Γιατί πίσω πόνος ακτινοβολεί πόδι: αίτια, θεραπεία, τι να το κάνω όταν τον πόνο στην πλάτη

Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τον πόνο στην πλάτη ή το πίσω αριστερά, δεξιά και προς τα πλάγια. Για να θεραπεύσει πόνους στην πλάτη, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τη σωστή διάγνωση, το οποίο περιπλέκεται από την παρουσία των πολλών ασθενειών με παρόμοιο σύμπτωμα: μια εκφυλιστική ασθένεια στην κατώτερη σπονδυλική στήλη, το τσίμπημα των νεύρων, μια επιπλοκή μετά από τραύμα, και ακόμη και μια κύστη ωοθηκών. Μετά το στρες, η κατάσταση επιδεινώνεται και, στη συνέχεια, το πίσω πόνος ακτινοβολεί στο πόδι, μερικές φορές τόσο πολύ που το καθιστά δύσκολο να περπατήσει.

πληγή στην πλάτη και τα πόδια

Εισαγωγή

Εκτός από πόνο στη δεξιά ή στην αριστερή πλευρά της πλάτης μπορεί να ανησυχούν για την Γενική αδυναμία στα πόδια, η συχνή εμφάνιση της χήνας δέρμα, ελαφρά μούδιασμα και κράμπες τη νύχτα. Ισχυρότερο πόνο στο πόδι, που είναι ο πόνος ακτινοβολεί περισσότερο.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι μερικές φορές ο πόνος χαμηλά στην πλάτη και τα πόδια έχουν διαφορετική προέλευση και δεν σχετίζονται. Επιθεωρήστε προσεκτικά τις φλέβες στα πόδια: πόνος μπορεί να οφείλεται σε κακή αιμάτωση.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το πιο επιρρεπή σε χαμηλό πόνο στην πλάτη, τους ηλικιωμένους και τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή: οι εργαζόμενοι γραφείου, προγράμματα οδήγησης, ενεργοί χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αιτίες του πόνου σύνδρομο

Για να προσδιορίσετε τι απαιτείται για να θεραπεύσει, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που χαρακτηρίζεται από πόνο στην πλάτη, δωρητή στο πόδι, και εδώ είναι μερικά από αυτά:

Ριζιτικά σύνδρομα

Εκδηλώνεται με μια συμπίεση του νωτιαίου ρίζες (νεύρα). Η πιο κοινή αιτία αυτού του συνδρόμου είναι το χαμηλό πόνο στην πλάτη, που είναι η καταστροφή της σπονδυλικής στήλης, των αρθρώσεων και των μεσοσπονδύλιων δίσκων της σπονδυλικής φορείς. Με την ανάπτυξη της παθολογίας και αυξημένη περιοχές της φλεγμονής κοντά στο νωτιαίο ρίζες που είναι λιγότερο ευαίσθητα σε ορισμένες περιοχές του δέρματος και αυξάνει τον πόνο.

Σύμφωνα με τους νευρολόγους, στις περισσότερες περιπτώσεις, εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης είναι η πηγή του χαμηλού πόνου στην πλάτη.

Η ανάπτυξη των συμπτωμάτων και την εκδήλωση τους εξαρτάται από τη θέση της παθολογίας. Αν έχετε πόνο στην πλάτη και ακτινοβολεί στο πόδι, η φλεγμονή παρουσιάζεται στην οσφυϊκή-ιερό μέρος της σπονδυλικής σας στήλης υπεύθυνος για τη λειτουργία και ευαισθησία των μυών του ποδιού.

Σχηματίζεται μια κυκλική διαδικασία: πόνος που προκύπτουν από σπασμό των μυών οδηγεί σε αύξηση της συμπίεσης των νεύρων, η οποία αυξάνει τον πόνο.

Υπάρχουν πολλές αιτίες της radicular σύνδρομο εκτός από οστεοχόνδρωση:

 • Κακώσεις της σπονδυλικής στήλης.
 • Κήλη δίσκους και προεξοχές. Εμφανίζονται σε vbuhanie ή απώλεια ορισμένα τμήματα των μεσοσπονδύλιων δίσκων στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης.
 • Η κληρονομικότητα.
 • Συγκεκριμένα λοίμωξης, που οδηγεί σε φλεγμονή. Ένα παράδειγμα αυτών των λοιμώξεων είναι η φυματίωση της σπονδυλικής στήλης και σύφιλη.

Ισχιαλγία (sciatica)

Δεν ανεξάρτητη ασθένεια. Μάλλον, είναι ένα σύμπλεγμα συμπτωμάτων που προκαλείται από εκφυλιστικές αλλοιώσεις της σπονδυλικής στήλης. Λόγω της συμπίεσης των ριζών του ισχιακού νεύρου, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσουν πόνο σε όλο το μήκος του νεύρου: στο πλευρό σου, στα ισχία, κάτω από το γόνατο, σε tarso.

