Οι αιτίες του πόνου στην πλάτη, στην οσφυϊκή περιοχή

Πίσω πόνο στην οσφυϊκή περιοχή είναι ένα πολύ κοινό πόνο σύνδρομο, το οποίο εμφανίζεται σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως η σπονδυλική στήλη και τα εσωτερικά όργανα, ή συστηματικές παθήσεις.

πόνος

Θα μπορούσε να είναι πάνω από τη μέση, κάτω, πιο δεξιά ή αριστερά, και συχνά τόσο πόνο που συμβαίνει στην εγκυμοσύνη, πόσο αργά, και στα πρώτα στάδια. Αν ο πόνος είναι πολύ οξύς, συνοδεύεται από πυρετό, αδυναμία, θα πρέπει να καλέσετε ασθενοφόρο.

Ενώ δεν έντονο πόνο χωρίς πυρετό, προκειμένου να κατανοήσουν τους λόγους για την εμφάνιση, θα πρέπει να απευθύνεται στον θεραπευτή, ο οποίος με βάση το ιστορικό του ασθενούς, τις καταγγελίες του ασθενούς θα πρέπει να απευθύνονται σε επαγγελματίες όπως ο φυσικοθεραπευτής, νευρολόγο, ουρολόγο, γυναικολόγο, γαστρεντερολόγο, καρδιολόγος, χειρουργός ή πνευμονολόγο. Η τελική διάγνωση από τους γιατρούς με βάση την ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, υπερηχογράφημα και άλλες εξετάσεις και διαγνωστικές μεθόδους.

Οι κύριοι λόγοι για χαμηλότερο πόνο στην πλάτη

Η πιο προφανής αιτία του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης είναι οσφυαλγία και ισχιαλγία που προκαλείται από μια βλάβη της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, καθώς και πιο σοβαρές παθολογίες της σπονδυλικής στήλης ή του μεσοσπονδύλιου προεξοχές herniarum. Αυτός ο πόνος μπορεί να προκύψει όταν ερεθισμό των νεύρων της σπονδυλικής στήλης, το τσιμπημένο νεύρο ρίζες, ερεθισμό των συνδέσμων και των μυών, με οίδημα, καθώς και παθήσεις των εσωτερικών οργάνων, ο πόνος μπορεί να αντανακλά στο κάτω μέρος της πλάτης.

Στην κλινική πράξη από 60-30% του αστικού πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες προκύψουν περιοδικά επαναλαμβανόμενο πόνο στην πλάτη, μεταξύ των οποίων το 80% του χρόνου οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι πίσω πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Όλες τις ηλικιακές ομάδες, ευάλωτοι σε παραβιάσεις από την πλευρά της σπονδυλικής στήλης, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι ασθένειες κόπο ασθενείς ηλικίας 30-60 ετών. Στο 66% των περιπτώσεων του χαμηλότερο πόνο στην πλάτη που προκαλείται από εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, επηρεάζεται όταν μία από τις ρίζες του 1ου ιερού, 4, 5 οσφυϊκού σπονδύλου που ονομάζεται monoarticular σύνδρομο. Αν επηρεάζει το δικαίωμα της σπονδυλικής στήλης 2 τι θα συμβεί στο 33% των ασθενών είναι viridicornis σύνδρομο αν 3, τότε triadically σύνδρομο, το οποίο είναι πολύ σπάνιο.

Γιατί οι αιτίες του πόνου στην πλάτη, δεν είναι πάντα πόνος, είναι δυνατόν να περάσουν αρκετά σοβαρή πρόκληση δοκιμές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν ο πόνος με την σπονδυλική στήλη, ή σημάδια από άλλες ασθένειες, κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα, ουρολιθίασης, φλεγμονή της μήτρας, νόσο του προστάτη, προβλήματα με το έντερο ή τους πνεύμονες. Το τεστ lumbosacral εκφυλιστική ασθένεια δίσκων που ονομάζονται με τα ονόματα των γιατρών που πρότεινε τη χρήση τους ως προκαταρκτική διαγνωστικό:

 • Σύμπτωμα Dejerine — με την τάση της κοιλιακούς, αν μπορείτε να ακούσετε με τη χαμηλότερη πλάτη, ο πόνος αυξάνεται, και ως εκ τούτου, μια υψηλή πιθανότητα εμφάνισης τους είναι το χαμηλό πόνο στην πλάτη.
 • Σύμπτωμα Neri — αν με την απότομη κλίση του κεφαλιού προς τα εμπρός για να αγγίξει το στήθος σας θα αισθάνονται τον πόνο — θα μπορούσε επίσης να είναι λόγω της σπονδυλικής στήλης.
 • Το σύμπτωμα είναι σύμπτωμα — αν και μετά εναλλάξ σηκώστε πρώτα το ένα πόδι, στη συνέχεια το δεύτερο, που βρίσκεται στην πλάτη του, άρπαξε από τη μέση και πόνος irradiáta στο πόδι κατά μήκος του ισχιακού νεύρου, είναι επίσης ένα πρόβλημα της σπονδυλικής στήλης.
 • Σύμπτωμα Larrea — αν ο πόνος θα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ισχιακού νεύρου μετά από τη θέση που βρίσκεται στο πίσω, προσπαθήστε να σηκώσετε τον κορμό προς τα εμπρός, χωρίς να λυγίζει τα γόνατα, στη συνέχεια, να καθίσει με τα πόδια επεκταθεί, είναι, επίσης, προέρχεται από την εκφυλιστική ασθένεια δίσκων.

Ο πόνος στην πλάτη είναι τόσο nonspecific σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς λόγους. Από το πόσο έντονα πληγή πίσω στην οσφυϊκή περιοχή, είναι η μόνιμη ή περιοδική, πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια, μπορεί να είναι οι λόγοι που το προκαλεί:

Ο οξύς πόνος
 • Προεξοχή των μεσοσπονδύλιων δίσκων στην οσφυϊκή περιοχή
 • Οστεοχόνδρωση της σπονδυλικής στήλης.
 • Οξεία δισκοκήλη
 • Σπονδυλίτιδα
 • Παθολογία της άρθρωσης του ισχίου
 • Epiduritis σπονδυλικής στήλης
 • Οξεία ένταση, σπονδυλικά κατάγματα
 • Οσφυαλγία, ισχιαλγία
 • Οξείες διαταραχές της σπονδυλικής την κυκλοφορία του αίματος — εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Εντερική απόφραξη, άτυπα για την οξεία σκωληκοειδίτιδα
 • Ουρολιθίασης
 • Οξεία πυελονεφρίτιδα
Το χρόνιο πόνο
 • Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα
 • Σπονδύλωση deformans
 • Οστεομυελίτιδα
 • Μεταβολική νόσος των οστών — οστεομαλακία, οστεοπόρωση
 • Πρωτοπαθή όγκο και μεταστατικοί όγκοι σπονδυλικής στήλης, η σπονδυλική, οπισθοπεριτοναϊκή χώρους.
 • Αυξανόμενη πόνους — σκολίωση
 • Λοιμώδη αλλοιώσεις των μεσοσπονδύλιων δίσκων και των σπονδύλων (επισκληρίδιο απόστημα, το νωτιαίο φυματίωση, βρουκέλλωση)
 • Noninfectious φλεγμονώδεις παθήσεις — ρευματοειδής αρθρίτιδα, σύνδρομο Reiter, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα
 • Όγκοι νεφρού
 • Αθηροσκλήρωση της κοιλιακής αορτής και των κλάδων
Ακτινοβολεί τον πόνο σε ορισμένες ασθένειες των εσωτερικών οργάνων
 • Ασθένειες του στομάχου, του παγκρέατος, του δωδεκαδακτύλου, της χοληδόχου κύστης
 • Παθήσεις των οργάνων της πυέλου. Σε γυναίκες — φλεγμονώδεις διεργασίες στα εξαρτήματα της μήτρας, ενδομητρίωση, καρκίνο της μήτρας, καρκίνο των ωοθηκών, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα (χλαμύδια, ureaplasmosis, βλενόρροια, τριχομονάδες, κ. λπ.) άνδρες — προστατίτιδα, τον καρκίνο του προστάτη
 • Νεφρική νόσο — νεφρική κολικός, πέτρες στα νεφρά
 • Νόσος του εντέρου — φλεγμονή των εκκόλπωμα, η ελκώδης κολίτιδα, εντερική όγκων
 • Απογοητευτικό ανεύρυσμα αορτής

Πόνος πάνω από τη μέση

Γυναίκα

Αν τον πόνο στην πλάτη, ακριβώς πάνω από τη μέση - οπότε μπορεί να εκπέμψει στο συκώτι πόνο κάτω από οποιεσδήποτε παθολογικές αλλοιώσεις του ήπατος, ηπατίτιδα, ηπατική ανεπάρκεια, η χορήγηση τοξικών φαρμάκων. Ο πόνος είναι πιο συχνά εντοπίζεται σε το σωστό hypochondrium. Αν ο πόνος γίνεται αισθητός στη δεξιά ή προς τα αριστερά πάνω από την μέση, είναι πολύ πιθανό ότι ο λόγος έγκειται στην οξεία νεφρική νόσο. Μια χρόνια ασθένεια των νεφρών όπως πολυκυστικές, κακόηθες νεόπλασμα του νεφρού, η χρόνια πυελονεφρίτιδα συνοδεύεται με χαμηλο συμπτώματα, δεδομένου ότι η νεφρική κάψα είναι τεντωμένο σταδιακά.

Οίδημα κατά τη διάρκεια της οξείας πυελονεφρίτιδας, και επίσης με το κλείδωμα του ουρητήρα ο πόνος είναι πιο έντονος, αλλά βαρετή, πόνος στη φύση. Και ο πόνος είναι σταθερός, μερικές φορές ακτινοβολεί στον ομφαλό περιοχή, κάτω κοιλιακή χώρα, πόνος στο αριστερό άνω τεταρτημόριο ή δεξιά, ανάλογα με την ασθενή νεφρά. Επίσης σε χρόνια νεφρική νόσο, ορισμένα φάρμακα που συμβάλλει τόσο πόνο. Το αυξημένο φορτίο για τα νεφρά, ως φίλτρο, όταν τοξική δράση ορισμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει πόνο, ο οποίος εξαφανίζεται μετά τη διακοπή του φαρμάκου.

Γιατί πίσω πόνο χαμηλά στη μέση

Όταν τον πόνο στην πλάτη κάτω από τη μέση, εκτός από το προφανές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (ισχιαλγία, οσφυαλγία, κήλη δίσκου, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, κ. λπ.), πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες πόνο κατά την έμμηνο ρύση στις γυναίκες, παθήσεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων όπως φλεγμονή της μήτρας εξαρτήματα - oophoritis, oophoritis (adnexitis) και παθήσεις του πυελικού περιτοναίου, του εντέρου, φλεγμονή του Προσαρτήματος (το Προσάρτημα του τυφλού εντέρου), στους άνδρες - νόσο του προστάτη, της ουροδόχου κύστης.

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη δεξιά ή αριστερά

Αν ο πόνος εμφανίζεται ταυτόχρονα και δεξιά και αριστερά χαμηλά στην πλάτη αυτό μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα της πυελονεφρίτιδα, ηπατίτιδα, χολοκυστίτιδα, φλεγμονή της μήτρας ή του προστάτη, πνευμονία ή πλευρίτιδα. Όταν ακτινοβολούν πόνο στα πλευρά μπορεί να οφείλεται σε απόφραξη του εντέρου, άτυπα βέβαια της σκωληκοειδίτιδας. Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη με το δεξί ή αριστερό είναι για τις ακόλουθες ασθένειες:

 • Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Για να την αποκτήσει ασθένειες περιλαμβάνουν, όγκοι, εκφυλιστική παθολογία, όπως spondylosis, σπονδύλωση, φλεγμονή - οστεομυελίτιδα, σπονδυλίτιδα, και τραυματική βλάβη, herniated δίσκων, οσφυαλγία, ισχιαλγία. Ανάμεσα σε συγγενείς παθήσεις διαθέσει sacralization, σπονδύλωση, lucido, σπονδυλολίσθηση.

 • Ασθένειες των εσωτερικών οργάνων

Σε φλεγμονώδεις παθήσεις των οργάνων της πυέλου - parametral ιστού, της ουροδόχου κύστης, του προστάτη, της μήτρας και τα εξαρτήματα. Σε παθολογικές διεργασίες στο κοιλιακό όργανα, τα έντερα, τα νεφρά.

 • Ασθένειες του νευρικού συστήματος της lumbosacral

Όταν η ρίζα συμπίεσης, το νευρικό θέσεις σε διάφορες νευρολογικές ασθένειες, υστερία, νευρασθένεια, νευρίτιδες, νευραλγίες, ισχιαλγία, κατά παράβαση του μεταβολισμού, ουρική αρθρίτιδα, σακχαρώδη διαβήτη, σε δυσπλασίες του νευρικού συστήματος.

Πόνος όταν το τσίμπημα το ισχιακό νεύρο και οσφυαλγία

Όταν η φλεγμονή ή τσίμπημα του ισχιακού νεύρου σε ισχιαλγία οσφυαλγία στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Είναι σαν μια αίσθηση καψίματος, οσφυαλγία, μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα μπορεί να είναι ήπια, ή μεγάλη ή μικρή. Το ισχιακό νεύρο είναι το πιο ισχυρό, το μεγαλύτερο νεύρο του ανθρώπινου σώματος και εκδηλώνεται μόνο σε μία πλευρά του σώματος, κατά κανόνα, γυναίκες, άντρες.

Υπάρχει μια θεωρία γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά, το μοτίβο της φλεγμονή του ισχιακού νεύρου σε άνδρες και γυναίκες, γι ' αυτό πρέπει να ξέρεις στο άρθρο μας, τα συμπτώματα μιας τσιμπημένο ισχιακό νεύρο. Τέτοιο πόνο στους γλουτούς ή την πίσω επιφάνεια το ένα πόδι είναι συνήθως χειρότερη κατά την αλλαγή θέσης του σώματος, ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, πίσω από το γόνατο και στον τομέα της οστικές προεξοχές στο κάτω μέρος των γλουτών, επίσης, οι άνθρωποι μπορούν να βρουν οι ίδιοι στους μυς της γάμπας ή οπίσθια επιφάνεια του μηριαίου οστού επώδυνα οζίδια που όταν άγγιξε ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Οσφυαλγία είναι μια ασθένεια που είναι ευρέως ονομάζεται ισχιαλγία, πόνο, αυτό το ξέρω όχι από φήμες. Αυτή η ξαφνική σταυρό που εμφανίζεται στο φόντο της σωματικής δραστηριότητας με υποθερμία, που εργάζονται σε ένα σχέδιο ή σε μια παρατεταμένη δύσκολη θέση, με μια απότομη κίνηση.

Παροξυσμική πόνο χαμηλά στην πλάτη προκαλεί ένα άτομο να πάρει μια αναγκαστική κατάσταση στην οποία ο πόνος μαλακώνει αυτό το σύνδρομο πόνου καθυστερήσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα, παυσίπονα, tepidus εργαλεία και μασάζ συνήθως να βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την ασθένεια. Ακόμα και μετά από μια τέτοια ταυτόχρονη επίθεση της νόσου θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό, όπως είναι μια προειδοποίηση για την παρουσία των παθολογικών αλλαγές της lumbosacral σπονδυλικής στήλης.