Μετά τον ύπνο πίσω πόνο στην οσφυϊκή περιοχή: μεγάλες αιτίες και θεραπεία

Ισχυρό και γαλήνιο ύπνο εξασφαλίζει όχι μόνο την καλή υγεία και την απόδοση καθ ' όλη την ημέρα. Είναι επίσης ένας δείκτης της κατάστασης της υγείας. Συχνά οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι μετά τον ύπνο στην οσφυϊκή περιοχή πόνο στην πλάτη. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αγνοηθεί, όπως δεν είναι πάντα οι αιτίες είναι ακίνδυνο.

Πόζα

Άβολα

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, η σπονδυλική στήλη και το λαιμό θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο, οπτικά μεταξύ τους, να σχεδιάσετε μια ευθεία γραμμή. Αν μετά το ξύπνημα, τραβήξτε προς τα πίσω, λόγος, πρώτα και κύρια, θα πρέπει να αναζητήσετε σε μια θέση ύπνου. Το στρώμα πρέπει να είναι τέτοια ώστε η σπονδυλική στήλη δεν κινείται και δεν ήταν σε ένταση, δηλαδή, πολύ σκληρό και πολύ μαλακό προϊόντα δεν είναι κατάλληλη.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη θέση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι ενοχλήσεις στο κάτω μέρος της πλάτης προκαλέσει τις ακόλουθες θέσεις:

 1. Ξαπλωμένη πάνω στο στομάχι του. Οι μύες της πλάτης πρέπει να είναι συνεχώς σε ένταση, και περιστρέφεται προς την πλευρά της κεφαλής, δημιουργεί επιπλέον άγχος.
 2. Ξαπλωμένη ανάσκελα με ίσια πόδια. Αυξημένη κάμψη στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, το οποίο οφείλεται σε μυϊκό σπασμό παρουσιάζεται, συνοδεύεται από σύνδρομο πόνου.

Στην πρώτη περίπτωση, συνιστάται να αφαιρέσετε το μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι και τοποθετήστε το κάτω από την κοιλιά, το δεύτερο να το βάλω κάτω από τα γόνατά σας. Αλλά η ιδανική θέση ύπνου είναι η ύπτια θέση – που βρίσκεται στην πλευρά σας με τα πόδια σας λυγισμένα. Σε αυτή την περίπτωση, η σπονδυλική στήλη είναι σε κατάσταση ηρεμίας, αποκτώντας μια φυσική καμπύλη.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Πίσω

Συμβαίνει ότι το κρεβάτι έχει δικαίωμα και ο πόνος συνεχίζει να ενοχλεί. Αν τακτικά το πρωί, τραβά το κάτω μέρος της πλάτης, η αιτία μπορεί να είναι η παθολογία των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Ένα άτομο που πάσχει από οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, ο σκελετός είναι λιγότερο ευέλικτη, λόγω οποία γίνεται όλο και πιο ευάλωτα σε διάφορες φυσικές δραστηριότητες. Μακρά παραμονή σε μια θέση, μόνο και μόνο επιδεινώνει την κατάσταση.

Διάγνωση οι περισσότεροι άνθρωποι διαμαρτύρονται ότι μετά τον ύπνο πίσω πόνο στην οσφυϊκή περιοχή. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Επιπλέον σε αυτό το σημείο:

 • συνεχής αίσθηση κόπωσης που εμφανίζεται ακόμα και μετά από ήπια άσκηση;
 • η φύση του πόνου στην πλάτη έντονη, αμβλεία;
 • η κατάσταση δυσφορίας στο κάτω μέρος της πλάτης εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε στροφή ή τον κορμό?
 • το φτέρνισμα ή βήχας που συνοδεύεται από οξύ πόνο στην πλάτη.

Εάν οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μετά τις διαγνωστικές μελέτες θα είναι η πιο κατάλληλη θεραπευτική αγωγή που μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • η θεραπεία με τα χέρια και ρεφλεξολογία;
 • μασάζ.
 • η γυμναστική.

Κατά κανόνα, μετά την παρέλευση της περιόδου πόνο στην οσφυϊκή περιοχή μετά τον ύπνο με την ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και της σπονδυλικής στήλης.

