Πίσω πόνο στον ώμο λεπίδες: αίτια, θεραπεία

Συνεχή πόνο στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες συνοδεύεται από καταστροφικές αλλαγές των ιστών της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί να οστεοχόνδρωση του θώρακα, καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, πρόπτωση και κήλη δίσκους, από την ένταση των μυών. Δεν είναι σπάνια πόνος στην πλάτη κάτω από τον ώμο λεπίδες είναι ένα σύμπτωμα της μεσοπλεύρια νευραλγία, αθλητικές κακώσεις, με τη μορφή διάστρεμμα των μυών πίσω.

Αλλά είναι απαραίτητο να είναι προσεκτικοί κατά τη διαφορική διάγνωση της υποκείμενης νόσου. Μερικές φορές οξύς, ξαφνικός πόνος μπορεί να υποδεικνύει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι γεμάτη με την ανάπτυξη έμφραγμα του μυοκαρδίου, η οποία είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Έτσι, εάν έχετε πόνο στην πλάτη κάτω από τον αριστερό ώμο λεπίδα, στη συνέχεια, προσπαθήστε να παίρνετε το δισκίο κάτω από τη γλώσσα νιτρογλυκερίνη. Αν ο πόνος υποχωρεί μέσα σε 5 λεπτά, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν καρδιολόγο για να αποκλείσει στηθάγχη και οξέα στεφανιαία καρδιακή νόσο.

πόνος κάτω από τον ώμο λεπίδες

Στη συνέχεια, θα σας πω για τις κύριες διαταραχές που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο πίσω μέρος του τις λεπίδες. Επίσης, θα σας δοθούν συστάσεις για τη θεραπεία τυχόν παθήσεων του χόνδρου και των οστών ιστού, των μυών και των τενόντων.

Αν υπάρχει πόνος στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες

Σε αυτή την περίπτωση, αν ο πόνος στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες είχες για πρώτη φορά, και δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια αυτής της κατάστασης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό. Ένας γιατρός πρέπει να συνταγογραφήσει το ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο θα αποκλείεται η ισχαιμία του μυοκαρδίου και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Στη συνέχεια, να διευκρινισθεί η αιτιολογία του πόνου σύνδρομο μπορεί να ανατεθεί x-ray εικόνες της σπονδυλικής στήλης και ένα ειδικό ορθοπεδικό, παθολόγο, νευρολόγο.

Μπορεί να διαγνωστεί με θώρακα εκφυλιστική ασθένεια δίσκων. Σε αυτή την περίπτωση, θα βοηθήσει το συγκρότημα ειδικές σωματικές ασκήσεις, το βελονισμό, την οστεοπαθητική και θεραπευτικό μασάζ. Να θυμάστε ότι η παραδοσιακή ιατρική σήμερα έχει στο Οπλοστάσιό της σε αποτελεσματικές θεραπείες για την εκφυλιστική ασθένεια δίσκων και συναφών ασθενειών.

Πίσω πόνο κάτω από την ωμοπλάτη

Υπάρχουν μια σειρά λόγοι για τους οποίους πόνο στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Μερικές φορές δυσάρεστες αισθήσεις εντοπίζονται όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και αναμιγνύεται στο κάθετο και οριζόντιο επίπεδο. Ειδικότερα, θεωρούμε ότι το ερώτημα γιατί υπάρχει πόνος στην πλάτη κάτω από τις ωμοπλάτες. Τις περισσότερες φορές είναι ήδη γνωστό το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Αλλά μερικές φορές υπάρχουν πιο ασυνήθιστες περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών, αξίζει να σημειωθεί είναι η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή σκολίωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, ή άλλες μορφές βεράντα.

Οποιασδήποτε μορφής παράβαση από την φυσιολογική στάση του σώματος θα πρέπει να υποβάλλονται σε διάγνωση στα αρχικά στάδια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Λόγω συνεχές άγχος είναι πολύ πιο πιθανό σχηματίζεται καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Για να εκδηλωθεί αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι συστηματική, που παρουσιάζεται μετά την άσκηση, πόνος στο κάτω πίσω ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες.

Η θεραπεία της σκολίωσης και άλλη στάση είναι η τεχνική της οστεοπαθητικής και άλλες ενέργειες με στόχο την καθιέρωση τη σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται μέθοδοι φυσικής αγωγής σε συνδυασμό με το θεραπευτικό μασάζ. Οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στη σωστή ανάπτυξη του μυϊκού πλαίσιο που υποστηρίζει τη σπονδυλική στήλη σε φυσιολογική θέση. Σε δύσκολες περιπτώσεις, εμφανίζεται φορώντας ορθοπεδικά κορσέδες.

Γιατί πίσω πόνο κάτω από το αριστερό ώμο λεπίδα;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αν έχετε πόνο στην πλάτη κάτω από τον αριστερό ώμο λεπίδα, αμέσως, θα πρέπει να αποκλείει τη δυνατότητα της ανάπτυξης της στηθάγχης επίθεση και να εντοπίσει την ισχαιμική καρδιοπάθεια. Συνήθως, αυτή η παθολογία συνοδεύεται και από άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα. Είναι κόπωση, αδυναμία, δυσκολία στην αναπνοή, όταν κάνει οποιαδήποτε σωματική εργασία, ένα μικρό πρήξιμο στο πρόσωπο και τους αστραγάλους.

