Γιατί χαμηλότερη πλάτη πονάει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι λόγοι δεν είναι πάντα που σχετίζονται με την παθολογία. Η εγκυμοσύνη είναι μια φυσική κατάσταση για το γυναικείο σώμα. Και πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή το σώμα είναι "ανακατασκευάστηκε" στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα.

Αιτίες του πόνου

Αρχίζει να βιώσουν τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε διαφορετικές κύησης ηλικίες. Πιστεύεται ότι το πρώτο εξάμηνο της εγκυμοσύνης το σώμα δεν υπόκειται σε αυξημένα φορτία. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Περίπου 30% των γυναικών έρχονται με καταγγελίες από πόνους στην πλάτη, ακόμη και στο πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις γυναίκες χαμηλότερο πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαταραχθεί πιο κοντά στην εικοστή εβδομάδα. Συχνά δεν είναι εύκολο να το απαντήσω, γιατί τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σε έγκυες γυναίκες είναι μερικές φορές το αποτέλεσμα των άμεσων μαιευτικών αιτιών, και μπορεί να είναι ένα ανεξάρτητο παθολογία. Μαιευτικό αιτίες του πόνου στην πλάτη που οφείλονται σε φυσιολογική ή παθολογική πορεία της εγκυμοσύνης.

Μαιευτικό

Πίσω

Μπορεί να βλάψει το κάτω πίσω σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη; Ναι, και αυτό είναι ο πιο κοινός λόγος τραβήξτε προς τα πίσω στη έγκυος. Σε πολλές περιπτώσεις, η εγκυμοσύνη οδηγεί στο γεγονός ότι οι μέλλουσες μητέρες " τους πόνους χαμηλά στην πλάτη. Η αιτία του πόνου γίνεται ταχεία αύξηση της μήτρας, και την ένταση των συνδέσμων. Αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο συχνές που έχουν δει ως μια ακόμη ένδειξη ότι η γυναίκα ήταν έγκυος.

 • Ορμόνες και μεταβολικές διεργασίες

Κατά την περίοδο αναμονής, το παιδί, η γυναίκα πρέπει να ασχοληθεί με την ξαφνική αλλαγή των ορμονικών επιπέδων. Αυξάνεται η παραγωγή των οιστρογόνων, της προγεστερόνης και άλλων ορμονών που είναι υπεύθυνες για την ομαλή πορεία της εγκυμοσύνης. Κοινή αιτία για αυτή την πληγή κάτω μέρος της πλάτης, είναι χαλαρωτικό. Αυτή η ορμόνη που βοηθά τις αρθρώσεις και τους τένοντες γίνει πιο ελαστική, μαλακώνει τους. Ρηλαξίνη είναι απαραίτητη προκειμένου στη συνέχεια να διευκολυνθεί η εμφάνιση του μωρού.

Απαραίτητο για το σχηματισμό του καρπού στοιχεία έχουν ληφθεί από το σώμα της μητέρας. Ως εκ τούτου, όταν δεν υπάρχει επαρκής αναπλήρωση "των αποθεμάτων, τα" οστά γυναίκες μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, κυρίως ασβέστιο και φώσφορο. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αποδυνάμωση των οστών της πυέλου και της σπονδυλικής στήλης που μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη σε έγκυες γυναίκες.

 • Η αυξημένη πίεση στην πύελο και την σπονδυλική στήλη

Η πιο "ασφαλής" λόγος που οι έγκυες γυναίκες έχουν πόνο στην πλάτη είναι η ανάπτυξη του εμβρύου. Το μωρό μεγαλώνει, η αυξημένη πίεση στις το ιερό της μητέρας, η οποία οδηγεί σε πόνο στην οσφυϊκή περιοχή. Επίσης, είναι φυσιολογικό λόγος για τον οποίο η οσφυαλγία είναι η αύξηση του βάρους που οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στο κάτω μέρος της πλάτης. Το κέντρο της βαρύτητας αλλάζει, υπάρχει μια κάμψη στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Οι μύες πάρει το υπερβολικό φορτίο που οδηγεί στην έναρξη του πόνου.

