Πόνος στην αριστερή πλευρά πίσω: στην οσφυϊκή περιοχή πάνω από, κάτω από, κάτω από τα πλευρά, όταν κινείται

Μπορεί να είναι και το κλείδωμα των μυών στο πίσω μέρος, λόγω της σύσφιξης του κάθε σπονδύλου και την ασθένεια των εσωτερικών οργάνων. Περισσότερα για αυτό αργότερα.

πόνο στην πλάτη

Στην αριστερή πλευρά της πίσω στην οσφυϊκή περιοχή

Μεγάλες ομάδες αιτίες του πόνου στην αριστερή πλευρά της πίσω μπορεί να είναι:

 • νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος;
 • η ήττα του σπλήνα;
 • η παθολογική διαδικασία στο πεπτικό σύστημα;
 • παθήσεις της σπονδυλικής στήλης;
 • παθολογικές διεργασίες στο μυοσκελετικό σύστημα, κ. λπ.

Κατά τον καθορισμό της ακριβής πηγή του πόνου που εκτελούνται από τον ιατρό και με τις δύο μεθόδους αντικειμενικής έρευνας του ασθενούς, καθώς και τον προσδιορισμό ορισμένων συμπληρωματικών μελετών. Περισσότερα για αυτή την ομιλία στην περιγραφή του κάθε είδους πόνο.

Αν η δυσφορία που σχετίζεται με την πλάτη σας, τότε σας προσφέρουμε μια ειδική σειρά των ασκήσεων.

Πάνω από τη μέση

Αν ο πόνος εμφανίζεται στην αριστερή πίσω πάνω από τη μέση, θα πρέπει να σκεφτείτε τις παρακάτω πιθανές παραλλαγές της εμφάνισής του:

 1. η παθολογική διαδικασία στο πάγκρεας (το πιο πιθανό φλεγμονή — παγκρεατίτιδα);
 2. οστεοχόνδρωση της άρθρωσης (εκφυλιστική νόσος της σπονδυλικής στήλης, η οποία συνοδεύεται από μείωση του ύψους των μεσοσπονδυλίων δίσκων);
 3. η ήττα των επινεφριδίων (πιο συχνά τα επινεφρίδια μπορεί να επηρεαστεί όγκο διαδικασία, η οποία οδηγεί σε πόνο).

Προκειμένου να επιβεβαιώσει την ανεπάρκεια του παγκρέατος, είναι απαραίτητη η διεξαγωγή βιοχημική ανάλυση του αίματος αποκαλύπτει αυξημένη δραστηριότητα των παγκρεατικών ενζύμων (αμυλάση, λιπάση, θρυψίνη, κ. λπ.). Ο διορισμός της κατάλληλης θεραπείας συμβάλλει στη διακοπή της παθολογικής διαδικασίας. Για να το κάνετε αυτό, ισχύουν οι ακόλουθες αρχές:

 • το κρύο;
 • της πείνας *
 • η ειρήνη.

Επιβεβαιώστε το χαμηλό πόνο στην πλάτη επιτρέπει μια λεπτομερή νευρολογική εξέταση, η οποία αποκάλυψε την τρυφερότητα στις ρίζες των νεύρων. Σε δύσκολες διαγνωστικά περιπτώσεις, συνιστάται να πραγματοποιήσει μια τομογραφία υπολογιστών ή πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού.

Όγκοι επινεφριδίων μπορεί να προσδιοριστεί είτε κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος ή την εξέταση ακτίνας x ή κατά τη διάρκεια CT-scan. Το "χρυσό" πρότυπο διάγνωση τυχόν καρκίνου διαδικασία ιστολογική εξέταση.

Παρακάτω

Αν ο πόνος έχει μείνει πίσω και κάτω, θα πρέπει να σκεφτείτε το εξής λόγους:

 1. η εντερική βλάβη (συχνά κολίτιδα που είναι φλεγμονή του παχέος εντέρου);
 2. παθολογία των νεφρών (πυελονεφρίτιδα ή ουρολιθίασης);
 3. οστεοχόνδρωση της σπονδυλικής στήλης;
 4. μυοσίτιδα (ιδιαίτερα αν ο πόνος εντοπίζεται κατά τη διάρκεια της σπονδυλικής στήλης).

