Γιατί είναι μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης για τις γυναίκες: 9 οι κύριες αιτίες, θεραπεία και πρόληψη

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σε γυναίκες μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, τα νεφρά και τα αναπαραγωγικά όργανα, και να είναι συνέπεια του τραυματισμού, γι ' αυτό είναι αδύνατο να αγνοήσει αυτό το σήμα από το σώμα του το πρόβλημα. Ας δούμε γιατί μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης για τις γυναίκες και πώς να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χαμηλότερου πόνου στην πλάτη σε γυναίκες και ο μηχανισμός εμφάνισης τους

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σε γυναίκες που μπορεί να είναι παροδικές, η παρατεταμένη ή μόνιμη. Η διάρκεια της αυτό το σύμπτωμα σας επιτρέπει να υποψιάζεστε μια συγκεκριμένη αιτία για την εμφάνισή τους. Για παράδειγμα, βραχυπρόθεσμα επεισόδιο του πόνου στην οσφυϊκή περιοχή συχνά παρουσιάζεται το ιστορικό της εξωτερικής επιρροής – ζημία ή σωματική άσκηση.

πίσω-πόνος-του-γυναικών

Την ίδια στιγμή, μια σταθερή αίσθηση του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να δείξει πιο σοβαρές αιτίες, όπως η οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής, ουρολιθίασης, φλεγμονή του εξαρτήματα, κ. λπ.

Ως εκ τούτου, η παρατεταμένη ή επίμονο πόνο στην οσφυϊκή περιοχή απαιτούν εξειδικευμένες συμβουλές στην πρώτη θέση, ψυχολόγος. Ο γιατρός με βάση την εξέταση από το σώμα θα είναι σε θέση να προτείνουν την αιτία του προβλήματος και να καθοδηγήσει σε κατάλληλους ειδικούς.

Εκτός από τη διάρκεια της σύνδρομο πόνου, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την ένταση και την εντόπιση.

Ανάλογα με την ένταση του πόνου μπορεί να είναι μικρή, μέτρια, έντονη και ισχυρή.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι μονομερής και γύρω. Μονομερής τη θέση του πόνου χαρακτηριστικό της φλεγμονής των ωοθηκών, ασθένεια των νεφρών, ουρητήρα πέτρες, κ. λπ. επιπλέον, ο πόνος μπορεί να εκπέμψει προς την κάτω κοιλιακή χώρα, το εσωτερικό των μηρών, τα γεννητικά όργανα, το κόκκυγα, το ιερό οστό, ή άνω τεταρτημόριο.

Πόνος στην οσφυϊκή περιοχή σε γυναίκες που είναι πολύ συχνά σε συνδυασμό με πόνο στην κοιλιακή χώρα.

Θα πρέπει επίσης να είπε ότι ο πόνος μπορεί να εντοπίζεται τόσο πάνω όσο και κάτω από τη μέση. Εκτός από το σύνδρομο πόνου μια γυναίκα μπορεί να μπελάδες και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα, π. χ., πυρετός, αίσθημα κακουχίας, διαφορετικά απορρίψεις και κοιλιακό άλγος, κεφαλαλγία, ζάλη, κ. λπ.

Ας συζητήσουμε τι μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης στις γυναίκες.

Πληγή κάτω μέρος της πλάτης: προκαλεί στις γυναίκες

Το γυναικείο σώμα έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, η εμμηνορροϊκού κύκλου, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, γυναικολογικές παθήσεις, η οποία επεκτείνει σημαντικά το φάσμα των ασθενειών που προκαλούν πόνο στην οσφυϊκή περιοχή. Σε νέους άνδρες, η εμφάνιση του χαμηλότερο πόνο στην πλάτη είναι κατά κύριο λόγο σχετίζονται με την παθολογία της σπονδυλικής στήλης. Την ίδια στιγμή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξαιρέσετε συγκεκριμένες αιτίες της οσφυαλγίας στις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Τα αίτια της οσφυαλγίας στις γυναίκες μπορεί να είναι τόσο φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις.

Ανάμεσα στις φυσιολογικές αιτίες της οσφυαλγίας, χρειάζεστε τα εξής:

 • εγκυμοσύνη;
 • την έμμηνο ρύση;
 • εμμηνόπαυση.

Παθολογικές αιτίες του πόνου στην οσφυϊκή περιοχή μπορεί να είναι παράγοντες όπως:

 • υπερβολική σωματική φορτίο *
 • η έλλειψη άσκησης;
 • υποθερμία;
 • παθήσεις της σπονδυλικής στήλης;
 • νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος;
 • παθολογία του αναπαραγωγικού συστήματος *
 • ζημίας.