Για την εμφάνιση του χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σε έγκυες γυναίκες συχνά οδηγεί σε μακροχρόνια. Η μήτρα ασκεί πίεση στα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη. Αυτό πονάει κάτω από τη μέση, που αρχίζει κατά το τρίτο τρίμηνο. Δώσε πόνο στα πόδια, χειρότερα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Στα μεταγενέστερα στάδια της εγκυμοσύνης χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα την πίεση της κεφαλής του εμβρύου στο κόκαλο. Αυτό συνοδεύεται από την εμφάνιση της υψηλής τόνο της μήτρας. Στη συνέχεια, πόνος γύρω από 38 εβδομάδες. Αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για το λόγο αυτό, μην ανησυχείτε. Τέτοια συναισθήματα – ένα εντελώς φυσικό φαινόμενο.

 • Μάχη

Λίγες εβδομάδες πριν από τον τοκετό μέλλουσα μητέρα μπορεί να αισθάνεται τις συσπάσεις Braxton-Hicks. Συσπάσεις Braxton Hicks προετοιμάσει το σώμα για τη μετέπειτα παράδοση. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τον πόνο, που ακτινοβολεί στην οσφυϊκή περιοχή, υπάρχει μια αίσθηση "στερεά" της μήτρας, είναι δύσκολο να αναπνεύσει, υπάρχουν γκρίνια πόνους στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια, αυτά τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο στομάχι και πίσω αρχίσουν να πονούν και πάλι. Τέτοια συναισθήματα είναι φυσιολογικά, αλλά εξακολουθούν να απαιτούν προσοχή. Μερικές φορές είναι δύσκολο να διακριθεί από την πραγματική παράδοση που ξεκίνησε. Αν οι συσπάσεις γίνονται συχνές, που επαναλαμβάνονται σε ίσα χρονικά διαστήματα, που συνοδεύεται με απαλλαγή από το γεννητικό σύστημα, δεν πρέπει να καθυστερήσει το ταξίδι του στο νοσοκομείο.

Σε παθολογικές καταστάσεις

Παιδί

Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οσφυαλγία που συνοδεύεται από την απαλλαγή και κράμπες πόνος στην μήτρα, όπως οι γιατροί δει ως απειλή της αποβολής ή πρόωρου τοκετού.

Είναι επειγόντως απαραίτητη για να δείτε ένα γυναικολόγο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τραβά το κάτω μέρος της πλάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω της επιδείνωσης των υφιστάμενων νόσου ή την εμφάνιση νέων παθολογιών. Η εγκυμοσύνη συνοδεύεται από τη φυσική καταστολή του ανοσοποιητικού. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι αναγκαία για να αποφευχθεί η απόρριψη του εμβρύου από το μητρικό οργανισμό σαν ξένο στοιχείο. Το αποτέλεσμα είναι η ευπάθεια των γυναικών αυτή τη στιγμή. Συμβαίνει ότι η γυναίκα δεν ξέρει καν για τις υπάρχουσες παθολογικές καταστάσεις δεν έχουν ακόμη καταστεί έγκυος. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το χαμηλό πόνο στην πλάτη μπορεί να υποδεικνύει μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Και αν ο γυναικολόγος να αποκλείσει μαιευτικό αιτίες της δυσφορίας, θα πρέπει να επισκεφθείτε άλλους γιατρούς, δηλαδή ένα νευρολόγο, ουρολόγο ή νεφρολόγος και χειρουργός.

