Πόνος στην πλάτη κάτω από τον ώμο λεπίδες: αριστερά, δεξιά, με τις δύο πλευρές, αιτίες και θεραπεία

Λόγω της άγνοιας της ειδικότητας της διάγνωσης των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης αρχίζει να αυτο-θεραπείας (καταπλάσματα, αλοιφές, επιθέματα), αλλά συχνά εις μάτην, μόνο ένας γιατρός μπορεί να βρεθεί η αιτία και να συνταγογραφήσει τη θεραπεία. Γιατί είναι πόνος στην πλάτη κάτω από τον ώμο λεπίδες;

πόνο στην πλάτη

Τι θα μπορούσε να είναι ο πόνος;

Η λεπίδα βρίσκεται κοντά στην κλείδα, το βραχιόνιο οστούν, εντοπίζει στο πίσω μέρος της πλάτης. Στην ουσία, σε συνδυασμό οστό που έχει το σχήμα ενός τριγώνου, που είναι συνδεδεμένη με τους μυς ευθύνεται για την κινητικότητα της ωμικής ζώνης. Πλευρά και τον ώμο είναι ένα πλαίσιο για τους μυς σε όλη την πλάτη, πόνος κάτω από τον ώμο λεπίδες είναι έγκυρη, θα πρέπει αμέσως να διαγνώσει την αιτία και να αρχίσει μια πορεία της θεραπείας.

Τύποι του πόνου κάτω από τον ώμο λεπίδες μπορούν να χωριστούν σε διάφορες υποομάδες:

  • Από τη θέση του πόνου (σύμφωνα με την οποία μία από τις λεπίδες * στη μέση, δώσε πόνο στο στήθος ή μεταξύ των πλευρών; μεταφρασμένη πάνω ή κάτω από την ωμοπλάτη);
  • Η φύση των αισθήσεων (τράβηγμα, κάψιμο, sharp, σπασμός, πάλλεται, να δώσει, κλαψούρισμα, εμφιαλωμένο, κ. λπ.) *
  • Η διάρκεια του πόνου συμπτώματα (εμφανίζεται με μια συχνότητα που αρχίζει απότομα, πόσο καιρό την επίθεση αυξάνει ή μειώνει τον πόνο).

Για την ακριβή διάγνωση και να εντοπίσει την αιτία, ο γιατρός θα πρέπει να ζητήσει τις λεπτομέρειες και να καταλάβουν τι θα μπορούσε να είναι ο παράγοντας που προκαλεί τον πόνο (π. χ., τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης), και τη θεραπεία του ασθενούς.

Αιτίες του πόνου

Γιατί πίσω πόνος στο λεπίδες; Οι μεγάλες αιτίες έχουν τις ρίζες τους στις παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, τους πνεύμονες και την καρδιά. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, και τη ζημία.

Κατά κανόνα, εάν ένας ασθενής ακολουθεί μια απότομη πόνο, τότε οι λόγοι βρίσκονται σε οξεία φλεγμονή των ιστών ή των μυών (π. χ. το φθινόπωρο). Αν ο πόνος συμπτώματα γκρίνια και δεν είναι πολύ ισχυρή, τόσο τις αιτίες του πόνου βρίσκονται σε χρόνιες παθήσεις του ασθενούς. Η ωμή φύση του πόνου συμπτώματα συχνό συνοδό καρδιακή προσβολή ή προβλήματα με την ουροδόχο κύστη.

Οι λόγοι εξαιτίας των οποίων πόνο στην πλάτη κάτω από τον ώμο λεπίδες που σχετίζονται με ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης καταλαμβάνει ηγετική θέση μεταξύ των άλλων παραγόντων. Επειδή η σπονδυλική στήλη κρατά το σύνολο του βάρους του ανθρώπινου σώματος, χάρη σ ' αυτόν ένας άνθρωπος περπατά όρθιο, όχι σε τέσσερα πόδια, σαν τα ζώα.

Αν οι μύες της πλάτης είναι χαλαρώσει, το άτομο κινείται λίγο, αρχίζει το πρόβλημα με την σπονδυλική του στήλη.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Αν οι μύες στην πλάτη και το στήθος, κορσές ατροφία, και το πρόσωπο που κινείται λίγο, η σπονδυλική στήλη χάνει το ρόλο της στη διατήρηση του σώματος και συνοδεύεται από πόνο. Οι σπόνδυλοι ασκήσει πίεση στους δίσκους μεταξύ τους, να μην αφήσει τον πυρήνα δίσκους για να γεμίσει με υγρό. Οι δίσκοι αρχίζουν να βυθίζονται, διογκώσεις, τα κενά που εμφανίζονται. Προκαλεί περιττές ερεθισμό των νευρικών ριζών, η σπονδυλική στήλη χάνει την ελαστικότητά του και αναπτύσσει το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Το σώμα κατά τη διακριτική της ευχέρεια ενισχύει τη σπονδυλική στήλη, την ενίσχυση του μυελού των νεοπλασιών.

Η σπονδυλική στήλη χάνει την κινητικότητα και πόνους στην πλάτη κάτω από τον ώμο λεπίδα στη δεξιά και αριστερή πλευρά. Η πόνος συμπτώματα εντοπίζονται στην πλευρά όπου το τσιμπημένο νεύρα.

Οστεοχόνδρωση στο λαιμό αρχίζει με πόνο στον αυχένα, την περιοχή με ανεπαρκή παροχή αίματος στην το μούδιασμα, ο πόνος ξεκινά στο πίσω μέρος κάτω από τις ωμοπλάτες. Συχνά ο πόνος εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά. Οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης αρχίζει με πόνο στην πλάτη κάτω από τις ωμοπλάτες. Ο πόνος βιώσει στο στέρνο. Ο ασθενής παραπονείται για αίσθημα βάρους στο στήθος κατά την αναπνοή. Τον πόνο που προκαλείται από οστεοχόνδρωση του θώρακα, δίνεται συχνά για την καρδιά.

Πόνος στην πλάτη αιτία και για άλλους λόγους, είναι συχνά η οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής χώρας. Να αναγνωρίζει τις επιπτώσεις του πόνου στο πόδι, σαν ένα ηλεκτρικό σοκ, δυσφορία με την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας μετακινηθεί κάτω από την αριστερή ωμοπλάτη. Και με μια μεγάλη στάση του σώματος, χωρίς να αλλάζει θέση, όταν ο ασθενής κάθεται μέση καλύπτει ζωνάρι πόνο. Αιτίες του πόνου ακριβώς κάτω από τον ώμο λεπίδες που σχετίζονται με ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης, αναγνωρίζονται από τον γιατρό με τις καταγγελίες της σχετικά με την αυξανόμενη συμπτώματα πόνου με την κίνηση.

Ασθένειες των εσωτερικών οργάνων

Συχνά ο πόνος που προκαλείται από τις καρδιακές παθήσεις. Για τον πόνο κάτω από την ωμοπλάτη μπορεί να είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου, και ο φίλος του και πατώντας αίσθηση στην περιοχή της καρδιάς. Εάν ο πόνος εξακολουθεί να υπάρχει κατά την άσκηση ή την προπόνηση και με μια βαθιά ανάσα, ο ασθενής πρέπει να νοσηλευτεί αμέσως στο νοσοκομείο. Ένα άλλο αξιοσημείωτο σύμπτωμα του πόνου που σχετίζεται με το έμφραγμα του μυοκαρδίου εξυπηρετούν πόνο κάτω από το αριστερό ώμο λεπίδα που ακτινοβολεί προς το λαιμό, το σαγόνι αριστερή πλευρά ή το αριστερό χέρι.

Αιτίες του πόνου στην πλάτη κάτω από τον ώμο λεπίδες βρίσκονται σε προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα. Πρώτα και κύρια, είναι το έλκος στομάχου.

Με την εξέλιξη της νόσου των βλεννογόνων του σώματος που είναι εκτεθειμένο στην καταστροφή από οξύ, με αποτέλεσμα το νεύρο ερεθισμό του διαφράγματος και να αρχίσει τις επιθέσεις πόνος κάτω από την ωμοπλάτη. Είναι περιοδική φύση, να αυξάνονται μετά από ένα γεύμα ή κατά τη νηστεία. Ο πόνος πηγαίνει μακριά μετά από εμετό επίθεση, και την εφαρμογή ζεστές κομπρέσες. Ο ασθενής δεν είναι άρρωστος και να κάνει εμετό όταν φτάνει στο peak του πόνου.

Ένα σημαντικό σύμπτωμα είναι το ρέψιμο, σοβαρές καούρα. Πόνος μακριά από τις λεπίδες, αρχίζει να δώσουν στην περιοχή της καρδιάς. Η ολική καταστροφή των τοιχωμάτων του στομάχου, ο ασθενής παραπονείται για να δίνει πόνο στον ώμο ή κλείδα, εφίδρωση, χλωμό. Συχνά η αιτία του πόνου στην πλάτη από την πλάτη που προκαλείται από προβλήματα με τους πνεύμονες, για παράδειγμα, την ασθένεια των πνευμόνων. Αν πονάει δεξιό πνεύμονα, εντοπισμένος πόνος κάτω από το δεξί ώμο. Ο ασθενής βήχει, οι πνεύμονες συριγμό, δυσκολία στην αναπνοή.

Σωματική ψυχοθεραπεία

Ψυχολογικά προβλήματα του ανθρώπου μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο κάτω από την ωμοπλάτη. Όταν οι άνθρωποι βιώνουν χρόνιο στρες, η ένταση μεταδίδεται στους μυς της πλάτης και ο ασθενής γίνεται δύσκολο να σταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να κάθονται λόγω της πονώντας πόνο. Συχνά αυτοί οι λόγοι είναι που κυνηγούν τα άτομα με καθιστική ζωή, τα υψηλά επίπεδα του στρες και της επιθετικότητας (διευθυντές, πράκτορες, σύμβουλοι πωλήσεων, οι διαχειριστές).

