Ποια είναι τα αίτια και τι να κάνω αν πονάει η δεξιά πλευρά από πίσω;

Για να προσδιορίσετε γιατί δεξιά πλευρά που πονάει γύρω από τη μέση από πίσω, ο ασθενής θα επισκεφτείτε το γιατρό και να υποβληθεί σε μια σειρά από διαγνωστικές μελέτες. Ειδικά αν η δυσφορία που εμποδίζει την άσκηση των κανονικών κινητική δραστηριότητα συνοδεύεται από εξουθενωτικές συμπτώματα. Σχεδόν το ήμισυ της νόσου, που χαρακτηρίζεται από μονόπλευρη πόνο, είναι λόγος για άμεση χειρουργική επέμβαση. Το υπόλοιπο παθολογία που εκδηλώνεται με δυσφορία, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως, λόγω του κινδύνου της μετάβασης σε μεγάλη φόρμα.

Κοιλιακό άλγος

Αυτό μπορεί να πονέσει στη δεξιά πλευρά στο ύψος της μέσης

Στο επίπεδο της μέσης, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που μπορεί να προέρχονται πόνο. Αυτά περιλαμβάνουν το συκώτι, τα νεφρά, το πάγκρεας, τα έντερα. Επίσης, ο γιατρός εξετάζει την ανάπτυξη της προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη και την πλάτη μυς. Δυσφορία προκαλεί φλεγμονώδη, λοιμώδη, νεοπλασματικών, καταστροφική, διαβρωτική διαδικασία. Μερικές φορές δυσάρεστο συναίσθημα είναι αποτέλεσμα της ακτινοβολίας – όταν το εύρος των ζημιών είναι ένα άλλο μέρος του σώματος, και τον πόνο που καλύπτει την περιοχή της μέσης.

Εντοπισμός του πόνου

Στο πίσω μέρος

Παραβίαση της δομής της σπονδυλικής στήλης, φλεγμονή των μυών, βλάβη των νεφρών είναι ο εντοπισμός του πόνου. Αυτές περιλαμβάνουν νεφροπτωσία, κωλικό, μυοσίτιδα, οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Επίσης, αναφέρονται παθολογία μπορεί να συνδυαστεί.

Κάτω από το μπροστινό άκρο

Ορίζεται localization από την δυσφορία που εκδηλώνεται παθολογία του συστήματος χοληφόρων (ήπατος, της χοληδόχου κύστης και των χοληφόρων οδών). Πόνος, σπαστικότητα, ζωνάρι. Οι κύριες παθολογικές καταστάσεις περιλαμβάνουν κίρρωση του ήπατος, η παρουσία του concrements της χοληδόχου κύστης, χολοκυστίτιδα, ηπατίτιδα.

Πόνος στη δεξιά πλευρά και δίνει την αίσθηση κάτω κοιλιά

Τα συμπτώματα αυτά συνοδεύονται από σκωληκοειδίτιδα, έκτοπη κύηση, κολίτιδα (φλεγμονή του παχέος εντέρου). Παρόμοια θέση δυσφορία συμβαίνει όταν η κύστη ωοθηκών, έκτοπη εγκυμοσύνη.

Ασθένειες του ήπατος και της χοληδόχου κύστης

Στο 70% των περιπτώσεων η αναζήτηση για λόγους γιατί πονάει δεξιά πλευρά κοντά στην μέση από πίσω, να οδηγήσει σε ανίχνευση των προβλημάτων με το σύστημα των χοληφόρων. Κοιλιακό υπερηχογράφημα και καταγγελιών από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα επιτρέψει να διαφοροποιούνται γρήγορα την παθολογία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης.

Χολοκυστίτιδα

Γιατί τον πόνο στην πλάτη

Τα χαρακτηριστικά της χολοκυστίτιδα:

 1. Πικρή γεύση στο στόμα
 2. Η παρουσία του άσπρη ή γκρίζα πλάκα στη γλώσσα
 3. Κανονικό φούσκωμα
 4. Η ένταση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος
 5. Διάρροια, ανεξάρτητα από τη φύση της πρόσληψης τροφής
 6. Ένα αίσθημα βάρους στο το σωστό hypochondrium
 7. Παλινδρόμηση της τροφής, καούρα
 8. Ο πόνος του έρπητα τύπου, ή μεταφρασμένη στη δεξιά πλευρά

Χολολιθίαση

Παθολογία χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό των λίθων εντός της χοληδόχου κύστεως. Τα αίτια της νόσου – η κατάχρηση λιπαρά, αλμυρά και πικάντικα φαγητά, αρτοσκευάσματα και αλλαντικά. Η πρόσληψη αλκοόλ, η καφεΐνη, τα όξινα ποτά φρούτων, γιαούρτι, επίσης, προδιαθέτει για το σχηματισμό λίθων. Καθιστικός τρόπος ζωής, η γενετική προδιάθεση και helminthiasis.

