Πίσω πόνο: πιθανές αιτίες

Κάθε ένας από εμάς, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του αντιμέτωπος με τον πόνο στην πλάτη. Κατά κανόνα, αυτό το σύμπτωμα δεν είναι μια σημαντική ανησυχία και περνά σε σύντομο χρονικό διάστημα μόνοι τους.

Ωστόσο, αν τον πόνο στην πλάτη δεξιά εμφανίζονται με εκπληκτική κανονικότητα, σας καλούμε να λάβουν σοβαρά υπόψη τα σήματα του σώματος και να αναζητήσουν τη συμβουλή του γιατρού.

Στο παρακάτω παρουσιάζονται πληροφορίες που συλλέγονται συμπτώματα για τον αρχικό ορισμό της νόσου, ωστόσο, είναι η σωστή διάγνωση, είναι σε θέση να παρέχουν μόνο από ειδικευμένο τεχνικό.

Πίσω πόνο στη δεξιά πλευρά: η φύση και η ένταση

Πόνο στην πλάτη στους άνδρες

Πόνος στην πλάτη μπορεί να υποδεικνύει μια σειρά από ασθένειες του ουροποιητικού, το αναπαραγωγικό, το νευρικό, το κυκλοφορικό σύστημα και ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Συνήθως ο πόνος εντοπίζεται στην περιοχή όπου το σώμα είναι ανθυγιεινά, δείχνοντας έτσι την παθολογία σε άλλο μέρος. Αλλά μερικές φορές πόνο στην πλάτη μπορεί να προκύψει, μακριά από την επώδυνη όργανο.

Ανεξάρτητα από τη θέση τη θέση του πόνου της φύσης μπορεί να βοηθήσει να καθορίσει την ακριβή αιτία.

 1. κράμπες είναι συνήθως συνδέονται με μια απότομη σύσπαση των μυών και των κοίλων οργάνων.
 2. Σταθερή λέει για το τέντωμα των εξωτερική θήκη των παρεγχυματωδών δομές.
 3. Καλλιέργεια – συνήθως υποδηλώνει φλεγμονή.
 4. Οξεία – συχνά δείχνει τη ρήξη μιας οντότητας, ένα τσιμπημένο νεύρο. Επιπλέον, η απότομη πόνο στην δεξιά πλευρά της πλάτης μπορεί να μιλήσει για την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων, ισχιαλγία ή ενδοπεριτοναϊκή αιμορραγία.
 5. Τα γυρίσματα που συνδέονται με τα προβλήματα με το περιφερικό νευρικό σύστημα ή το νωτιαίο μυελό, μπορεί να προκληθεί από την παρουσία του θώρακα οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.
 6. Τράβηγμα – είναι ένα σημάδι της προβλήματα με τους μεσοσπονδύλιους δίσκους, ενδέχεται να παρουσιαστεί εξαιτίας εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, η παρουσία κήλης μεσοσπονδυλίου, ή φλεγμονή των μεσοσπονδυλίων αρθρώσεων.
 7. Γκρίνια – συχνά παρουσιάζεται μετά από έντονη άσκηση και σύντομα περάσματα, ωστόσο, δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο προκαλέσει πόνο στην πλάτη πόνου στο σωστό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας όγκος στην σπονδυλική στήλη ή σπονδυλική.

Πόνο στην δεξιά πλευρά πίσω: εντοπισμός

Ανάλογα με τη θέση του πόνου μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε την αιτία της εμφάνισής της. Φυσικά, μια ακριβή διάγνωση μπορείτε να βάλετε μόνο ένας ειδικός μετά από μια πλήρη εξέταση, ωστόσο, η εξάρθρωση του πόνου μπορεί να βοηθήσει να κατανοήσουμε την οποία ειδικός θα πρέπει να επικοινωνήσετε πρώτα.

