Πόνο στην αριστερή πλευρά της πίσω πώς να μεταχειριστεί τον πόνο στην πλάτη.

Ζεις, να κάνει τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, να κάνει σχέδια, αλλά όλα σε μια στιγμή καταρρέει και αλλάζει, ο λόγος για έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά πίσω πλευρά.

Δεν θέλω τίποτα, τα χέρια κάτω και η μόνη επιθυμία που ξεπερνά αυτό το σημείο είναι να βρείτε έναν τρόπο να απαλλαγείτε από τα βάσανα.

πόνο στην πλάτη

Δυστυχώς, ο πόνος αυτής της φύσης είναι ένα αρκετά κοινό φαινόμενο και οι λόγοι της εμφάνισής τους δεν είναι πάντα που σχετίζονται με προβλήματα στην πλάτη, μπορεί να είναι ένα σημάδι της νόσου των εσωτερικών οργάνων.

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το πρόβλημα έγκειται στην επιφάνεια και να αυτοθεραπείας, που βασίζεται μόνο σε υποθέσεις. Μετά από όλα, αν ο πόνος στην αριστερή πλευρά μου από πίσω, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα άτομο που αγωνίζεται με ισχιαλγία ή το χαμηλό πόνο στην πλάτη.

Εάν η ενόχληση συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η σωστή απόφαση είναι να συμβουλευτείτε έναν θεραπευτή ο οποίος θα εξετάσει την φύση των συμπτωμάτων και να το στείλετε σε έναν ειδικό.

Ποια όργανα βρίσκονται προς τα αριστερά και, όπως αποδεικνύεται από τον πόνο;

Σε ασθένειες και εξάρσεις των εσωτερικών οργάνων και τα συμπτώματα δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε πόνο στο μέρος του localization. Η νόσος συχνά συνοδεύεται από:

 • της θερμοκρασίας *
 • δυσκοιλιότητα/διάρροια;
 • ρίγη;
 • το σχέδιο πόνους στην κοιλιακή χώρα;
 • διαταραχές του έμμηνου κύκλου.

Αριστερά: τα νεφρά, το στομάχι, η σπλήνα, το πάγκρεας, τα έντερα, το θηλυκό ωοθήκη.

Οι γυναίκες με το σχέδιο πόνους στην αριστερή πλευρά της πίσω στο κάτω μέρος αποστέλλεται στον γυναικολόγο, άνδρες – ουρολόγο. Σε διαγνωστικές διαδικασίες περιλαμβάνουν υπερηχογράφημα, η παράδοση της κοινής δοκιμές, τουλάχιστον ένα ΗΚΓ. Αν παθολογία των εσωτερικών οργάνων δεν έχει εντοπιστεί, εξετάζεται η σπονδυλική στήλη.

Κάτω από τα πλευρά

Για να καταλάβετε γιατί ο πόνος στην αριστερή πλευρά μου πίσω κάτω πλευρά μπορεί να παρατηρήσει τη συχνότητα της εμφάνισής τους, και τα συνοδευτικά συμπτώματα.

Σε ρήξη του σπλήνα αμέσως εμφανίζονται μώλωπες κάτω από τα μάτια. Για παθήσεις του στομάχου μπορείτε να πείτε όταν ένα άτομο είναι άρρωστο, κυρίως μετά από ένα λιπαρό γεύμα και υπάρχουν παραβιάσεις του καρέκλα.

Οι γυναίκες που έχουν τον πόνο στην αριστερή πλευρά μου από πίσω σε φλεγμονώδεις διεργασίες του ουροποιογεννητικού συστήματος, σε σπάνιες περιπτώσεις, η αιτία ενεργεί ως μια έκτοπη κύηση.

Όταν η ταλαιπωρία γίνεται αισθητή πίσω από τα πλευρά, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να υποδηλώνουν νόσο των νεφρών ή του νωτιαίου οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Κάτω από τη μέση

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ είπε ότι όταν ο πόνος στην αριστερή πλευρά μου από πίσω στο κάτω μέρος της πλάτης πρέπει να δείτε έναν γιατρό, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αγνοεί τις συστάσεις αυτές.

Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όταν ένα γιατρό για κάποιο λόγο είναι αδύνατο, και αφόρητο πόνο στην αριστερή πλευρά και ακτινοβολεί προς τα πίσω και ο άνθρωπος χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους για να διευκολύνει τον πόνο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά δεν είναι όλοι τους είναι πραγματικά αποτελεσματική, και πολλά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό. Δίνουμε καθολική συστάσεις που δεν θα θεραπεύσει την ασθένεια, αλλά θα βοηθήσει να ανακουφίσει το αίσθημα κακουχίας.

