Γιατί είναι σημαντικό το γεγονός ότι μια καλή στάση του σώματος για τα παιδιά και πώς να αποτρέψει την εμφάνιση της σκολίωσης

Γιατί είναι σημαντικό το γεγονός ότι μια καλή στάση του σώματος για τα παιδιά και πώς να αποτρέψει την εμφάνιση της σκολίωσης

Η σωστή στάση του σώματος του μαθητή είναι το θέμα του τις ανησυχίες των γονέων και των γιατρών. Τι είναι η στάση του σώματος και πώς την καμπυλότητα επηρεάζει την υγεία των μαθητών — θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Στάση του σώματος είναι σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της ανάπτυξης του παιδιού από μικρή ηλικία. Ο μαθητής με τη σωστή στάση του σώματος δεν πρέπει να έχει οποιεσδήποτε αποκλίσεις συνταγογραφηθεί ανατομική πρότυπα. Τα άτομα με κατάλληλα φυτεμένα στάση του σώματος, φαίνεται από μακριά. Το κεφάλι κρατούν πάντα ευθεία, έχουν ένα εύκολο βάδισμα, πίσω δεν είναι λυγισμένο.

Λανθασμένη στάση του σώματος κατά τη σχολική ηλικία

Στάση προκαθορισμένες συγγενή ή κληρονομικά χαρακτηριστικά, και επίσης μεταφέρονται ασθένειες, τραυματισμούς. Μια τέτοια παθολογία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της καθιστικής ζωής. Οι μαθητές στην τάξη κάθεται σε ένα Γραφείο, στο σπίτι — να μάθουν τα μαθήματα στο Γραφείο σας. Κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, για κατά μέσο όρο 5-6 μαθήματα, τα παιδιά θα την κούραση. Από την ακινησία μειώνει την αντίληψη για το πρόγραμμα σπουδών.

Συχνά λανθασμένη στάση του σώματος σε μαθητές οφείλεται στο γεγονός ότι το παρατεταμένο καθισιό προκαλεί στασιμότητα του αίματος κυκλοφορία. Κουρασμένοι μύες, η σπονδυλική στήλη, το λαιμό, τα πόδια. Για τα σημάδια της κούρασης, λέγοντας ότι οι κυρτοί ώμοι και το κεφάλι, την κίνηση του προέδρου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά τη σωστή διαμόρφωση της στάσης του μαθητή. Σε νεαρή ηλικία το παιδί έχει τη δυνατότητα να κινούνται ενεργά, από την ένταξή του στο σχολείο έχει να καθίσει ακόμα.

Λανθασμένη στάση του σώματος κατά τη σχολική ηλικία

Τα παιδιά πρέπει να εξηγήσεις σχετικά με τη σημασία της σωστά για να δεχτεί τη θέση στο Γραφείο. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της γραπτής εργασίας τους ώμους, πρέπει να δημοσιοποιείται, για να είναι στο ίδιο επίπεδο και το κεφάλι ελαφρά κλίση. Ο μαθητής πρέπει να είναι σε θέση να χαλαρώσετε πίσω από ένα Γραφείο, σε εκείνες τις στιγμές, όταν η δασκάλα εξηγεί το μάθημα. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να χαλαρώσετε και να στηρίζονται σταθερά στο πίσω μέρος του μια καρέκλα. Παρατηρώντας το σημαντικό πρίγκιπες, προβλήματα με τη στάση του σώματος μπορεί να αποφευχθεί.

Καθώς υπάρχει μια καμπυλότητα στάση του σώματος

Μια λίστα από τις κύριες αιτίες που οδηγούν σε κακή στάση του σώματος:

 • μεταφερθεί νωρίτερα τραυματισμό ή νόσο;
 • η παραμέληση της ενεργού ζωής *
 • ανεπαρκής σχόλια σχετικά με τα μαθήματα της φυσικής αγωγής;
 • η διαφορά των προτύπων της επιφάνειας εργασίας σε σχέση με την ανάπτυξη του μαθητή;
 • κούραση από την παρατεταμένη συνεδρίαση.
 • λάθος θέση σε ένα Γραφείο;
 • ανεπαρκής φωτισμός στο χώρο εργασίας *
 • προβλήματα με την όραση.
Προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση του προβλήματος με τη στάση του σώματος είναι να εξαλειφθούν οι παράγοντες στρέβλωσης.
Πώς να καθορίσει την παραβίαση