Η πιο κοινή αιτία του πόνου, που έχουν αυτό το localization, είναι οι ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος. Για τον προσδιορισμό τους συνιστάται να διεξάγει Γενική κλινική ανάλυση των ούρων, καθώς και υπερηχογράφημα των νεφρών. Γενική κλινική ανάλυση των ούρων μπορεί να αποκαλύψει τα ακόλουθα είδη αποκλίσεις:

 • αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης (μπορεί να σχετίζεται με φλεγμονώδη διαδικασία ή τη διήθηση/την επαναρρόφηση στα νεφρά);
 • αυξημένα λευκών αιμοσφαιρίων λέει για τη φλεγμονώδη διαδικασία (πιο συχνά είναι η πυελονεφρίτιδα – φλεγμονή του Κυπέλλου-λεκάνη-επένδυση σύστημα);
 • μια αυξημένη ποσότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων εμφανίζεται όταν πέτρες στα νεφρά, όταν η πέτρα προκαλεί ζημία του ουροποιητικού συστήματος.

Κάτω από τα πλευρά

Πόνος κάτω από τα πλευρά είναι συνήθως συνδέονται με παθολογικές διεργασίες που επηρεάζουν την σπλήνα. Είναι το όργανο που βοηθά να ανακυκλώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα του αίματος. Ως εκ τούτου, όταν τα διάφορα προβλήματα (λευχαιμία) παίρνει τη σημαντική αύξηση, η οποία συνοδεύεται από ένα τέντωμα του κάψα. Αυτή είναι η αιτία του πόνου, η οποία είναι μεταφρασμένη κάτω από τα πλευρά στα αριστερά. Το τραύμα της σπλήνας το φθινόπωρο ή το λάκτισμα μπορεί επίσης να είναι η αιτία αυτού του πόνου σύνδρομο.

πόνος στην αριστερή πλευρά

Το πεπτικό έλκος του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου μπορεί να προκαλέσει πόνο κάτω από τα πλευρά στα αριστερά. Ο πόνος μπορεί να είναι οξεία, η οποία είναι ενδεικτική των διαφόρων επιπλοκών (διείσδυση, διάτρηση), ή πόνος. Τη διεξαγωγή fibrogastroduodenoscopy και δοκιμές για την ανίχνευση του H. pylori (που προκαλεί πεπτικό έλκος) σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την τελική διάγνωση.

Επίσης, έγραψε σχετικά με τις αιτίες του πόνου στο στέρνο στη μέση — τα συμπτώματα, και θα εξετάσει τι ασθένειες μπορεί να προκαλέσει τέτοια ταλαιπωρία.

Κατά την οδήγηση

Πόνος που εντοπίζεται στο πίσω αριστερό και αυξάνει με την κίνηση, που συνήθως συνδέεται με τους εξής λόγους:

 • οστεοχόνδρωση της άρθρωσης;
 • μυοσίτιδα;
 • ουρολιθίασης.

Ως διαφορική διάγνωση αυτών των παθολογικών διεργασιών που περιγράφονται παραπάνω. Για την ανίχνευση των μυοσίτιδα συνιστάται εκτός από αντικειμενικές μελέτες και ηλεκτρομυογραφία.

Δίνει στο πόδι

Συνήθως ο πόνος ακτινοβολεί στο πόδι με την παρουσία των ουσιών στο ουροποιητικό σύστημα, νευραλγία, και με την παρουσία ενδοκοιλιακής αιμορραγίας, η αιτία των οποίων μπορεί να είναι πολύ διαφορετική (πεπτικό έλκος, των ωοθηκών, της αποπληξίας, διαταραγμένη έκτοπη κύηση, τραύμα, κλπ.).Αρχές διάγνωσης είναι παρόμοιες με εκείνες που έχουν ήδη εξεταστεί. Αν ο πόνος αυξάνεται όταν μεγαλώνεις ένα ισιώσει το πόδι, αυτό υποδηλώνει παθολογία των νεύρων κορμό (το λεγόμενο σύμπτωμα της έντασης).

Έτσι, οι λόγοι για τους οποίους πόνος εμφανίζεται πίσω και προς τα αριστερά, είναι πολύ διαφορετική. Τα ακριβή ανίχνευση είναι το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την υγεία του ατόμου.