 • Νεφρική νόσο

Νεφρική νόσο είναι ο λόγος που η εγκυμοσύνη πληγή κάτω μέρος της πλάτης. Ορμονικές αλλαγές του τόνου της ουρητήρες, υπάρχει μια στασιμότητα των ούρων που οδηγεί στην ανάπτυξη της διαδικασίες λοιμωδών. Συχνή επιπλοκή της εγκυμοσύνης είναι πυελονεφρίτιδα. Παρουσιαστεί πόνος πόνος στη μία πλευρά του πίσω, συχνή ούρηση, κράμπες, η θερμοκρασία αυξάνεται σε υψηλές τιμές. Τα ούρα, γενικά, γίνεται θολό.

Αν χαμηλότερο πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκφράζεται σαφώς, είναι δύσκολο να βρει μια θέση στην οποία ο πόνος είναι μειωμένη, γεγονός που εμποδίζει την ροή των ούρων, πρόσμιξη αίματος, ίσως κολικού του νεφρού. Αυτά τα συμπτώματα είναι μια ένδειξη για άμεση νοσηλεία.

Διάγνωση ο γιατρός με βάση το υπερηχογράφημα και εργαστηριακές εξετάσεις αίματος και ούρων. Η θεραπεία με αντιβιοτικά, αντισπασμωδικό και αναλγητικό για τα ναρκωτικά και είναι υποχρεωτική. Η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων των νεφρική ανεπάρκεια.

 • Παγκρεατίτιδα

Σε σπάνιες περιπτώσεις, μια έγκυος γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή του παγκρέατος. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η αποτυχία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διατροφή, την κατανάλωση τροφίμων με πολλά λιπαρά, το αλκοόλ είναι ένας κληρονομικός παράγοντας ή συνέπεια του στρες. Αν χαμηλότερο πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γύρω από το χαρακτήρα, εμφανίζεται μετά ή κατά τη διάρκεια ένα γεύμα, συνοδεύεται από πυρετό, ναυτία ή έμετος, μειωμένη καρέκλα, ο γιατρός κάνει τη διάγνωση "παγκρεατίτιδα".

Η νόσος έχει διαγνωστεί με τη χρήση υπερήχων, MRI, αντιμετωπίζονται σε σταθερές συνθήκες. Θεραπεία με το φάρμακο για το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια σειρά από αντι-φλεγμονώδη και αναλγητική ναρκωτικά. Περιστασιακά, σε περίπτωση αποτυχίας της συντηρητικής θεραπείας, υπάρχει ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.

 • Νευροεπιστήμες

Συχνά πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω της επιδείνωσης των υφιστάμενων προβλημάτων του μυοσκελετικού συστήματος. Αν μια γυναίκα πριν την εγκυμοσύνη ήταν βασανίζεται από οστεοχόνδρωση της άρθρωσης ή ισχιαλγία, το μεταβαλλόμενο φορτίο θα οδηγήσει σε επιδείνωση. Πηγή των προβλημάτων δεν είναι αρκετά αναπτυγμένο μυϊκό σύστημα του πίσω ή καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Μια τέτοια διάγνωση υποδεικνύει την εμφάνιση σοβαρή πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο δεύτερο τρίμηνο ή αργότερα.

Νευρολογικά προβλήματα πόνος είναι με έναν πυροβολισμό χαρακτήρα, είναι μειωμένη σε ξαπλωτή θέση και αυξάνει με το φορτίο, αυτό μπορεί να είναι ένα αίσθημα μουδιάσματος.

Είναι πολύ επικίνδυνο να αυτοθεραπείας. Επειδή τα περισσότερα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις αντενδείκνυται στην εγκυμοσύνη. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα παυσίπονο. Αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή συνδέεται με νευρολογικά προβλήματα, η πιο εύκολη λύση είναι να φοράει κολάρο. Ο κορσές θα παρέχει υποστήριξη για το μυοσκελετικό σύστημα, χωρίς να έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του παιδιού.