Νεφρική νόσο

Σκελετός

Η αιτία πρωί πόνο στην πλάτη μπορεί να ρυθμιστεί μόνο γιατρός. Στην πράξη, τις περισσότερες φορές η διάγνωση είναι το χαμηλό πόνο στην πλάτη ή πυελονεφρίτιδα. Μπορείτε να τους διακρίνουν από τη φύση του πόνου. Στην πρώτη περίπτωση εμφανίζονται αμέσως μετά την προσπάθειά σας να κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, στη δεύτερη, η σχέση μεταξύ δυσφορία στο κάτω μέρος της πλάτης και η άσκηση είναι που λείπει.

Υπάρχουν, επίσης, τα ακόλουθα συμπτώματα πυελονεφρίτιδας σε γυναίκες και άνδρες:

 • ρίγη;
 • υψηλή θερμοκρασία σώματος;
 • συχνή ανάγκη για ούρηση, η διαδικασία είναι επώδυνη.

Η κατάσταση του ασθενούς είναι περιγράφεται ως σοβαρή. Στις γυναίκες, τα συμπτώματα της πυελονεφρίτιδας περαιτέρω είναι: πρήξιμο, έντονο κάψιμο στην ουρήθρα.

Η ασθένεια είναι πολύ ύπουλη: είναι συχνά χρόνια κρυφές ροές και ανιχνεύεται στο ρουτίνας φυσική εξέταση από ατύχημα, όταν έχει ήδη περάσει στο χρόνιο στάδιο.

Με την τακτική εμφάνιση του πόνου στην οσφυϊκή περιοχή, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Μετά την παραλαβή των αποτελεσμάτων της ανάλυσης ούρων και υπερηχογράφημα, θα συνταγογραφήσει θεραπεία με αντιβιοτικά.

Μεταξύ των σπονδύλων κήλη

Συχνά η ασθένεια είναι μια επιπλοκή της οστεοχόνδρωση, αλλά μπορεί να συμβεί και για άλλους λόγους. Σε σχέση με την μείωση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης στη μέση της νύχτας πίσω στην οσφυϊκή περιοχή μετά τον ύπνο πονάει πολύ περισσότερο από μια ημέρα.

Η ουσία της παθολογίας είναι ως εξής: στερεό κέλυφος κάτω από την επίδραση των παραγόντων είναι σπασμένο. Μέσα από τις ρωγμές, ρέει το υγρό ουσία, συμπιέζει απολήξεις των νεύρων στο νωτιαίο μυελό. Ο δίσκος διογκώσεις, που μοιάζει με ένα συμπιεσμένο μπαλόνι.

Κήλη lumbosacral spina – ο πιο κοινός τύπος της νόσου που αναλογούν στο 80% των περιπτώσεων. Η αιτία της παθολογίας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές: από τους κορυφαίους έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, μέχρι την οστεοαρθρίτιδα και σοβαρούς τραυματισμούς.

Συμπτώματα μεταξύ των σπονδύλων της οσφυϊκής κήλης είναι:

 • πόνος που ακτινοβολεί στον γλουτό ή το πόδι;
 • λιγότερο συχνά υπάρχει μια αίσθηση μούδιασμα στα άκρα.

Να αναβάλει τη θεραπεία αυτής της ασθένειας είναι αδύνατο, είναι γεμάτη με σοβαρές συνέπειες:

 • διαταραχές του καρδιαγγειακού συστήματος *
 • διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα;
 • ριζίτιδας;
 • η χρόνια βρογχίτιδα.

Στο προχωρημένο στάδιο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για παράλυση των άκρων και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Спина1

Παγκρεατίτιδα

Η ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας στο πάγκρεας είναι πάντα συνοδεύεται από την εμφάνιση του πόνου στην οσφυϊκή περιοχή. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά είναι πιο έντονη το πρωί μετά το ξύπνημα. Ο χαρακτήρας του πόνου στην παγκρεατίτιδα είναι χαζή, κάνει κύκλους γύρω από ολόκληρη την οσφυϊκή μοίρα. Αυτή είναι η κύρια διαφορά αυτής της ασθένειας από άλλες πιθανές παθολογίες.

Άλλα συμπτώματα της παγκρεατίτιδας είναι:

 • έντονο πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα, που δεν εξαφανίζονται μετά την παραλαβή των χρηματικών ποσών, που ανακουφίζει το σπασμό ή αναλγητικά;
 • ναυτία, έμετος;
 • επιδείνωση της Γενικής υγείας *
 • διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα;
 • απώλεια της όρεξης;
 • μια γρήγορη απώλεια βάρους.

