Πίσω πόνο στον ώμο λεπίδες: αίτια και θεραπεία

Αλλά ο όρος "πόνος στο λεπίδες" είναι μια συλλογική. Χρησιμοποιείται αν ο πόνος είναι εντοπισμένος:

πόνος στο λεπίδες
 • κάτω από τη λεπίδα;
 • απευθείας στον ώμο λεπίδες;
 • ανάμεσα στις ωμοπλάτες.

Πόνος κάτω από την ωμοπλάτη

Πόνος κάτω από την ωμοπλάτη μπορεί να βρίσκονται προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Ανάλογα με αυτό, και διάφορους λόγους.

Το πεπτικό έλκος

Η πιο κοινή αιτία του πόνου στο λεπίδες είναι ένα πεπτικό έλκος. Ο πόνος εντοπίζεται στην epigastrium, αλλά μπορεί επίσης να επεκταθεί στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αριστερή ωμοπλάτη και στην αριστερή ρώγα.

Πόνος στο γαστρικό έλκος χαρακτηρίζεται από την συχνότητα, την εποχικότητα, τη σταδιακή αύξηση, καθώς και η πλήρης κατάργηση ή αποδυνάμωση μετά από εμετό.

Το τελευταίο και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αιτία του πόνου – διαταραχές στο γαστρεντερικό σωλήνα. Έμετος εμφανίζεται στο ύψος του πόνου, που είναι, όταν ο πόνος είναι πιο δυνατός.

Η πλειοψηφία (70%) ασθενείς έχουν τα ακόλουθα συμπτώματα: αίσθημα καύσου, σιελόρροια, ρέψιμο, παλινδρόμηση.

Ψυχολογικά προβλήματα

Η δεύτερη πιο κοινή αιτία είναι τα ψυχολογικά προβλήματα. Σύνδρομο πόνου περιγράφουν ασθενείς:

 • η αίσθηση του να "ρίχνει" την καρδιά με αίμα και την αίσθηση ότι η καρδιά στάθηκε ακόμα, οι ασθενείς λένε ότι την ώρα του πόνου επίθεση φάνηκε ότι η καρδιά θα πηδούν έξω από το στήθος;
 • μυρμήγκιασμα;
 • η αίσθηση της συμπίεσης;
 • πίεση;
 • η σοβαρότητα;
 • θερμότητα στο στήθος;
 • ένα κρύο ρίγος;
 • ο πόνος ακτινοβολεί συνεχώς στο δεξί χέρι, στη βουβωνική χώρα, τον ώμο, πόνο στο πίσω μέρος και το λαιμό;
 • την ανησυχία.
 • το συναίσθημα του φόβου.
 • εξόγκωμα στο λαιμό (σπάνιο σύμπτωμα);
 • δυσκολία στην αναπνοή (σπάνιο σύμπτωμα).

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου

Καταλαμβάνει μόλις την τρίτη θέση της δημοτικότητας. Έμφραγμα του μυοκαρδίου πριν από μια σοβαρή επίθεση της στηθάγχης. Ξαφνική και σοβαρή πόνο πίσω από το στέρνο, που συνήθως ακτινοβολεί στον αριστερό μέρος της ωμοπλάτης, την πλάτη, το λαιμό, το σαγόνι.

Επώδυνες αισθήσεις δεν εξαφανίζονται, ακόμα και μετά τη λήψη αγγειοδιασταλτικών φαρμάκων (νιτρογλυκερίνη, validol), μόνο με τη βοήθεια των ναρκωτικών αναλγητικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πόνος στο λεπίδες παρουσιάζεται μετά από συναισθηματική ή σωματική καταπόνηση.

Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Πόνος επίθεση ασθενείς το περιγράφουν ως εξής:

 1. ο πόνος είναι θαμπό, μονομερή, εντοπίζεται ακριβώς κάτω από τον αυχένα του λαιμού;
 2. επώδυνες αισθήσεις προκύψουν το πρωί, ποια είναι η αιτία των τραυματιών εγρήγορσης;
 3. ο πόνος αυξάνει με τη ξαφνική κάμψη και την επέκταση του λαιμού, κάτω από βαριά φορτία για την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης;
 4. κάτω από τη θερμική επίδραση, ο πόνος πηγαίνει μακριά, για παράδειγμα, να λάβει ένα ζεστό μπάνιο;
 5. ο πόνος ακτινοβολεί στο κεφάλι και το χέρι.
 6. παραισθησία στην περιοχή του ώμου;
 7. ζάλη.

Μεσοπλεύρια νευραλγία

μεσοπλεύρια νευραλγία

Πόνος κάτω από την ωμοπλάτη, όταν μεσοπλεύρια νευραλγία, έρπητα ζωστήρα είναι παροξυσμική στη φύση. Ο πόνος είναι χειρότερος όταν το περπάτημα, η βαθιά αναπνοή, ο βήχας, το φτέρνισμα, τη σωματική άσκηση και στην ψηλάφηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, βρήκα ένα άλλο σύμπτωμα είναι η υπερβολική ένταση των μυών.

Επειδή αυτός ο πόνος δεν καλύπτει μόνο την περιοχή κάτω από την ωμοπλάτη και την πλάτη, καρδιά, πλάτη. Συχνά με μεσοπλεύρια νευραλγία, επίσης, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, μούδιασμα.

Διάτρηση γαστρικού έλκους

Πόνος σύνδρομο χαρακτηρίζεται από:

 • αφόρητη έντονο πόνο που ακτινοβολεί στο εξόγκωμα στην ωμοπλάτη περιοχή *
 • ναυτία και έμετος;
 • το άτομο βιώνει το συναίσθημα του φόβου, τον ενθουσιασμό, το πρόσωπό του καλυμμένο με κρύο ιδρώτα;
 • ο ασθενής λαμβάνει μια αναγκαστική κατάσταση είναι να βρίσκεται στην δεξιά σας πλευρά ή την πλάτη σας, πατώντας το μηρό και την κοιλιακή χώρα, το οποίο είναι τεταμένη από τον πόνο;
 • η παραμικρή δραστηριότητα οδηγεί σε μια απότομη αύξηση στον πόνο.

Μυϊκός σπασμός της χοληδόχου κύστης (ή χοληφόρων οδών)

Σε αυτή την περίπτωση, ο πόνος συνήθως εμφανίζεται κάτω από τη δεξιά ωμοπλάτη και λόγω του γεγονότος ότι οι αγωγοί είναι φραγμένα με μια πέτρα. Ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη των κολικών:

 1. Φαίνεται αβάσταχτο πόνο της ένα έντονο χαρακτήρα.
 2. Σύμφωνα με τους ασθενείς, ο πόνος είναι "μαχαίρωμα, κοπής";
 3. Το επίκεντρο του πόνου βρίσκεται στην περιοχή από τα δεξιά hypochondrium;
 4. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος ακτινοβολεί στο δεξιό ώμο, το λαιμό, το σαγόνι, τα μάτια.

Το άτομο που πάσχει από τόσο πόνο συνήθως ανήσυχος. Αυτός αλλάζει συνεχώς τη θέση του στην αναζήτηση ενός ελάχιστα νοσηρή επιλογή. Ως χαρακτηριστικά του πόνου, θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι το φαινόμενο είναι συνήθως συνοδεύεται από ναυτία και εμετό.

Subphrenic απόστημα

Για την περίπτωση αυτή, που χαρακτηρίζεται από οξύ πόνο στην δεξιά ωμοπλάτη, η οποία αυξάνεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της εισπνοής. Αρκετά συχνά, ο πόνος ακτινοβολεί από τον ώμο (δεξιά). Ως πρόσθετα συμπτώματα της ένα απόστημα θα πρέπει να ονομάζεται λευκοκυττάρωση και πυρετό.

Νεφρική νόσο, μια φλεγμονώδη φύση (πυελονεφρίτιδα, νεφρίτιδα).

Η παρουσία των ασθενειών αυτών είναι σχεδόν πάντα παρούσα πόνος στο κάτω πίσω και δεξιά ωμοπλάτη. Παράλληλα με αυτό, υπάρχει συχνή ούρηση, που παράγουν πόνο.

Τραυματισμοί της ωμοπλάτης

Τραύμα στον ώμο λεπίδες μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της ένα ισχυρό χτύπημα στον ώμο λεπίδες ή το φθινόπωρο στις λεπίδες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τραυματισμοί στον ώμο λεπίδες (και μερικές φορές το κάταγμα) αποτελούν συνέπεια της αποτυχίας πέφτει στον αγκώνα ή στο ισιώσει το χέρι.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όταν το κάταγμα των λεπίδων είναι περίπλοκη λόγω της μετατόπισης του κάτω θραύσματα στο αποτέλεσμα της επίδρασης που ασκείται πάνω τους από το γύρω μυς.

Ενώ ένα πρόσωπο που συνεχώς παρουσιάζουν έντονο πόνο, η οποία εντάθηκε με κάθε κίνηση των χεριών του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το κάταγμα των λεπίδων συνοδεύεται από πρήξιμο ή οίδημα. Μερικές φορές, οι αλλαγές στην άρθρωση του ώμου μπορεί να παρατηρηθεί οπτικά.

Φτερωτό ωμοπλάτη

Αυτό το φαινόμενο είναι παθολογική. Κατά κανόνα, μια πτέρυγα κουπί είναι συνέπεια την παράλυση που χτύπησε τον τραπεζοειδή, ρομβοειδή ή πρόσθιο οδοντωτό μυ. Παράλυση, με τη σειρά του, μπορεί να είναι η αιτία μυοπάθειας, λοίμωξη, ή βλάβη των νεύρων.

Ωστόσο, υπάρχει μια τραυματική φτερωτό ωμοπλάτη, ανάπτυξη ως αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων τραυματισμών στο χέρι ή λόγω βλάβης του μακρού θωρακικού ψωμί. Μια τέτοια περίπτωση εμφανίζονται συχνά στην πράξη, αθλητές και καλλιτέχνες του τσίρκου.

Ώμο κρίση

ώμο κρίση

Σε αυτή την περίπτωση, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια κρίσιμη στιγμή, μερικές φορές συμπληρώνεται από τον πόνο μέτριας χαρακτήρα και την αίσθηση της βαρύτητας.

Οστεομυελίτιδα της ωμοπλάτης

Αυτό το φαινόμενο αυξάνεται ως αποτέλεσμα την εμφανή οστική βλάβη (το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα ένα τραύμα από σφαίρα). Συνήθως, τα επιπλέον συμπτώματα είναι παρόντα όλα τα σημάδια της δηλητηρίασης.

Πόνος ανάμεσα στις ωμοπλάτες

Τέλος, είναι αναγκαίο να εξετάσει αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο πόνος εμφανίζεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες.

Κοινά χαρακτηριστικά για όλες αυτές τις καταστάσεις είναι η παρουσία του αισθήματα μουδιάσματος, άχνη, και το αίσθημα της καρφίτσες και βελόνες. Αιτίες του πόνου είναι:

 • Στεφανιαία νόσος *
 • Κύφωση και kyphoscoliosis;
 • Humeroscapular periarthrosis;
 • Κήλη της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης;
 • Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης;
 • Μεσοπλεύρια νευραλγία;
 • Σκολίωση;
 • Spondiloarthrosis;
 • Στηθάγχη;
 • Δίσκος προεξοχή που τοποθετούνται στο εσωτερικό της θωρακικής σπονδυλικής στήλης;
 • Το πεπτικό έλκος και 12 δωδεκαδακτυλικό έλκος, στομάχου;
 • Μια σειρά από ασθένειες του ήπατος και της χοληδόχου κύστης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον πόνο που συνδέεται με τον ώμο λεπίδες, εμφανίζονται συχνά στο φόντο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, ή διαφορετικά που σχετίζονται με την υπερβολική ένταση των σχετικών μυών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να αγνοήσει τον πόνο, είναι σημαντικό να επικοινωνήστε αμέσως με έναν ειδικό που θα αποτρέψει την ανάπτυξη των δυσμενών επιπτώσεων και αμέσως την εξάλειψη της αιτίας. Ακόμη και αν ο πόνος έχει φύγει, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Διότι το πραγματικό πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί από μόνη της, χρειάζεται να θεραπευτεί.