Από τι μπορεί να βλάψει πίσω; 7 πιθανοί λόγοι

Πιστεύεται ότι αυτή η νόσος δεν είναι θεραπεύσιμη και πηγαίνει μακριά. Αλλά στην πραγματικότητα, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο. Τι θα μπορούσε να είναι οι αιτίες του πόνου στην πλάτη και κάποιοι από αυτούς χρειάζονται ιατρική φροντίδα;

πόνο στην πλάτη

Η μυϊκή φορτίο

Περίπου το 85% των περιπτώσεων της χρόνιας ή περιστασιακής πόνο στην πλάτη που σχετίζονται με το υπερβολικό άγχος. Μην εκπλαγείτε: ακόμα κι αν δεν ασκούν, δεν κουβαλάς βαριά πράγματα και να σκάψουν τα κρεβάτια μέρα και νύχτα, οι μύες της πλάτης σας εξακολουθούν να έχουν την καθημερινή πίεση. Όταν κάθεστε, για παράδειγμα, μπροστά από την οθόνη, θα πρέπει να διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της το σώμα σας. Ως εκ τούτου, οι γιατροί συστήνουν ότι όσοι εργάζονται στο τραπέζι όσο το δυνατόν "πιο βαθιά" να καθίσει σε μια καρέκλα, ακουμπά στην πλάτη του.

Ωστόσο, η διάγνωση του "κουρασμένος πίσω" κανείς δεν θα παραδώσει. Κατά κανόνα, ήπιο πόνο στην πλάτη αποδοθεί σε "απροσδιόριστο αιτίες" (αυτό μπορεί να είναι προσωρινή βλάβη στους μύες ή τους συνδέσμους) και αντιμετωπίζεται με ξεκούραση και σωστή στάση του σώματος στην καρέκλα. Αν ο πόνος δεν υποχωρεί μετά από 2 εβδομάδες ή επαναλαμβάνεται τακτικά, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας για να κάνετε μια πιο λεπτομερή εξέταση.

Συμπιεστικό κάταγμα

Σύμφωνα με την Αμερικανική ιατρική Ένωση, η διάγνωση είναι περίπου 4% των ασθενών με οσφυαλγία. Συμπιεστικό κάταγμα κάταγμα του σπονδύλου, πιο συχνά σε ηλικιωμένους ασθενείς και σε οστεοπορωτικούς ασθενείς. Σε αυτή την ασθένεια, τα οστά γίνονται λιγότερο πυκνά και μπορεί να σπάσει απλά κάτω από την πίεση του βάρους του σώματος. Ως εκ τούτου, κατάγματα, ως αποτέλεσμα των τραυματισμών σε αυτή την κατηγορία δεν περιλαμβάνονται. Τόσο ο ίδιος ο ασθενής δεν μπορεί να δει το πώς μπορείτε να σπάσει τον σπόνδυλο να μιλήσουμε γι ' αυτό το μόνο που θα απότομη γκρίνια πόνο.

Τέτοια κατάγματα αντιμετωπίζονται με ένα κρεβάτι αυστηρή ρουτίνα και τα φάρμακα που στοχεύουν στη μείωση του πόνου.

Κήλη δίσκοι

Κήλη δίσκου — ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα, που παρατηρείται συχνά σε άτομα άνω των 40 (αν και μπορεί να διαγνωστεί σε μικρότερη ηλικία). Αιτία — εκφύλιση των μυών και των συνδετικών ιστών. Με την ηλικία, τη σπονδυλική στήλη σας, όπως αν το "βόλεμα" των σπονδύλων πιέζονται πιο κοντά το ένα στο άλλο, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι είναι πεπλατυσμένο και διόγκωση πέρα από τη σπονδυλική στήλη. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο συμπίεσης των νευρικών ριζών, που οδηγεί σε μια απότομη πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και τα πόδια.

Κατά κανόνα, ο εντοπισμός του πόνου σας μπορεί να σας πει ο γιατρός που μπορεί να υπάρχει μια κήλη. Αλλά για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και να καθορίσει με ακρίβεια τη θέση της κήλης γίνεται συνήθως με τη μαγνητική τομογραφία (MRI).

Σπονδυλολίσθηση

Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται στο 5-7% του πληθυσμού, αν και είναι διαγνωστεί πολύ λιγότερο συχνά (πιο συχνά για τη χρόνια οσφυαλγία, οι άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή). Σπονδυλολίσθηση στους πρόποδες ενός σπονδύλου (συνήθως στον 5ο οσφυϊκό) είναι παραμορφωμένο, προκαλώντας το κουδούνι "σέρνεται" στο κάτω μέρος, διογκώνοντας το ίδιο προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Το σχετικό τμήμα της σπονδυλικής στήλης γίνεται σαν μια σκάλα και δεν αποτελεί πόλο.

Τα συμπτώματα είναι τα ίδια — πόνος στο κάτω πίσω, μερικές φορές στους γλουτούς, σπάνια μπορεί να δίνεται στα κάτω άκρα. Misaligned σπονδύλων μπορεί να συμπιέσει τις ρίζες των νεύρων που εκτείνεται από το νωτιαίο μυελό, που οδηγεί σε πόνο.

Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα

Ένα άλλο όνομα για την ασθένεια αυτή — αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Πιο συχνή στους άνδρες, και οι δύο ηλικιωμένους και τους νέους. Οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το ένα έκτο του συνόλου των ασθενών.

Νόσος του Bechterew

Είναι κυρίως εκδηλώνεται με πόνο και δυσκαμψία στο κάτω μέρος της πλάτης, πόνος πόνος στα ισχία, σταθερή ένταση των μυών πίσω. Ο λόγος είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων και των συνδέσμων της σπονδυλικής στήλης. Είναι μια χρόνια, προοδευτική ασθένεια που είναι, κρατώντας την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, η φλεγμονή εκτείνεται στο λαιμό και το στήθος. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να επηρεάσει το συνδετικό ιστό των εσωτερικών οργάνων, το καρδιαγγειακό σύστημα, τα νεφρά, τους πνεύμονες και ακόμα και τα μάτια. Ωστόσο, η ασθένεια είναι αρκετά σπάνιο — "set" για περίπου 0,35 ασθενείς.

Καρκίνος

Περίπου το 0,7% των ασθενών που παραπονούνται για πόνο στην πλάτη αργότερα εντοπίστηκε ο καρκίνος. Μπορεί να είναι καρκίνος, αρχικά εντοπίζεται στη σπονδυλική στήλη, ή όγκοι μεταστατικοί από άλλα όργανα. Όπως μπορεί να φανεί από τα στατιστικά στοιχεία, αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες: γενικά ο καρκίνος είναι "πιάνεται" από άλλα συμπτώματα, και αν δεν έχουν ογκολογικές παθήσεις νωρίτερα, ο πόνος στην πλάτη είναι σπάνια προμηνύει αυτή την τρομερή διάγνωση.

Λοίμωξη της σπονδυλικής στήλης

Μία από τις σπάνιες αιτίες του πόνου στην πλάτη (0,01%). Συνήθως, η μόλυνση αρχίζει με τη σπονδυλική στήλη, και να παίρνει από τη μέση μέσω της κυκλοφορίας του αίματος από άλλα μέρη του σώματος από την ουροποιητικού σωλήνα, για παράδειγμα. Όπως και άλλες μολυσματικές βλάβες, που συνήθως συνοδεύεται από πυρετό. Ωστόσο, ένας συνδυασμός του "back ache + πυρετός" δεν σημαίνει ότι έχετε μολυνθεί σπονδυλικής στήλης. Η γρίπη, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει τα ίδια συμπτώματα.