 • no-Spa είναι καθημερινή 2 δισκία;
 • νιτρογλυκερίνη κάτω από τη γλώσσα, ένα δισκίο ή ζάχαρη 3 σταγόνες.
η αιτία του πόνου

Ακόμα και αν σε κάποιο σημείο θα φαίνεται, αυτό δεν είναι πόνος στην πλάτη άφησε πίσω, αυτό δεν είναι λόγος για να αναβληθεί η επίσκεψη στο γιατρό. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο και απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση.

Και μόνο μετά από την ακριβή διάγνωση, και θα καταλάβετε γιατί πονάει την πλευρά της, θα μπορεί να συνδυάσει τη θεραπεία με το φάρμακο με παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας. Οι ασθενείς μου τη χρήση ένα αποδεδειγμένο εργαλείο. μέσω του οποίου μπορείτε να απαλλαγείτε από τον πόνο για 2 εβδομάδες χωρίς πολλή προσπάθεια.

Μασάζ για ανακούφιση από την κατάσταση

Πονάει η αριστερή πλευρά της πλάτης οφείλονται σε μυϊκούς σπασμούς, ερεθισμό των νευρικών ινών ή να βλάψει το εσωτερικό όργανο. Αλλά πάνω απ ' όλα, το αίσθημα κακουχίας σχετίζεται με προβλήματα της σπονδυλικής στήλης ή του μυοσκελετικού συστήματος.

Τακτοποιημένο χαλαρωτικό μασάζ θα σας αποσπάσει την προσοχή από τον ασθενή και για κάποιο χρονικό διάστημα θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε για την ασθένεια.

 • Ο ασθενής θα πρέπει να ζητηθεί να ξαπλώσετε στο στομάχι του, το κεφάλι του μπαίνει κάτω από ένα μαλακό μαξιλάρι;
 • Μασάζ ξεκινά από το κάτω μέρος της πλάτης προς το λαιμό και κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και, στη συνέχεια, στις πλευρές;
 • Μασάζ ξεκινά με το μαλακό, που ρέει κινήσεις, μετά από το ζέσταμα των μυών, μπορείτε να προσθέσετε ένταση.

Ακόμα και όταν πονάει την πλευρά, και δεν υπάρχει άνθρωπος που θα κάνει το μασάζ, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Αν θαμπό πόνο στην αριστερή πλευρά της πίσω μετά την άσκηση ή τραυματισμό πριν από την επίσκεψη στο γιατρό πρέπει να πάρετε παυσίπονα.

Η αποβολή της από κοινού και μυϊκός πόνος

Συχνά μετά από υπερβολική καταπόνηση του μυοσκελετικού συστήματος εμφανίζεται πόνος πόνος στην αριστερή πλευρά πίσω – το ίδιο το δικαίωμα.

Αν αυτό είναι ένα κοινότυπο κούραση να εγκαταλείψει την εκπαίδευση δεν είναι απαραίτητη, είναι απαραίτητο να μειώσει την έντασή τους. Να απαλλαγούμε από τέτοιου είδους ενοχλήσεις θα βοηθήσει το φως ασκήσεις:

 • κυκλική περιστροφή των λεπίδων 10 φορές.
 • η μείωση των εξοπλισμών σε μια κλειδαριά πίσω από την πλάτη.
 • μείωση-αναπαραγωγής των λεπίδων.

Όταν πληγή πίσω αριστερή πλευρά, τη χαμηλότερη πλάτη, προσπαθήστε όχι απότομες κινήσεις, σιγά-σιγά ανέβα στα τέσσερα, ήπια πτώση στο πάτωμα.

Αν ο πόνος δεν είναι ενισχυμένα πρέπει σε αυτή την κατάσταση για να χαλαρώσετε και να επεκτείνει τα χέρια προς τα εμπρός, την ίδια στιγμή που οι γλουτοί είναι ωθηθεί προς τα πίσω. Την επόμενη, και σιγά-σιγά την αρχική του θέση. Από πίσω, αβίαστα και να λυγίσει. Επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.

Πρόληψη μετά τη διάγνωση

Αν, μετά την εξέταση, η διάγνωση που σχετίζονται με τη δυσλειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος, και ξέρεις γιατί πονάει η αριστερή πλευρά του πίσω, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις του γιατρού, προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό σας από την υποτροπή.

