Τι πόνο στην πλάτη; Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και τι μπορεί να βλάψει

Για τον πόνο στην πλάτη διαμαρτύρονται 85% των ανθρώπων. Πώς να αντιμετωπίσει σωστά και είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τον πόνο μια για πάντα;

Πόνο στην πλάτη; Δεν είστε μόνοι! Κοινωνιολογικές μελέτες δείχνουν ότι ο πόνος στην πλάτη είναι η δεύτερη μετά από ένα ιογενείς λοιμώξεις αιτία αναπηρίας στον ενήλικο πληθυσμό. Γεννιέται μαζί μας (σύμφωνα με το νεογνολογίας, το 80-90% των παιδιών με εκ γενετής τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης) και αργά ή γρήγορα αντιμέτωπος με όλους. Πιστεύεται ότι αυτή είναι η εκδίκηση για το περπάτημα σε όρθια θέση. Ως ανθρώπινη ανάπτυξη το φορτίο στη σπονδυλική στήλη, αυξάνει, τα υφιστάμενα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης ισχυρότερη και το στρες, το άγχος, η παχυσαρκία, η υπερφόρτωση, η καθιστική ζωή επιδεινώσει υπάρχοντα προβλήματα και τον πόνο στην πλάτη μπορεί να συμβεί ακόμη και σε νεαρή ηλικία.

πόνο στην πλάτη

Ότι υπάρχει πόνος;

Η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 95%) τον πόνο που συνδέεται με τους μυς, τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις. Σε άτομα που καλείται να τραβήξει πίσω. Αυτοί οι πόνοι είναι δυσάρεστο, αλλά δεν είναι επικίνδυνη και, στις περισσότερες περιπτώσεις, περνούν μόνα τους σε 2-3 ημέρες.

3-4% του πόνου που σχετίζεται με ριζοπάθεια (ισχιαλγία) είναι μια βλάβη του νωτιαίου νεύρων ρίζας. Βλάβη, είναι συνήθως μια κήλη. Πόνος εξαφανίζεται όταν το πρήξιμο είναι που προκύπτουν λόγω της συμπίεσης.

1-2% του πόνου στην πλάτη που προκαλείται από τραυματισμό ή φλεγμονώδεις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, ογκολογικές διαδικασίες, ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος ή της γαστρεντερικής οδού, στην οποία ο πόνος μπορεί να πάει πίσω. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο είδος του πόνου στην πλάτη. Για να εξαλείψει αυτή την ασθένεια, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Δεν πρέπει να βραδύνει

Η κύρια ένδειξη ότι χρειάζεστε ιατρική βοήθεια, – την κανονικότητα του πόνου. Αν στρίψω από καιρό σε καιρό – το πιο πιθανό δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Αν ο πόνος είναι μικρή ή μέτρια σε ένταση, είναι και θα σε καταδιώξω, δεν πρέπει να βραδύνει. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας αν ο πόνος συνοδεύεται από άνοδο της θερμοκρασίας ή σύνδρομο πόνου αυξάνεται στο φόντο της θεραπείας.

Τον πόνο μου, αφήστε με! Γιατί η πλάτη με το νεαρό Διαβάστε περισσότερα

Στο σπίτι

Το πιο αποτελεσματικό μέσο για την από του στόματος αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Απλά μην το παρακάνετε – είναι ασφαλής, μόνο την πρώτη φορά. Η παρατεταμένη χρήση αυτών των φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει έλκη και αιμορραγία στο στομάχι. Παραδοσιακό σπίτι-θεραπεία – μη στεροειδή αλοιφή μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ως πρόσθετα μέτρα. Είναι αβλαβή, αλλά αναποτελεσματική. Δίνει ανακούφιση και φορώντας έναν κορσέ – σταθεροποίηση καταργεί τη φόρτωση της σπονδυλικής στήλης, ανακουφίζει από σπασμούς και περιορίζει τις απότομες κινήσεις. Μόνο κορσέ για να είναι ένα κανονικό ελαστικό, όχι του πλανήτη.