Μετά από μια δύσκολη διαδρομή ή άλλους παράγοντες πέτρες στο εσωτερικό της χοληδόχου κύστης μπορεί να αλλάξει τη θέση της, η οποία συνοδεύεται από δυσφορία, πικρή γεύση στο στόμα, ναυτία. Η γενική κατάσταση συμπληρώνεται από νευρολογικές διαταραχές – ασθενείς ανήσυχο, να φωνάξει, να εμποδίζουν την επιθεώρηση. Η αιτία της συμπεριφοράς – έντονο πόνο, η οποία, σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά, είναι ο ορισμός του "κολικούς".

Ηπατίτιδα

Φλεγμονή του ήπατος που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της ιούς που εισέρχονται στο σώμα, κατάχρηση λιπαρά τρόφιμα, το αλκοόλ, τα φάρμακα. Επίσης στην αυτοάνοση ηπατίτιδα. Τα κοινά συμπτώματα για όλες τις μορφές ηπατικής βλάβης – υπερθερμία, αδυναμία, έλλειψη όρεξης, αίσθημα βάρους στο το σωστό hypochondrium, κιτρίνισμα του δέρματος και του σκληρού χιτώνα. Αν η ασθένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην σταματήσει να χρειάζεται παρατεταμένη διάρκεια, που προδιαθέτει για την ανάπτυξη της κίρρωσης.

Κίρρωση του ήπατος

Το ήπαρ, η οποία οδηγεί σε καταστροφή του παρεγχύματος. Βαριά και επικίνδυνη κατάσταση που προκύπτουν από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ δηλητηρίαση, της χρόνιας ηπατίτιδας.

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

 • Αδυναμία, λήθαργο, έλλειψη όρεξης
 • Το ακόνισμα του περιγράμματος του προσώπου
 • Η συσσώρευση υγρού στην κοιλιακή κοιλότητα
 • Η εμφάνιση των ευρυαγγειών στο πρόσωπο
 • Απώλεια βάρους
 • Κιτρίνισμα του δέρματος και του σκληρού χιτώνα
 • Διάρροια, hypovitaminosis, αναιμία, μειώνοντας έτσι το επίπεδο πίεσης, ωχρότητα και ζάλη

Νόσο των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος

Νεφρική βλάβη έχουν συμπτώματα που συμπίπτουν με την εκδήλωση της εντερικές παθήσεις, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και παραβιάσεις από την κατάσταση του αναπαραγωγικού συστήματος. Να αποκλείσει άλλες ασθένειες, πρέπει να υποβληθούν σε υπερηχογράφημα της κοιλιάς και της πυέλου.

Πυελονεφρίτιδα

Συμπτώματα:

 • Ο πόνος του έρπητα ζωστήρα φύση, που ακτινοβολεί στην υπερηβική περιοχή
 • Αλλάζοντας το χρώμα και την οσμή των ούρων
 • Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος υψηλούς αριθμούς
 • Συχνή ούρηση
 • Ναυτία μετατραπεί σε έμετος

Η νόσος προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες.

Πόνος στην αριστερή πλευρά

Νεφροπτωσία

Είναι μια πρόπτωση του νεφρού, που προκαλείται από την αποδυνάμωση των συνδέσμων. Προδιαθεσικοί παράγοντες – βαριά σωματική εργασία, πολλαπλή κύηση, λοιμώδη φλεγμονώδη διαδικασία, μεταφέρεται σε ένα τραυματισμό στην πλάτη. Ο τόνος των συνδέσμων που συγκρατούν ένα νεφρό, είχε αρνητικό αντίκτυπο και την ταχεία απώλεια βάρους. Το κύριο σύμπτωμα της νόσου – πόνος στο επίπεδο της μέσης, η οποία εμμένει σε ύπτια θέση.