Γιατροί συνταγογραφήσει μια ειδική διατροφή, εμπλουτισμένη με ασβέστιο, όπως και με την ηλικία, αυτό το σημαντικό ορυκτό στο σώμα γίνεται μικρότερο, πρέπει να αναπληρώνονται.

Θα πρέπει να εκχωρήσετε στον εαυτό σας χρόνο για να πάει κάθε έξι μήνες για τα μαθήματα της φυσικοθεραπείας και μασάζ. Αφαιρέστε την ένταση των μυών και βοηθά το απλικατέρ Kuznetsova.

Φυσιοθεραπεία διαρκεί λίγα λεπτά την ημέρα, βοηθά όχι μόνο να διατηρήσει την καλή φόρμα τον εαυτό τους, αλλά επίσης να επιβραδύνει τη διαδικασία της εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην άρθρωση ιστούς.

Πόνος στο αριστερό άνω τεταρτημόριο πίσω πλευρά

Εάν ένα άτομο αρχίζει να νιώθει τον πόνο στο αριστερό άνω τεταρτημόριο στο πίσω μέρος, αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια ποικιλία από λόγους. Φυσικά, αυτή η αίσθηση μπορεί να είναι μόνο μια ενιαία εκδήλωση, αλλά παρ ' όλα αυτά αξίζει μια επίσκεψη στο γιατρό.

Τα αίτια της νόσου

πίσω θεραπεία

Το τεταρτημόριο είναι ένα μικρό τετράγωνο περίπου ίση με την παλάμη του το πρόσωπο. Πόνος που βρίσκεται, όπως κάτω από τα πλευρά. Εδώ είναι μερικά από τα όργανα – σπλήνα, του ουρητήρα, τα νεφρά, το έντερο, το στομάχι και το διάφραγμα. Παθολογίας που σχετίζεται με οποιοδήποτε από τα όργανα αυτά είναι εύκολα να αντανακλάται κάτω από τα πλευρά στα αριστερά και, επίσης, εδώ να βρείτε μια ηχώ πρόβλημα από την πλευρά της θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

 1. Μια δυσλειτουργία του διαφράγματος. Το διάφραγμα εκτελεί τη λειτουργία που χωρίζει την περιτοναϊκή κοιλότητα από το στήθος. Όταν λάβετε το φαγητό στο στομάχι, δεν επιτρέπει το φαγητό να επιστρέψουν στον οισοφάγο. Αλλά όταν μια κήλη του διαφράγματος, είναι η αποδυνάμωση και τροφίμων σωματίδια απελευθερώνονται στον οισοφάγο. Υπάρχει μια αίσθηση καψίματος στο ηλιακό πλέγμα και την καούρα. Ο πόνος είναι πόνος στη φύση και επιδιώκει ο ασθενής συνεχώς.
 2. Γαστρίτιδα. Αυτή η ασθένεια καταστρέφει την επένδυση του στομάχου ή εντέρων. Εκδηλώνεται με πόνο πόνο, καούρα, η ναυτία, ο ασθενής ακολουθεί ένα ρέψιμο. Ο πόνος που εντάθηκε μετά από ένα κακό φαγητό. Λάθος, σε αυτή την περίπτωση, είναι όλα τα λιπαρά, αλμυρά, τηγανητά, τα πικάντικα. Το πιο επιδεινώσει την ασθένεια, το πιο δύσκολο της τις εκδηλώσεις. Μέχρι και απώλεια της ευαισθησίας των άκρων.
 3. Το έλκος στομάχου. Παρόμοια με γαστρίτιδα, αλλά δύσκολο. Όταν η διάτρηση του στομάχου, υπάρχει κοπής πόνο, σαν το τσίμπημα του ένα στιλέτο. Αν δεν πάει στο νοσοκομείο στο χρόνο, μπορεί να αναπτύξει εσωτερική αιμορραγία.
 4. Παθολογία που σχετίζεται με την σπλήνα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο. Δεν κοίταξε το μικρό της μέγεθος, η σπλήνα αποδίδεται τρεις ζωτικές λειτουργίες φιλτραρίσματος, το ανοσοποιητικό και το φαγοκυτταρική. Με λοιμώξεις του σώματος μεγαλώνει σημαντικά σε μέγεθος (πρήζεται), προσπαθεί να αντισταθμίσει την απώλεια του σώματος. Και αρχίζει να εκτελούν, τις υποχρεώσεις του με την τριπλή ταχύτητα. Αυτό προκαλεί πόνο. Αλλά ο πόνος πηγαίνει μακριά στο άνω τεταρτημόριο πίσω μόνο σε μία περίπτωση με τη σπλήνα τραύμα του χωρισμού. Εκτός από αφόρητο πόνο, θα υπάρχει ένα γαλαζωπό χρώμα γύρω από τον ομφαλό.
 5. Καταστροφικές διαδικασίες της σπονδυλικής στήλης. Η πιο κοινή αιτία είναι η οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Καταστρέφει ο μεσοσπονδύλιος δίσκος, προκαλώντας φλεγμονή στις ρίζες των νεύρων.
 6. Υποθερμία η πιο κοινή αιτία για τον πόνο στην πλάτη. Όταν εκτίθενται στο κρύο φλεγμονή των νεύρων, αναπτύσσει ένα σπασμό των μυών και των αιμοφόρων αγγείων. Το αποτέλεσμα είναι σταθερό πόνο. Βοήθεια του πλανήτη αλοιφή και μασάζ.