αιτίες του πόνου στον ώμο λεπίδες

Ένας άλλος λόγος, γιατί πίσω πόνο κάτω από το αριστερό ώμο λεπίδα, έγκειται στην ανάπτυξη κήλης του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Είναι αρκετά κοινό εντοπισμού της προεξοχής και πρόπτωση του δακτυλίου των αντιπροσώπων από κάποια επαγγέλματα. Βασικά, η ομάδα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει τους ανθρώπους που τους επαγγέλματα έχουν πολύ χρόνο για να περάσετε σε μια αφύσικη θέση, όπως κάθεται σε ένα υπολογιστή ή την οδήγηση ένα μεγάλο μηχανή μεταφορών. Επίσης κήλη της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης πληγέντες εργαζόμενους της σωματικής εργασίας, η οποία περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή των άνω μέρους του σώματος.

Για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό έλξης, το θεραπευτικό μασάζ, ρεφλεξολογία, φυσικοθεραπεία, manual exposure και περισσότερο. Ιατρικές θεραπείες για την κήλη δίσκου, σήμερα, δεν υπάρχει. Χειρουργική επέμβαση αποφέρει θετικά αποτελέσματα σε μόνο το 40% των περιπτώσεων. Οι υπόλοιποι ασθενείς που έχουν επανειλημμένες υποτροπές μετά από 12 - 24 μήνες μετά την επέμβαση.

Γιατί να βλάψει τους μυς πίσω σας κάτω από τον ώμο λεπίδες;

Το πιο άρρωστο από τους μύες της πλάτης ανάμεσα στους ώμους των ανθρώπων που ασχολούνται με αθλήματα δύναμης. Μπορεί να είναι τέντωμα των τενόντων συσκευές, μώλωπες ή την υπερβολική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάρτισης. Ασθενείς εκείνους που δεν συμμετέχουν σε τακτική σωματική άσκηση, οι μύες της πλάτης, χάνουν σταδιακά την ικανότητα συστολής. Αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού, ακόμη και αν η ελαφρά σωματική άσκηση, για παράδειγμα, κατά την ανύψωση βαρών.

Αν η πληγή μύες της πλάτης ανάμεσα στις ωμοπλάτες ότι θα πρέπει να αποκλείει για τον πόνο στην καρδιά. Αυτό ακολουθείται από μια διαφορική διάγνωση, στην οποία ο ιατρός πρέπει να προσδιορίσει την αιτία που προκαλεί δυσφορία στον ασθενή. Στην μετέπειτα επεξεργασία είναι οι επιπτώσεις για την αιτία η παθολογική κατάσταση. Για γρήγορη ανακούφιση από τον οξύ πόνο, μπορούμε να προτείνουμε μια ενιαία δόση των αντι-φλεγμονώδη φάρμακα χωρίς στεροειδή.

Επίσης, προσφέρουν βοήθεια με μεσοπλεύρια νευραλγία, που μπορεί να εκδηλώνεται ως πόνος στην πλάτη κάτω από τις ωμοπλάτες. Σε αυτή την περίπτωση, η ψηλάφηση των μεσοπλεύριων διαστημάτων, αισθητά οδυνηρή. Ο ασθενής μπορεί να εμφανίσουν αυξημένη πόνο όταν επιχειρείται μια απότομη βαθιά ανάσα. Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να το θεραπευτικό μασάζ, ρεφλεξολογία, τεχνική επιδράσεις στα οστά και κάποια άλλα είδη εγχειρίδιο χειρισμού. Συνήθως η κατάσταση των ασθενών βελτιωθεί σημαντικά μετά την πρώτη συνεδρία.

Πόνος στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες θεραπεία

Αν τον πόνο στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες, η θεραπεία θα πρέπει να αρχίσει μόνο μετά τη διάγνωση. Για το σκοπό αυτό μια σειρά από ειδικές μελέτες. Από τα πρότυπα της σύγχρονης ιατρικής, που έχει αντιστοιχιστεί με το ΗΚΓ, υπερηχογράφημα καρδιάς, ακτινοσκόπηση, την ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης και του θώρακα τομογραφίας σε περιπτώσεις διαφορών.

Υπάρχουν παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Ο κύριος στόχος τους - την εξάλειψη των αρνητικών συμπτωμάτων, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα με την αιτία του πόνου στην πλάτη σε αυτές τις περιπτώσεις, η παραδοσιακή ιατρική δεν είναι διαθέσιμη. Δεν υπάρχει φάρμακο που θα γρήγορα και αποτελεσματικά την αποκατάσταση του χόνδρου των μεσοσπονδύλιων δίσκων της σπονδυλικής στήλης.

πίσω θεραπεία

Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, οι ασθενείς; Να δώσουν προσοχή σε άλλες μεθόδους θεραπείας πόνου στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Θα σας επιτρέψει να γρήγορα και αποτελεσματικά για τη θεραπεία όχι μόνο η οστεοαρθρίτιδα, αλλά και να αποκαταστήσει τη φυσιολογική στάση του σώματος, για την επίτευξη της παλινδρόμησης των κήλη δίσκους. Μιλάμε για χειροπρακτική, οι κύριες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση των ιστών φυσιολογικές τρόπους. Φυσικής αγωγής και μασάζ ενίσχυση του μυϊκού πλαίσιο, το οποίο κρατά τη σπονδυλική στήλη. Εάν η παράβαση των νευρικών ιστών εφαρμόζεται στην σπονδυλική στήλη έλξης. Με τη βοήθεια του βελονισμού και οστεοπαθητική εκτέλεση αναγεννητικής διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η γρήγορη ανάκτηση και την αποκατάσταση της χαμένης υγείας.