Εάν η θεραπεία δεν είναι δεδομένη αποτέλεσμα μέσα σε τρεις ημέρες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό που θα κάνει τον αποκλεισμό της αντι-φλεγμονώδεις ενέσεις. Λόγω ανακούφιση από τους σπασμούς και χαλαρώνει τους μυς, ο πόνος πηγαίνει μακριά αμέσως, και συχνά μόνιμα.

Απαγορευτεί!

Λουτρό και μασάζ αυστηρά. Αυξάνουν το οίδημα και τον πόνο.

Για να επικοινωνήσετε με χειροπρακτικούς σχετικά με τις διαφημίσεις στις εφημερίδες. Η χειροπρακτική είναι μια περιοχή όπου κάθε ειδικός έχει τριακόσια τσαρλατάνοι. Αν πραγματικά θέλετε να βρείτε έναν καλό γιατρό, θα πρέπει να υποβάλει έκθεση στο πιστοποιημένα ιατρεία, στελεχωμένα από πιστοποιημένους ειδικούς.

Είναι σημαντικό να ορίσετε σωστά την τακτική της θεραπείας. Αυτό πρέπει να γίνει με το νευρολόγο ή νευροχειρουργό. Για τη θεραπεία πίσω επικίνδυνο. Το 30% των ασθενών από το Τμήμα νευροχειρουργικής προσπαθεί θεραπείες στο σπίτι και αυτό έχει φέρει τον εαυτό του να νοσοκομειακά κρεβάτια.

Διαβάστε περισσότερα

Για να κόψει ή όχι;

Πιο πρόσφατα, κάποιος διαγνωστεί με "κήλη", και αμέσως έδωσε την κατεύθυνση για την επιχείρηση. Σήμερα, η χειρουργική επέμβαση εκτελείται μόνο, όταν αναφέρεται:

  • επίμονο πόνο, μην αφαιρέσετε οποιαδήποτε χάπια;
  • διαταραχή της πυέλου λειτουργίες – ατελής κένωση της κύστης;
  • αδυναμία και μούδιασμα στο πόδι.

Όλα αυτά τα συμπτώματα κάνουν την επέμβαση αναπόφευκτη, γιατί χωρίς αυτό ο ασθενής μπορεί να γίνει με ειδικές ανάγκες.

Οι κίνδυνοι

Ο κίνδυνος της χειρουργικής επέμβασης, όπου μπορεί να αναβάλει ή να αρνηθεί σε Γενικές γραμμές, πολλοί ασθενείς θεωρούν υπερβολικές. Στη νευροχειρουργική εκεί τεχνολογία για να υπολογίσει με ακρίβεια η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και ποια είναι τα συμπτώματα μετά θα εξαφανιστεί και τα οποία παραμένουν.

Η πιθανότητα υποτροπής του πόνου μετά από χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1-1,5%. Κήλες και σε άλλους τομείς μπορεί πραγματικά να εμφανιστεί, αλλά αυτό δεν είναι μια επιπλοκή και την εξάπλωση της νόσου, η οποία συχνά εμφανίζεται σε νεαρή απείθαρχο ασθενείς. Μόλις ο πόνος πηγαίνει μακριά, να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή: την οδήγηση, να επαναλάβει την κατάρτιση. Και για να το κάνω κατηγορηματικά είναι αδύνατο.

Φταίει το χαμηλό πόνο στην πλάτη;

Το χαμηλό πόνο στην πλάτη – μια χρόνια εκφυλιστική αλλαγή στο μεσοσπονδύλιο διάστημα. Σημάδια οστεοχόνδρωση έχουν όλοι οι άνθρωποι πάνω από την ηλικία των 25 ετών. Για να αποφύγετε οστεοχόνδρωση αδύνατο, αλλά μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις επιπλοκές του, η οποία είναι η αιτία του πόνου στην πλάτη.