Οι αιτίες του πόνου στην πλάτη, στην οσφυϊκή περιοχή

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να συμβεί σε γυναίκες που βρίσκονται σε μια Ώριμη ηλικία, αλλά πολύ συχνά οι νέοι. Μπορεί να είναι το τράβηγμα ή πόνος στη φύση, επιδεινώνεται από την κίνηση και την κάμψη. Λόγος τραβώντας τον πόνο κάτω από το κάτω μέρος της πλάτης πολλές γυναίκες, ο πόνος μπορεί να είναι μια εκδήλωση κάποιας νόσου, και μπορεί να προκληθεί από εντελώς διαφορετικούς παράγοντες.

Πόνος πόνος στο εξηγήσω

Πίσω προβλήματα είναι η πιο κοινή αιτία του πόνου στην πλάτη, στην οσφυϊκή περιοχή

Όταν ο πόνος στην πλάτη είναι λογικό να σκεφτείτε για την κατάσταση των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης.

Οστεοπόρωση

Η πυκνότητα των οστών καθορίζει την αντοχή τους. Μετά από 30 χρόνια να μειώνεται, η οποία συνδέεται με τις ορμονικές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας και μεταβολικές διαταραχές. Αυτός είναι ο λόγος για αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται στις γυναίκες, 5 φορές περισσότερο από τον ανδρικό πληθυσμό.

Στην οστεοπόρωση τα οστά καθίστανται πορώδη, εύθραυστα. Υπάρχει ένα υψηλό κίνδυνο σοβαρών καταγμάτων, ακόμη και με μια μικρή πτώση στην οποία το ηλικιωμένο άτομο μπορεί να παραμείνει κλινήρης.

Στους ηλικιωμένους η πυκνότητα των οστών μειώνεται συνήθως λόγω της έλλειψης ασβεστίου και ορμονική ανεπάρκεια – γεροντική ή γεροντική οστεοπόρωση. Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι πόνος στην οσφυϊκή μοίρα της. Είναι επίσης δυνατό καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, η επιδείνωση της στάσης του σώματος. Η ασθένεια είναι συνήθως ανιχνεύεται όταν την παραπομπή του ασθενούς στον γιατρό για σπασμένα οστά. Αν υπήρχαν περισσότερα από δύο κατάγματα στη σειρά, η πιθανότητα η παρουσία της οστεοπόρωσης.

Στο προληπτικούς λόγους για τις γυναίκες μετά τα 45-50 χρόνια, συνιστάται η εκτίμηση της πυκνότητας των οστών – μια μελέτη που προσδιορίζει το μεταλλικό μάζα και την πυκνότητα των οστών.

Στη θεραπεία της οστεοπόρωσης χρησιμοποιούνται συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D,η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου στο σώμα. Επίσης προσαρμοστεί δίαιτα, τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα.

Οστεοαρθρίτιδα

Η ήττα των αρθρώσεων-κατεστραμμένο χόνδρο ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα. Η νόσος εξελίσσεται σταδιακά, αποκτώντας ένα χρόνιο χαρακτήρα. Καταστροφή του χόνδρου είναι μη αναστρέψιμη και οδηγεί σε παραμόρφωση της όλα τα στοιχεία του κοινού - αρθροπάθεια.

Αν η παθολογική διαδικασία που παρουσιάζεται στην περιοχή της lumbosacral, το τηλεφώνημα ήταν spondilo-αρθροπάθεια. Στις άκρες των επηρεαζόμενων αρθρώσεις σχηματίζονται οστεόφυτα, που επηρεάζει πολλές νευρικές απολήξεις στο κάτω μέρος της πλάτης. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνδρομο πόνου μπορεί να αναπτυχθεί, έτσι ώστε το άτομο χάνει την ικανότητα να εργάζονται και να υποχρεωθούν να αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Στις γυναίκες, η ασθένεια εμφανίζεται ως αποτέλεσμα των εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων:

Βάρος
 • τραυματισμοί των αρθρώσεων;
 • το υπερβολικό φορτίο, όταν παίζοντας αθλητικά ή επαγγελματικά;
 • το επιπλέον βάρος αυξάνει την πίεση στις αρθρώσεις;
 • ορμονικές αλλαγές;
 • παραβίαση του μεταβολισμού.

Παράγοντες κινδύνου κεράσματα και γενετική προδιάθεση. Επίσης, η πιθανότητα παραμόρφωση των αρθρώσεων αυξάνει με την ηλικία.

Σε γυναίκες μετά από 50 χρόνια παράγοντα ηλικία σε συνδυασμό με την εμμηνόπαυση, επιδείνωση της εκφυλιστικές διαδικασίες στο μυελό των ιστών. Αν η αιτία είναι αποφασισμένη, η οστεοαρθρίτιδα είναι δευτερεύον. Αν προέρχεται είναι ασαφής, γι ' αυτό και ονομάζεται πρωτεύον.

