεύριων νεύρων. Μπορεί να φορέσει ένα διαφορετικό χαρακτήρα — sharp και το κάψιμο ή θαμπό και πονούν, μπορεί να είναι παροξυσμική και μόνιμη.

Ενίσχυση του πόνου συμβαίνει όταν απότομες κινήσεις, αλλαγή της θέσης του σώματος, βαθιά έμπνευση και βήχα. Μια άλλη αιτία της νευραλγία μπορεί να είναι ο έρπητας ζωστήρας είναι μια νόσος που προκαλείται από τον ιό του έρπητα. Ο πόνος είναι έντονος και συνοδεύεται από συγκεκριμένες βλάβες.

Πόνο στην αριστερή πλευρά της πίσω μπορεί να σε παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος. Πυελονεφρίτιδα — φλεγμονή των νεφρών — και συνοδεύεται από ένα θαμπό πόνο πόνος στην πάσχουσα πλευρά. Ο πόνος μπορεί να είναι διαφορετική ένταση, από θαμπό να αιχμηρό, που ονομάζεται νεφρική κολικούς.

Με την παρουσία του τις πέτρες στο νεφρό, η ένταση του πόνου εξαρτάται από τη σοβαρότητα της παθολογικής διαδικασίας. Σε αυτήν την ασθένεια ο ασθενής ανησυχεί για πόνο στην οσφυϊκή περιοχή, που εκτείνεται κάτω, στην πορεία του ουρητήρα. Περισσότερα συμπτώματα των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος περιλαμβάνουν συχνή ούρηση, αίμα στα ούρα, πόνο κατά την ούρηση.

Μία από τις αιτίες του πόνου στην αριστερή πλευρά ανήκει οστεοχόνδρωση οποιοδήποτε μέρος της σπονδυλικής στήλης. Για αυτή παθολογία χαρακτηρίζεται από ένα θαμπό πόνο πόνος, συχνά ακτινοβολεί στο πόδι. Οστεοχόνδρωση ενισχύεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, κατά τη διάρκεια της κίνησης και το βάρος ανύψωσης. Εκτός από τον πόνο ταλαιπωρία σε αυτή την ασθένεια, υπάρχουν συμπτώματα όπως η αίσθηση του "οσφυαλγία" στη θέση της την ήττα, την ένταση των μυών, μυρμήγκιασμα, μούδιασμα, το κρύο, την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα του δέρματος σε αυτή την περιοχή.

Έντονο κάψιμο και το τράβηγμα πόνος εμφανίζεται όταν η κήλη. Είναι χειρότερα κατά την κάμψη και στροφή του κορμού. Κήλη δίσκοι μπορεί να εκδηλωθεί ως μέτριο πόνο, αλλά και απαράδεκτη, καθώς μοιάζει με μια "οσφυαλγία". Ο πόνος μπορεί να είναι στα πόδια, τους γλουτούς, τα πόδια κατά τη διάρκεια της ακτινοβόλησης.

Οι αιτίες του πόνου στην πλάτη μπορεί να γυναικολογικές παθήσεις, κάκωση σπλήνας, τραυματισμό, εσωτερική αιμορραγία, οξεία κοιλία.

Συνιστώμενη θεραπεία

πίσω θεραπεία

Γιατί οι αιτίες του πόνου στην αριστερή πλευρά μπορεί να είναι μια ποικιλία ασθενειών, η θεραπεία θα είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση. Για να προσδιοριστεί με ακρίβεια η αιτία αυτής της κατάστασης, να κάνει μια διάγνωση και να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να είναι μόνο ένας γιατρός. Ως εκ τούτου, δεν αναβάλει την επίσκεψη στο γιατρό.

Για να ανακουφίσει την κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω οδηγίες για βοήθεια.

  1. Αν ο πόνος στην αριστερή πλευρά εμφανίστηκε ξαφνικά, που συνοδεύεται από μια αίσθηση της συμπίεσης, το "ξεθώριασμα" της καρδιάς, οξεία φόβο, πάρτε 1 δισκίο Νιτρογλυκερίνης κάτω από τη γλώσσα και κάλεσε ένα ασθενοφόρο. Αν ο πόνος συμπτώματα δεν σταματήσει για περισσότερο από 30 λεπτά, να λάβει μια δεύτερη δισκίου Νιτρογλυκερίνης.
  2. Αντισπασμωδικά — απαλύνει τον πόνο σύνδρομο σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος και πέτρες στα νεφρά.
  3. Αντι-φλεγμονώδη φάρμακα είναι αποτελεσματικά ως συμπτωματική θεραπεία για τη νευραλγία, ισχιαλγία, τσιμπημένο νεύρα, καθώς και ξηρά πλευρίτιδα.

Αν ο πόνος στην αριστερή πλευρά ονομάζεται νευραλγίες, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ή των μυών πίσω, μια καλή θεραπευτική επίδραση μπορεί να έχει φυσικοθεραπείας, μασάζ και θεραπευτικές ασκήσεις.

Όταν χρειάζεστε ένα ασθενοφόρο;

Σε σταθερές ή επαναλαμβανόμενο πόνο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για να πάρει την κατάλληλη εξέταση, βρείτε την αιτία της αδιαθεσίας και να πάρετε αποτελεσματική θεραπεία.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου χρειάζεται επειγόντως άμεση βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό. Για να καλέσετε ένα ασθενοφόρο είναι απαραίτητη άμεσα, με την απώλεια της συνείδησης, δυσκολία στην αναπνοή, έντονο πόνο που δεν ανακουφίζεται με φαρμακευτική αγωγή, επίμονη και ταχεία επιδείνωση.

Για να καλέσετε ένα ασθενοφόρο είναι απαραίτητο, αν επώδυνες εκδηλώσεις ενώνονται με συμπτώματα όπως επίμονος έμετος, διάρροια, αιμόπτυση, πυρετός, αίμα στον έμετο, κόπρανα ή ούρα, ζάλη, παραβίαση του συντονισμού των κινήσεων, να αλλάξετε το χρώμα του δέρματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς επείγουσα ιατρική βοήθεια είναι απαραίτητη.

Πρόληψη

Για την πρόληψη είναι ένα υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει σωστή διατροφή, η διατήρηση της εργασίας και της ανάπαυσης, για την επαρκή σωματική δραστηριότητα. Πρέπει, επίσης, ο σωστός ύπνος. Για υγιή ύπνο χρειάζεστε μια επίπεδη κρεβάτι και σκληρό στρώμα. Το δωμάτιο πρέπει να είναι αρκετά καθαρό αέρα.

πρόληψη

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ευνοϊκή συναισθηματική κατάσταση, δεδομένου ότι το άγχος είναι ένας από τους λόγους για την ανάπτυξη του καρδιαγγειακού, γαστρεντερικού και άλλες ασθένειες. Για την πρόληψη της φλεγμονώδεις διεργασίες, είναι απαραίτητο να αποφύγετε την υποθερμία. Άλλα προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν την άμεση θεραπεία των υφιστάμενων ασθενειών και την έγκαιρη θεραπεία για ιατρική βοήθεια εάν έχετε οποιεσδήποτε ασθένειες.