Πόνος στο κάτω πίσω: αιτίες, συμπτώματα, τι να κάνω

Ανάμεσά τους – οσφυαλγία, ριζίτιδα, οστεοχόνδρωση της άρθρωσης και άλλες παθολογικές αλλαγές της lumbosacral σπονδυλικής στήλης. Δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε απρόσεκτα, επειδή το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη όχι μόνο μπορεί να επιτύχει την απίστευτη δύναμη, που κάνει τη ζωή αφόρητη, αλλά επίσης να είναι ένα σύμπτωμα των επικίνδυνων ασθενειών.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι ποικίλες: αιχμηρό ή θαμπό, πόνος ή κάψιμο, τοπικό (για να δείξει σε ένα μέρος) ή καλύπτουν ολόκληρη την πλάτη. Έκδηλη δυσφορία με διαφορετικούς τρόπους: μερικές φορές απότομα, ξαφνικά, και μερικές φορές σταδιακά, αυξάνεται με κάθε μέρα που περνά.

χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Απάντηση στον πόνο και την ικανότητα να ανέχεται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: την ηλικία, την ψυχική χαρακτηριστικά, τα συνοδευτικά συμπτώματα, και περισσότερα. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ρίξει την ασθένεια στην τύχη. Η έγκαιρη θεραπεία θα σας βοηθήσει να αποφύγετε επικίνδυνες συνέπειες.

Να διαγνώσει την αιτία του πόνου στην πλάτη, η εξέταση της σπονδυλικής στήλης και ορισμένες πρόσθετες διαδικασίες: x-ray εξέταση, αξονική ή μαγνητική τομογραφία.

Επιθέσεις του πόνου της lumbosacral περιοχή που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής σε περίπου 80% των σημερινών κατοίκων των Ευρωπαϊκών χωρών. Οξεία ή χρόνια οσφυαλγία – συνέπεια μια ποικιλία από νευρολογικές, εκφυλιστικά νοσήματα σε γυναίκες και άνδρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στην πλάτη είναι μια συνέπεια παθήσεις των εσωτερικών οργάνων, την παχυσαρκία, το στρες και τις ψυχικές διαταραχές.

Αιτίες του χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Το πρόβλημα της χρόνιας οσφυαλγίας παίρνει ανεξέλεγκτη. Η μέση ηλικία έναρξης της νόσου είναι ταχεία πτώση, επί του παρόντος είναι 35-45 ετών. Ακόμη και οι περιπτώσεις των παιδιών και των εφήβων.

Η προϋπόθεση για την ανάπτυξη της σύνδρομο πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης – καθιστικός τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, που οδηγεί σε μείωση της σταθερότητας του κάτω μέρος της πλάτης, το πιο ευάλωτο τμήμα του σκελετού. Ο πόνος μπορεί να συνοδεύει πολλές ασθένειες, έχουν γίνει συχνά λόγος για την αναζήτηση νευρολόγος, ουρολόγος, χειρουργός, γαστρεντερολόγος και ένας γυναικολόγος. Προβλέπεται περαιτέρω επιδείνωση του προβλήματος. Η επόμενη γενιά δεν είναι ένα υγιή τρόπο ζωής.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σε γυναίκες

Προκύψουν κατά την περίοδο των γυναικολογικών παθήσεων ή είναι συνέπεια των ιδιαιτεροτήτων της γυναικείας φυσιολογίας:

 • Γυναικολογικές παθήσεις. Φλεγμονή του adnexitis, που συνοδεύεται από πόνο στην κοιλιακή χώρα, και μερικές φορές πόνος που ακτινοβολεί στην μέση (πόνος στη μία ή και στις δύο πλευρές), επίσης, εκδηλώνεται με τα συμπτώματα από την οικεία σφαίρα (η αδυναμία να μείνετε έγκυος, πολύ κηλίδες αίματος πριν και μετά την έμμηνο ρύση αυξηθεί ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή);
 • Εγκυμοσύνη;
 • Την εμμηνόπαυση;
 • Ο πόνος είναι συνέπεια αυξημένη καχυποψία πιο κοινή σε γυναίκες. Στο βάθος, ολοκληρωμένη μελέτη δεν έδειξε καμία παθολογία. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί κατά διαστήματα ή συνεχώς. Θεραπεία ψυχολογική διόρθωση. Αυτός ο πόνος μπορεί να προκύψει, εκτός από την επίδραση της εμμηνόπαυσης.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη στους άνδρες

