Αιτίες του πόνου στην πλάτη δεξιά συμπτώματα, θεραπεία

Κάθε πρόσωπο, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους από καιρό σε καιρό με πόνο στην πλάτη. Πιο συχνά, αυτό το σύμπτωμα δεν προκαλεί καμία ανησυχία και ανεξάρτητα περνά. Αλλά υπάρχουν φορές όταν το αγνοείς, δεν είναι τόσο απλό. Πόνος στην πλάτη, σχετικά με το δικαίωμα μπορεί να υποδηλώνουν μια πιο σοβαρή ασθένεια από τη συνήθη σωματική καταπόνηση. Σε κάθε περίπτωση, για να αποτρέψει την καταστροφή, είναι απαραίτητο να αναλύσει όλες τις πιθανές αιτίες του πόνου στην πλάτη, και, αν χρειαστεί, να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

πόνο στην πλάτη

Τι είδους πόνος μπορεί να μας ενοχλεί;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πόνος στην πλάτη, στη θέση που της παθολογικής διαδικασίας. Κατά συνέπεια, πόνο σε μια συγκεκριμένη θέση, όταν γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της ανατομίας, μπορούμε να πούμε πως η δομή του σώματος είναι κατεστραμμένα ή πού να ψάξουν για την απάντηση. Για παράδειγμα, στην ξηρά πλευρίτιδα, ο πόνος θα είναι πάνω από τη βλάβη, συνήθως κάτω από τον ώμο ή στο πλάι, που φαίνεται στο βάθος της αναπνοής, είναι μαχαίρωμα φύση.

Σε άλλες περιπτώσεις, οδυνηρά συναισθήματα δεν μπορεί να συμπίπτει με το σημείο της βλάβης. Εκχώρηση 2 τύπους του πόνου:

 • προβλέπεται – που ακτινοβολεί από το κέντρο κατά μήκος των νευρικών ινών σε περιφερικά σημεία του σώματος, για παράδειγμα, με οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής πόνος μπορεί να είναι αισθητές όχι μόνο το χαμηλότερο πίσω, δεξιά ή αριστερά, αλλά να δώσει ένα πόδι;
 • γυρνάει – αναπτύσσεται λόγω βλαβών των εσωτερικών οργάνων (πιο συχνά GI) σωλήνα, αλλά είναι απομακρυσμένο και επιφανειακές περιοχές του σώματος. Η βάση της προέλευσης έγκειται το ευαίσθητο νεύρωση του δέρματος με τη μορφή μεμονωμένων ουσιών, επώδυνες περιοχές που ονομάζονται ζώνες Ged.

Πόνος στην πλάτη, στα δεξιά έχει ένα διαφορετικό χαρακτήρα:

 • κράμπες – έρχεται και φεύγει, είναι χαρακτηριστικό των βλαβών από τις παθήσεις του ουροποιητικού οργάνων με τη μείωση των λείων μυών;
 • αύξηση της έντασης του πόνου σταδιακά αυξάνει, είναι χαρακτηριστικό των φλεγμονωδών αλλοιώσεων (πνευμονία, subphrenic απόστημα);
 • το piercing είναι ένα τέτοιο πόνο να δείχνει μια ιατρική έκτακτης ανάγκης (ρήξη κάποια εκπαίδευση, όργανο, εμβολή, ενδοκοιλιακή αιμορραγία);
 • με τη μορφή ενός σταυρού είναι χαρακτηριστική για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης με τη συμμετοχή της παθολογικής διαδικασίας από τις ρίζες των νεύρων του νωτιαίου μυελού;
 • η διαρκής και μονότονη – είναι χαρακτηριστική για την ήττα της το κύριο σώμα, για παράδειγμα, σε ασθένειες του ήπατος;
 • γκρίνια πόνο στην πλάτη τυπικό τραυματικές και άλλες κακώσεις του μυοσκελετικού συσκευές.

Νοικοκυριό προκαλεί

Εγχώριες αιτίες της πόνος κάτω από την ωμοπλάτη ή στην οσφυϊκή περιοχή, σχετικά με το δικαίωμα περιλαμβάνουν όλα τα τραύματα (κάκωση μαλακών μορίων του πίσω, τεντώνοντας τους μύες της πλάτης, κ. λπ.). Επίσης, περιλαμβάνονται σε αυτή την ομάδα πόνο μετά από παρατεταμένη σωματική άσκηση, να μείνει σε μια δυσάρεστη θέση, άρση βαρέων αντικειμένων.

Αυτή η ομάδα αιτίες του πόνου στην πλάτη, δεν είναι σοβαρό, συνήθως υποχωρεί από μόνη της μετά από ανάπαυση. Αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε αυτά τα σημάδια, γιατί υπό το πρόσχημα της το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα μπορεί να κρύψει μια σοβαρή ασθένεια.

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Αυτή είναι η πιο κοινή ομάδα ασθενειών που οδηγούν στην ανάπτυξη του πόνου στην πλάτη. Αν από πολύ καιρό με πονάει στη δεξιά, θα πρέπει να σκεφτούμε σχετικά με την πιθανή παθολογία της σπονδυλικής στήλης.

Ο κύριος ένοχος του πόνου στην πλάτη είναι το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Εντοπισμός του πόνου θα εξαρτηθεί από ποια περιοχή της σπονδυλικής στήλης παθολογικά αλλαγμένα. Πιο συχνά επηρεάζονται είναι η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό οδηγεί σε μια συνεχή πόνος πόνος στην κάτω δεξιά ή προς τα αριστερά. Με την ήττα του θώρακα, ο πόνος μπορεί να είναι πάνω από τη μέση ή κάτω από την ωμοπλάτη.

