Σωστή στάση του σώματος — πώς υποστεί;

Κάτω από τη σωστή στάση του σώματος είναι η ικανότητα του ατόμου να κρατήσει το σώμα σας σε ευθεία θέση, χαλαρή, δεν στράγγισμα όλους τους μύες του. Ο καθένας μας στέκεται και κάθεται σε μια συγκεκριμένη θέση, η έγκριση των οποίων γίνεται από συνήθεια. Πόσο άμεση είναι η φυσιολογική θέση, και καθορίζει το βαθμό "σωστή" στάση του σώματος.

Σωστή στάση του σώματος — πώς να διατηρήσει

Η βασική διαμόρφωση της στάσης εμφανίζεται στην παιδική ηλικία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ενήλικας δεν μπορεί να διορθώσει τη στάση σας, να απαλλαγούμε από την παραβιάσεις και να επιτευχθεί η σωστή θέση του σώματος. Επιπλέον, το "χαλάσει" τη στάση του σώματός σας είναι δυνατό και στην ενήλικη ζωή: για παράδειγμα, η καθιστική εργασία και το μικρό κινητό τρόπο ζωής σας. Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνες αισθήσεις και τις ασθένειες, και επίσης να προκαλέσει επιδείνωση της εμφάνισης του προσώπου.

Αιτίες και τις συνέπειες από την κακή στάση του σώματος

Σε μια φυσιολογική σπονδυλική στήλη έχει φυσιολογικές καμπύλες της οσφυϊκής και θωρακικής. Ωστόσο, αυτές οι καμπύλες μπορεί να σπάσει, να ενισχυθεί, εξομαλύνεται.

Οι κύριοι λόγοι για τέτοια προβλήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • τραυματισμοί γέννηση;
 • άβολα γραφεία και πολύ βαριά σακίδια κατά τη διάρκεια της περιόδου από το σχολείο;
 • η πτώση στην πρώιμη παιδική ηλικία, οδήγησε στην παραγωγή του χαμηλής αξίας τραυματισμό;
 • το μη φυσιολογικό βάδισμα και τη στάση του σώματος κατά την παιδική ηλικία, η οποία δεν ελέγχεται και δεν διορθώνεται γονείς/εκπαιδευτικούς;
 • η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η οποία προκαλεί εξασθένηση των μυών κορσέ;
 • μακροχρόνια διατήρηση κακή στάση του σώματος (ως επί το πλείστον κατά την εκτέλεση των καθηκόντων εργασίας);
 • άβολα, άσχημα επιλεγμένα ρούχα και τα παπούτσια του αναγκαστεί να πάρει η λανθασμένη στάση του σώματος;
 • ογκολογική, λοιμωδών και άλλων ασθενειών που επηρεάζουν την κατάσταση της σπονδυλικής στήλης;
 • μια ποικιλία των τραυματισμών.

Οι συνέπειες από λανθασμένη στάση του σώματος μπορεί να διαιρεθεί σε διάφορους τύπους:

 1. Σκολίωση – πλάγια κύρτωση της σπονδυλικής στήλης που καταγράφονται στο μετωπιαίο αεροπλάνο.
 2. Κύφωση – καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης στο πίσω κατεύθυνση προς το οβελιαίο επίπεδο.
 3. Λόρδωση – καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης προς τα εμπρός σε οβελιαίο επίπεδο.
Αιτίες και τις συνέπειες από την κακή στάση του σώματος
Όπως έχει ήδη σημειωθεί, προβλήματα με τη στάση του σώματος, συχνά έχει τις ρίζες του σε παιδική ηλικία. Και δεν είναι η τελευταία ρόλο που έπαιξε σε αυτό το σχολείο σακίδια, τα οποία τα παιδιά αναγκάζονται να φορούν κάθε μέρα. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι, προκειμένου να μεταφέρει το χαρτοφυλάκιο δεν επηρεάζει την σπονδυλική στήλη του παιδιού είναι, το βάρος του δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10-15% του βάρους του μωρού.

Επιπλέον, η λανθασμένη στάση του σώματος, συχνά προκαλούν εκφυλιστικές ασθένειες, που οδηγούν σε μειωμένη κινητικότητα, πόνος, και ακόμη και διαταραχές της ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα. Μιλάμε για την οστεοαρθρίτιδα, την οστεοαρθρίτιδα, και μεταξύ των σπονδυλικών κήλες.