 • Πόνος στην πλάτη, στο Κεντρικό τμήμα από τη δεξιά πλευρά. Μια πιθανή αιτία είναι ασθένεια των νεφρών.
 • Πίσω πόνο κάτω από την ωμοπλάτη, σχετικά με το δικαίωμα. Αυτό το πρόβλημα συνήθως είναι νευρολογικής φύσης (ως συνέπεια την παγίδευση του νεύρου). Επιπλέον, θα πρέπει να δώσουν προσοχή τους πνεύμονες, από αυτό το σύμπτωμα μπορεί να υποδεικνύουν την παρουσία καρκίνου στους βρόγχους και τους πνεύμονες, πλευρίτιδα ή πνευμονία.
 • Πίσω πόνο δεξιά κάτω από τα πλευρά. Στον τομέα αυτό υπάρχουν στο συκώτι, το πάγκρεας και τη χοληδόχο κύστη. Ως εκ τούτου, η παραβίαση οποιουδήποτε από αυτά τα όργανα μπορεί να προκαλέσει πόνο. Αν ο πόνος δεν υποχωρήσει για αρκετές ημέρες και συνοδεύεται από πυρετό, εμετό, ναυτία, είναι πιθανό ότι έχετε μια χολοκυστίτιδα. Ενώ μερικές φορές ο πόνος μπορεί να αντανακλά στο θώρακα, στον δεξί ώμο ή τον ώμο λεπίδα. Αν υποψιάζεστε χολοκυστίτιδα προτείνουμε επειγόντως να καλέσει ασθενοφόρο.
 • Το χαμηλό πόνο στην πλάτη δεξιά. Όπως εντοπισμός του πόνου μπορεί να υποδεικνύει την παθολογία της σπονδυλικής στήλης και το σχηματισμό των κήλη μεσοσπονδύλιου. Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα – παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος. Στην τελευταία περίπτωση, δεν έχει σημασία τι θέση ο ασθενής δεν προσπαθεί να πάρει τίποτα θα τον φέρει ανακούφιση και απαλύνει τον πόνο.

Αιτίες του πόνου στην πλάτη δεξιά

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πόνος στην πλάτη μπορεί να δείχνουν ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών.

Δίνουμε παρακάτω μια κατάταξη από τους σημαντικότερους λόγους για τόσο πόνο.

Ασθένειες του πεπτικού συστήματος

Οξεία χολοκυστίτιδα. Μια απότομη πόνος που μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως και αρκετές ημέρες. Συνήθως εντοπίζεται στο επιγάστριο περιοχή. Ίσως να "δώσει" στο δεξί μέρος του θώρακα, δεξιό ώμο, της ωμικής ζώνης. Συχνά συνοδεύεται από πυρετό, εμετό, ναυτία, κιτρίνισμα του δέρματος, την ένταση των κοιλιακών μυών και την τρυφερότητα να την ψηλάφηση στην περιοχή του το σωστό hypochondrium.

Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος
 • Φλεγμονή των πνευμόνων (πνευμονία) με μέτρια ή σοβαρή πόνος στο στήθος ή τον ώμο λεπίδα. Και κατά την βαθιά αναπνοή ή το βήχα, ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί. Επιπλέον, συνήθως ο πόνος συνοδεύεται από πυρετό, βήχα και ρόγχους στους πνεύμονες;
 • πνευμοθώρακας με αιφνίδιο έντονο πόνο στο στήθος που ακτινοβολεί στην ωμοπλάτη. Για αυτό είναι χαρακτηριστικό του πνευμοθώρακα για την πληγείσα πλευρά μειωμένη στήθος εκδρομή, και την απουσία θορύβων κατά την ακρόαση;
 • "στεγνό" πλευρίτιδα με την κοπή του πόνου στη δεξιά πλευρά του θώρακα, που σχετίζονται με την αναπνοή κινήσεις;
 • ο καρκίνος των βρόγχων ή πνευμόνων. Η φύση και η ένταση του πόνου εξαρτάται από την τοποθεσία της νόσου και την επικράτηση. Έτσι, με την ήττα από την κορυφή του πνεύμονα υπάρχει πόνος στον ώμο ή στην ωμοπλάτη;
 • κατά τη διάρκεια της φύτρωσης του υπεζωκότα, μπορεί να υπάρχει πόνος στο στήθος για την πληγείσα πλευρά, η οποία ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό από την αναπνοή, την κυκλοφορία του κορμού, βήχα, και σε περίπτωση ήττας qui inter κώστας νεύρο πόνο τείνουν γύρω από το χαρακτήρα.
Παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος
 • Θρόμβωση της νεφρικής αρτηρίας ή νεφρική κολικούς;
 • το οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα. Ξαφνικά χαμηλότερο πόνο στην πλάτη άγνωστης προέλευσης σε έναν ασθενή που έλαβε πριν από αντιπηκτική θεραπεία;
 • πέτρες στα νεφρά;
 • παραβίαση του την εκροή των ούρων.
Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης
 • Λανθασμένη στάση του σώματος, ως αποτέλεσμα της μακράς παραμονής του σώματος σε φυσιολογικά δύσκολη θέση. Το γεγονός ότι η συνεχής παρουσία σε λάθος στάση του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε σπονδυλική παραμόρφωση και, ως αποτέλεσμα, την άνιση κατανομή του φορτίου για την υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης μυς.
Παθήσεις του αναπαραγωγικού συστήματος σε γυναίκες
 • Φλεγμονή των οργάνων της πυέλου;
 • όγκοι και κύστεις των ωοθηκών.

Εγκυμοσύνη

Η γυναίκα μένει στα φιλέτα

Πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ακίνδυνο μόνο στην περίπτωση που αποκλείστηκε χρόνια παθολογία της σπονδυλικής στήλης και των νεφρών.

Το γεγονός είναι ότι όταν receptamentum μέλλον του παιδιού μαμά δραματικά βάρος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ως εκ τούτου, το φορτίο στους μυς της πλάτης αυξάνεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τακτική γκρίνια πόνο στην πλάτη δεξιά. Να μειώσει την ταλαιπωρία θα πρέπει να περπατήσει περισσότερο, δεν είναι περιττή και πισίνα.

Δεν αποκλείεται ότι οι λόγοι που προκαλούν πόνο στην πλάτη, μπορεί να είναι από τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης.

Οξεία οσφυαλγία: να πανικοβληθώ;

Συχνά απότομη πόνος στην πλάτη μπορεί να υποδεικνύει την ανάγκη για επείγουσα θεραπεία και ακόμη και χειρουργική επέμβαση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ταχύτητα του assist μπορεί να εξαρτάται από τη ζωή του ασθενούς. Έτσι ώστε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα σημάδια, πρέπει επειγόντως να αναζητήσετε τη βοήθεια των γιατρών:

 • η αδιάκοπη απότομη πόνο στην πλάτη δεξιά?
 • οξύς πόνος κάτω από τα πλευρά;
 • ισχυρό χαμηλό πόνο στην πλάτη, που συνοδεύεται από αδυναμία και ζαλάδα έως και απώλεια της συνείδησης.

Θεραπεία για τον πόνο στην πλάτη δεξιά

Χωρίς διαβούλευση με ένα γιατρό για να πάρετε φάρμακα δεν συνιστάται, επειδή η δεξιά πλευρά του σώματος υπάρχουν πολλά ζωτικά όργανα. Για την άμεση πόνο, μπορείτε να πάρετε παυσίπονα.

Ωστόσο, αυτό δεν λύσει το πρόβλημά σας, αλλά μόνο θα σας επιτρέψει να το ξεχάσω για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, σας καλώ με την παρουσία του πόνου στη δεξιά πλευρά για να δείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα εξετάσει το ιατρικό ιστορικό σας, να διεξάγει μια σειρά δοκιμών και σίγουρα θα εντοπίσει την αιτία του, οι πόνοι. Μετά από αυτό θα πρέπει να διαγνωστεί και να εκχωρηθεί η κατάλληλη θεραπεία.