Γιατί πονάνε οι μυς της πλάτης

Μυϊκό πόνο στην πλάτη μπορεί να προκληθεί από τραυματισμούς, διαστρέμματα, μυοσίτιδα, ή εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της σπονδυλικής στήλης. Υπάρχουν μια σειρά από άλλους λόγους, αλλά αυτά είναι high-end. Προτείνουμε να εξεταστούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μετά τη θεραπεία του πόνου στους μυς της πλάτης δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική χωρίς την έγκαιρη και ορθή εξάλειψη των παραγόντων που την προκαλούν.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι έχετε πληγή πίσω μύες μετά από τη σημαντική φυσική φορτίσεις. Μπορεί να είναι βασική κόπωση ή έκθεση σε ακραία φορτία όταν είναι σωστά προετοιμασμένοι για την κατάρτιση του μυϊκού ιστού. Για να αποφευχθεί μια παρόμοια κατάσταση στο μέλλον, συνιστάται:

Πληγή μύες της πλάτης
  • να είστε βέβαιος να διεξάγει μια πλήρη προθέρμανση με διατάσεις των μυών και των τενόντων;
  • για να μείνετε ενυδατωμένοι (πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια περιόδων έντονη σωματική άσκηση, γιατί η αφυδάτωση των μυϊκών ινών που οδηγεί στον κίνδυνο ανάπτυξης της μικροσκοπικά δάκρυα και συσσώρευσης γαλακτικού οξέος);
  • αύξηση της σωματικής δραστηριότητας σταδιακά την ενίσχυση και εκπαίδευση των μυϊκών ινών;
  • να κάνουμε (τουλάχιστον στην αρχή), υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου εκπαιδευτή.

Αν έχετε ήδη μυϊκό πόνο στην πλάτη, τότε θα πρέπει να σταματήσει τη φυσική δραστηριότητα. Εφαρμόστε στην προσβεβλημένη περιοχή κρύο για 2 - 3 ώρες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό του πλανήτη αλοιφή, τα οποία αυξάνουν την περιφερική κυκλοφορία του αίματος. Αν είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν τα διαστρέμματα και τα μικρά τα δάκρυα των μυών, είναι δυνατόν να εφαρμόσει τη θερμότητα και να κάνει ένα ζεστό συμπίεση. Πόνος στην πλάτη μυς στον αθλητισμό υπερφόρτωση, συνήθως λαμβάνει χώρα μέσα σε 3 - 5 ημέρες. Αν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα νιώσετε καλύτερα, θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Κλινικές χειροπρακτική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία μασέρ. Το θεραπευτικό μασάζ, θα επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης του μυϊκού ιστού και την προετοιμασία για τη μελλοντική άσκηση.

Άλλες αιτίες του πόνου στην πλάτη

Υπάρχουν και άλλες αιτίες του πόνου στην πλάτη. Μπορεί να είναι ασθένειες της σπονδυλικής στήλης που σχετίζονται με την κακή στάση του σώματος ή την καταστροφή του χόνδρου των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Γνωρίστε την παθολογία που σχετίζεται με την εναπόθεση των αλάτων, το σχηματισμό οστεοφύτων και άλλοι αιτιολογικοί παράγοντες της παραμόρφωσης.

Οστεοχόνδρωση πόνο στην πλάτη προκύψει κατά την οξεία φάση. Αυτή η αναστοχαστική διαδικασία της έντασης των μυϊκών ινών, το οποίο το σώμα προσπαθεί να αντισταθμίσει το φορτίο και να διασφαλίσει ότι η σχετική ειρήνη του προσβεβλημένου μέρους της σπονδυλικής στήλης. Αυτό προκαλεί εντάσεις και μια απότομη πόνος των μυών που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη σπονδυλικής στήλης.

Πίσω μασάζ

Ιδιαίτερα έντονο μυϊκό πόνο στην πλάτη αιτία της προεξοχής και μια κήλη δίσκου. Αυτές οι ασθένειες συνδέονται με τραυματισμούς και πόνο τις απολήξεις των νεύρων. Για το ιστορικό της εξέλιξης παθογένεια της ισχιαλγίας και ριζίτιδα (φλεγμονή των ιστών νεύρων). Διαταραχθεί νεύρωση και στένωση αιμοφόρων αγγείων σε συνθήκες οίδημα των μαλακών ιστών μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση.

Μια άλλη κοινή αιτία του μυϊκού πόνου στην πλάτη - μυοσίτιδα. Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των άσηπτη αιτιολογία εστίες στο μυϊκό ιστό. Παρουσιάζεται με φόντο την έκθεση πρόχειρα, με την επιδείνωση ορισμένων χρόνιων ασθενειών, τραυματισμό των μυών, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η παρατεταμένη έκθεση στο τραυματικό, συμπεριλαμβανομένων των μολυσματικών παραγόντων, μεσοπλεύριο νευρικές απολήξεις νευραλγία εμφανίζεται με τρυφερότητα μυϊκή ίνες. Μεσοπλεύρια νευραλγία χαρακτηρίζεται από μονόπλευρη εντοπισμένη και απότομη πόνος που αυξάνεται με τη βαθιά αναπνοή.

Θεραπεία του μυϊκού πόνου στην πλάτη

Αν έχετε κάποιο μυϊκό πόνο στην πλάτη, η θεραπεία πρέπει να αρχίσει με μια διαφορική διάγνωση της νόσου. Ανάλογα με την τελική διάγνωση, μπορείτε να καταφύγουν σε μεθόδους της παραδοσιακής ιατρικής.

Με μυοσίτιδα, διαστρέμματα και τένοντα συσκευές, μεσοπλεύριο νευραλγία μπορεί να γίνει θεραπευτικό μασάζ, ρεφλεξολογία, ένα συγκρότημα με ειδικές σωματικές ασκήσεις. Όλα αυτά μαζί θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την υγεία σας και να πάρετε για την περαιτέρω αθλητική κατάρτιση.