Οι λόγοι εξαιτίας των οποίων ένα πραγματικά πληγή πίσω

Σοβαρή πόνος στην πλάτη είναι ένα επικίνδυνο σύμπτωμα, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από εκφυλιστικές αλλοιώσεις της σπονδυλικής στήλης, παθήσεις των εσωτερικών οργάνων. Αν πονάει πολύ πίσω, είναι απαραίτητο πρώτα να παρέχουν υπόλοιπο φυσιολογική, για να πάρει μια άνετη θέση.

Απαιτούνται περαιτέρω δράσεις για να καλέσετε το γιατρό στο σπίτι, και την οξεία, ανυπόφορη, οξύ πόνο, όταν είναι δύσκολο να βρείτε ανακουφίζει από τη στάση του σώματος, είναι να καλέσει ασθενοφόρο. Αν την επίθεση την οποία ο άνθρωπος δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και το ξέρει το λόγο, μπορείτε να πάρετε ένα αναλγητικό (μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο). Στην επώδυνη θέση μπορείτε επίσης να βάλετε μια κρύα κομπρέσα. Επόμενος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την κλινική και να ενημερώσει το γιατρό σχετικά με την επιδείνωση των υφιστάμενων ασθενειών.

Λόγους

Άνθρωπος με πόνο στην πλάτη

Έντονο πόνο στο πίσω μέρος έχει διαφορετική προέλευση. Το σύνδρομο πόνου είναι οξεία ή παροξυσμική στη φύση, εμφανίζεται ξαφνικά, ανησυχούν συνεχώς ή από καιρό σε καιρό. Ο πόνος μπορεί να είναι πόνος, το τράβηγμα, eripiant partas και αυξάνεται μετά από μια μακρά παραμονή σε μια θέση. Κάτω πίσω μερικές φορές υπάρχει μια αίσθηση ακαμψίας, αίσθημα βάρους, μούδιασμα, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα. Σοβαρή πόνο στην πλάτη μειώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής, μειώνει την απόδοση.

Η ομάδα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει τα ακόλουθα πρόσωπα:

 1. υπάλληλοι γραφείου, προγραμματιστές, κλπ. (ο οποίος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάθεται στον υπολογιστή);
 2. τα άτομα με υπερβολικό βάρος;
 3. οι άνθρωποι διάγουν καθιστική ζωή (έλλειψη άσκησης);
 4. όσοι εργάζονται σκληρά, εκτελεί εντατική σωματική εργασία.
 5. όσοι έχουν υποστεί τραυματισμό στην πλάτη;
 6. επαγγελματίες αθλητές *
 7. ηλικιωμένους;
 8. οι έγκυες γυναίκες, οι γυναίκες μετά τον τοκετό.

Για να προκαλέσει τον πόνο μπορεί ξαφνικά απρόσεκτη κίνηση, υποθερμία. Παθήσεις που συνοδεύονται από πόνο στην πλάτη:

 1. σκολίωση;
 2. οστεοχόνδρωση της άρθρωσης;
 3. spondiloarthrosis;
 4. κήλη προεξοχή;
 5. παράβαση του ρίζες;
 6. παραβιάσεις της τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά συστήματα *
 7. νευραλγία;
 8. τραύμα;
 9. λοιμώδη διαδικασίες, νεοπλασίες, κλπ.
ΖΗΜΊΑ

Πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα διαφόρων τραυματισμών: χτυπήματα, μώλωπες, κατάγματα, κλπ. Μηχανικό τραύμα είναι λόγος για άμεση θεραπεία στο γιατρό, ακόμη και αν, με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό. Σύνδρομο πόνου με ήπιες κακώσεις (π. χ. μελανιές) που μπορεί να εμφανίζεται αμέσως, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, εκτός από την απότομη έντονο πόνο, μπορεί να παρατηρήσει πάρεση, παράλυση.