Τα χαρακτηριστικά του πόνου

Πώς εκδηλώνεται πόνος, είναι δυνατόν να κρίνουν σχετικά με τη διαδικασία και για την ανάγκη της διεξαγωγής ιατρικές δραστηριότητες.

 1. Ο οξύς πόνος χτυπά ξαφνικά, σαν μια βαθιά μαχαιριά. Αν δεν έχει καμία σχέση με το ασυνήθιστο φορτίο, και δεν υπήρχε καμία εμφανής αιτία, θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσετε με τους εμπειρογνώμονες.
 2. Μαχαιρώματος πόνο μετά την άσκηση δεν θα πρέπει να προκαλεί πανικό, καθώς είναι ένας σύντροφος σχεδόν κάθε υγιές άτομο. Αυτό σχετίζεται με την ανεπαρκή προετοιμασία και προθέρμανση. Κυκλοφορία αυξάνεται πολύ γρήγορα και το σώμα μπορεί να μην έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν. Επίσης, ο λόγος μπορεί να είναι η έλλειψη της αναπνοής. Συχνή επιφανειακή αναπνοή πολύ ενοχλητικό το διάφραγμα και προκαλεί πόνο στο άνω αριστερό τεταρτημόριο του πίσω.
 3. Πόνος πόνος είναι μια εκδήλωση της δωδεκαδακτυλίτιδα αν έχετε προσθέσει ναυτία, τότε θα μπορούσε να είναι ένα έλκος, γαστρίτιδα. Ο κίνδυνος αυτών των συναισθημάτων, μπορεί να είναι ένας πρόδρομος για καρδιακή προσβολή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με προσοχή.
 4. Ένα θαμπό πόνο. εμφανίζονται περιοδικά, μπορεί να υποδηλώνουν χρόνια νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος. Τέτοιο πόνο, αξίζει την προσοχή, καθώς μπορεί να αναπτύξουν μια τρύπα στους τοίχους των οργάνων που μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ και σκληρά.
 5. Τον πόνο που τραβάει μοναδικά που συνδέονται με βλάβες των νεύρων και μπορεί να είναι αποτέλεσμα μεσοπλεύρια νευραλγία, ή εκφυλιστικές διαδικασίες της σπονδυλικής στήλης.

Πώς να μεταχειριστεί τον πόνο αυτών των εντοπισμού;

πρόληψη

Κοιλιακό υπερηχογράφημα

Η θεραπεία του πόνου με βάση την αιτία, γιατί ο πόνος είναι η μόνη εκδήλωση της νόσου, και όχι μια ανεξάρτητη διαδικασία. Για να καταργήσετε τον πόνο δεν είναι αρκετό. Αν ο ασθενής αποφασίσει να αυτο-διορίζουν οι ίδιοι τα παυσίπονα, θα το επιτύχει μόνο στην εξάλειψη δυσάρεστο σύμπτωμα. Και η ασθένεια, εν τω μεταξύ, θα πρόοδο και να καταστρέψει το σώμα.

Για να προσδιορίσετε την αιτία, ένας γιατρός μπορεί να διοριστεί:

 • Η αξονική τομογραφία;
 • ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία;
 • Υπερηχογραφική εξέταση της κοιλιακής κοιλότητας;
 • Ανάλυση του αίματος και των ούρων.

Η επιλογή της διαγνωστικής μεθόδου θα εξαρτηθεί από τη φύση του πόνου, της ώθησης για την εκδήλωση, ανάλογα με την αναπνοή διάρκεια, κ. λπ. πηγαίνετε στο γιατρό. Θυμηθείτε ότι όσο πιο νωρίς αρχίζει η θεραπεία, τόσο πιο γρήγορα θα είναι σε θέση να ξεχάσουμε την ταλαιπωρία, την επιστροφή στην κανονική ζωή.

