Γιατί πίσω πόνο κάτω από το αριστερό ώμο λεπίδα: πόνος αιτίες, συμπτώματα και θεραπεία

Δεδομένου ότι οι αιτίες του πόνου κάτω από την αριστερή ωμοπλάτη μπορεί να είναι πολλά, θα πρέπει να προσδιορίσετε τις πιο συχνές ασθένειες.

 1. Οστεοχόνδρωση της αυχενικήςκαι θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.
 2. Στην αριστερή πλευρά πνευμονία.
 3. Οξεία βρογχίτιδα.
 4. Απόστημα του αριστερού πνεύμονα.
 5. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου.
 6. Στηθάγχη.
 7. Κάταγμα στα πλευρά ή σοβαρό τραυματισμό.

Αυτή είναι μόνο μια σύντομη λίστα με τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο.

Φυσικά, για να κρίνει την εμφάνιση της νόσου, ένα σύμπτωμα, δεν μπορεί, και θα πρέπει να αξιολογήσει όλο το φάσμα των προβλημάτων, περιορίζοντας το εύρος των πιθανών αιτιών του πόνου.

Συμπτώματα και τύποι του πόνου

πόνο στην πλάτη

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πόνο κάτω από την ωμοπλάτη μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικές, που κυμαίνονται από μικρές ενοχλήσεις, και τελειώνει με το θαμπό, πονώντας πόνο.

Τι τύποι του πόνου μπορεί να ονομάζεται;

 • Οξύς πόνος από τα κάτω, η οποία αυξάνεται σημαντικά κατά την ενεργοποίηση και κατά την οδήγηση.
 • Μια ισχυρή, μαχαίρωμα αίσθηση στα αριστερά.
 • Συνεχή τέντωμα πόνο που δεν σταματά ακόμα και κατά την περίοδο της χαλάρωσης και της ξεκούρασης.
 • Ο πόνος είναι σημαντικά ενισχυμένη σε περίπτωση που το άτομο εισπνέει και εκπνέει βαθιά.
 • Μια απότομη οδυνηρή αίσθηση, η οποία υποχωρεί μόνο μετά από εμετό ή παρατεταμένη ναυτία.

Η φύση του πόνου επηρεάζει τη διάγνωση και χαρακτηρισμός των συμπτωμάτων. Για παράδειγμα, με ένα ανεύρυσμα της αορτής το σύμπτωμα του πόνου είναι μόνιμη, δεν σταματά ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Δυσάρεστες αισθήσεις αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, και για λίγες μέρες, είναι σχεδόν ανυπόφορη στη φύση.

Σε πλευρίτιδα ο πόνος κοπή, γρήγορα προκύπτει και εξασθενίζει. Επίσης, η ένταση του πόνου εξαρτάται από τη συχνότητα και το βάθος της αναπνοής, δηλαδή, η βαθιά αναπνοή, τα περισσότερα δυσφορία που νιώθει.

Στην πνευμονία ο πόνος δεν είναι έντονος. Κατά τη διαδικασία της δημιουργίας είναι θαμπό και δίνει δυσάρεστες αισθήσεις σε όλη την αριστερή πλευρά.

Κάθε πόνος είναι ένα σημάδι της ασθένειας. Ωστόσο, για να κάνει ένα τελικό συμπέρασμα για την αιτία του προβλήματος, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια λεπτομερής διάγνωση.

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν βότανα μασάζ περιλαμβάνει αρωματοθεραπεία, βελονισμό, γιόγκα, ζεσταίνει τα σημεία του βελονισμού.

Διάγνωση

Συνήθως η αρχική διάγνωση της νόσου παρουσιάζεται κατά την ενδελεχή έρευνα και την επιθεώρηση.

Ο γιατρός καθορίζει εξαρτάται από το εάν ο πόνος από την κίνηση, από τη διαδικασία του φαγητού. Ειδικός, επίσης, να μάθει τι ώρα της ημέρας πονάει κάτω από την αριστερή ωμοπλάτη συχνά.

Κατά τη διάγνωση της νόσου είναι συνήθως ανατίθενται οι ακόλουθες διαδικασίες:

 1. X-ray εξέταση, βοηθά να δείτε τα παθολογικά προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη.
 2. Ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο βοηθά να αποκλείσει οποιαδήποτε καρδιακή νόσο.
 3. Αν οι ακτίνες χ δεν βοηθούν να εντοπίσει την ασθένεια, και μερικές φορές απαιτεί απεικόνισης.
 4. Επιπλέον, ενδέχεται να ανατεθεί σε διαδικασία, faggs αν τα συμπτώματα σημείο να έλκος, γαστρίτιδα και άλλα προβλήματα με το στομάχι.
 5. Η διαγνωστική διαδικασία δεν μπορεί να κάνει χωρίς αίμα.

Συνήθως η διάγνωση για τον εντοπισμό της νόσου και να συνταγογραφήσει αποτελεσματική θεραπεία για την εξάλειψη κάθε πόνου.

Αυτό που οι γιατροί πρέπει να απευθυνθώ;

Σε αυτή την περίπτωση, αν ένα άτομο βιώνει τον πόνο κάτω από την ωμοπλάτη, πρέπει να γνωρίζει σε τι γιατρό να απευθυνθώ για τη διάγνωση της νόσου.

Συχνά γίνεται ειδικός χειρουργός, καρδιολόγος, γαστρεντερολόγος. Σε αυτή την περίπτωση, αν οι ασθένειες που σχετίζονται με προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό.

Μερικές φορές ο πόνος μπορεί να προκληθεί από σοβαρές ψυχικές διαταραχές, και σε αυτή την περίπτωση, θέλω να πάω σε ψυχίατρο.

Μερικές φορές, νευρική ένταση και το στρες, θα πρέπει να κάνετε μασάζ αυχενική περιοχή, θα όχι μόνο να αφαιρέσετε το πρήξιμο, αλλά επίσης να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τον πονοκέφαλο.

Διαχείριση του πόνου μέσω του μασάζ

πίσω μασάζ

Το μασάζ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσει με σοβαρό πόνο. Φυσικά, αρχίστε να κάνετε μασάζ μόνο αν αυτή η μέθοδος θεραπείας που συνιστάται από τον θεράποντα ιατρό.

Για παράδειγμα, αν ο πόνος στην αριστερή πλευρά κάτω από την ωμοπλάτη, το μασάζ θα βοηθήσει να μειώσει την ταλαιπωρία, μερικές φορές εντελώς εξαλείφοντας τους.

Ωστόσο, το πεπτικό έλκος, το μασάζ δεν συμβάλλει στην επούλωση, αλλά μάλλον το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της νόσου.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η διαδικασία εκτελείται από έναν επαγγελματία, γιατί θα πρέπει να ξέρω τι ακριβώς τεχνική για να χρησιμοποιήσετε, και με τι ένταση.

Συνήθως η διαδικασία αρχίζει με ένα θερμαντικό μασάζ, και μετά το ειδικό κινείται σε ένα σημείο επιπτώσεις για την περιοχή του προβλήματος.

Εάν κατά τη διαδικασία, το άτομο βιώνει αισθητή την ταλαιπωρία και την επιδείνωση του πόνου, από τη διαδικασία είναι καλύτερα να απέχουν.

Κάθε ειδικός έχει τη δική του τεχνική μασάζ, αλλά συνήθως αυτή η μέθοδος αρχίζει να βοηθήσουν τουλάχιστον την τρίτη συνεδρία.

Συμπέρασμα

Να αγνοήσει μια τόσο ξεκάθαρη και σοβαρή σύμπτωμα, όπως πόνο στην πλάτη κάτω από τον ώμο λεπίδα στην πλάτη, δεν είναι ποτέ αξίζει τον κόπο.

Πιο συχνά υποδεικνύει την ανάπτυξη της μια σοβαρή ασθένεια και γι ' αυτό είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Αυτός θα συνταγογραφήσει μια θεραπεία, γνωρίζοντας την αιτία του συμπτώματος.