Εξετάσει λεπτομερώς κάθε λόγο, καθώς και να μάθουν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εγκυμοσύνη και τον πόνο στην πλάτη

Πολύ συχνά η εγκυμοσύνη συνοδεύεται από πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο. Να προκαλέσει την εμφάνιση του συνδρόμου πόνο τους ακόλουθους παράγοντες:

 • αύξηση του σωματικού βάρους;
 • η αναδιανομή του το φορτίο της σπονδυλικής στήλης;
 • η αποδυνάμωση του μυϊκού τόνου;
 • η επέκταση της πυελικής κοιλότητας.
πίσω-πονάει-κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αυτοί οι παράγοντες έχουν ένα μέρος τους τελευταίους μήνες της κύησης, όταν το έμβρυο παίρνει βάρος, η οποία αντικατοπτρίζεται σε βάρος των γυναικών, και τα οστά της πυέλου προετοιμαστούν για τη γέννηση.

Την ίδια στιγμή πίσω πόνο στην αρχή της εγκυμοσύνης γραμμές, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα επικίνδυνο μήνυμα ότι μπορεί να υποδηλώνει πρόωρη αποβολή. Επίσης, ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από αιματουρία, πυρετός, Γενική αδυναμία κ. λπ.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές συνέπειες για τη γυναίκα και το έμβρυο, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό-μαιευτήρα-γυναικολόγο για οσφυϊκό πόνο.

Η θεραπεία. Αν τον πόνο στην πλάτη, σχετίζεται αποκλειστικά με την εγκυμοσύνη και η γυναίκα δεν έχουν καμία παθολογία, για την ανακούφιση της κατάστασης συνιστάται να φορούν ειδικές γάζες που μπορεί να αγοραστεί στο φαρμακείο. Τέτοιες συσκευές να μειώσει το φορτίο της σπονδυλικής στήλης και να εξομαλύνει το κέντρο βάρους του σώματος.

Αν μια γυναίκα έχει σημειωθεί μια αύξηση του σωματικού βάρους πάνω από το φυσιολογικό, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη διατροφή σας: περιορίστε τα γλυκά, τουρσιά, τα ζωικά λίπη και άλλα υψηλής θερμιδικής αξίας προϊόντα.

Επίσης, για να αντιμετωπίσει τον πόνο στην πλάτη βοήθεια της γιόγκα, κολύμπι, Pilates ή γυμναστική.

Την έμμηνο ρύση και τον πόνο στην πλάτη

Εμμηνόρροιας πόνος μπορεί να εντοπίζεται όχι μόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς, αλλά κάτω μέρος της πλάτης, του ιερού οστού. Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του πόνου στην οσφυϊκή περιοχή σε αυτή την περίπτωση είναι οι αλλαγές στην ορμονική ισορροπία του γυναικείου σώματος.

Μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης πριν από την έμμηνο ρύση, λόγω του γεγονότος, σε αυτή την περίοδο στο αίμα αυξάνει το επίπεδο της προγεστερόνης, η οποία μειώνει το όριο του πόνου. Ως εκ τούτου, ακόμη και οι πιο μικρές συσπάσεις της μήτρας που μπορεί να προκαλέσει πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης.

την έμμηνο ρύση και πόνο στην πλάτη

Επίσης συμβάλλει στην εμφάνιση του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης, πριν και κατά την έμμηνο ρύση τους ακόλουθους παράγοντες:

 • κατακράτηση υγρών στους ιστούς, που οδηγεί σε οίδημα, αύξηση του βάρους, που εκτείνεται από την κάψα και τους συνδέσμους του όργανα, ειδικά μήτρα, την ουροδόχο κύστη, η οποία έβαλε πίεση στην σπονδυλική στήλη και τους μυς;
 • μείωση του μυομήτριο ξεχωριστή τις διαδικαστικές στρώμα του ενδομητρίου, κατά την οποία υπάρχει ερεθισμός από τις απολήξεις των νεύρων;
 • η παρουσία της μήτρας αντισύλληψη — σπείρες, ειδικά αν έχει εγκατασταθεί σωστά
 • τα αποτελέσματα της προγεσταγόνα του εντερικού τοιχώματος, η οποία εκδηλώνεται με εντερική άλγος, διάρροια. Ως εκ τούτου, πριν από την έμμηνο ρύση συχνά πληγή κόκκυγα, το ιερό οστό και κάτω μέρος της πλάτης.

Η θεραπεία. Σοβαρή εμμηνόρροιας κράμπες ο γυναικολόγος μπορεί να εξετάσει την ανάθεση των ναρκωτικών. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντισπασμωδικά ή ομοιοπαθητικά φάρμακα. Είναι, επίσης, συνιστάται να περιορίσει αυτή την περίοδο, η πρόσληψη υγρών και αλατιού.

Εμμηνόπαυση και χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Η εμμηνόπαυση χαρακτηρίζεται από αδύναμη ωοθήκες, με αποτέλεσμα δραστικές ορμονικές αλλαγές στις γυναίκες. Λόγω της έλλειψης των οιστρογόνων στο σώμα εμφανίζεται στα οστά, οστεοπόρωση, η οποία οδηγεί σε εύθραυστα οστά, που συνοδεύεται συχνά από πόνους στις αρθρώσεις και το κάτω μέρος της πλάτης.

Στην ηλικία της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας, η οποία χαρακτηρίζεται από πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης.

Η θεραπεία. Θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την αιτία του χαμηλότερου πόνου στην πλάτη, στη συνέχεια, διορίστηκε αιτιολογικός, συμπτωματική θεραπεία. Οι ασθενείς είναι επίσης εξοπλισμένα ορυκτό συγκροτήματα, τα οποία θα ενισχύσουν τις οστίτη ιστού, βιταμινών, τη φυσική θεραπεία, σωματικές ασκήσεις για να ενισχύσει τους μυς κορσέ πίσω.

Επίσης, το ιατρικό συγκρότημα συμπληρώνεται από μια ισορροπημένη διατροφή. Η καθημερινή διατροφή πρέπει να είναι παρόντες για τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια, το κρέας και τα πουλερικά.

Υπερβολική σωματική φορτίο και το χαμηλό πόνο στην πλάτη

Πολύ συχνά οι γυναίκες αναφέρουν πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης μετά την άρση βάρους, την υπερφόρτωση στο γυμναστήριο, ενεργό παίξτε με το παιδί, εργασία στον κήπο κ. λπ. Οι παράγοντες αυτοί οδηγούν σε σπασμό των μυών πίσω, με αποτέλεσμα τον ερεθισμό των νευρικών απολήξεων, η οποία εκδηλώνεται με πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και ολόκληρη την πλάτη. Η γυναίκα, επίσης, δύσκολο να κλίνει προς τα εμπρός.

Κανονικά την επόμενη μέρα, ο πόνος πρέπει να πάει, αν όχι, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το νευρολόγο για να αποκλείσουμε την σπονδυλική παθολογία.

Η σωματική αδράνεια και χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Τέτοιου είδους ανέσεις, όπως αυτοκίνητα, μέσα μαζικής μεταφοράς, ανελκυστήρας, υπολογιστές, ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ, κ. λπ., συμβάλλουν αδράνειας, η οποία οδηγεί σε ατροφία και μείωση της μυϊκής δύναμης των μυών του σώματος, ειδικά το πίσω μέρος.

hypodynamia χαμηλό πόνο στην πλάτη

Η σπονδυλική στήλη προστατεύει και κλειδώνει σε κάθετη θέση μυϊκή κορσέ, έτσι ώστε οποιαδήποτε αποδυνάμωση της διαταραγμένης στάση, εμφανίζεται το χαμηλό πόνο στην πλάτη και κήλες, συμπεριλαμβανομένης της οσφυϊκής μοίρας. Αυτές οι παθήσεις που συνοδεύονται από πόνο στην πλάτη, τη μέση, το ιερό οστό.

Η θεραπεία. Και η μόνη αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση του πόνου που προκαλείται από την έλλειψη άσκησης, είναι να διατηρήσουν ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Αυτό θα είναι αρκετό για να αντικαταστήσετε τη μονάδα στον τομέα των μεταφορών το περπάτημα, η κίνηση του Ασανσέρ, με τα πόδια τις σκάλες, και καθιστική εργασία πρέπει να κάνετε μια μικρή μηχανή διαλείμματα κάθε δύο με τρεις ώρες. Είναι, επίσης, συνιστάται να κάνετε κολύμπι, γυμναστική, γιόγκα, πεζοπορία, κ. λπ.

Υποθερμία και τον πόνο στην πλάτη

Πόνο στην πλάτη μετά από υποθερμία πιο κοινό να αρρωσταίνουν την καυτή εποχή από το χειμώνα. Αυτό είναι επειδή το χειμώνα, θα πρέπει να φόρεμα θερμά να πάει έξω, έτσι ώστε το κάτω μέρος της πλάτης δεν αισθάνονται ισχυρές αλλαγές θερμοκρασίας. Αλλά το καλοκαίρι, όταν η ζέστη, στην οσφυϊκή περιοχή aktiviziruyutsya κυκλοφορία και αυξάνει τη μυϊκή δραστηριότητα, οπότε αν μπορείτε να φυσήξει το παραμικρό αεράκι, υπάρχει μυϊκός σπασμός, η οποία προκαλεί πόνο.

Η θεραπεία. Αν έχετε πόνο στην πλάτη μετά από το σχέδιο, θα πρέπει να τηρούν αυστηρή ξεκούραση στο κρεβάτι για 2-3 ημέρες, με βούρτσα για το κάτω μέρος της πλάτης αναλγητικές αλοιφές, για να πάρει ο γιατρός συνταγογραφήσει φάρμακα για να εξαλείψει τη σάουνα, το τζακούζι και να περιορίσουν τη σωματική δραστηριότητα.

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν από αυτή τη νόσο της σπονδυλικής στήλης, όπως η εκφυλιστική ασθένεια δίσκων. Και οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής είναι πιο κοινή από την ήττα από τα άλλα τμήματα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό είναι λόγω της υψηλής κινητικότητας της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και βάλει τεράστια πίεση στην σπονδυλική στήλη.

ασθένειες της σπονδυλικής στήλης

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης που αντιμετωπίζουν τέτοιες επιπλοκές, όπως η δημιουργία κήλης, και τσιμπημένο νεύρα. Οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής και τις επιπλοκές συνοδεύονται από πόνο στην οσφυϊκή περιοχή, η οποία μπορεί να δώσει στα κάτω άκρα, την κοιλιά, το ιερό οστό και τον κόκκυγα.

Η θεραπεία. Στον αγώνα κατά οστεοχόνδρωση εφαρμόζει αντι-φλεγμονώδη φάρμακα και άσκηση, θεραπεία, φυσιοθεραπεία.

Στην περίπτωση επιπλοκές που απειλούν με διαταραχές της σπονδυλικής στήλης ή συμπίεση του νωτιαίου μυελού, χειρουργική επέμβαση εκτελείται.

Νεφρική νόσο, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και τον πόνο στην πλάτη

Ασθένειες των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος είναι συχνά συνοδεύεται από πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Για παράδειγμα, χαμηλότερο πόνο στην πλάτη είναι η πιο χαρακτηριστική της πυελονεφρίτιδας με χρόνια. Αν μια πληγή κάτω μέρος της πλάτης, σχετικά με το δικαίωμα των γυναικών, ο λόγος πιθανότατα βρίσκεται σε ετερόπλευρη βλάβη της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Επιπλέον, νόσο των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος είναι σπάνια εκδηλώνονται μόνο με πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Αυτοί οι ασθενείς παραπονούνται πυρετός, αδυναμία, απώλεια της όρεξης, ναυτία, υπερβολική εφίδρωση, συχνουρία, την εμφάνιση αίματος ή πύον στα ούρα κ. λπ. για Παράδειγμα, πόνος στην πλάτη και συχνή ούρηση σε γυναίκες που είναι πιο συχνά τα συμπτώματα των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και ουρολιθίασης.

Η θεραπεία. Η θεραπεία της πυελονεφρίτιδας και κυστίτιδας είναι η χρήση αντιμικροβιακών ουσιών, επειδή αυτές οι ασθένειες που προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς. Εκτός από την φαρμακευτική θεραπεία, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια δίαιτα, η ουσία της οποίας είναι η εξαίρεση από την καθημερινή διατροφή των καπνιστά κρέατα, βότανα, μπαχαρικά και περιορισμό του αλατιού.

Παθολογία του αναπαραγωγικού συστήματος και το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

γυναικολογικές παθήσεις

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη συχνά προβλήματα των γυναικών που πάσχουν από γυναικολογικές παθήσεις, και συγκεκριμένα:

 • κύστη ωοθηκών;
 • πολύποδες της κοιλότητας της μήτρας;
 • η ενδομητρίωση;
 • αποπληξία της ωοθήκης;
 • φλεγμονή των ωοθηκών;
 • φλεγμονή των σαλπίγγων;
 • καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλους.

Ο μηχανισμός του πόνου που σχετίζεται με γυναικολογικές παθήσεις που σχετίζονται με την παραβίαση της ορμονικό υπόβαθρο, φλεγμονώδεις διεργασίες που εφαρμόζονται σε ιστό στην οσφυϊκή περιοχή.

Ανεξάρτητα από το λόγο για την εμφάνιση οσφυαλγίας συνοδεύεται από πόνο στην κοιλιακή χώρα, οι εκκρίσεις της διαφορετικής φύσης από τον κόλπο, πυρετός, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε με έναν ειδικό – γυναικολόγος. Οποιαδήποτε γυναικολογική ασθένεια απειλεί να υπογονιμότητας.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα αίτια του χαμηλότερο πόνο στην πλάτη, η εύλογη σεξ πολύ, μερικές από αυτές είναι φυσιολογικές και δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος στην πλάτη είναι ένα σύμπτωμα διαφόρων ασθενειών, ως εκ τούτου, απαιτεί μια συνολική εξέταση και την κατάλληλη θεραπεία.