Πόνος στην αριστερή πλευρά στο ύψος της μέσης

Τις περισσότερες φορές ο πόνος στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς εμφανίζεται σε βλάβες του πεπτικού συστήματος που βρίσκεται στο αριστερό μέρος της κοιλιακής κοιλότητας, όπως το στομάχι, την ουρά του παγκρέατος * η αριστερά τμήματα του παχέος εντέρου.

Επιπλέον, πόνος στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς και το αριστερό άνω τεταρτημόριο μπορεί να υποδεικνύει μια βαριά ήττα από το καρδιαγγειακό σύστημα, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Πόνος στην αριστερή πλευρά του στομάχου εμφανίζεται συχνά σε τέτοιες κοινές ασθένειες, όπως οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Ύποπτο αυτό εκφυλιστικές αλλοιώσεις της σπονδυλικής στήλης μπορεί να γίνει με την παρουσία άλλες χαρακτηριστικές ενδείξεις εκφυλιστική ασθένεια δίσκων (κλινικά και ακτινολογικά).

Σε γυναίκες κάτω κοιλιακό άλγος αριστερά είναι συχνά συνδέονται με την παθολογία της μήτρας εξαρτήματα (adnexitis χρόνια, καλοήθη ή κακοήθη νεοπλάσματα, έκτοπη εγκυμοσύνη, αιμορραγία μέσα στην ωοθήκη, κ. λπ.). Γυναικολογικές παθήσεις μπορεί να είναι ύποπτο, σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος όπως εμμηνορροϊκές παρατυπίες, ανώμαλη κολπική απαλλαγή κ. λπ.

Επίσης περίεργο θαμπό πόνο στην αριστερή πλευρά (στη μέση), στο επίπεδο του ομφαλού μπορεί να υποδεικνύει ένα δωδεκαδακτυλικό έλκος ή την εμφάνιση της μια ομφαλοκήλη.

Τι είναι στα αριστερά σας πλευρά;

Αν υπάρχει πόνος στην αριστερή πλευρά και, στη συνέχεια, αμέσως να διαπιστωθεί η αιτία, οι πόνοι είναι πολύ δύσκολο. Πριν από την περιγραφή γιατί υπάρχει πόνος στην αριστερή πλευρά κάτω κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να ειδοποιήσει τον αναγνώστη ότι αυτό το μέρος είναι το λεπτό έντερο και γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Στην αριστερή πλευρά ανατομικά είναι:

 • βρόχους του λεπτού εντέρου;
 • στομάχι;
 • παχέος εντέρου;
 • σπλήνα;
 • νεφρού;
 • καρδιά;
 • το διάφραγμα;
 • εύκολο.

Πόνος στην αριστερή πλευρά

Και πάλι, μάθετε τα βασικά συμπτώματα και την κλινική (η ανάπτυξη το πρόβλημα και τις αιτίες). Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι αυτό είναι ένα σύμπτωμα πολλών ασθενειών και για την απλότητα θέλετε να χωρίσετε το Τμήμα σε δύο τμήματα:

 1. Στο κάτω άκρο του το στήθος.
 2. Από το κατώτερο άκρο του θώρακα στο εφηβαίο της.

Ο πόνος στην αριστερή πλευρά στο επίπεδο του πρώτου τμήματος μπορεί να προκύψει για τους εξής λόγους:

 • προβλήματα με την καρδιά,
 • φλεγμονή του υπεζωκότα,
 • τα προβλήματα με το στομάχι,
 • βλάβη στο σπλήνα,
 • τραύμα ή διαφραγματοκήλη,
 • νευρολογικής φύσης,
 • τραύμα στο στήθος.

Οι ασθένειες αυτές οδηγούν στην εμφάνιση του πόνου στο αριστερό hypochondrium.

Αν το δυσάρεστο συναίσθημα στο πλευρό του βρίσκεται στο επίπεδο του δεύτερου τμήματος – αυτό μπορεί να συμβεί για τους εξής λόγους:

 • παθήσεις του νεφρού και του ουρητήρα;
 • νευρολογικής φύσης *
 • τραύμα;
 • φλεγμονώδεις παθήσεις του λεπτού και παχέος εντέρου (συμπεριλαμβανομένων μολυσματική φύση);
 • ασθένειες των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος στις γυναίκες.