Επαναλαμβανόμενες πόνο προκύπτουν σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες της επαγγελματικής δραστηριότητας των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων, εάν ο πόνος:

 • δεν αντιστοιχούν στη φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού του ανθρώπου *
 • που συνδέονται με την επαγγελματική τους κινδύνους (που εργάζονται στον ψυχρό).

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη στους άνδρες και τις γυναίκες

Προκύψουν σε σχέση με οξείες ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα, χειρουργικές επιπλοκές, νεφρική νόσο, διαταραχές του μεταβολισμού, παθήσεις του μολυσματική φύση, και νεοπλάσματα (καλοήθη, κακοήθη).

 • Σκωληκοειδίτιδα. Χαρακτηρίζεται από πόνο που εντοπίζεται στο δεξιό λαγόνιο περιοχή, μερικές φορές μπορεί να αντανακλά στο κάτω μέρος της πλάτης, συνήθως στη δεξιά πλευρά του σώματος. Βρήκαμε αόριστο πόνο στην οσφυϊκή περιοχή.
 • Παθολογίας του λεπτού εντέρου. Συνοδεύεται από συμπτώματα χαρακτηριστικό των διαταραχών του γαστρεντερικού σωλήνα. Ο πόνος ακτινοβολεί προς το κάτω μέρος της πλάτης οφείλεται σε ερεθισμό των ινών των οσφυϊκών νεύρων.
 • Η χολοκυστίτιδα. Ο πόνος που θυμίζει τα συμπτώματα της σκωληκοειδίτιδας. Συνήθως εντοπίζεται στη δεξιά πλευρά στο λαγόνιο περιοχή ή στον ομφαλό. Μερικές φορές ένιωσα στο κάτω μέρος της πλάτης όταν εμπλέκεται στην παθογένεια ίνες του νωτιαίου νεύρα.
 • Παγκρεατίτιδα. Χαρακτηριστικό ζωνάρι πόνο σε όλο το σώμα, από τη μέση, αντανακλάται η οσφυϊκή μοίρα της. Σε συνδυασμό με τα τυπικά συμπτώματα παγκρεατίτιδας – έμετος, αφόδευση παραβίαση, μια επαφή με τη γλώσσα. Αν η αιτία του πόνου – παγκρεατίτιδα, η περιοχή της σπονδυλικής στήλης με το αίσθημα του να μην αντιδρά σε απάντηση προς την εφαρμογή της δύναμης.
 • Συμφύσεις μετά από χειρουργική επέμβαση. Προκύψει μετά από λαπαροτομία ή την κοιλιακή χειρουργική επέμβαση για τα κοιλιακά όργανα, μερικές φορές να διαγνωστεί συγγενείς συμφύσεις. Ο πόνος είναι εντοπισμένος σε διάφορα σημεία του κοιλιακού τοιχώματος, που ακτινοβολεί σε το κάτω μέρος της πλάτης.
 • Της νεφρικής νόσου. Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σε συνδυασμό με πονοκέφαλο, αύξηση στην διαστολική (κάτω) όριο πίεσης του αίματος και οίδημα. Χαρακτηριστικές αλλαγές σε εργαστηριακές μελέτες, εξετάσεις ούρων, οργανική μελέτες, νεφρική υπερηχογράφημα, ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία;
 • Η παχυσαρκία τέταρτου βαθμού. Αυτή η ακραία αύξηση της μάζας του λίπους στους ανθρώπους. Ο δείκτης μάζας σώματος του τέταρτου βαθμού (κάτω των 25 ετών) = 40, η δεύτερη ομάδα (μετά από 25) = 41. Είναι ορίζεται ως ο λόγος της μάζας (kg) δύο φορές το ύψος (m). Προκαλεί πίεση στη χαμηλότερη πλάτη χωρίς σαφή εξήγηση.
 • Της μόλυνσης που εμπλέκονται στην παθογένεση του ιστού των οστών, για παράδειγμα, εξωπνευμονική (κόκκαλο) της φυματίωσης. Εκδηλώνεται με πόνο στα οστά. Εντοπισμός του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης έχει σχέση με το γεγονός ότι είναι το τεράστιο τμήμα της σπονδυλικής στήλης, και υπόκειται σε μέγιστα φορτία. Τα συμπτώματα που σχετίζονται με την κλινική εικόνα της χρόνιας λοίμωξης. Παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, κόπωση, πονοκέφαλο, συμπτώματα των βλαβών του νευρικού συστήματος, εργαστήριο αποκαλύψει φύμα Bacillus.
 • Μυοσίτιδα – φλεγμονή των μυών. Οι μύες της οσφυϊκής περιοχής μεταφέρει ένα βαρύ φορτίο, έτσι ώστε η φλεγμονή του οσφυϊκή περιοχή είναι κοινά. Η ασθένεια αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της υποθερμίας, η διείσδυση των παθογόνων της ιογενούς (έρπητα Ζωστήρα), βακτηριακές λοιμώξεις (Staphylococcus, Streptococcus, άλλα βακτήρια) στον ιστό που βρίσκεται σε αυτή τη ζώνη. Εκδηλώνεται με πυρετό, έντονο πόνο, αναπτύσσοντας ξαφνικά μετά από τοπική ή Γενική υποθερμία. Χρόνιο στάδιο της νόσου εκδηλώνεται με πόνο πόνο, μερικές φορές με τη συμμετοχή των ιστών του δέρματος και του υποδόριου ιστού (δερματομυοσίτιδα). Η διάγνωση βασίζεται στην κλινική συνεντεύξεις με τον ασθενή, την επιθεώρηση, την ψηλάφηση και εργαστηριακές μεθόδους.
 • Την ανάπτυξη καλοήθων και κακοήθων όγκων κατά μήκος των νευρικών ινών, που νευρώνουν το κάτω μέρος της πλάτης. Τα συμπτώματα είναι ποικίλα, και αντιστοιχούν με το στάδιο της νόσου και την εντόπιση της παθολογίας.

Επίμονη και επαναλαμβανόμενη χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

πόνο στην πλάτη

Υπάρχουν διάφορες ταξινομήσεις του πόνου, συμπεριλαμβανομένων, ανάλογα με τη διάρκεια.

 • Επαναλαμβανόμενες πόνο που συνήθως συνδέονται με την άσκηση, τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος ή οξείες ασθένειες των εσωτερικών οργάνων.
 • Σταθερή, οξύ, χρόνιο πόνο, που προκαλείται από μη αναστρέψιμες παθολογικές διεργασίες του οργανισμού σε ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος του ανθρώπινου σκελετού και βλάβες στον βάθει αγγείων των ποδιών.

Περιοδική χαμηλότερο πόνο στην πλάτη - όπως ονομάζονται, γιατί εξαφανίζονται μετά την ανάκτηση και την εξάλειψη της πηγής του πόνου.

Η προέλευση του πόνου μπορεί να διαφέρει σε γυναίκες ή άνδρες, ή εξίσου για τη θεραπεία ανδρών και γυναικών.

Επίμονος πόνος στην πλάτη είναι συνήθως προκαλείται από φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές και μη αναστρέψιμη εκφυλιστικές διαδικασίες των οστών και των χόνδρων, σοβαρές διαταραχές των αιμοφόρων αγγείων των ποδιών. Συνεχής πόνος στο λιγότερο που σχετίζονται με βλάβες των μυών και των εσωτερικών οργάνων.

Ο συνεχής πόνος που ονομάζεται όταν η απομάκρυνση της πηγής του σφυγμού είναι δύσκολο, λόγω της ανάπτυξης των μη αναστρέψιμες διαδικασίες οστών και των χόνδρων. Εκφυλιστικές και δυστροφικές διαδικασίες συνήθως δεν υπόκεινται σε πλήρη ίαση. Μπορούν να παύσετε ή να σταματήσετε για λίγο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος επιμένει μετά την αντικατάσταση των κατεστραμμένων ιστών με το εμφύτευμα.

Επαναλαμβανόμενο και επίμονο πόνο συχνά έχουν μια στενή σχέση με το άλλο, έτσι ώστε η προσωρινή πόνος γίνεται συνεχής.

Για παράδειγμα, φυματίωση των οστών προκαλεί υποσιτισμό του χόνδρου, που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα και ο πόνος εμφανίζεται σχεδόν πάντα με περιόδους απελευθέρωση και την επιδείνωση.

Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση) αρχικά περνά απαρατήρητη, εμφανίζεται περιοδικά, στη συνέχεια πηγαίνει σε μια εκφυλιστική ασθένεια δίσκων και εκδηλώνεται με συνεχή πόνο. Τα παραδείγματα μπορούν να συνεχιστούν.

Ασθένεια, συνοδεύεται από συνεχή πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης:

 • Οσφυαλγία – οξεία χαμηλότερο πόνο στην πλάτη. Συνέπεια των παθολογικών αλλαγές στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Στα αρχικά στάδια ο πόνος μπορεί να σταματήσει, όπως η παθολογική διαδικασία με την έγκαιρη θεραπεία είναι εξαλειφθεί. Αναπτύσσει ξαφνικά, την άρση βαρών και άλλους παρόμοιους λόγους. Πιο συχνά διαγιγνώσκεται σε άνδρες. Οσφυαλγία – πιθανή συνέπεια από διάφορες ασθένειες, για παράδειγμα, η μετατόπιση, κήλη δίσκου, τσιμπημένο νεύρο ρίζες στην οσφυϊκή μοίρα (νευραλγία), φλεγμονή ή τσίμπημα του ισχιακού νεύρου από οστεοαρθρίτιδα και άλλες ανωμαλίες των σπονδύλων. Εκτός από έντονο πόνο, που εκδηλώνεται με μειωμένη κινητικότητα του σκελετού στην οσφυϊκή περιοχή. Ελλείψει της θεραπείας ή εσφαλμένη επεξεργασία των οσφυαλγία μπορεί να εξελιχθεί σε μη αναστρέψιμη ασθένεια των οστών.
 • Μεσοσπονδύλιου οστεοχόνδρωση – περιλαμβάνει διάφορες ασθένειες, από φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές φύση, εκδηλώνεται αρχικά με την καταστροφή της αρθρικής επιφάνειας του χόνδρου και των οστών που συμμετέχουν στην παθογένεια των νεύρων.
 • Σκολίωση. Η πλάγια κύρτωση της σπονδυλικής στήλης, που εκδηλώνεται με την ασυμμετρία των ώμων γραμμή, διαταραγμένη στάση του σώματος, η παραμόρφωση του σκελετού, το σχηματισμό της το πλευρό καμπούρα, το οποίο είναι ορατό κατά την κάμψη. Αναπτύσσεται όταν μία μείωση στην λειτουργία των οστών και των μυών, εκφυλιστικές διεργασίες του ιστού χόνδρου από το κάτω μέρος της πλάτης. Εκδηλώνεται με πόνο των οστών σε πολύπλοκες περιπτώσεις. Μεγάλη σκολίωση είναι ασυμπτωματική. Η σκολίωση μπορεί να είναι συγγενής ή επίκτητη.
 • Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα απώλεια της κινητικότητας των αρθρώσεων. Πολύ πιο συχνή στους άνδρες. Ένα άλλο όνομα για παθολογία είναι νόσος του Bechterew. Είναι μια χρόνια φλεγμονή. Η νόσος εκδηλώνεται με πόνο στις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη, η οποία χαρακτηρίζεται από βλάβες των ματιών, μείωση στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Έτσι, υπάρχει μια διάδοση του συνδετικού ιστού των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης.
 • Σπονδύλωση. Αυτό είναι μια φυσική διαδικασία της γήρανσης αρθρώσεις. Υπάρχει μια σταδιακή λέπτυνση και απώλεια της κινητικότητας της οσφυϊκής μοίρας της αρθρώσεις. Παθογένεια ξεδιπλώνεται τις επιπλοκές και την ένταξη της φλεγμονής στο μάθημα της σπονδύλωση. Τα συμπτώματα μοιάζουν με φλεγμονή των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης.
 • Η διαφορά μήκους των ποδιών της πάνω από 2-3 εκατοστά, συνοδεύεται από μια ποικιλία από πόνο στην κίνηση, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης. Παθολογία αναπτύσσεται ως μυϊκή ατροφία του ενός ποδιού που οφείλεται σε παιδική ηλικία από πολιομυελίτιδα και άλλες παθολογίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα του να αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια του ορθοπεδικά καρτέλες. Το ελάττωμα είναι δύσκολο να καθορίσει κατά πολύ μεγάλη διαφορά μήκους των ποδιών ή με ένα απαλό σηκώστε το πόδι.
 • Οστεοπόρωση – αραίωση, την απώλεια του ασβεστίου από τα οστά ιστό. Προκαλεί συχνά τα κατάγματα του ισχίου. Δείτε επίσης την οσφυϊκή μοίρα της οστεοπόρωσης. Εκδηλώνεται με δυσμορφία του σκελετού, των αρθρώσεων, των χόνδρων, την ανάπτυξη της κήλες σπονδύλων. Πιο κοινή σε γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση.
 • Η θρομβοφλεβίτιδα είναι μια μερική ή πλήρη διακοπή της ροής του αίματος σε βαθιά σκάφη. Σε συνδυασμό με φλεγμονή γύρω από το σκάφος. Αυτό περιπλέκει την ασθένεια, προκαλεί την ανάπτυξη της σύνδρομο πόνου, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας.

Σε τι γιατρό να απευθυνθώ;

πίσω θεραπεία

Με πόνο στη σπονδυλική στήλη στην πρώτη θέση θα πρέπει να στραφούν σε ένα νευρολόγο στο τοπικό νοσοκομείο, αν η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή, ή να καλέσετε ένα ασθενοφόρο. Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της μια γυναικολογική, ουρολογική, χειρουργικό και γαστρεντερολογικό προβλήματα.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη συχνά σε συνδυασμό με μια ποικιλία από λοιμώξεις και τραυματισμούς των άκρων. Δεν εξαλείφεται πόνος στο κάτω πίσω ασθένειες της καρδιάς και των πνευμόνων. Αυτό βρίσκεται σε βάθος εξετάσεις.

Αφού ο ασθενής έχει διαγνωστεί, είναι συνήθως συνταγογραφείται φάρμακα που μειώνει τον πόνο, ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποκατάσταση του νευρικού ιστού. Μπορεί να δισκία, τζελ, αλοιφές ή ενέσεις, ανακούφιση της φλεγμονής και σπασμούς.

Η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως απαιτείται για τη διάγνωση της μια κήλη δίσκου, η οποία είναι μια επιπλοκή της οστεοαρθρίτιδας. Μια κήλη που πιέζει το νεύρο της ρίζας, έχει αφαιρεθεί, έχει αποκατασταθεί, και ο πόνος τελικά περνάει.

Καλύτερα η σπονδυλική στήλη και τους μυς να χαλαρώσουν όταν κοιμάται σε σκληρό στρώμα, τοποθετώντας τα γόνατά σας ένα μικρό μαξιλάρι. Ενώ ξεκούραση στο κρεβάτι δεν θα πρέπει να διαρκέσει πάρα πολύ καιρό, επειδή είναι γεμάτη με αποδυνάμωση των μυών, που θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Ακόμη και σε έντονο πόνο, θα πρέπει να προσπαθήσει να κρατήσει τουλάχιστον μια ήπια σωματική δραστηριότητα.