5 ασθένειες που είναι μεταμφιεσμένοι ως πόνος στην πλάτη

Ανεμιστήρες για να ζεσταθεί μια πληγή πίσω, πρέπει να ξέρετε ότι ο πόνος τους στην πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική προέλευση και την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτι σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλά άχρηστο, και μερικές φορές επικίνδυνο. Πόνος στην πλάτη μπορεί να προκληθεί από προβλήματα με τα όργανα της πυέλου. Για παράδειγμα, στις γυναίκες συνδέεται με την επώδυνη έμμηνο ρύση (που έχουν τους δικούς τους λόγους) και συμφύσεις και ωοθητική ωρίμανση των κύστεων, φλεγμονής του αποφύσεις, ενδομητρίωση, ακόμη και με μια έκτοπη κύηση, η οποία απαιτεί επείγουσα φροντίδα. Θέρμανση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, απαγορεύεται αυστηρά.

Για να μάθετε αν όλα ήταν εντάξει με τα όργανα της πυέλου με τη χρήση υπερήχων.

Πού να πάτε από πίσω πόνο;

πόνο στην πλάτη

Παραδοσιακά, το χαμηλό πόνο στην πλάτη και στη χώρα μας, αποφάσισε να πάει να τον νευρολόγο. Αυτό δεν είναι πάντα σωστή και δεν έχουν: πόνος στη σπονδυλική στήλη μπορεί να "δείξει" κάποια από αυτά τα επαγγελματικά γιατρός της φυσικής αγωγής, χειρουργός, ή ένα γιατρό.

Προστάτη

Οι άνδρες με την εμφάνιση του πόνου στην πλάτη είναι να θυμόμαστε, πόσο καιρό θα ελεγχθεί η κατάσταση του προστάτη αδένα. Το γεγονός ότι τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας μπορεί να είναι ένας πόνος, όχι μόνο στην κοιλιακή χώρα και το περίνεο, αλλά και χαμηλά στην πλάτη, συχνά ταυτόχρονα.

Αν το κάτω μέρος της πλάτης πονάει από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας και η κατάσταση του προστάτη, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ουρολόγο.

Νεφρού

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με πλάτη της και συχνά πόνος στα νεφρά. Ο λόγος είναι το ύποπτο, αν την πονάει η μέση στις πλευρές, περίπου στα μέρη όπου βρίσκονται οι φοίνικες, αν τεντώσει τους πίσω. Επιπλέον, θα πρέπει να σκεφτείτε νεφρό, αν το κάτω μέρος της πλάτης πονάει στη μία πλευρά. Αλλά όποια και αν είναι η φύση του πόνος – τράβηγμα, ή, αντίθετα, την κοπή, αν εμφανίστηκε στην οσφυϊκή περιοχή, τα νεφρά πρέπει να ελέγξετε σε κάθε περίπτωση.

Αν τα νεφρά, δείχνει η ανάλυση ούρων και το υπερηχογράφημα.

Μην παγώσει!

Σίγουρα πρέπει να δείτε ένα γιατρό αν

 • πόνος στην πλάτη εξακολουθούν να υφίστανται, και όταν ξαπλώνετε, και η πλάτη μου πονάει το βράδυ;
 • το ιστορικό του πόνου έχετε αυξημένη θερμοκρασία του σώματος;
 • πόνο σε οποιαδήποτε περιοχή της σπονδυλικής στήλης που εμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό *
 • είσαι κάτω των 18 και άνω των 60 ετών *
 • πρόσφατα ανακτηθεί από τη μόλυνση;
 • εκτός από τον πόνο στην πλάτη, θα πρέπει μούδιασμα;
 • παίρνετε ορμονικά φάρμακα;
 • πριν από την ανάκτηση από τον καρκίνο.

Καρδιά

Πόνος στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης (αυτό που οι άνθρωποι συνήθως περιγράφουν ως "πόνος ανάμεσα στις ωμοπλάτες") μπορεί να συσχετιστεί με διαταραχές της καρδιάς μέχρι το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ιδιαίτερα ανησυχητικό σύμπτωμα: ο πόνος συνοδεύεται από βήχα ή οποιαδήποτε αναπνευστικά προβλήματα. Ενώ δεν έχει ενισχυθεί όπως και στην περίπτωση της νευραλγίας. Χρειάζομαι ένα ασθενοφόρο και σε αυτή την περίπτωση, αν ο πόνος είναι διάχυτος και δεν απεικονίζει με ακρίβεια την πληγείσα περιοχή, αν ο χαρακτήρας του δεν εξαρτάται από την στάση του σώματος (πόνος στην πλάτη συνήθως ανταποκρίνεται σε μια πόζα μπορεί να υποχωρούν ή να αυξηθεί με την αλλαγή της θέσης του σώματος), αν δεν αλλάξει όταν συνθλίβονται ή μασάζ αν ο πόνος που νιώθει πόνο στο στήθος, όχι πίσω. Το μόνο που λέει είναι "υπέρ" από καρδιακή προσβολή.

Τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να πάρετε ένα ΗΚΓ και πολλές άλλες καρδιακές εξετάσεις, αν η κατάσταση είναι επείγουσα.

Το πεπτικό σύστημα

Η πλάτη μπορεί να είναι πόνος και δυσφορία εκ μέρους του πεπτικού συστήματος. Για παράδειγμα, τα συμπτώματα της οξείας παγκρεατίτιδας είναι η λεγόμενη που περιβάλλει τον πόνο, όταν πονάει όχι μόνο την κοιλιακή χώρα, αλλά και το πίσω για τον ώμο λεπίδες – όπως και αν το σώμα σε αυτή τη θέση, δεμένο με ένα σιδερένιο Στεφάνι. Για να δώσει κάτω από τον ώμο λεπίδα, μπορεί και ο πόνος που είναι στην πραγματικότητα συνδέεται με χολόλιθους. Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη, μερικές φορές δίνει και τα έντερα. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις, εκτός από τον πόνο, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα – όπως, τα οποία μπορείτε να μαντέψετε πού πονάει πραγματικά. Για παράδειγμα, έλκος ο πόνος είναι πάντα κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένη με την πρόσληψη τροφής, είτε εκεί με άδειο στομάχι, ή μετά παίρνει το φαγητό. Χολοκυστίτιδα είναι συχνά μια πίκρα στο στόμα. Και ακριβώς όπως με οποιαδήποτε άλλη ασθένεια του πεπτικού συστήματος: εκτός από τον πόνο, συνήθως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Να διευκρινιστεί αν ο πόνος στην πλάτη είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι της παθολογίας του γαστρεντερικού σωλήνα, τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση των παθήσεων του πεπτικού, υπέρηχος, γαστροσκόπηση, εξετάσεις αίματος, κοπράνων κλπ.

Πώς να καταλάβω τι είναι λάθος με τη σπονδυλική στήλη

Ο πόνος στην πλάτη είναι μια καθολική εξήγηση, την οποία πολλοί και ηρεμία: είναι οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μια ασθένεια και δεν εξηγεί όλη τη διάγνωση, αλλά απλά μια διαπίστωση: στη σπονδυλική στήλη εμφανίζονται εκφυλιστικές διαδικασίες αυτή την ηλικία μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, ο πόνος, ακόμη και αν δεν σχετίζονται με βλάβη των εσωτερικών οργάνων μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους: μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με την σπονδύλων, μεσοσπονδυλίων δίσκων, τους μυς, τα νεύρα, το νωτιαίο μυελό, κ. λπ. συνήθως πλήρεις πληροφορίες εδώ μπορεί να σας δώσει μια ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, αλλά όλες τις δημοσκοπήσεις για να περάσει η μελέτη, οι γιατροί δεν συνιστούν, ιδίως, χωρίς κατεύθυνση, να προσπαθείς για τα δικά τους χρήματα "για να ελέγξετε όλα με τη μία." Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία γίνεται για κάθε της σπονδυλικής στήλης – αυχενική, θωρακική ή οσφυϊκή μοίρα της, και τι ακριβώς θα πρέπει να εξετάσουμε (και αν), ξέρω μόνο ένας γιατρός.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για να διευκρινιστεί η αιτία του πόνου στην πλάτη, δεν είναι πάντα δυνατό – μερικές φορές το ερώτημα γιατί πονάει, και παραμένει αναπάντητο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη

 • Ανύψωση και μεταφορά βαρέων αντικειμένων;
 • Ώρες οδήγηση;
 • Άβολο κρεβάτι.
 • Μεγάλη δουλειά να στέκεται και κάθεται;
 • Παχυσαρκία *
 • Το άγχος και η κατάθλιψη.

Και που είναι η πρόληψη:

 • Την εκπαίδευση των μυών της πλάτης και της κοιλιάς;
 • Μια άνετη καρέκλα με χαμηλότερη πλάτη στήριξης *
 • Η δυνατότητα να προσαρμόσετε το κάθισμα στο αυτοκίνητό σας;
 • Σωστή άρση βαρών (με τα πόδια);
 • Ποιότητας στρώμα και ένα καλό μαξιλάρι;
 • Φυσιολογικό βάρος.