Αν μιλήσω για την αισθητική συνέπειες της ακατάλληλης στάσης του σώματος, μπορούμε να διαπιστώσουμε την καμπούρα σιλουέτα, κοίλο στο εσωτερικό του θώρακα είναι κυρτή και συνεπώς οπτικά πιο ογκώδες κοιλιακή χώρα, καθώς και πολλές άλλες δυσάρεστες αλλαγές στην εμφάνιση του προσώπου.

Ποια πρέπει να είναι η σωστή στάση του σώματος

Για να ελέγξετε αν έχετε τη σωστή στάση του σώματος, είναι αρκετά απλή. Άπαχο ενάντια στον τοίχο και σημειώστε τη θέση του τακούνια, τις γάμπες, τους γλουτούς, τους ώμους και το λαιμό. Όλα αυτά τα μέρη του σώματος που πρέπει ταυτόχρονα να έρθουν σε επαφή με τον τοίχο, και δεν χρειάζεται να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, τέντωμα των μυών, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Διαφορετικά, μπορείτε να πείτε ότι έχετε λανθασμένη στάση του σώματος.

Άλλο ένα απλό τεστ είναι να ζητήσει από κάποιον να κάνει τον πυροβολισμό σας από πίσω. Στη συνέχεια, το αποτέλεσμα της φωτογραφίες να σχεδιάσετε ευθεία γραμμή σε τρεις γραμμές: από τους αστραγάλους, τη λεκάνη και τους ώμους. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά πρέπει να είναι παράλληλες μεταξύ τους, διαφορετικά μπορείτε να μιλήσετε σχετικά με την παρουσία της καμπυλότητας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι σωστή, φυσιολογικά σωστή στάση του σώματος περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Τεντωμένο, επίπεδο στομάχι. Φυσικά, η εμφάνιση του στομάχου εξαρτάται από τους ανθρώπους του Συντάγματος, ωστόσο, η σωστή στάση του σώματος, πάντα μας κάνει οπτικά πιο λεπτό σε αυτή την περιοχή.
 2. Ένα μικρό εξόγκωμα στην περιοχή του θώρακα. Για να μην κάνουμε το "στήθος" ή, αντίθετα, να ευθυγραμμίσει τη σπονδυλική στήλη σας, όπως και αν την δυσκαμψία του Διοικητικού συμβουλίου. Σωστή στάση του σώματος περιλαμβάνει απαραίτητα μια μικρή φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης.
 3. Η κάθετη θέση της κεφαλής.
 4. Που πίσω και λίγο που προβλέπονται από τους ώμους του. Αυτό δεν μειώνει τις λεπίδες ή να αυξήσει τους ώμους, όπως είναι, και πάλι, αφύσικη για την σπονδυλική μας στήλη.
 5. Μια μικρή συστροφή του πόδια, στα γόνατα, το φως, που φέρουν το βάδισμα.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή στάση του σώματος

 • βελτίωση της λειτουργίας πολλών εσωτερικών οργάνων και συστημάτων και, κατά συνέπεια, να βελτιώσει τη γενική υγεία *
 • απόσυρση δυσφορία, πόνο στο πάνω μέρος του σώματος (πλάτη, ώμους, αυχένα);
 • πρόληψη της σκολίωση, οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες που κάνει ένα πρόσωπο ελκυστικό και να υπονομεύσουν την υγεία του?
 • αποτρέπει το σχηματισμό των λεγόμενων "κοιλιά μπύρας", που δεν είναι ασφαλισμένα, ακόμα και άνθρωποι του φωτός χροιά;
 • βελτιωμένη ψυχική εστίαση, τη συγκέντρωση;
 • αύξηση της αυτοεκτίμησης, την υγιή αυτοπεποίθηση, η οποία είναι τόσο αναγκαία για να επιτευχθούν οι στόχοι.
Μεγαλύτερος εχθρός της καλής στάσης του σώματος είναι παπούτσια με ψηλά τακούνια. Το περπάτημα σε μια τέτοια παπούτσια αναπόφευκτα θα προκαλέσει την αλλαγή της κλίσης του σώματος, η οποία οδηγεί σε παραβίαση της στάσης του σώματος και ακόμη και την εμφάνιση συστηματικής πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Και αυτές οι γυναίκες που τακτικά φορούν ψηλά τακούνια, μπορεί, με την πάροδο του χρόνου, και να κερδίσουν κήλη δίσκους.