Επειδή για την ανακατασκευή των κατεστραμμένων χόνδρων και την αντιστροφή των διαρθρωτικών αλλαγών στις αρθρώσεις χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι αδύνατη, η συντηρητική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα είναι με στόχο την μείωση του φορτίου και τη ρύθμιση των μεταβολικών διεργασιών στον ιστό των οστών.

Θα πρέπει να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος, αποφύγετε τη βαριά ανύψωση, στην οξεία φάση της νόσου για να συμμορφωθούν με το πάτωμα κρεβάτι. Ισχύουν τα παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Οστεοαρθρίτιδα

Αρθρίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή των αρθρώσεων. Η οστεοαρθρίτιδα είναι πολύ παρόμοια συμπτώματα, τους μηχανισμούς, τις εκδηλώσεις και τις αιτίες της οστεοαρθρίτιδας. Η διαφορά έγκειται στη σοβαρότητα της φλεγμονής. Για τον πόνο αρθρίτιδας αρχικά προκύπτει από φλεγμονή των αρθρώσεων, και στο τέλος του χρόνου στη χρόνια μορφή εξελίσσεται, παραμόρφωση, φθορά του χόνδρου, την ακινησία των αρθρώσεων.

Η φλεγμονή είναι συχνά οξεία, εκδηλώνεται με το αποτέλεσμα της προδιαθεσικούς παράγοντες (υποθερμία, να μεταφέρουν βαριά φορτία, SARS). Για την ανακούφιση της φλεγμονής και την ανακούφιση της κατάστασης βοήθεια θερμότητας αλοιφές, τζελ, μείωση του φορτίου και τη δραστηριότητα κατά την περίοδο έξαρσης.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Τακτική πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι ένα αποτέλεσμα της εκφύλιση των μεσοσπονδύλιων δίσκων – οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Όταν οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής επίπεδη και απεμπλουτισμένο δίσκους συμπιέσει τα αιμοφόρα αγγεία και νευρικές απολήξεις στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Μαζί με τον περιορισμό της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης σε γυναίκες υπάρχουν και άλλα συμπτώματα και τις επιπλοκέςπου συνδέονται με μειωμένη κυκλοφορία του αίματος:

 • η αποτυχία του εμμηνορρυσιακού κύκλου;
 • ευερεθιστότητα;
 • εφίδρωση;
 • επιδείνωση των κιρσών;
 • κρύο, μυρμήγκιασμα και μούδιασμα στα κάτω άκρα;
 • διαταραχές του ύπνου, κόπωση;
 • διαταραχή της λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος.
Διαταραχές του ύπνου

Αν υποψιάζεστε ότι η οστεοαρθρίτιδα για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, να συνταγογραφήσει ακτινογραφίες της οσφυϊκής περιοχής ή τομογραφία υπολογιστών. Αν η ασθένεια είναι δυνατό να προσδιορίσει την αιτία. Είναι τα ίδια με εκείνα της οστεοαρθρίτιδας.

Παραμελημένη νόσος οδηγεί σε καταστροφή των σπονδύλων, η διαδικασία γίνεται χρόνιο και μη αναστρέψιμη. Να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου και να μειώσει τον πόνο, εκτός από το πρότυπο εγκαταστάσεις για να βοηθήσει ειδικά ορθοπεδικά κορσέδες με σκληρό ένθετα.

Ισχιαλγία

Συχνή επιπλοκή της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων είναι μια φλεγμονή του δέσμες νευρικών ινών μεταξύ των σπονδύλων – ισχιαλγία.

Ισχιαλγία μπορεί να συμβεί και για άλλους λόγους:

 • καθιστικός τρόπος ζωής;
 • έντονη προπόνηση;
 • ισχυρή τονίζει;
 • η μόλυνση.

Ο πόνος σε αυτή την ασθένεια είναι απότομη, αυξάνεται με την αλλαγή της θέσης, φτέρνισμα, βήχας. Αυτή η ασθένεια μπορεί να εκδηλωθεί σε όλη τη ζωή. Η θεραπεία των ναρκωτικών είναι μια σημαντική επίδραση δεν είναι, λοιπόν, οι γυναίκες στρέφονται συχνά σε λαϊκές θεραπείες: σάουνα, ζεστά επιθέματα και στίλβωση, μια ζώνη φτιαγμένη από μαλλί, τα αφεψήματα.

Κήλη δίσκοι

Οξεία χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας κήλη δίσκουεμφανίζεται όταν η μετατόπιση των δίσκων μεταξύ των σπονδύλων και των νευρικών ριζών τσιμπημένο τους. Με την εμφάνιση της κήλης προκαλέσει καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, τραύμα, όγκοι, φυματίωση.