Για να καθορίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης ο ασθενής έχει συνταγογραφηθεί x-rays, CT, MRI. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να βοηθήσει μόνο με χειρουργική επέμβαση, όπως η συντηρητική θεραπεία των τραυματισμών αποβλέπει μόνο στην εξάλειψη των συμπτωμάτων. Μετά την επέμβαση ακολουθείται από μια μακρά πορεία της αποκατάστασης. Ακόμα και αυτό το ποσό των ιατρικών παρεμβάσεων δεν εγγυάται ότι το σοβαρό πόνο στην πλάτη δεν θα ενοχλεί το άτομο σε όλη τη ζωή.

ΟΣΤΕΟΧΌΝΔΡΩΣΗ της άρθρωσης.

Η παθολογική διαδικασία που συχνά εντοπίζεται στο κάτω μέρος της πλάτης ή της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Οι σπόνδυλοι έχουν σημαντική κινητικότητα, είναι, επίσης, κάτω από μεγάλη πίεση, ως αποτέλεσμα της μη βιώσιμη τη φυσική δραστηριότητα και άλλους παράγοντες οδηγεί σε παθολογικές αλλαγές. Ο χόνδρος είναι επιρρεπείς σε διαταραχές του μεταβολισμού, τη φλεγμονή και τη συσσώρευση αλάτων. Για να προσδιορίσει την οστεοαρθρίτιδα πάρει μια ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία.

Οξεία επίθεση πόνο οφείλεται σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις των δίσκων. Στην ανάπτυξη μηχανισμός του πόνου είναι η φλεγμονή και παγιδευμένος ρίζες των νεύρων. Οξύς πόνος στο λαιμό που ακτινοβολεί στο ωμικής ζώνης, τα χέρια, τους ώμους. Εξέλιξη της νόσου επηρεάζει την περιοχή του στήθους, με έντονο πόνο εμφανίζονται στο στέρνο. Για να επουλωθούν πλήρως από εκφυλιστική ασθένεια δίσκων είναι αδύνατο, αλλά για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής είναι δυνατόν.

ΣΚΟΛΊΩΣΗ Κλίμακες

Όταν η ανορθολογική κατανομή του φορτίου στην πλάτη του, μια μακρά παραμονή σε μια θέση, ο καθιστικός τρόπος ζωής της σπονδυλικής στήλης υφίσταται παραμόρφωση αλλαγές. Μυς είναι συνεχώς σπασμούς, νευρικές απολήξεις παραβιάζονται. Από τον οξύ πόνο. Η έναρξη της νόσου είναι συχνά στην παιδική ηλικία, όταν τα παιδιά αρχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο, περνούν πολύ χρόνο πίσω από ένα Γραφείο, μεταφέρουν βαριά βιβλία.

Για την ανίχνευση της σκολίωσης, ειδικές μελέτες που απαιτούνται. Ο γιατρός θα καθορίσει την καμπυλότητα χωρίς ενόργανες μεθόδους κατά τη διάρκεια μια εξέταση ρουτίνας.
Η ΚΎΦΩΣΗ ΤΗΣ ΘΩΡΑΚΙΚΉΣ

Πρόκειται για μια παραβίαση του σκελετού, όπου η σπονδυλική στήλη καμπύλες οπίσθια περισσότερα ανατομικά πρότυπα. Κατά την έναρξη της νόσου, ο ασθενής φαίνεται inclinavit ergo fleret, με την ανάπτυξη της παθολογικής διαδικασίας σχηματίζεται μια καμπούρα. Οι ώμοι έχουν εκδοθεί προσθίως, ο θώρακας είναι περιορισμένοι. Εξαιτίας αυτού, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι του θώρακα είναι συμπιεσμένα και τον πόνο. Το πιο επικίνδυνο είναι kifoskolioticheskaya μορφή, η σπονδυλική στήλη είναι κυρτή, ενώ στα διάφορα τμήματα.

SPONDILOARTHROSIS

Αυτή η ασθένεια αλλαγές στο χόνδρο των αρθρώσεων. Οι χόνδροι χάνουν την ελαστικότητά τους και την ευελιξία. Οστίτη ιστού είναι σταδιακά έσβησε, αλλά είναι η παθολογική των οστών αυξήσεις – οστεόφυτα. Προκαλούν έντονο πόνο και την καταστροφή γύρω μαλακούς ιστούς και τα νεύρα. Συχνά αυτοί οι ασθενείς χρειάζονται χειρουργική επέμβαση, επειδή συμβατική θεραπεία δίνει μια προσωρινή συμπτωματική αποτέλεσμα.