Η ασθένεια είναι σοβαρή, συχνά προκαλεί την εμφάνιση των επιπλοκών:

 • απόστημα του παγκρέατος;
 • εσωτερική αιμορραγία;
 • του διαβήτη;
 • περιτονίτιδα.

Η έλλειψη της θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Μεταξύ των σπονδύλων φλεγμονώδη νόσο

Спина2

Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση των εκφυλιστικών αλλοιώσεων των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης, που οδηγεί σε μια απότομη μείωση της κινητικότητας. Η αιτία της παθολογίας μπορεί να είναι τόσο εξωτερικές (υπερβολική άσκηση) και την εσωτερική (κληρονομικότητα, αυτοάνοσες διαδικασίες, κ. λπ.).

Τα κύρια συμπτώματα των φλεγμονωδών παθήσεων μεταξύ των σπονδύλων είναι:

 • χαμηλότερο πόνο στην πλάτη αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, μη-εξασθένιση για μεγάλο χρονικό διάστημα;
 • δυσφορία στην ίδια περιοχή μπορεί να διαταραχθεί, όπως όταν κάνετε κινήσεις και να ξεκουραστεί;
 • crunch στις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης.

Η θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή, σωματικές ασκήσεις και ορθοπεδικών προϊόντων.

Άλλες πιθανές αιτίες

Το πρωί χαμηλότερο πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι ενοχλητικό, όχι μόνο επειδή η παρουσία των ανωτέρω ασθενειών. Η τακτική εμφάνιση μπορεί να προκληθεί από τους ακόλουθους όρους και τις ασθένειες.

 • η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας;
 • ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές;
 • κακοήθεις όγκοι;
 • εγκυμοσύνη;
 • φλεγμονώδεις διεργασίες στο ουρογεννητικό σύστημα.
 • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος;
 • το υπερβολικό βάρος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί το πρωί πόνο στην πλάτη και να συνταγογραφήσει την καταλληλότερη θεραπεία.

Поза1

Πρώτες βοήθειες

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να απαλλαγούμε από την ταλαιπωρία. Αν μετά τον ύπνο πίσω πόνο στην οσφυϊκή περιοχή, πώς να την αντιμετωπίσουμε – θα σας πει ο γιατρός. Το έργο της γυμναστικής – να μειώσει προσωρινά την ένταση του πόνου, δεν αποκλείει την ανάγκη να επισκεφτεί ένα γιατρό.

Μετά το ξύπνημα, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις ακόλουθες ασκήσεις:

 1. Πέσε στα τέσσερα, να αποδυναμώσει τους μυς της πλάτης. Με την εκπνοή θα πρέπει να vegnuti την εισπνοή – επιστρέψτε στην αρχική θέση.Επαναλάβετε 20 φορές.
 2. Σε αυτή τη θέση θα πρέπει να ταυτόχρονα τραβήξτε προς τα πίσω το αριστερό πόδι και το δεξί χέρι προς τα εμπρός. Στη συνέχεια, πρέπει να αλλάξετε τους. Επαναλάβετε 20 φορές.
 3. Ξαπλωμένη ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατά σας. Τα χέρια τοποθετούνται κατά μήκος του σώματος. Στην εκπνοή, σηκώστε αργά τη λεκάνη της εισπνεύστε – να μειωθεί.Επαναλάβετε 20 – 30 φορές.

Αυτές οι ασκήσεις επίσης να χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική πρόληψη πολλών ασθενειών και να επιτρέψει σε σας για να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης καθ ' όλη την ημέρα.

Εν κατακλείδι

Поза2

Οι καταγγελίες του χαμηλότερο πόνο στην πλάτη, το πρωί μετά τον ύπνο δεν είναι ασυνήθιστο. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για το πόσο λάθος το επιλεγμένο αγκυροβόλιο, και να χρησιμεύσει ως ένα σύμπτωμα μιας σοβαρής ασθένειας. Αν ο πόνος εμφανίζεται τακτικά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει το αναγκαίο διαγνωστικές μελέτες και με βάση τα αποτελέσματά τους θα είναι το πιο αποτελεσματικό σχέδιο θεραπείας.

>