Ζημία

Μπορεί να προκαλέσει πόνο και τραύμα στο οστό, που προκύπτουν από μια πτώση ή χτύπημα. Συχνά η αιτία είναι η βλάβη στο λεπίδες λόγω του αγκώνα ή να πέσουν πάνω μια ευθεία βραχίονα. Η πόνος συμπτώματα εκδηλώνονται με τις κινήσεις των χεριών, και η περιοχή της λεπίδας κόκκινο και πρησμένο. Υπάρχει και φλεγμονή του αρθρικού τσάντες, τότε η κίνηση των λεπίδων ακούς μια κρίσιμη στιγμή, και ο ασθενής εμπειρίες σε αυτόν τον τομέα, το αίσθημα βάρους και πόνο.

Ένας άλλος παράγοντας που προηγείται του πόνου – οστεομυελίτιδα. Εκδηλώνεται σε πυώδης φλεγμονή των ιστών, του πόνου, της μέθης. Οφείλεται σε τραυματισμό ή μαχαιριά. Λιγότερο πιθανό να προκαλέσει πόνο γίνει καρκινικούς όγκους σε αυτή την περιοχή, που επηρεάζουν τους ιστούς γύρω από την ωμοπλάτη.

Διάγνωση

Από τους παράγοντες που προηγείται της σύνδρομο πόνου, πολλά διάγνωση για να προσδιορίσει τις αιτίες της παθολογίας της μια πολύπλοκη διαδικασία. Διάγνωση είναι περίπλοκη, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Στην πρώτη φάση, ο γιατρός ακούει προσεκτικά τον ασθενή για την παρουσία των καταγγελιών και κατασκευάζει τη βαθμολογία της. Δεύτερο στάδιο: ψηλάφηση από την επώδυνη περιοχή της σπονδυλικής στήλης, ορθοπεδικά δοκιμές για να προσδιορίσει τα συμπτώματα.

Αν ο γιατρός είναι έτοιμος να κάνει μια διάγνωση, στη συνέχεια, κατευθύνεται από τον ασθενή στο γιατρό με ένα πιο στενό προφίλ (καρδιολόγος, ογκολογία, ορθοπεδική).

Ανάλογα με τους παράγοντες που παράγουν μια ακτινογραφία του θώρακα ή της σπονδυλικής στήλης, ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, ΗΚΓ έχει αφαιρεθεί, η καρδιά εξέταση με υπέρηχο. Αν οι παράγοντες που προκαλούν πόνο έγκειται στο ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα, ο ασθενής καθοδηγείται να περάσουν από fibrogastroduodenoscopy. Αν υπάρχει παθολογία του αναπνευστικού συστήματος, οι γιατροί πραγματοποιηθεί η βρογχοσκόπηση. Επιπλέον, ο ασθενής εξετάζεται μια σειρά από εξετάσεις: ούρα, κόπρανα, αίμα, κ. λπ.

Θεραπεία

πίσω θεραπεία

Εάν ο ασθενής ακολουθεί μια απότομη πόνος που είναι αδύνατο να υπομείνουν, το ιατρικό προσωπικό επικεντρώνεται στην ανακούφιση του πόνου συμπτώματα. Ο ασθενής ήταν συνταγογραφούμενα φάρμακα, ανακουφίζει από τη φλεγμονή και ανακουφίζει από τον πόνο με τη μορφή ενέσεων, αλοιφές, τα δισκία.

Το κύριο καθήκον του γιατρού να θεραπεύουν την αιτία που προκάλεσε την ασθένεια, δεν είναι η συνέπεια. Η θεραπεία συνταγογραφείται από ειδικό μετά από όλες τις δοκιμές και αναλύσεις. Να θυμάστε ότι ο πόνος παρατεταμένη φύση, ανεξάρτητα από τη θέση και τη φύση, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, πρέπει να αντιμετωπίζονται μέχρι να είναι περίπλοκη από φλεγμονή.

Αν η αιτία είναι οι παθήσεις του μυοσκελετικού συσκευές, για τη θεραπεία χρησιμοποιώντας μια πορεία μασάζ ή χειροκίνητη θεραπεία συμπληρώνεται με ηλεκτροφόρηση. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ασθενείς, χειρουργική επέμβαση με την πορεία των αντι-φλεγμονώδη φάρμακα ή αντιβιοτικά.

Αν τον πόνο στην πλάτη από μυοσίτιδα ή προβλήματα με χαμηλό τόνο πίσω, είναι αρκετό για να κάνετε τις ασκήσεις στο σπίτι για να ζεσταθούν οι μύες αλοιφές, βάμματα άλεσμα. Τα άλλα προβλήματα και ασθένειες αντιμετωπίζονται μόνο από γιατρό ότι συνιστά επεξεργασία σύμφωνα με την αιτία της νόσου. Μην αμελήσετε τη συμβουλή του γιατρού, όταν οποιοδήποτε είδος του πόνου στην πλάτη, επειδή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα χρόνιες ή οξείες ασθένειες που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως.