Πονάει το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης προκαλεί

Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, σε όλη τη ζωή, μπορεί να αντέξει μεγαλύτερο φορτίο. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι, αργά ή γρήγορα, συχνά στο τέλος της ημέρας, πολλοί αρχίζουν να αισθάνονται ότι έχουν άρρωστο κάτω από την πλάτη. Αλλά δεν θα πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Ο πόνος μπορεί να έχει την αιτία του, το οποίο συχνά απαιτεί επείγουσα θεραπεία. Και αν δεν δώσουν προσοχή σε τους και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα, μην ξέροντας τι να κάνει, πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση της ζωής σας και την υγεία σας.

πόνος στην πλάτη παρακάτω

Γιατί πονάει στην πλάτη — πιθανές αιτίες

Οι πιο πιθανές αιτίες του χαμηλού πόνου στην πλάτη χαμηλό πόνο στην πλάτη, που δίνουν στο πόδι, κάτω κοιλιακή χώρα, οφείλεται στο γεγονός ότι ένα πρόσωπο που ξοδεύει πολύ χρόνο πίσω από το τιμόνι, ο υπολογιστής είναι ασχολούνται με τη σωματική εργασία, ιδιαίτερα αν έχει να αλλάξει δραστικά τη θέση του σώματος. Στον πόνο χαμηλά στην πλάτη κάτω πλάτη και μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό φορτίο στο γυμναστήριο, η εμμονή με την εργασία στο σπίτι, ιδιαίτερα με την παρουσία του υπερβάλλοντος βάρους. Σε κίνδυνο είναι οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα ή εκείνους που έχουν ήδη εισέλθει στην εμμηνόπαυση

Αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης στο κάτω μέρος της πλάτης, αυτό μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία κακοήθεις και καλοήθεις όγκοι της πυέλου όργανα ή στην πυελική κοιλότητα, τις παθήσεις του προστάτη ή χρόνια προστατίτιδα. Πόνο στην πλάτη μετά από μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια, συνήθως, δείχνουν την ανάπτυξη της στένωσης του σπονδυλικού σωλήνα. Ένα επιπλέον σύμπτωμα είναι ένα σύνδρομο της σπονδυλικής στήλης ή ψευδο-χωλότητα intermittendi.

Οι ρευματικές polimialgia είναι αρκετά κοινή ασθένεια για τους ηλικιωμένους. Πρώτα, ένα άτομο αισθάνεται το χαμηλό πόνο στην πλάτη, έχουν σταδιακά στο εγγύς άνω ή κάτω άκρων εμφανίζεται δύσκαμπτος και περιορισμένη κινητικότητα.

Μια κοινή αιτία του χαμηλού πόνου στην πλάτη είναι το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της σπονδυλικής στήλης μπορεί να ανιχνευθεί επίσης, όπως εκφυλιστικές ασθένειες, όπως οστεοπόρωση, οστεοαρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα. Η απόσταση μεταξύ των σπονδυλωτών δίσκους μειώνεται σταδιακά, και αυτό διαταράσσει τη μηχανική ισορροπία της σπονδυλικής στήλης. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί επίσης μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης στη μέση. Τελικά αυτός ο πόνος μπορεί να προκύψει από το σπασμό μυών κατά την εκτέλεση συνηθισμένη σωματική δραστηριότητα.

Αν πονάει στην πλάτη στη μέση — και η φύση του πόνου και πιθανά συμπτώματα

Η φύση του χαμηλού πόνου στην πλάτη εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την αιτία του. Αν αυτό το τέντωμα, τον πόνο εξάπλωση κυρίως στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Σε ορισμένες περιπτώσεις δίνουν στους γλουτούς και τένοντα. Κινητικότητα και το σώμα μετατρέπει σημαντικά περιορισμένη. Με το τσίμπημα των νεύρων ρίζες χαμηλότερο πόνο στην πλάτη από τη μέση και κάτω σταδιακά στα πόδια του. Αν η αιτία του χαμηλού πόνου στην πλάτη είναι ένα από τα συστηματικά νοσήματα όπως ισχιαλγία, τα συμπτώματα σταδιακά.

Expresso απολήξεις των νεύρων του νωτιαίου μυελού κήλη δίσκους συνήθως εμφανίζονται σε ηλικιωμένους άνδρες. Συνήθως ο πόνος στην περίπτωση αυτή επιδεινώνεται από το φτέρνισμα, το βήχα, το γέλιο, την κάμψη, την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης της οσφυϊκής Τμήμα. Προσπαθήστε να βρίσκονται στην πλάτη σας και σηκώστε το ευθύ πόδι κάθετα. Με την παρουσία του μια κήλη δίσκου θα αισθάνεστε πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Αυτό το είδος του πόνου που ονομάζεται οσφυαλγία. Σε όρθια θέση, αυξάνεται, και ξαπλωμένη — υποχωρεί.

πόνος στην πλάτη παρακάτω τους λόγους

Αν πονάει στην πλάτη — δευτερεύουσες αιτίες

 • νεοπλασματικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και του νωτιαίου μυελού;
 • τα σπονδυλικά κατάγματα;
 • λοιμώδη νοσήματα, τα οποία μπορεί να προκύψει βλάβη των μεσοσπονδύλιων δίσκων και των σπονδύλων τους *
 • μεταβολικές βλάβες των οστών
 • τα μη λοιμώδη φλεγμονώδη νοσήματα
 • οξείες διαταραχές της σπονδυλικής την κυκλοφορία του αίματος, εγκεφαλικό επεισόδιο;
 • παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα (εντερική απόφραξη, άτυπες οξεία σκωληκοειδίτιδα);
 • το αντανακλαστικό πόνο, η οποία μπορεί να προκύψει σε διάφορες παθήσεις των οργάνων της πυέλου (λοίμωξη του γυναικολογικές παθήσεις, νεφρική κολικός).

Τι να κάνετε αν έχετε πόνο κάτω από το πίσω

Ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει χαμηλά στην πλάτη πόνος στο κάτω πίσω αρκετά και σχεδόν όλοι τους έχουν παρόμοια συμπτώματα. Γι ' αυτό, είναι συχνά απαραίτητο να γίνει διαφορική διάγνωση με τη χρήση του υλικού και εργαστηριακές τεχνικές. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των μελετών αυτών θα ανατεθεί και την θεραπεία του πόνου, ή μάλλον, αυτές τις ασθένειες που προκάλεσε την εμφάνισή τους.

Γιατί πίσω πόνος στην κατώτερη σπονδυλική στήλη;

Προφανώς δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που τουλάχιστον μια φορά αντιμέτωποι με τον πόνο στην πλάτη. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο πιεστικά για τους ανθρώπους μετά από 60 χρόνια, οι νέοι, όμως, αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν. Είναι γνωστό ότι ο περιορισμός της φυσικής δραστηριότητας σε ηλικία εργασίας, είναι πιο πιθανό να συμβεί ακριβώς λόγω του χαμηλού πόνου στην πλάτη. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι να κάνει με την εμφάνισή της, πείτε το στο γιατρό. Και ο ασθενής χρειάζεται μόνο να έρθει σε διαβούλευση με έναν ειδικό.

Κάθε πόνος, είναι ένα σήμα ορισμένες δυσλειτουργίες στο σώμα. Και τη θέση γενικά να δείχνει την πηγή του προβλήματος. Αν ανησυχείς για το πίσω μέρος, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά σκεφτείτε σχετικά με την παθολογία της σπονδυλικής στήλης. Αλήθεια, οι τραυματισμοί στον αξονικό σκελετό αποτελούν την πιο συχνή αιτία του πόνου της lumbosacral περιοχή. Τέτοιες συνθήκες περιλαμβάνουν:

 • Το χαμηλό πόνο στην πλάτη.
 • Spondiloarthrosis.
 • Κήλη μεσοσπονδύλιου.
 • Ζημίας.
 • Σπονδύλωση.
 • Νόσος του Bechterew.
 • Σπονδυλολίσθηση.
 • Οστεοπόρωση.
 • Η σπονδυλική στένωση.
 • Του όγκου.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε δομή του αξονικού σκελετού: τους σπονδύλους, τους δίσκους, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους μυς. Μια παθολογική διαδικασία που συχνά έχει μια εκφυλιστική, φλεγμονώδη ή τραυματική στη φύση. Αυτό διευκολύνεται από την αδράνεια, καθιστική εργασία, να μεταφέρουν βαριά φορτία και άλλα φορτία στην σπονδυλική στήλη. Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εσωτερικοί παράγοντες που σχετίζονται με μεταβολικές-μεταβολισμού, του ανοσοποιητικού και σχετίζονται με την ηλικία αλλαγές στο σώμα.

Αλλά η χαμηλή οσφυαλγία είναι ένα σύμπτωμα, όχι μόνο των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Και να ξέρετε ότι όλοι οι γιατροί. Κάτω από αυτό το σύμπτωμα μπορεί να εμφανιστεί αρκετά κοινές ασθένειες των εσωτερικών οργάνων σε γυναίκες και άνδρες. Ως εκ τούτου, οι αιτίες του πόνου θα πρέπει να αναζητηθεί μεταξύ αυτών Μέλη:

κάτω οσφυαλγία σε γυναίκες
 • Γυναικολογικά προβλήματα.
 • Ασθένειες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.
 • Ουρολογικές παθολογία.
 • Νόσο του εντέρου.

Επιπλέον, το πίσω μέρος μπορεί να πονάνε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν το αυξημένο φορτίο στο κάτω μέρος της πλάτης λόγω της μετατόπισης του κέντρου βάρους του σώματος και να τεντώσει το εσωτερικό τους συνδέσμους της πυέλου.

Γιατί υπάρχει πόνος χαμηλά στην πλάτη, μπορεί να βρεθεί μετά από ιατρική εξέταση και επιπλέον διαγνωστικά.

Όταν ο ασθενής πάει στο γιατρό, που θέλει να πάρει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της δυσφορίας και της περαιτέρω τακτική. Και πρέπει να εξεταστεί. Και το πρωταρχικό βήμα είναι η κλινική εξέταση, κατά την οποία διευκρινίζονται οι υποκειμενικές και αντικειμενικές ενδείξεις παθολογίας.

Αν μιλάμε για καταγγελίες, η μεγαλύτερη ανησυχία σε ασθενείς που προκαλούν πόνο. Μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα, αλλά πιο συχνά χαρακτηρίζονται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Οξεία ή χρόνια.
 • Τα γυρίσματα, να πονούν, να πάλλεται, το σχέδιο, το ράψιμο.
 • Ποικίλης έντασης από ήπια έως σοβαρή.
 • Μεταφρασμένη της lumbosacral περιοχή.
 • Δώστε στα κάτω άκρα, τη βουβωνική χώρα, το στομάχι.
 • Επιδεινώνεται με τις κινήσεις του κορμού, να κάθεται, να περπατάει.

Ωστόσο, το χαμηλό πόνο στην πλάτη, δεν είναι το μόνο σύμπτωμα της παθολογίας – κλινική εικόνα περιλαμβάνει και άλλα συμπτώματα, γεγονός που υποδηλώνει την πιθανή πηγή του προβλήματος.

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Όταν οι ασθενείς ανησυχούν για το πίσω μέρος της lumbosacral περιοχή, θα πρέπει να κοιτάξουμε για την επιβεβαίωση της vertebrogenic φύση αυτών των αισθήσεων. Ο πόνος συχνά συνδέεται με την ένταση των μυών ή συμπίεση των νευρικών ριζών. Ώστε να μπορούν να έχουν το ακόλουθο χαρακτήρα:

 • Οσφυαλγία – οξεία οσφυαλγία στο κάτω μέρος της πλάτης.
 • Lumbalgia – θαμπό και βαθύ πόνο.
 • Ισχιαλγία – πόνος που ακτινοβολεί στην κάτω άκρων κατά τη διάρκεια του ισχιακού νεύρου.

Πρώτα μερικές φορές υπάρχουν δυσάρεστες αισθήσεις στο πόδι και την πλάτη αρχίζει να ενοχλεί αργότερα. Αλλά ο πόνος, το ριζιτικά σύνδρομα (δισκοκήλη) είναι χαρακτηριστικό της μια νευρολογική διαταραχή που συνδέεται με βλάβη αισθητικές, κινητικές και αυτόνομες ίνες. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Κατάθλιψη τενόντια αντανακλαστικά.
 • Μειωμένη δύναμη στα κάτω άκρα.
 • Μια αποδυνάμωση της ευαισθησίας.
 • Μούδιασμα, μυρμηκίαση, "καρφίτσες και βελόνες", αίσθηση καψίματος.
 • Αποχρωματισμός του δέρματος.

Οι παραβιάσεις αυτές εμφανίζονται στο κατάλληλο δερμοτόμια του σώματος τμήματα, που νευρώνουν τις πληγείσες σπονδυλικής στήλης. Και τα τοπικά σημάδια της παθολογίας της σπονδυλικής στήλης περιλαμβάνουν την ένταση των μυών και πόνος παρασπονδυλική σημεία της lumbosacral περιοχή, εξομαλύνεται φυσιολογική λόρδωση και περιορισμός της ενεργής κινήσεις.

Vertebrogenic νόσου είναι εξίσου συχνή σε άντρες και γυναίκες, με ηλικία είναι μόνο να επιδεινώσει και συχνά οδηγούν σε μειωμένη λειτουργική ικανότητα του ατόμου.

Γυναικολογικά προβλήματα

Αν είναι χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σε γυναίκες, τότε θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην πιθανότητα της νόσου στο γυναικολογικό τομέα. Πιο συχνά μιλάμε για φλεγμονώδεις παθήσεις ή δυσλειτουργική Μέλη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενδέχεται να δείτε τα ακόλουθα σημεία:

 • Παρατυπία του έμμηνου κύκλου.
 • Κολπικό έκκριμα.
 • Η αύξηση της θερμοκρασίας.

Οξεία διαδικασίες της μήτρας και εξαρτήματα μπορεί να γίνει χρόνια ή είναι μια επιπλοκή της περιτονίτιδα. Επιπλέον, η αιτία του πόνου μπορεί να είναι έκτοπη κύηση ή αυτόματη έκτρωση. Ο κίνδυνος από εσωτερική αιμορραγία, και σοκ.

Ασθένειες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης

Πόνος στο κάτω πίσω τους, θεωρούνται ως ένα από τα συμπτώματα της νεφρικής νόσου – νεφρίτιδα. Κατά κανόνα, έχουν ένα μόνιμο χαρακτήρα, και στην περίπτωση των λίθων των νεφρών μπορεί να επιδεινωθεί από μια δύσκολη διαδρομή ή το τρέξιμο. Κυστίτιδα, αυτές οι αισθήσεις είναι μεταφρασμένη στην υπερηβική περιοχή και μπορεί να εκπέμψει προς το ιερό οστό. Η φλεγμονώδης διαδικασία που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα:

 • Dysuric διαταραχές, κράμπες, αίσθημα καύσου κατά την ούρηση.
 • Αλλάξετε το χρώμα των ούρων.
 • Πυρετός, Γενική αδιαθεσία.

Χρόνια παθολογία συνοδεύεται από μια σταδιακή μείωση στη λειτουργική ικανότητα του οργάνου, το οποίο εξελίσσεται σε νεφρική ανεπάρκεια.

πόνος στην πλάτη διάγνωση πάτο

Ουρολογική παθολογία

Εάν οι άνδρες έχουν πίσω πόνος στο κάτω πίσω κάτω μέρος, τότε η διαφορική διάγνωση θα πρέπει να γίνει με τις ουρολογικές και ασθένειες. Πρώτα απ ' όλα, να αποκλείσουμε νόσο του προστάτη – προστατίτιδα και αδένωμα. Τόσο ο πόνος γίνεται αισθητός στην ηβική περιοχή και το περίνεο, δίνοντας στο ορθό και το ιερό οστό. Συχνά υπάρχουν πρόσθετες ενδείξεις:

 • Έκκριμα από την ουρήθρα.
 • Δυσκολίες κατά την ούρηση.
 • Μειωμένη δραστικότητα.

Στην οξεία προστατίτιδα είναι δυνατόν Γενικές εκδηλώσεις με πυρετό, αδυναμία, αίσθημα κακουχίας. Και χρόνιες φλεγμονώδεις διεργασίες είναι αργή και κακή συμπτώματα.

Νόσο του εντέρου

Κατά την εξέταση της προέλευσης του πόνου στην περιοχή lumbosacral, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε και την παθολογία των διαφόρων τμημάτων του εντέρου. Σκωληκοειδίτιδα, η ελκώδης κολίτιδα, πρωκτίτιδα, μια κατάσταση που απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις για τη διάγνωση και τη θεραπεία, αλλά περιλαμβάνουν παρόμοια συμπτώματα. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Πόνος στην κοιλιά ή τα πλευρά.
 • Αλλαγή στα κόπρανα – δυσκοιλιότητα ή διάρροια.
 • Πυρετό.

Κολίτιδα είναι συχνά παθολογική ακαθαρσίες στο σκαμνί: αίμα, βλέννα ή πύον. Αλλά μια αντικειμενική εξέταση με ψηλάφηση της κοιλιάς και του ορθού εξέταση παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο.

Μη σπονδυλικών παθολογία είναι αρκετά ετερόκλητη, η οποία είναι ο λόγος για τον γιατρό απαιτεί ενδελεχή διαφορική διάγνωση του πόνου στην πλάτη.

Διάγνωση

Για να καταλάβετε γιατί ο ασθενής έχει πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, θα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις. Ο γιατρός θα συνταγογραφήσει ένα συγκρότημα από το εργαστήριο και ενόργανες μεθόδους, τα αποτελέσματα των οποίων θα βοηθήσει να κάνει το σωστό συμπέρασμα. Αυτές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες μελέτες:

 • Γενική αίματος και ούρων.
 • Βιοχημεία αίματος (δείκτες φλεγμονής και ρευματολογία δοκιμή, ουρία, κρεατινίνη, κ. λπ.).
 • Ανάλυση ούρων, σύμφωνα με Nechyporenko, zimnitskiy.
 • Η ανάλυση των εκκρίσεις από τα γεννητικά όργανα, τα περιττώματα.
 • Ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης.
 • Μαγνητική τομογραφία και αξονική τομογραφία.
 • Το υπερηχογράφημα των εσωτερικών οργάνων.
 • Ενδοσκόπηση του εντέρου.

Αν είναι αναγκαίο, τον κατάλογο των διαγνωστικών διαδικασιών που επεκτείνεται. Ευκαιρίες για να καθορίσουν την πηγή του πόνου.

Για τη θεραπεία vertebrogenic ασθένειες πρέπει να βασίζεται στη φύση της παθολογικής διαδικασίας και τα ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Λαμβάνει υπόψη τη δυνατότητα των συναφών όρων, που, επίσης, απαιτούν την κατάλληλη διόρθωση. Αν η αιτία του πόνου, που δεν σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη, εξαιρούνται, από την επεξεργασία ασχολείται με τη σπονδυλική στήλη, νευρολόγους ή ορθοπεδικό τραύμα.