Σπειραματονεφρίτιδα

Είναι μια αλλοίωση της σπειραματικής συσκευές των νεφρών. Οφείλεται να μείνετε σε ένα υγρό περιβάλλον, ιογενείς λοιμώξεις, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Η μείωση της προστατευτικές ιδιότητες του οργανισμού συμβάλλει στην:

 • υποθερμία
 • χαμηλής ποιότητας τροφίμων
 • πρόσφατη μετάγγιση αίματος
 • μεταφέρονται χειρουργική επέμβαση
 • εποχιακή hypovitaminosis

Ουρολιθίασης

Τα συμπτώματα που κινεί την πέτρα από το Τμήμα του ουρητήρα (κολικός του νεφρού):

 • Ο πόνος του έρπητα ζωστήρα φύση
 • Κάψιμο στην ουρήθρα
 • Υπέρταση που προκαλείται από νεφρική αρτηρία συμπίεσης (όταν ο λογισμός, που βρίσκεται άβολα και δεν μπορεί να πάει έξω)
 • Ναυτία μετατραπεί σε έμετος
 • Μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, που συνοδεύεται από ρίγη, υψηλή ένταση
 • Η εμφάνιση αίματος στα ούρα (που προκαλείται από τραυματισμό στα τοιχώματα της ουρήθρας πέτρες)

Προβλήματα του εντέρου

Σύνδρομο πόνου είναι μια εκδήλωση της υποκείμενης φλεγμονής, η παρουσία της βλάβης, το σχηματισμό των ελκών του εντερικού ιστού. Προβλήματα του εντέρου μπορεί να προκληθεί από την παραβίαση της διατροφής, το παρελθόν τραύματα της κοιλιάς, δηλητηρίαση, αλλαγές στη μικροχλωρίδα. Προδιαθεσικοί πτυχές – υπερβολική παραγωγή καθαρισμό κλύσματα, προβλήματα συναισθηματικής φύσης, helminthiasis.

Σκωληκοειδίτιδα

Φλεγμονή του το εξάρτημα από το τυφλό έντερο. Προδιαθεσικοί παράγοντες – αλλαγές στην εντερική μικροχλωρίδα, η απόφραξη του Προσαρτήματος από τον όγκο, τα παράσιτα. Συμπτώματα – οξύ πόνο, που εντοπίζεται σε το σωστό hypochondrium, με τη μετάβαση στο κάτω μέρος της κοιλιάς και στην περιοχή γύρω από τον ομφαλό. Το δυσάρεστο συναίσθημα είναι κολικούς, τότε υπάρχει έμετος, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σε υψηλά νούμερα, αδυναμία, έντονη παραγωγή του ιδρώτα. Το Προσάρτημα είναι γεμάτη με Μούκο-πυώδης περιεχόμενο, που αποκόπηκαν.

Φλεγμονώδεις διεργασίες στο έντερο

Οφείλονται σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, μέθη, αλκοολισμός, λάθος λειτουργία της ημέρας.

Τα συμπτώματα της παθολογίας:

 1. Η συσσώρευση εντερικών αερίων
 2. Δυσάρεστη γεύση στο στόμα πριν και μετά το φαγητό
 3. Δυνατά περίσταλση του εντέρου, που οδηγεί σε διάρροια
 4. Μια δυσάρεστη αίσθηση στην κοιλιακή χώρα, δεξιό άνω τεταρτημόριο
 5. Η παρουσία βλέννας στα κόπρανα
 6. Έλλειψη όρεξης

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου

Τα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου:

 • Κοιλιακό άλγος, όταν θα πάτε πίσω
 • Η εμφάνιση της δυσκοιλιότητας με την αύξηση του όγκου (εμποδίζει τη διέλευση των κοπράνων μέσα στο έντερο)
 • Η εμφάνιση του ίχνη από αίμα και πύον στα κόπρανα
 • Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σε υψηλά επίπεδα

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Οι πιο συχνές κακώσεις της σπονδυλικής στήλης, η οποία προκαλεί πόνο στο επίπεδο της μέσης, της οσφυϊκής εκφυλιστική ασθένεια δίσκων.