 • Μυοσίτιδα

Εύρεση ρεύματα ή υποθερμία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονώδη διαδικασία στους μυς του κάτω μέρος της πλάτης. Στη συνέχεια, ο πόνος χαρακτηρίζεται από απότομη χαρακτήρα και περιορισμένη κίνηση. Εκτός από το πίσω μέρος, μπορεί να βλάψει το λαιμό και της ωμικής ζώνης. Η θεραπεία πρέπει να είναι ένα γιατρό που μπορεί να σας συνταγογραφήσει φάρμακα, όπως ασφαλές για το μωρό μου.

 • Semisupine

Σε χαμηλή θέση του πόνου στην πλάτη και την κοιλιακή χώρα, μπορεί να υπάρχουν υπόνοιες σύμφυση. Η ασθένεια θα δείξει αλλάξει βάδισμα, η οποία αποκτά τον χαρακτήρα "πάπια". Λόγω της απόκλισης από το ηβικό οστό, είναι κληρονομική. Εάν ο λόγος οφείλεται στην οποία πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, Semisupine, ο γιατρός θα συστήσει ξεκούραση στο κρεβάτι και θα παρακολουθούνται σε όλη την εγκυμοσύνη.

 • Σπονδυλολίσθηση

Αν μια ιστορία από τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης ή συγγενείς ανωμαλίες της ανάπτυξης του σπονδυλικά τόξα, το αυξημένο φορτίο μπορεί να προκαλέσει πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι σπόνδυλοι μπορεί να κινηθεί σε σχέση με κάθε άλλο, και αυτό θα είναι η αφορμή για έντονο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης.

Αυτός ο πόνος μπορεί να διακριθεί από την αύξηση σε καθιστή στάση του σώματος, όταν η διαδικασία της ανύψωσης βαριών αντικειμένων, όταν αλλάζετε τη θέση του σώματος. Ο πόνος μπορεί να ακτινοβολεί στα πόδια. Η σπονδυλική παραμόρφωση μπορεί να παρατηρήσει οπτικά. Οι μύες γύρω από τη σπονδυλική στήλη προς το πλάι, είναι σε τόνισε κράτος. Αναπτύσσει ειδικά με τα πόδια "τεντωμένο σχοινί". Αν η αιτία της σπονδυλολίσθηση σε χαμηλή πίσω πονάει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτή η ασθένεια αντιμετωπίζεται με φάρμακα, η φυσικοθεραπεία, θεραπευτική γυμναστική.

Πρόληψη

Pacreatic

Αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ένα πράγμα: ποτέ να εμπλακούν στην αυτο-διάγνωση και την αυτο-θεραπεία. Το πρώτο πράγμα είναι να κάνει τη έγκυο, η οποία πυροβολήθηκε στο κάτω μέρος της πλάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να επικοινωνήσετε με τον ειδικό. Ο γιατρός θα βοηθήσει επίσης να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προτείνουμε:

 • Σταμάτα να φοράς παπούτσια με ψηλά τακούνια;
 • Παρακολουθεί την σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους;
 • Οδηγήσει μια μέτρια ενεργό τρόπο ζωής;
 • Μην εξαντλείτε, για να αποφευχθεί η υπερβολική καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης;
 • Να κάνει ειδική γυμναστική;
 • Για τον έλεγχο της στάσης του σώματος;
 • Για τον ύπνο επιλέξτε ανατομικό στρώμα και ένα μικρό μαξιλάρι;
 • Μάθουν τη σωστή ανύψωση αντικειμένων (θα πρέπει να λυγίζετε τα γόνατά σας και να παράγουν μια στροφή προς τα εμπρός);
 • Διασφαλίζουν τη σωστή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και φώσφορο.

Εάν είστε έγκυος πληγή πίσω, αυτό δεν είναι λόγος για πανικό. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αποκλειστούν πιθανές παθολογικές διεργασίες, καθώς και να πάρετε συστάσεις για το πώς να εξαλείψει την ταλαιπωρία. Αν τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τι να κάνω ενημερώστε ένα γιατρό.