Απλές ασκήσεις για να βελτιώσει τη στάση του σώματος

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η κακή στάση του σώματος δεν είναι μια ποινή θανάτου ακόμη και για έναν ενήλικα. Είναι πολύ πιθανό να προσαρμόσετε, και με δική τους, χρησιμοποιώντας απλή και σαφή ασκήσεις. Είναι κατάλληλο για εκείνους που έχουν απόκλιση από τη σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης, δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε μια σοβαρή χρόνια ασθένεια, όπως η σκολίωση. Διαφορετικά, να βελτιώσει τη στάση του σώματος είναι επίσης δυνατό, αλλά ήδη στο πλαίσιο του ειδικού ιατρικού συγκροτήματα.

Θέση εκκίνησης για την πρώτη ομάδα ασκήσεων – το ίδιο όπως όταν ελέγχεται η ορθότητα της στάσης του σώματος. Άπαχο ενάντια στον τοίχο έτσι ώστε τα τακούνια σας, τις γάμπες, τους γλουτούς, τους ώμους και το πίσω μέρος του κεφαλιού, την ίδια στιγμή που την άγγιξα (για ένα άτομο με διαταραχή της στάσης του σώματος, διατηρώντας τη θέση αυτή απαιτεί μυϊκή προσπάθεια).

Παίρνει τέτοια θέση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Κράτα αυτή τη στάση για τρία έως πέντε λεπτά.
 2. Κρατώντας όλα τα παραπάνω σημεία επαφής του σώματος σας με το πίσω, εναλλάξ, σηκώστε τα πόδια, τα λυγίζεις τα γόνατα. Εκτελέστε αυτήν την άσκηση 10 φορές για κάθε πόδι.
 3. Εκτελέστε με τη σειρά του γέρνει δεξιά και αριστερά (10 φορές σε κάθε κατεύθυνση), προσπαθώντας να μην σπάσει την επαφή της με τις φτέρνες, τις γάμπες, τους γλουτούς, τους ώμους και τον αυχένα του λαιμού στον τοίχο.
 4. Κατάληψη στον τοίχο, κρατώντας όλες τις ανώτερο σημείο επαφής του σώματος με τον τοίχο. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είναι κάπως "διαφάνεια" κάτω από τον τοίχο, και στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο. 10 επαναλήψεις των ασκήσεων θα είναι αρκετό.
Ένας καλός τρόπος για την σωστή στάση του σώματος είναι το κολύμπι. Όταν ένα άτομο είναι μέσα στο νερό, το βαρυτικό φορτίο στη σπονδυλική του στήλη είναι πολύ μειωμένη. Χάρη σε αυτή την ενισχυμένη μυϊκή πλαίσιο της σπονδυλικής στήλης, βελτιώνει τον τόνο των μυών κοντά στο σπόνδυλο, και οι μύες της πλάτης και το στήθος. Όλο αυτό έχει ευεργετική επίδραση στη στάση του σώματος.

Εάν είστε πρόθυμοι να επιτευχθεί σημαντική βελτίωση της στάσης του σώματος, τότε δεν θα πάει καλά να ενισχύσει το μυϊκό πλαίσιο.

Πολύ χρήσιμο για την επόμενη άσκηση:

 • τακτική push-UPS
 • η διατήρηση της θέσης του "σανίδα" για 30-60 δευτερόλεπτα ("λουρί" αναφέρεται στη διατήρηση το σώμα σε ευθεία θέση, ενώ στηρίζεται μόνο στις μύτες των ποδιών σας και τους βραχίονες);
 • άσκηση "βάρκα" (η ταυτόχρονη άρση των δυο χέρια και δυο πόδια από πρηνή θέση στην κοιλιακή χώρα);
 • κρατήστε ένα βαράκι στην όρθια και ίσια τα χέρια στο ύψος των ώμων (η άσκηση εκτελείται σε καθιστή θέση, κρατήστε έναν αλτήρα θα πρέπει να είναι 5-7 δευτερόλεπτα ανά ανελκυστήρα).