Κήλη ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ

Φορούν μεσοσπονδύλιοι δίσκοι χάνουν την ελαστικότητά τους και την αντοχή. Οι σπόνδυλοι έχουν έτσι σε μονάδες δίσκου ένα διπλό φορτίο. Όλα αυτά οδηγούν στο γεγονός ότι ο χόνδρος αρχίζει να αναδύεται σε ανατομικά φυσιολογικά όρια.

Η εντόπιση της παθολογικής διαδικασίας στο νωτιαίο κανάλι έχει διαταραχθεί ευαισθησία, μπορεί να προκύψει πάρεση, παράλυση. Το αποτέλεσμα της ρίζας συμπίεσης προκαλεί έντονο πόνο επιθέσεις. Για να εντοπίσει μια κήλη χρήση CT και MRI. Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά. Τώρα να χρησιμοποιήσετε μείον traumatica λέιζερ παρέμβαση που μειώνει την περίοδο αποκατάστασης.

ΝΕΥΡΑΛΓΊΑ

Υπό την επίδραση των τραυματικών παραγόντων, υποθερμία, σωματική εξάντληση ξεκινά τη φλεγμονή, η οποία επηρεάζει τα νεύρα επίσης. Έτσι, η ανάπτυξη νευραλγία. Το σημάδι – sharp, tribunus plebis modestus, "παραβιάζουν" τον πόνο σε διάφορα μέρη του πίσω, δεξιά ή αριστερά, κάτω, στήθος, κ. λπ. Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί σε απότομες κινήσεις, ισχυρή βήχα.

Σε αυτή την κατάσταση, να πάρει παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη χάπια και να οργανώσει τη σωστή λειτουργία της ημέρας.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΉ ΙΑΤΡΙΚΉ

Πόνος στην πλάτη μπορεί να προκύψει, στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Έχετε πόνο, κάψιμο, συμπίεση φύση, που ακτινοβολεί στην πλάτη, τον ώμο, στη γνάθο, στον αριστερό ώμο. Μπορεί να φαίνεται ότι τους πόνους στην αριστερή πλευρά. Ο ασθενής μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή εντοπισμό πίσω από το στέρνο. Ένα τυπικό σύμπτωμα της στεφανιαίας ανακούφιση από τον πόνο των υπογλώσσια νιτρογλυκερίνη. Τον πόνο της καρδιάς μετά από χάπια ή nitrospray περνά μετά από 5-10 λεπτά. Αν η επίθεση διαρκεί 20 λεπτά ή περισσότερο, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Θέλω να καλέσω ασθενοφόρο.

Μια άλλη αιτία για σοβαρή οξεία οσφυαλγία – κωλικό. Η διαδικασία εντοπίζεται στη μία πλευρά. Ο πόνος είναι τόσο έντονος που ο ασθενής πετάει στο κρεβάτι, δεν μπορεί να βρει μια αναγκαστική στάση. Ενώ υπάρχουν dysuric διαταραχές, τα ούρα είναι διαχωρισμένο λίγο, μπορεί να έχουν αίμα. Ο πόνος επεκτείνεται στην πορεία του ουρητήρα κάτω δίνει στην κάτω κοιλιακή χώρα, στη βουβωνική χώρα. Όλες αυτές οι συνθήκες απαιτούν επείγουσα ιατρική βοήθεια!

Τι να κάνετε σε περίπτωση σύνδρομο πόνου

Εάν τα συμπτώματα δείχνουν στεφανιαίες, νεφρικές προέλευσης του πόνου (ειδικά εάν ο ασθενής γνωρίζει για την παρουσία των σχετικών θεμάτων), θα πρέπει να καλέσετε ασθενοφόρο. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Όταν το στεφανιαίο σύνδρομο θα πρέπει να λάβει ημι-καθιστή θέση, χαλαρώστε τα σφιχτά ρούχα, πάρτε κάτω από τη γλώσσα νιτρογλυκερίνη. Κωλικό αναγκαστική θέτει κανένας ασθενής δεν μπορεί να βοηθήσει την θέρμανση του χώρου από την πάσχουσα πλευρά. Τα συμβατικά παυσίπονα σε νεφρική, ηπατική κολικούς, το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο. Στον ασθενή χορηγείται οπιοειδή.

Η προαναφερθείσα πάθηση, που απαιτούν επείγουσα ιατρική θεραπεία. Σε άλλες περιπτώσεις απειλεί τη ζωή του ασθενούς. Αν ο ασθενής γνωρίζει ότι έχει πρόβλημα με την πλάτη, θα μπορούσε να διευκολύνει την επίθεση αντιφλεγμονώδες αναλγητικό φάρμακο. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η πλήρης υπόλοιπο φυσιολογική, για την εξάλειψη κάθε φορτίο κατά την περίοδο έξαρσης.

Σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος σε οξεία αντι-φλεγμονώδη χρήση, calefactionem cunctam αλοιφή. Σε σοβαρές περιπτώσεις, όταν τα χάπια δεν βοηθούν, οι γιατροί συνταγογραφήσει ενέσεις – procaine, λιδοκαΐνη αποκλεισμό. Εάν τα συμπτώματα έχουν εξαφανιστεί, να συνταγογραφήσει μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα.

Μόλις η κατάσταση γίνεται καλύτερα, θα πρέπει να έρθει ο γιατρός. Αν ο ασθενής έχει αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά, ο ειδικός θα καθορίσει γιατί οσφυαλγία και τι να κάνετε εάν υπάρχει έντονος πόνος. Κατά την περίοδο της ύφεσης, όταν ο πόνος επίθεση σταμάτησε, στον ασθενή χορηγείται θεραπευτικό μασάζ, άσκηση, θεραπεία, φυσιοθεραπεία, βελονισμός, κ. λπ. Όλες αυτές οι μέθοδοι εφαρμόζονται στα πρώτα στάδια της νόσου. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη.

Είναι χρήσιμο να φορούν ένα ειδικό ορθοπεδικό κορσέδες που υποστηρίζουν τα πίσω και να μειώσει το φορτίο. Τέτοιες συσκευές είναι, επίσης, συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να μειώσει το φορτίο της σπονδυλικής στήλης. Ωραίο αποτέλεσμα για προβλήματα στην πλάτη δίνει φυσιοθεραπεία. Συγκρότημα συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας, και είναι καλύτερο να γίνεται υπό την επίβλεψη ενός εκπαιδευτή.

Άσκηση για την πλάτη

Παραδείγματα ασκήσεων:

 1. Ξαπλώστε στην πλάτη σας. Λυγίστε το πόδι στο γόνατο. Ένα άλλο λυγίσει και να ισιώσει, να αγγίζουν το πάτωμα. Κάνετε 10 επαναλήψεις, στη συνέχεια να στραφούν τα πόδια.
 2. Ξάπλωσε στο πάτωμα. Να λυγίστε τα πόδια στα γόνατα. Παίρνουν σειρά για να πάρει τα γόνατα προς τα πλάγια.
 3. Βάλτε τα χέρια σας στους ώμους, κάνει μια περιστροφική κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω.
 4. Χέρια ψηλά στο κάστρο του. Το κεφάλι γέρνει προς τα πίσω, να προσπαθήσουμε να εξετάσουμε την παλάμη.
 5. Για να κάνετε τον κορμό ανατροπές.

Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε την πρόληψη. Αν έχετε επιπλέον βάρος, θα πρέπει να το επαναφέρετε. Θα πρέπει να οδηγήσει ένα δραστήριο τρόπο ζωής, ειδικά καθιστική ζωή των εργαζομένων. Ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένο, είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα ειδικό έδρα ξαπλώματος. Θα πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή σε παπούτσια είναι για να αποφευχθεί η υπερβολική φορώντας ψηλά τακούνια ή τα μοντέλα με μια δυσάρεστη Παπούτσι. Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης είναι πιο εύκολο για την πρόληψη από τη θεραπεία, οπότε θα πρέπει να θυμάστε σχετικά με το παραπάνω απλό και εφικτό κανόνες.