Παρά το γεγονός ότι παθολογία αναπτύσσεται της lumbosacral περιοχή, ο πόνος είναι συγκεντρωμένη στην έξοδο από το ισχιακό νεύρο – τους γλουτούς.

Ισχιαλγία ο ασθενής έχει δυσκολία στην εκτέλεση σωματικής άσκησης, δεν είναι σε θέση να επικεντρωθεί στο πόδι που επηρεάζονται, και εύκολη κάμψη και καταλήψεις είναι αδύνατο. Επίσης, ίσως λίγο μουδιασμένος πληγή πόδια που μπορεί να εξαπλωθεί για να τα δάχτυλά σας.

Οσφυαλγία (λουμπάγκο)

πόνος στην πλάτη και το πόδι θεραπεία

Οξεία οσφυαλγία που ακτινοβολεί στο πόδι, οφείλεται σε υπερβολική άσκηση, που ακολουθείται από μια απότομη ψύξη του σώματος. Ακόμη και μικρές φυσικές προσπάθειες μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση, οι ασθενείς συχνά δεν είναι καν σε θέση να κινούνται ανεξάρτητα.

Μερικές μέρες ξεκούρασης θα την ανακούφιση από την οσφυαλγία, αν και δεν είναι σε θέση να επουλωθούν πλήρως.

Lumbalgia

Συνοδεύεται από πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, οίδημα των μαλακών ιστών κοντά στη σπονδυλική στήλη και μείωση της ευαισθησίας των ποδιών. Παρουσιάζεται λόγω της Διαγραφής των μεσοσπονδύλιων δίσκων μετά από σοβαρό τραυματισμό ή παρατεταμένη πίεση στη σπονδυλική στήλη.

Ισχιαλγία

Ισχυρή και απότομη πόνος που περιορίζει ένα άτομο κινήσεις και δεν στέκεται στο πόδι. Τροποποιημένο στάση: κάμψη προς τα εμπρός, πίσω, στροφή της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Παθολογία συνοδεύεται από μούδιασμα στο δεξί ή το αριστερό πόδι και ένα αίσθημα βάρους στα άκρα.

Και Lumbalization, sacralization

Και οι δύο ασθένειες είναι εκ γενετής ελάττωμα:

 1. Όταν Lumbalization ο αριθμός των σπονδύλων είναι μειωμένη, λόγω του γεγονότος ότι είναι λιωμένο στην οσφυϊκή περιοχή και το ιερό οστό.
 2. Όταν η sacralization τον αριθμό των σπονδύλων αυξάνει.

Πόνος συναίσθημα πίσω εκδηλώνεται σε 20 χρόνια και επιδεινώνονται με τη σωματική άσκηση σε μια ελαττωματική περιοχή της σπονδυλικής στήλης.

Μια τσιμπημένο ισχιακό νεύρο

Το ισχιακό νεύρο είναι το μεγαλύτερο στο σώμα μας, επειδή σχηματίζεται από τις ρίζες των νεύρων του ιερού και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Η αιτία του εγκλωβισμού είναι οι εξής:

 • τραυματισμοί και λάθος θεραπεία;
 • υποθερμία;
 • σωματική δραστηριότητα;
 • η εξέλιξη του νωτιαίου μυελού κήλη και εκφυλιστική ασθένεια δίσκων.

Στη θεραπεία της παγίδευσης κατά κύριο λόγο αποβάλλεται μυϊκούς σπασμούς και τον πόνο. Φαρμακευτική αγωγή συνταγογραφείται από ιατρό και περιλαμβάνει μια ποικιλία από φάρμακα που ανακουφίζουν τον πόνο: αντιφλεγμονώδη, μυοχαλαρωτικά και άλλα. Για την περαιτέρω αποκατάσταση της φυσικοθεραπείας και η σωματική άσκηση.

Για άλλους λόγους

Πίσω πόνο που ακτινοβολεί στο πόδι, δεν είναι πάντα που σχετίζονται με βλάβες της σπονδυλικής στήλης. Λόγοι για την εμφάνιση του αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι:
 1. Η νεφρική παθολογία.
 2. Γυναικολογικές παθήσεις στις γυναίκες (φλεγμονή του αποφύσεις, κύστη ωοθηκών).
 3. Μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια (HIV).
 4. Η μακροχρόνια επαφή με χημικές ουσίες, ακτινοβολία.
 5. Ορισμένες χειρουργικές παθήσεις.
 6. Η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Αυτό το σύμπτωμα παρουσιάζεται επίσης σε έγκυες γυναίκες, και αρκετά συχνά.

Πίσω πόνο που ακτινοβολεί στο πόδι εμφανίζεται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης και συχνά λαμβάνει χώρα μόνο μετά τον τοκετό.

Πρώτα απ ' όλα, σε αυτή την περίπτωση ο πόνος πίσω από τα δεξιά ή τα αριστερά, λόγω το αυξημένο φορτίο στη σπονδυλική στήλη, λόγω της αυξημένης μάζας και η μετατόπιση του κέντρου βάρους της κοιλιάς, λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου. Ωστόσο, αν ο πόνος για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμα και μετά τον τοκετό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Θεραπεία στα εξωτερικά ιατρεία

Δυστυχώς, μερικές φορές για να ζητήσει βοήθεια, δεν είναι δυνατή. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να ανακουφίσει την κατάσταση του ασθενούς:

πόνος στην πλάτη και το πόδι ασκήσεις
 • Παθητικό υπόλοιπο. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία. Αν είναι bugged πόνο στην πλάτη, που ακτινοβολεί για το δεξί ή το αριστερό πόδι, είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε κάθε φορτία στην σπονδυλική στήλη.
 • Διόρθωσης της ισχύος. Μια ισορροπημένη διατροφή θα παρέχει το σώμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Λόγω της εξάλειψης της κυτταρικής πείνας, θα έχουν τη δύναμη για την καταπολέμηση της νόσου.
 • Μασάζ. Ο κύριος στόχος του μασάζ είναι να πάρει τη φλεγμονή και την ένταση των μυών στην πλάτη και τα πόδια. Μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία έχει μια θετική επίδραση στην υγεία.
 • Tepidus διαδικασία. Μαξιλάρια θέρμανσης, αλοιφές και θερμά λουτρά θα βοηθήσει να μειώσει τον πόνο.
 • Μετρημένες φορτίο. Φυσιοθεραπεία, το κολύμπι και το τέντωμα θα αναπτύξει τις προβληματικές περιοχές και να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις αισθήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης: δεν θα πρέπει να αισθάνονται πόνο, και όταν εμφανίζεται αμέσως, θα πρέπει να μειώσει το φορτίο.

Επαγγελματικές συμβουλές

Παρά την αποτελεσματικότητα του "σπίτι" μεθόδους αν έχετε πόνο στην πλάτη και ακτινοβολεί στο πόδι, η καλύτερη επιλογή είναι έκκληση προς το ειδικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πλήρης διάγνωση, ο γιατρός θα προσδιορίσει την αιτία της νόσου. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση της νόσου θα είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, που συνδυάζει φαρμακευτική αγωγή, τη διατροφή, τις ασκήσεις και αλοιφές που θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εκτός από τις συστάσεις του γιατρού αποφύγετε την υποθερμία, βαριά ανύψωση και περιττή πίεση στην σπονδυλική στήλη. Αυτό δεν θα δώσει τη νόσο σε μια φάση επιδείνωσης και να μειώσει τον πόνο.

Πρόληψη

Να εμποδίζουν την ανάπτυξη της νόσου είναι πάντα ευκολότερη από τη θεραπεία. Προληπτικά μέτρα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε διαταραχές της σπονδυλικής στήλης και να ενισχύσει το επιτευχθέν αποτέλεσμα επεξεργασίας.

Για να μην αισθάνονται τον πόνο πόνο στην πλάτη, αρκεί να πληρούν δύο προϋποθέσεις:

 1. Η τακτική άσκηση. Κάνω γιόγκα, κολύμπι, Pilates, τα περισσότερα μπορείτε να με τα πόδια ή απλά να κάνουν μια προπόνηση το πρωί. Το τζόκινγκ, το βήμα και άλλα αθλήματα είναι καλύτερα να αναβληθεί, επειδή ξαφνική κίνηση μπορεί να προκαλέσει πόνο.
 2. Καλώς ήρθατε chondroprotectors. Αυτό το είδος των ναρκωτικών που περιέχει τα ίδια χημικά που είναι στο χόνδρο. Chondroprotectors προστασία μεσοσπονδύλιων δίσκων και επιβραδύνει την κατανομή των χόνδρων.

Να θυμάστε, η υγεία ενός ατόμου αποκλειστικά στα χέρια του! Μια απλή άσκηση, οι συχνές εξετάσεις, οι γιατροί και η ανακούφιση της ασθένειας στα αρχικά στάδια θα βοηθήσει ποτέ να ξεχάσω τον πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Αλλά, δυστυχώς, αν δεν έχετε καμία επιθυμία να θεραπευτεί, δεν θα σας βοηθήσει και ο καλύτερος γιατρός.