Πόνος στην πλάτη γιατί πίσω πόνο;

Ριζίτιδας, οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, lumbalgia, ισχιαλγία, cervicalgia, thoracalgia... Ιατρικούς όρους - πολλά, και ένα σύμπτωμα τον πόνο στην πλάτη. Πόνος στην πλάτη, πόνος στον αυχένα, πόνος κάτω από τον ώμο λεπίδες... οι Άνθρωποι που υποφέρουν από αυτούς, οι λεγεώνες.

Πόνο στην πλάτη

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (που), το χαμηλό πόνο στην πλάτη υποφέρουν τα 2/3 του πληθυσμού του πλανήτη. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι στην ηλικία των 35-45 ετών, η συχνότητα εμφάνισης του πόνου στην πλάτη είναι να 66.3%. Ενώ το 25% αυτών των ανθρώπων τον πόνο στην πλάτη επηρεάζει την ικανότητα εργασίας και την ακόμη χαμηλότερη κοινωνική θέση.

Προσέγγιση για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη σε κλασσική ιατρική

Κλασική ιατρική (αλλοπαθητική) έχει αναπτυχθεί πολλοί τρόποι για τη θεραπεία της οσφυαλγίας, φαρμακευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία, χειροπρακτική, τη χειρουργική, κλπ. Αλλά, Γενικά, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Την πρώτη ομάδα έχουν απλώς αφαιρεθεί το σύμπτωμα είναι ο πόνος, το σπασμό και τη φλεγμονή.

Οι μέθοδοι της δεύτερης ομάδας εργασίας με τις επιμέρους δομές του σώματος στο πρώτο μέρος, με τα διαφορετικά τμήματα της σπονδυλικής στήλης. Μετά από όλα, οι κύριες αιτίες του πόνου στην πλάτη είναι συνήθως αναγνωρίζεται ανωμαλίες των σπονδύλων δυστροφικές-εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ή αδυναμία του μυϊκού συστήματος. Αλλά ακόμη και οι Ορθόδοξοι γιατροί αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα του πόνου στην πλάτη, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σχετίζονται άμεσα με το βαθμό ανάπτυξης των ασθενειών της σπονδυλικής στήλης.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, η θεραπεία της σπονδυλικής στήλης ως η βασική αιτία του πόνου στην πλάτη στο 50% των περιπτώσεων ή δεν δίνει τα αποτελέσματα ή φέρνει μόνο προσωρινή ανακούφιση.

Γιατί τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά; Οι γιατροί-οστεοπαθητικοί ισχυρίζονται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, η αιτία του πόνου δεν βρίσκεται στη σπονδυλική στήλη. Και τον πόνο στην πλάτη είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τη σωστή διάγνωση.

Η οστεοπαθητική προσέγγιση για τη θεραπεία της οσφυαλγίας

Οστεοπαθητική κηρύττει μια ολιστική προσέγγιση, που δεν περιορίζεται στην εξέταση των επιμέρους συμπτώματα ή συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα, και η πλάτη μπορεί να είναι κακό για έναν λόγο εντελώς άσχετο με την κατάσταση του ιστού των οστών. Μπορεί να είναι παλιά τραύματα, εγχειρήσεις, παθήσεις των εσωτερικών οργάνων, λοίμωξη, φλεγμονή, το χρόνιο στρες, την έλλειψη ενεργειακής ισορροπίας, τον τρόπο ζωής και την επαγγελματική υπερφόρτωσης. Και συχνά υπάρχουν αρκετοί παράγοντες.

Κοινές αιτίες της νόσου:

Οστεοπαθητική
  • Σε παιδιά πόνο στην πλάτη, το πιο πιθανό να συμβεί ή από τη στιγμή της γέννησης - τραύμα της γέννησης, ή αργότερα, ως αποτέλεσμα της πτώσης στο ιερό οστό, το κόκκυγα κατά τη διάρκεια αγώνων ή αθλητικών γεγονότων. Είναι δύσκολο για τους γονείς να παρατηρήσετε αυτόν τον τραυματισμό, διότι σοβαρά συμπτώματα έρχονται πολύ αργότερα, όταν το παιδί δεν θυμάται το φθινόπωρο.
  • Στην εφηβεία, πόνος στην πλάτη μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της τα τραύματα του παρελθόντος σχετικά με το ιστορικό των ορμονικών αλλαγών. Στην εφηβεία υπάρχουν ορισμένα σοβαρά άλματα της ανάπτυξης, δεν είναι όλες οι δομές του σώματος έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν. Αυτό μπορεί να συμβεί συστροφή του σώματος που επηρεάζει την σπονδυλική στήλη, ωστόσο, ούτε οι γονείς, ούτε το παιδί δεν χρειάζεται καν να μαντέψει.
  • Οι γυναίκες κάτω των 40 ετών συνήθως υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, πιο συχνά συνδέεται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Υπάρχει μια ισχυρή αναδιάρθρωση του σώματος, τόσο ορμονικές και μηχανική: επεκτείνεται στο θώρακα, το διάφραγμα κατεβαίνει, κινήσεις των εσωτερικών οργάνων. Κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλάζει τη θέση και τη γωνία του το ιερό οστό, το κόκκυγα. Μαλακώνουν τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους. Και δεν είναι πάντα όλες αυτές τις δομές, στη συνέχεια, ανεξάρτητα επέστρεψε στην αρχική του θέση.
  • Οι άνδρες μετά τα 40 έτη , επίσης, αρχίζουν να παραπονούνται για πόνο στην πλάτη. Με αυτή τη φορά στο σώμα συνήθως σχετίζονται με την ηλικία αλλαγές ολόκληρου του μυο-συνδεσμική κορσέ, και παιδικά τραύματα που προστίθεται στο τραύμα ενήλικες, ακόμη και εσωτερικές καταστάσεις στρες, η χειρουργική επέμβαση. Συχνά εμφανίζονται και ασθενειών των εσωτερικών οργάνων, η οποία, επίσης, να δημιουργήσει ένταση στο σώμα, να αλλάξει την ισορροπία της.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις του πόνου στην πλάτη είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με την οστεώδη σκελετό, αλλά και τους μυς, τους συνδέσμους, τα εσωτερικά όργανα, την κυκλοφορία του αίματος, το νευρικό σύστημα. Μόνο ρυθμιστεί της σπονδυλικής στήλης, προσαρμόζεται σε αλλαγές και αντισταθμίζει τους, ενώ μπορείτε. Κατά κανόνα, η πραγματική αιτία των παραβιάσεων είναι απολύτως δεν είναι εκεί που πονάει. Και το καθήκον του ιατρού να βρεθεί η αιτία, για να τεθεί η σωστή διάγνωση.

Οστεοπαθητική θεραπείες του πόνου στην πλάτη

Στον καθορισμό των αιτίων που διεξάγεται με τη διαδικασία της νόσου, λαμβάνοντας υπόψη τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου, να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες της γέννησης (γεννήθηκε, ή μέσω τεχνητές μεθόδους), καθώς η περίοδος από τη γέννηση μέχρι ένα έτος, καθώς πέρασε τα παιδικά του χρόνια, έκανε το άθλημα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη της νόσου.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των ειδικών τεχνικών, ευαίσθητα χέρια του ένας ειδικός που εξέτασε το "επώδυνη". Προσδιορίζει περιοχές ένταση και σπασμούς που δημιουργούν "τραβήξει" - τραβήξτε τη δομή του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των σπονδύλων, εκτός από τη φυσική του θέση. Με τη βοήθεια των ειδικών τεχνικών οστεοπαθητικοί να καταργήσετε αυτά τονίζει, ανακουφίστε τους σπασμούς.

Έχει αποδειχθεί ότι με το χαμηλό πόνο στην πλάτη που παρατηρήθηκαν διάφορες εμβιομηχανικές διαταραχές στη λεγόμενη ορθοστατική σύστημα του σώματος. Είναι υπεύθυνη για την κατακόρυφη θέση του σώματος, τα οποία κατέχουν κατά το περπάτημα, και ακόμη και όσον αφορά τη βαρύτητα της γης, δεν είναι εύκολο.