Ακατάλληλη στάση του σώματος τίθεται το σώμα: μια αφύσικη αδέξιος, ασυμμετρία της θέσης τους ώμους, την κοιλιά διογκώνεται. Στην ιατρική αυτό το φαινόμενο χαρακτηρίζεται ως καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης τι είναι η σκολίωση. Να προσδιορίσει και να εντοπίσει τα ελαττώματα της στάσης του σώματος κατά τη σχολική ηλικία θα βοηθήσει να παραδώσει ένα μωρό.

Η έρευνα διεξάγεται σε όρθια θέση. Τα τακούνια θα πρέπει να τοποθετούνται μαζί, τα δάχτυλα των ποδιών για να φυτέψετε σε μια γωνία 45 μοιρών. Όταν οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν, η οποία εκτείνεται από τα πρότυπα των ανατομικών συμμετρία, συνιστάται να μελετήσει το πίσω ακτίνες-χ. Αυτό πρέπει να γίνει για να ανιχνεύσει ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης.

Πώς να καθορίσει την παραβίαση

Ορατά σημάδια της πάθησης να επιδεινώσει ασθένειες που μπορεί να προκύψουν λόγω των αλλαγών που προκαλούνται από τη στάση του σώματος. Η συστηματική εύρεση του παιδιού στο Γραφείο του στην εσφαλμένη στάση συμπληρώνεται από ένα δεύτερο, πιο σοβαρά συμπτώματα. Για παράδειγμα, ένα πόδι μπορεί να είναι μικρότερη από την άλλη.

Scoliotic στάση του σώματος

Οι καμπύλες της σπονδυλικής στήλης, των μυών σχηματίζονται από μικρή ηλικία. Τυχόν παραβιάσεις λόγω των επιπτώσεων στο πίσω μέρος του μια σειρά από δυσμενείς παράγοντες. Στο χρόνο χωρίς να αντιληφθεί το πρόβλημα, ο φοιτητής θα αποκτήσει πρόσθετη καμπυλότητα. Ως αποτέλεσμα, στην ενήλικη ζωή του θα επηρεάσει την υγεία. Σε σκολίωση η σπονδυλική στήλη κάμπτεται προς τη μία πλευρά, συνήθως και η σωστή.

Αν η συγγενής σκολίωση είναι σαφές, όπως μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της γενετικής προδιάθεσης. Με επίκτητη ασθένεια πολύ χειρότερα πράγματα που θα μπορούσε να είναι. Μερικές φορές οι γονείς δεν δίνουν προσοχή σε αυτό το πρόβλημα για πολλά χρόνια. Όταν η παραβίαση αποτύχει να παρατηρήσετε στο χρόνο, μέσα από διορθωτικές άσκηση και τον έλεγχο ειδικοί μπορούν εύκολα να επαναφέρετε.

Ασκήσεις για τη στάση των μαθητών

Απλές ασκήσεις με τη μορφή της ένα ζεστό-up για να ανακουφίσει την κούραση και το άγχος της σπονδυλικής στήλης. Αλληλεπιδράσεις με φυσικά συστήματα για το σχηματισμό σωστή στάση του σώματος των μαθητών, είναι δυνατό να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα. Για να εκτελέσετε τις ασκήσεις που συνιστώνται, μαζί με τους γονείς τους, ή ανεξάρτητα. Το συγκρότημα είναι έτσι:

 1. Στέκεται με τους γλουτούς πιέζεται στον τοίχο, που στέκεται κοντά, τακούνι και, στη συνέχεια, μετακινήστε τα χέρια στο πλάι στο ύψος των ώμων. Παλάμες προς τα εμπρός, για να προσομοιώσει τη διαφάνεια με τα χέρια σου στον τοίχο.
 2. Ασκήσεις για τη στάση των μαθητών
 3. Για τη σωστή στάση του σώματος του παιδιού αρκετά για να σταθεί ακριβώς στο τοίχο. Σηκώστε τα χέρια ψηλά, τεντώστε πίσω. Να μετρούν από το 1 έως το 10. Χαλαρώστε, κάτω από το βραχίονα.
 4. Άσκηση σε πρηνή θέση. Είναι απαραίτητο να τεντωμένα κατά μήκος του σώματος, τα χέρια και τα πόδια. Με βάση την κοιλιά και το στήθος, ταυτόχρονα σηκώστε τα χέρια και τα πόδια. Τα καλά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν εάν κρατάτε τη θέση των χεριών και των ποδιών για λίγα δευτερόλεπτα. Επιστροφή στην αρχική θέση και επαναλάβετε την άσκηση.
 5. Βρίσκεται στο πίσω μέρος για να προσομοιώσει την Ποδηλασία. Τα πόδια θα πρέπει να είναι σε γωνία 45 μοιρών. Για να το κάνετε χειραγώγηση με διαστήματα ένα λεπτό για 10 σύνολα.
Πιο σύνθετες σωματικές ασκήσεις για τη διόρθωση της στάσης του σώματος, είναι καλύτερα να εκτελέσετε μόνο υπό την εποπτεία των εμπειρογνωμόνων, τον εκπαιδευτή ή τον γιατρό.
Πρόληψη ορθοστατική διαταραχές

Μια εξαιρετική πρόληψη θα είναι ο μόνος-έλεγχο από τη θέση του πίσω σε όρθια και καθιστή. Η πλάτη πρέπει να παραμένει πάντα ευθεία. Όταν παρατεταμένη συνεδρίαση είναι απαραίτητο να κάνετε ένα διάλειμμα, μπορείτε να άπαχο πίσω από μια καρέκλα ή να σηκωθεί να περπατήσει. Εάν είναι απαραίτητο, ρυθμίστε το ύψος του πίνακα είναι συγκρίσιμη με την ανάπτυξη του παιδιού.

Σε όρθια θέση, για την καλύτερη κατανέμει το φορτίο, κλίση εναλλάξ στο ένα και στο άλλο πόδι. Αντί για μια μακρά παραμονή σε ένα μέρος, είναι χρήσιμο να πάει μπροστά και πίσω. Να άρει την τσάντα ή έπεσε στο πάτωμα, το θέμα δεν είναι απαραίτητο να γείρετε το πίσω, κάτσε κάτω, να λυγίσεις τα γόνατά σου.

Κάθεται σε ένα Γραφείο ή σε μια καρέκλα θέλετε το παιδί σφιχτά την πλάτη. Τα μαθήματα για να καθίσει σε όρθια στάση, δεν γέρνει προς τα εμπρός, το πίσω και το κεφάλι. Τα πόδια πρέπει να σταθεί στο πάτωμα. Διαφορετικά, κάτω από το τραπέζι πρέπει να τοποθετήσετε ένα υποπόδιο ή να χειριστεί το χώρο εργασίας.

Πρόληψη ορθοστατική διαταραχές

Μην υποτιμάτε τη ζημιά μια τσάντα ώμου. Η φθορά αυτών των εξαρτημάτων είναι το σακίδιο και απειλεί άμεσα την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Εξηγώντας στο παιδί πως η σωστή στάση του σώματος είναι σημαντική για τους μαθητές, συνιστάται να δώσει περισσότερες συστάσεις.

Κατευθυντήριες γραμμές για να βελτιώσει τη στάση του σώματος

Για τη σωστή στάση του σώματος για παιδιά σχολικής ηλικίας, είναι χρήσιμο να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες και να εκτελέσει απλές συστάσεις:

 • πρέπει να είναι καλά οργανωμένη θέση ύπνου, η παρουσία ενός ορθοπεδικό στρώμα και άνετα μαξιλάρια;
 • μην ξεχάστε για να φοράει τα παπούτσια σύμφωνα με το μέγεθος των ποδιών;
 • η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, την ενεργό παιχνίδια, το περπάτημα είναι επίσης ένα μεγάλο συν;
 • είναι απαράδεκτο να σταθεί ή να καθίσει στο ένα πόδι;
 • επηρεάζεται αρνητικά από τη μεταφορά των βαριών φορτίων, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το χαρτοφυλάκιο με περιττές βιβλία.

Προκειμένου να αναπτυχθεί η σωστή στάση του σώματος, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις και τη χρήση των υφιστάμενων μεθόδων που αναπτύχθηκαν για τη βελτίωσή της.