Με την ανάπτυξη επιπλοκών από εκφυλιστική ασθένεια δίσκων (τσιμπημένο νεύρα, φλεγμονή - ισχιαλγία) πόνος παίρνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Αναπτύσσει προβαλλόμενο πόνο σύνδρομο – πόνος που ακτινοβολεί κατά μήκος της πορείας των εμπλεκόμενων νευρικές απολήξεις (χέρι, πόδι). Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι μόνιμη (lumbodynia, thoracalgia) ή με τη μορφή της ένα σταυρό.

Παθολογία του πεπτικού συστήματος

πίσω προβλήματα

Με την ήττα του ήπατος, της χοληδόχου κύστης πόνος είναι συχνά βρίσκεται στο δεξί μέρος της πλάτης, το δεξιό άνω τεταρτημόριο. Συχνά, αυτός ο πόνος αναπτύσσεται σε παθήσεις του παγκρέατος (γύρω από το χαρακτήρα του πόνου).

Πόνος κάτω μπορεί να συμβεί με σκωληκοειδίτιδα, ειδικά αν η άτυπη θέση του Προσαρτήματος (μια συγκεκριμένη θέση – κρύβεται πίσω από το τυφλό έντερο).

Ο πόνος κάτω από την ωμοπλάτη συχνά μπορεί να υποδηλώνουν μια οξεία νόσος του πεπτικού συστήματος. Εδώ είναι η περιοχή της Ged. Οξεία χολοκυστίτιδα συχνά αρχίζει με αυτόν τον τρόπο.

Η καρδιαγγειακή νόσος

Αν και καρδιακή νόσο και χαρακτηριστική ακτινοβολία του πόνου στο αριστερό μισό του σώματος, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δώσει και δίκιο.

Πολύ επικίνδυνο, καθώς πιστεύω άτυπα συμπτώματα του εμφράγματος του μυοκαρδίου όταν ο πόνος κάτω δεξιά ωμοπλάτη. Οι ασθενείς σε αυτές τις περιπτώσεις, μην σκεφτείτε ακόμη και για την πιθανή καρδιακή βλάβη, να υποφέρουν από πόνο, και στο μεταξύ χάσει πολύτιμα λεπτά που θα μπορούσε να σώσει μια ζωή.

Νεφρική νόσο

Νεφρική νόσος συχνά εκδηλώνεται με πόνο στην οσφυϊκή περιοχή. Για καταστάσεις που συνοδεύονται από αύξηση του μεγέθους των νεφρών (πολυκυστικές, υδρονέφρωση, όγκοι των νεφρών), εμφανίζεται σταθερή, γκρίνια πόνο χαμηλά στην πλάτη.

Κολικό πόνο γίνεται πυελονεφρίτιδα και ουρολιθίασης. Ένα τυπικό παράδειγμα τέτοιου πόνου είναι ένα κωλικό επίθεση. Ξεκινά ο πόνος στην οσφυϊκή περιοχή, ακτινοβολεί στην κοιλιακή χώρα και του αιδοίου.

Γυναικολογικές αιτίες

Αν η γυναίκα δεν είχε γκρίνια πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και της κοιλιάς, είναι πρώτα απαραίτητο να αποκλείσει γυναικολογική παθολογία. Αυτό οφείλεται σε τέτοιες παθολογικές καταστάσεις:

 • έκτοπη κύηση;
 • κύστη ωοθηκών;
 • ο όγκος των εσωτερικών γεννητικών οργάνων;
 • επώδυνη έμμηνος ρύση;
 • φλεγμονώδεις βλάβες του αναπαραγωγικού συστήματος *
 • αν μια γυναίκα είναι έγκυος, τότε αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύει μια επαπειλουμενη κυηση.

Η ήττα του αναπνευστικού συστήματος

Με την ήττα του αναπνευστικού συστήματος πόνος είναι συνήθως στο πίσω μέρος. Να είναι επώδυνη μπορεί οι ακόλουθες ασθένειες:

 • ξηρά πλευρίτιδα, ο πόνος που σχετίζεται με την αναπνοή, αυξάνοντας το ύψος της έμπνευσης, έχει περάσει μαχαίρωμα χαρακτήρα, πολύ ισχυρή, συχνά για να μειώσει τον πόνο, ο ασθενής αρχίζει επιπόλαια και ρηχή αναπνοή;
 • πνευμοθώρακας (ρήξη του πνευμονικού ιστού από τη διείσδυση στην υπεζωκοτική κοιλότητα αέρα) – μια απότομη και ξαφνική πόνο κάτω από την ωμοπλάτη με την εμφάνιση σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή;
 • πνευμονία με συμμετοχή της παθολογικής διαδικασίας του υπεζωκότα – ο πόνος είναι παρόμοια με αυτή που παρατηρήθηκε σε πλευρίτιδα;
 • ο καρκίνος των βρόγχων ή των ιστών του πνεύμονα, επώδυνες αισθήσεις εμφανίζονται όταν η εξάπλωση του όγκου στο προχωρημένο στάδιο, η φύση του πόνου και ο εντοπισμός του εξαρτώνται από το βαθμό της φύτρωσης των καρκινικών κυττάρων σε κοντινά όργανα, και υπεζωκότα.
θεραπεία

Όποια και αν είναι η φύση του πόνου στη δεξιά πλευρά του πίσω, πρώτα και κύρια, θα πρέπει να σας προειδοποιήσει. Μετά από όλα, είναι ένα σήμα του οργανισμού σχετικά με την παραβίαση, ή λίγο πιο σοβαρό.