Η ορθοστατική σύστημα περιλαμβάνει τα νεύρα, τους μυς, τους συνδέσμους, τα συστατικά του σκελετού, του αιθουσαίου συστήματος του αυτιού, τα όργανα της όρασης, οι υποδοχείς των ποδιών πελμάτων - αυτό που καθορίζει τη θέση του σώματος στο χώρο. Η αστοχία ενός στοιχείου του συστήματος, παραβιάζει μια λεπτή ισορροπία, και αυτό είναι μια αφύσικη κατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του πόνου στην πλάτη.

Φυσικοθεραπεύτρια, η οποία κατέχει τις μεθόδους διάγνωσης της στάσης του συστήματος σε θέση να προσδιορίσει τις παραβιάσεις και να εξαλείψει τους. Ως εκ τούτου, οστεοπαθητικές τεχνικές για την αποτελεσματική αποκατάσταση της κινητικότητας, της ισορροπίας και της ισορροπίας του σώματος, ανακουφίζοντας από τον πόνο στην πλάτη, όταν η θεραπεία του ατόμου λόγους δεν βοηθά.

Μελέτες για την αποτελεσματικότητα του οστεοπαθητική στη θεραπεία του πόνου στην πλάτη

Όργανα της Αγίας Πετρούπολης, διεξήγαγε μια μελέτη σε 140 ασθενείς με τη διάγνωση της "νόσου του μυοσκελετικού συστήματος και εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της σπονδυλικής στήλης." Όλα παρατηρήθηκαν πίσω τον πόνο και περιορισμό της κίνησης. Η ομάδα ελέγχου έλαβε συμβατική φαρμακευτική θεραπεία: μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά φάρμακα. Η κύρια ομάδα έλαβε οστεοπαθητική θεραπεία. Την ηλικία και τη σοβαρότητα της ασθένειας ομάδες δεν διέφεραν μεταξύ τους.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας αξιολογήθηκαν ως καλό από το 55% των ασθενών της μελέτης (οστεοπαθητική) ομάδα (50% στην ομάδα ελέγχου), ικανοποιητική - το 34% των ασθενών και στις δύο ομάδες. Την ίδια στιγμή στην οστεοπαθητική ομάδα των ασθενών έχουν βελτιωθεί ισορροπία, αυξημένη ταχύτητα και το εύρος της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Με άλλα λόγια, στις περισσότερες περιπτώσεις, η οστεοπαθητική μπορεί να είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση φαρμακολογικές θεραπείες του πόνου στην πλάτη.

Χάπια

Συμβουλές χειροπράκτη

Σε πολλές περιπτώσεις, η εμφάνιση του πόνου στην πλάτη μπορεί να προληφθεί. Για να το κάνετε αυτό είναι να ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες.

  • Αν το παιδί χτυπήσει έντονα, έπεσε, τραυματίστηκε, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιήσει μια έρευνα, εάν είναι απαραίτητο, ένα x-ray. Λογικό να υποβληθούν σε προληπτική εξέταση από ειδικό γιατρό . Ακόμη και αν ο πόνος πέρασε πολύ γρήγορα, οι συνέπειες της ζημίας που ενδέχεται να προκύψει σε μεγαλύτερες ηλικίες.
  • Οι έφηβοι κατά την περίοδο της εντατικής ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης του ορμονικού συστήματος θα πρέπει να δείτε ένα ορθοπεδικό ή το θεραπευτή ως ένα προληπτικό μέτρο. Πρέπει να ελέγξετε τη στάση του σώματος, η στάση, η θέση της λεκάνης. Με την παραμικρή παραβιάσεις είναι να λάβει μια πορεία της οστεοπαθητικής διόρθωση και, στη συνέχεια, την ανάπτυξη και την ανάπτυξη θα προκύψει αρμονικά. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο διαταραχών στο μέλλον.
  • Μετά τον τοκετό οι γυναίκες χρειάζονται αποκατάσταση. Ασκήσεις φυσική θεραπεία θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε σπασμοί, για να βελτιωθεί η κατάσταση των συγκεκριμένων μυών. Ακόμη και αν δεν υπάρχει εξέφρασε παράπονα κατά τη διάρκεια της προληπτικής εξέτασης ο οστεοπαθητικός μπορεί να επιλέξει ένα άτομο σύνολο των ασκήσεων.