Σε πρώιμο στάδιο – μέσα σε λίγα χρόνια ο πόνος μπορεί να είναι θαμπό και να υποχωρήσει σε ύπτια θέση. Με την αύξηση της κήλης ο χαρακτήρας του πόνου αλλάζει – γίνεται λήψη και πονώντας, εξαπλώνεται στην πύελο και κάτω άκρα. Λόγω της συνεχής πόνος spazmiruyutsya μύες, βοηθά να τεντώσει, η ανάπτυξη προκατάληψη από την πίσω βεράντα.

Αν δεν δώσουν προσοχή σε μια κήλη δίσκου και να τρέξει, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του νωτιαίου μυελού και παράλυση.

Ως αποτέλεσμα όλων των ασθενειών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της πλάτης μπορεί να εμφανιστεί στο κάτω μέρος της πλάτης οσφυαλγία – lumbalgia. Αυτός ο οξύς πόνος, που διαρκεί λίγες εβδομάδες, οδηγεί σε πρόωρη αναπηρία.

Παθήσεις των εσωτερικών οργάνων, ουρογεννητικό σύστημα

Χαμηλά στην πλάτη μπορεί να βλάψει όχι μόνο-για τα προβλήματα με τις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη. Στην οσφυϊκή περιοχή βρίσκονται στα νεφρά, και ως εκ τούτου, οι φλεγμονώδεις διεργασίες που συμβαίνουν μέσα τους και στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να δοθεί πόνο στην πλάτη. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν έξαρση της πυελονεφρίτιδας και ουρολιθίασης και χαρακτηρίζεται από πόνο πόνο.

Ανάμεσα στα σπάνια προκαλεί πόνο, αλλά εξακολουθεί να συναντήσει περιλαμβάνουν: οξεία παγκρεατίτιδα, ανεύρυσμα αορτής.

Γυναικολογική φύση του πόνου στην πλάτη είναι που εκδηλώνεται με ενδομητρίωση – φλεγμονή του βλεννογόνου της μήτρας. Αυτή η παθολογία μπορεί να συνοδεύεται από παραβίαση του κύκλου, αιματηρή απαλλαγή, την κατάρτιση πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Όταν οι λόγοι δεν είναι μόνο στόχο την οσφυϊκή περιοχή, και ιδιαίτερα στιςδίνοντας μια επίδραση πόνου.

Φυσιολογικές αιτίες

Δεν έχετε πόνο στην πλάτη αποτέλεσμα από παθολογικές διεργασίες. Οι γυναίκες είναι τόσο έκδηλη και φυσιολογικές αλλαγές στο σώμα.

Εγκυμοσύνη

Προκύψει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μαιευτικό που σχετίζονται με τις αιτίες του πόνου στην πλάτη:

 • ορμονικές αλλαγές;
 • η απόκλιση από τα οστά της σύμφυσης;
 • η απειλή της αποβολής,
 • η αύξηση του σωματικού βάρους;
 • η πίεση της μήτρας για τις απολήξεις των νεύρων της σπονδυλικής στήλης;
 • false εργασίας;
 • η αρχή της γέννησης.

Πρέπει μέλλον και αργότερα η μητέρα που θηλάζει , για να αντισταθμίσουν την έλλειψη ιχνοστοιχείων και θρεπτικών συστατικώνεξαρτάται από την κατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος.

Την έμμηνο ρύση

Πόνο στην πλάτη με την έμμηνο ρύση είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Ήταν επηρεασμένος από τις ορμονικές αλλαγές στο σώμα. Πριν από την έναρξη των κρίσιμων ημερών, το κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να είναι επώδυνος , λόγω συσσώρευσης υγρού των ιστών και το σχηματισμό του οιδήματος.

Μεγάλο Στήθος

Κάποιος φαίνεται ένα δώρο της φύσης, και για κάποιον πηγή των προβλημάτων. Στο στήθος το τέταρτο και πιο διαστάσεις έχει ένα στερεό βάρος.

Για να τον κρατήσει σε όρθια θέση, τη σπονδυλική στήλη, τους συνδέσμους και τους μυς πίσω είναι συνεχώς τεταμένη. Τέτοια "εκπαίδευση" δεν είναι χρήσιμο, δημιουργεί ασυνήθιστη πίεση στις αρθρώσεις, προκαλώντας μπορεί να αναπτυχθεί πίσω προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Μεγάλο Στήθος

Βάρος

Το υπερβολικό βάρος είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τη σπονδυλική στήλη και άλλα οστά. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση των χόνδρων και την υγεία των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Σε παχύσαρκες γυναίκες, υπάρχει πάντα η χρόνια αρθρική νόσος, και μερικές φορές ένα σωρό. Με το να απαλλαγούμε από το υπερβολικό βάρος αρχίζει θεραπεία της οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, αρθρίτιδα, αρθροπάθεια, ισχιαλγία.

Εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση παίζει τεράστιο ρόλο η κατάσταση των αρθρώσεων. Γυναίκες που ήδη έχουν πρόβλημα στη μέση, επιδεινώνονται. Εκείνοι που είναι σε θέση να αποφύγει κοινά προβλήματα της νεολαίας, σε ηλικία σίγουρα θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους.

Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι οι βασικές γυναικείες ορμόνες. Κατά την κορύφωση της ανάπτυξής τους είναι σημαντικά μειωμένη, και δημιουργεί ολόκληρο το σώμα. Επειδή ορμονών του φύλου δεν επηρεάζουν μόνο στα γεννητικά όργανα. Τα οιστρογόνα, για παράδειγμα, εμπλέκεται στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος που προσβάλλει το δέρμα, το στήθος, τα οστά.

Οικιακά λόγους πληγή κάτω μέρος της πλάτης σε γυναίκες

Για εσωτερικούς λόγους, που πονάει το κάτω μέρος της πλάτης περιλαμβάνουν:

 • παρατεταμένη κάθεται μπροστά στον υπολογιστή ή την ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ;
 • η μεταφορά βαρέων αντικειμένων;
 • πρόχειρα, υποθερμία;
 • εργασία στην πλαγιά στον κήπο?
 • σωματική δραστηριότητα;
 • ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πόνος στην πλάτη είναι εξίσου ανησυχούν για το πόσο τεμπέληδες οι άνθρωποι είναι υπερβολικά ενεργό. Η κοπέλα που έχει εμμονή με τα αποτελέσματα της γυμναστικής και ανεβαίνει από το γυμναστήριο, μπορεί να ήταν έκπληξη σε ένα σημείο για να ανακαλύψετε είχαν χαμηλό πόνο στην πλάτη. Όπως τα ζυμαρικά με το που τρώει πίτες και κάθεσαι όλη την ημέρα βλέποντας ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ.

Η λάθος θέση

Μιλώντας από το κάθισμα, είναι σημαντικό ότι το πόσο μπορείτε να καθίσετε, αλλά και ως. Στο σχολείο όλοι να μάθουμε να παρατηρούμε όρθια στάση. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την πρόληψη των παθήσεων της πλάτης, συμπεριλαμβανομένης της καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης. Επίσης ευθεία στάση του σώματος εξασφαλίζει την κανονική κυκλοφορία και τη διατροφή των οστών που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε μεταβολικών διαδικασιών, την ανανέωση των κυττάρων, μόνιμα διατήρηση της νεότητας και της υγείας.

Υποθερμία

Ένα κρύο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, όπως είναι οι αρθρώσεις και τα εσωτερικά όργανα – νεφρών, της μήτρας. Όταν επιπλοκές μπορεί να γίνει χρόνια νόσος. Ως εκ τούτου, οι μητέρες πάντα να διδάξουν τις κόρες τους να προσέχετε τα ρεύματα αέρα, το κρύο αέρα και όχι να κάθονται στις ψυχρές επιφάνειες.

Ψηλό τακούνι

Ψηλό τακούνι

Η ομορφιά απαιτεί θυσίες, αλλά η θυσία της φορώντας τακούνια μπορεί να είναι υψηλή. Παραμορφωμένα δάχτυλα, φτέρνα σπιρούνια και, φυσικά, τα προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη – αυτό είναι ό, τι περιμένει το μοντέρνο και κομψό κορίτσια με ψηλά τακούνια.

Σταθερή φορώντας ψηλά τακούνια και, κατά συνέπεια, άβολα παπούτσια προκαλεί παραμόρφωση των αρθρώσεων της ποδοκνημικής και του ποδιού. Σύμφωνα με την οποία κατά το περπάτημα το φορτίο είναι σωστά κατανεμημένο σε όλο το σκελετό, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης.

Ανύψωση, τη μεταφορά βαρέων φορτίων

Να σχιστεί πίσω εύκολα κατά τη μετακίνηση ή την ανακαίνιση, βοηθώντας το σύζυγό της μεταφέρουν τα βαριά έπιπλα και τις τσάντες του σοβά. Οι γυναίκες σπάνια σώσουν τους εαυτούς τους, και ως αποτέλεσμα η υγεία πάσχει.

Όταν η άρση βαρών είναι διάστρεμμα του πίσω. Ο οξύς πόνος μπορεί να προκύψει λόγω της ροής μερικά χρόνια πίσω προβλήματα, η επιδείνωση που προκλήθηκε από τα βαριά φορτία.

Η μέτρια σωματική δραστηριότητα, το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους, το κολύμπι, η σωστή λειτουργία των εργασιών και το υπόλοιπο θα βοηθήσει στην εξάλειψη των αρνητικών παραγόντων και να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη.