Γιατί πονάει η μέση μου και πώς να ασχοληθεί με αυτό

γιατί πονάει η μέση μου

Πόνος στην πλάτη, πόνος στην πλάτη – δεν υπάρχει άνθρωπος που είχε ποτέ στη ζωή της δεν έχει βιώσει ποτέ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας, είναι η πιο κοινή καταγγελία και η πιο κοινή αιτία της προσωρινής ανικανότητας.

Τι να κάνω;

Το φαινόμενο εκφυλιστική-δυστροφικές αλλαγές της σπονδυλικής στήλης συχνά αναφέρεται ως ξεπερασμένη τον όρο "οσφυαλγία". Αυτά τα φαινόμενα βρίσκονται σε απόλυτη πλειοψηφία των ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών. Από μόνη της η λέξη "οσφυαλγία" περιλαμβάνει τα πάντα: από την ηλικία κανόνες έως σοβαρής παθολογίας. Αυτός ο όρος είναι απρόθυμοι να χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία νευροχειρουργούς και γενικά δεν χρησιμοποιείται στη διεθνή βιβλιογραφία.

Πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι αυτο-πρόκληση ("σοβαρό", "gelidus πλάτη" κλπ.), αλλά μπορεί και να σηματοδοτήσει για την πάθηση της σπονδυλικής στήλης, για τις ποικίλες σοβαρές καταστάσεις, από πυελονεφρίτιδα και της γρίπης μέχρι όγκοι του νωτιαίου μυελού ή μεταστάσεις στους σπονδύλους. Έτσι, η οσφυαλγία είναι ένα σύμπτωμα που απαιτεί διάγνωση.

Σίγουρα διάγνωση όταν ο πόνος στην πλάτη είναι απαραίτητη στις ακόλουθες περιπτώσεις: πόνος προήλθε μετά από τραυματισμό, μια πτώση, ένα τροχαίο ΑΤΎΧΗΜΑ; ο πόνος συνεχίζεται για αρκετές ημέρες, σας εμποδίζει από το περπάτημα και/ή τον ύπνο; πόνος στην πλάτη δίνει στο πόδι/πόδι (γλουτό, στο μηρό, κνήμη/χαβιάρι και πόδι); όταν torpor, η αίσθηση σέρνεται στα πόδια/πόδια; μείωση της δύναμης σε οποιοδήποτε μέρος των ποδιών/των ποδιών; απώλεια βάρους ποδιών/των ποδιών; δυσκολία ή τη συχνή ούρηση, την αφόδευση; με έντονο πόνο σε ένα ηλικιωμένο άτομο με έντονο πόνο στην πλάτη ο macie, αποδυναμωθεί ή το άτομο με τη θερμοκρασία; με τον πόνο στην πλάτη σε έναν ασθενή που έχει σοβαρές συστηματικές παθήσεις, όπως η οστεοπόρωση, ο καρκίνος, η φυματίωση.

Καταλαβαίνω την επιθυμία να μάθετε γιατί πονάει φιλέτα. Να ξεκινήσει καλύτερα με την μαγνητική τομογραφία (MRI) περιοχή του ιερού του τμήματος της σπονδυλικής στήλης. Όλες οι άλλες ενέργειες, όπως η επίσκεψη σε γιατρό, και μετά. Σε ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία θα πρέπει να περάσουν αρκετές χιλιάδες ρούβλια, αλλά χωρίς οδηγίες του γιατρού σας.

Συμπέρασμα, γραμμένο από έναν ειδικό για την ακτινοβολία διάγνωση, συχνά τρομάζει τον ασθενή. Εκεί μπορεί να γραφτεί: κήλη / προεξοχή / στένωση / οσφυαλγία / κήλη Smorlya / σπονδυλολίσθηση. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων τίποτα. Απλά περιγράφει ΚΕ-φαινόμενα. Θα πρέπει να ερμηνευτεί Κλινικό ιατρό λαμβάνοντας υπόψη το ιατρικό ιστορικό, εικόνα της νόσου, επιπλέον μελέτες και πολλά άλλα. Το συμπέρασμα γράφεται για τον ασθενή και για άλλο γιατρό.

Ακτινογραφία και αξονική τομογραφία στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων – για περισσότερες μελέτες που διορίζονται από το γιατρό σας.

Κάνοντας ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία κάτω μέρος της πλάτης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με νευρολόγος ή νευροχειρουργός. Δεύτερον, κατά τη δική μου υποκειμενική άποψη, είναι προτιμότερο να: κατά μέσο όρο λειτουργικό νευροχειρουργούς πολύ καλύτερα ερμηνεύουν τις εικόνες, αφού καθημερινά βλέπουν την πραγματική εικόνα για τις συναλλαγές και να συσχετίζουν τους με ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία και την κλινική εικόνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για τις οποίες θα πει ο νευρολόγος ή νευροχειρουργός, χρειάζεται ορθοπεδικός.

Αν από τα αποτελέσματα της επιθεώρησης και την αξιολόγηση ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση (συνήθως έτσι είναι), η θεραπεία πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη νευρολόγο. Σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις περιλαμβάνει μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μυοχαλαρωτικά και άλλα φάρμακα. Μερικές φορές απαιτούνται άλλες μέθοδοι. Για να καθορίσουν τον τρόπο και τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να είναι μόνο ένας γιατρός.

Αυτοθεραπεία χαμηλότερο πόνο στην πλάτη, ειδικά χωρίς ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, – εξαιρετικά κακόγουστη βήμα. Εφαρμογή της εναλλακτικής ιατρικής, και πάλι – ειδικά χωρίς ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, διαμορφωμένο ηλιθιότητα.

Μερικές φορές ο γιατρός λέει ότι πρέπει να διαγράψετε μια κήλη δίσκου. Χάρη στην εφαρμογή ενδοσκοπική και μικροχειρουργική τεχνολογιών σε ικανά χέρια αυτή η λειτουργία είναι απολύτως ασφαλής. Εγώ συνήθως λέω στους ασθενείς, ότι ο κίνδυνος παράλυσης ή άλλων σοβαρών επιπλοκών κατά την αφαίρεση της κήλης του δίσκου είναι περίπου ίση με κίνδυνο να σκοτωθεί σε ένα τροχαίο ΑΤΎΧΗΜΑ στο δρόμο για τις συμβουλές.

Πολλοί φοβούνται ότι από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη μπορεί να παραλύσει. Είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχουν επικίνδυνες εργασίες που σχετίζονται με τον κίνδυνο, για παράδειγμα αφαίρεση ενδομυελικό των όγκων, την επέμβαση σε κατάγματα του τμήματος της σπονδυλικής στήλης, κλπ. Εάν ο κίνδυνος αυτός υπάρχει, γι ' αυτό προειδοποιούν. Όταν διαγράφετε μια κήλη δίσκου, η αντιμετώπιση της σπονδυλικής στένωσης καναλιού τον κίνδυνο αυτών των επιπλοκών θεωρητικό. Προϋπόθεση της ασφάλειας είναι προσόν νευροχειρουργό και η παρουσία στην κλινική σύγχρονο εξοπλισμό.

Υπάρχουν ασθένειες στις οποίες είναι απαραίτητη η σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης – εγκατάσταση ειδικά σχέδια, τα οποία κατέχουν οι σπόνδυλοι μεταξύ τους. Τρόποι σταθεροποίησης και συστήματα για τη σταθεροποίηση πάρα πολύ. Σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης πραγματοποιείται μόνο με τους αυστηρούς όρους. Η ανάγκη της μπορεί να καθορίσει μόνο νευροχειρουργός. Συχνά σταθεροποίηση επέμβαση χρειάζεται στένωση της σπονδυλικής καναλιών, σπονδυλολίσθηση, της αστάθειας των σπονδυλωτών τμήματα, τα κατάγματα της σπονδυλικής στήλης.

Μετά από περισσότερες επεμβάσεις στην σπονδυλική στήλη, όχι μόνο δεν πέφτει πολύ κάτω, αλλά συχνά ο ασθενής αρχίζει μόνοι σας το περπάτημα το πρωί μετά την επέμβαση ή ακόμα και το βράδυ την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης.

Τι πρέπει να κάνετε για να μην άρρωστη φιλέτα; Σε ιδιωτικές κλινικές μπορείτε να βρείτε εμπορικά προγράμματα για την καταπολέμηση με τον πόνο στην πλάτη με την αξία του αυτοκινήτου. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι στην πραγματικότητα αρκετά στοιχειώδη πράγματα.

Πρώτα από όλα πρέπει να είναι σε φυσιολογικά όρια βάρους του σώματος, με άλλα. Θα πρέπει να έχει αναπτυγμένη την αξονική μυϊκό σύστημα – να κολυμπήσετε και να κάνετε στο γυμναστήριο. Τέλος, πόνος στην πλάτη – συχνό πρώτο σύμπτωμα της κατάθλιψης, επειδή η κατάθλιψη συνοδεύεται από μείωση του πόνου όριο. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έχουν την κανονική διάθεση και να κρατιέμαι σε καλή κατάσταση.