Οι λόγοι για το πιο λεπτό ιστό του χόνδρου των μεσοσπονδύλιων δίσκων:

 • Η καθιστική ζωή, η παρατεταμένη παραμονή στην ίδια θέση
 • Μεταβολική διαταραχή
 • Ψηλός, επιπλέον βάρος
 • Εκτελεί επαναλαμβανόμενες στερεότυπες κινήσεις
 • Η αδυναμία του μυϊκού συστήματος
Διάγνωση

Ασθένειες του αναπαραγωγικού σφαίρα

Σύμφωνα με τις κλινικές εκδηλώσεις της νόσου σεξουαλική σφαίρα μοιάζουν με τα σημάδια της εντερικής φλεγμονής. Το ίδιο εντοπισμός του πόνου και το 70% των συμπτωμάτων, η παρουσία των οποίων ο ασθενής παραπονείται. Για να αποκλειστεί η παρουσία των βλαβών του γαστρεντερικού σωλήνα, εκτελέστε κοιλιακό υπερηχογράφημα και, προαιρετικά, EGD.

Έκτοπη κύηση

Τα συμπτώματα της πάθησης:

 • Πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα, αλλά μόνο στη μία πλευρά
 • Αιμορραγία από τον κόλπο (εάν υπάρχει παραβίαση της ακεραιότητας του Τμήματος, το οποίο είναι ένα γονιμοποιημένο ωάριο)
 • Ζάλη και αδυναμία, η μείωση της πίεσης του αίματος
 • Απώλεια συνείδησης

Οι γυναίκες με διάγνωση έκτοπης κύησης hospitalitynet στο Τμήμα γυναικολογίας για τη λειτουργία.

Κύστη δεξιά ωοθήκη

Ένας όγκος που προκύπτουν μέσα στους ιστούς του αναπαραγωγικού συστήματος στις γυναίκες. Έχει την εμφάνιση της μια φούσκα με ορώδες ή πυώδες περιεχόμενο. Το μέγεθος των όγκων ποικίλλει ανάλογα με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του γυναικείου σώματος.

Προδιαθεσικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της κύστης:

 • Συχνές απόξεση (συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης), έκτρωση και με άλλους τρόπους
 • Ορμονικές διαταραχές που προκαλούνται από την ανώμαλη σεξουαλική ζωή
 • Φλεγμονώδεις διεργασίες του αναπαραγωγικού συστήματος
 • Η παρουσία της ενδομητρίωσης
 • Εμφύτευση του ενδομήτριες συσκευές στην αρχή της σεξουαλικής ζωής
 • Ο παράγοντας της κληρονομικότητας

Σε τι γιατρό να απευθυνθώ

Σε όλες τις περιπτώσεις, η δυσφορία θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν θεραπευτή. Ο γιατρός θα εξετάσει, να συνταγογραφήσει περνώντας υλικού και ακτινολογικές μεθόδους διάγνωσης. Με βάση τις πρωταρχικές αιτίες, ο ασθενής παραπέμπεται σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Ειδικότητα ιατρού Τι ασθένειες εξαλείφει γιατρό Προτιμησιακή μεταχείριση
Γυναικολόγος Εξαλείφει την παθολογία, προκαλώντας δυσφορία στη δεξιά πλευρά: κύστη ωοθηκών, ενδομητρίωση, έκτοπη κύηση. Αυτές οι παθολογίες είναι συνδεδεμένο χειρουργικά. Επιχειρεί να καταστείλει την ανάπτυξη των κύστη ορμονικά προϊόντα μόνο στο 10% των περιπτώσεων να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ουρολόγος Εξαλείφει την πυελονεφρίτιδα, σπειραματονεφρίτιδα, νεοπλασματικών διεργασιών του νεφρού. Ως επί το πλείστον συντηρητικές, αλλά μεγάλες πέτρες αφαιρούνται από λιθοτριψία, και όγκων, μεταξύ άλλων μέτρων, ακόμα λειτουργική.
Σπονδυλική στήλη Αντιμετωπίζει ασθενείς και των δύο φύλων που υποφέρουν από προβλήματα στην πλάτη. Από συντηρητική θεραπεία του πόνου επιθέσεις στους πνεύμονες και φλεγμονή. Λειτουργία – η μέθοδος που χρησιμοποιείται σε σοβαρές περιπτώσεις. Σπονδυλική στήλη ορίζει τις βοηθητικές μεθόδους θεραπείας – η χρήση του επιδέσμους και κορσέδες, επίσκεψη στην πισίνα, την εκτέλεση θεραπευτικές ασκήσεις.
Γαστρεντερολόγο Ανακουφίζει από τη φλεγμονή του εντέρου, πολύποδες, ηπατίτιδα, χολοκυστίτιδα, κίρρωση του ήπατος. Συμμετέχουν στην προετοιμασία της θεραπείας των καρκινικών διαδικασιών του γαστρεντερικού σωλήνα. Κυρίως συντηρητική
Χειρουργός Αντιμετωπίζει συνθήκες έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε δικαίωμα όψης πόνο στη μέση από πίσω (σκωληκοειδίτιδα, χολή, πέτρες). Ως επί το πλείστον λειτουργικό
Ογκολόγος Αυτό το ειδικό επίσκεψη στην κατεύθυνση όχι μόνο από τον θεραπευτή, αλλά και από τους γιατρούς στενό προφίλ. Είναι προετοιμασία για τη θεραπεία των νεοπλασματικών διεργασιών σε διάφορα όργανα (έντερο, μήτρα, ωοθήκες). Χημειοθεραπεία, ραδιόφωνο κύμα, ορμονικές επιδράσεις
Νευρολόγος Διεξάγει θεραπεία σε σχέση με τις ενοχλήσεις στα πλευρά μου και μυοσίτιδα. Πολύ συντηρητικές μέθοδοι

Διάγνωση

Για να πραγματοποιήσετε μια σωστή διάγνωση, οι ασθενείς παραπέμπονται στο πέρασμα της περιεκτικής εξέτασης. Ανάλογα με την αναμενόμενη παθολογία, είναι αναγκαίο να λάβει την απάντηση από το εργαστήριο, instrumental και instrumental εξετάσεις, μεταξύ των οποίων:

 1. Βακτηριολογική ανάλυση των ούρων (πολιτισμός)
 2. Βιοχημική αίματος
 3. Υπερηχογράφημα, μέθοδοι, περίπλοκη ray απεικόνισης (MRI, CT)
 4. Απέκκρισης ουρογραφία
 5. Κλινική εξέταση αίματος, ούρων
 6. Κυστεοσκόπηση
 7. Την εξέταση ακτίνας X
 8. EGD

Θεραπεία

Πυελονεφρίτιδα, adnexitis αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Ουρολιθίασης απαιτεί μια ατομική προσέγγιση. Σύγχρονη ουρολογία επιτρέπει να επιτευχθεί η εξάλειψη της πέτρας, χωρίς την εκτέλεση τομές. Η κύστη αφαιρείται χειρουργικά. Περικοπεί το χαμηλό πόνο στην πλάτη μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, βιταμίνες της ομάδας Β. Σκωληκοειδίτιδα, έκτοπη κύηση – ενδείξεις για άμεση χειρουργική επέμβαση.Σπειραματονεφρίτιδα αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, βιταμίνες, ανοσοτροποποιητές.

Πρόληψη

Για να αποφευχθεί η δυσλειτουργία του πεπτικού ή το ουρογεννητικό σύστημα, συνιστάται να κάνετε τα εξής:

Αντιβιοτικά
 1. Δεν SuperCool, να αρνούνται από το κολύμπι σε μολυσμένα πτώματα από το νερό
 2. Να εφαρμόσει πλήρως την χειραγώγηση υγιεινής
 3. Ομαλή σεξουαλική ζωή – όχι τυχαία σεξουαλικές σχέσεις
 4. Να σταματήσεις να πίνεις αλκοόλ, να ομαλοποιήσει τις συνθήκες εργασίας και ζωής
 5. Για να πάρετε μια σειρά μαθημάτων σε βιταμίνες και σε off-season

Είναι εξίσου σημαντικό να σταματήσω να σκέφτομαι την άμβλωση ως μέθοδο αντισύλληψης και να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο προστασίας από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Για την εξάλειψη όλων των κινδύνων από τις ορμονικές διακυμάνσεις, συναισθηματικό στρες, εξάντληση σωματική εργασία, η έλλειψη ύπνου. Επίσης, θα πρέπει να επανεξετάσει την ποιότητα και τη διατροφή να μειώσει το ποσό αλμυρά, λιπαρά και όξινα τρόφιμα. Το επιπλέον βάρος, δημιουργεί επιπλέον άγχος για τα οστά και τις αρθρώσεις, συμβάλλει στην ανάπτυξη των πολλαπλών παραβιάσεων των δραστηριοτήτων του σώματος. Ως εκ τούτου, το σωματικό βάρος είναι επιθυμητό να ομαλοποιήσει.