Γιατί επώδυνοι λεμφαδένες στο λαιμό

Γιατί επώδυνοι λεμφαδένες στο λαιμό

Η κύρια λειτουργία του λεμφικού συστήματος του ανθρώπινου σώματος προστασία από τις τοξίνες, παθογόνους μικροοργανισμούς και ιούς. Τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτού του συστήματος είναι οι λεμφαδένες, το μέγεθος του το οποίο κανονικά δεν υπερβαίνει το ένα μπιζέλι.Οι λεμφαδένες περιέχει λευκά αιμοσφαίρια και κίτρινο υγρό (λέμφος).Το τελευταίο λούζει τα κύτταρα όλων των οργάνων, την εντόπιση του παθογόνου παράγοντα και να το αλλάξει τα καρκινικά κύτταρα στους λεμφαδένες. Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει σε σας για να καθυστερήσει την εξάπλωση της λοίμωξης μέσω του σώματος και την ανάπτυξη των κακοηθών όγκων.

Ακριβώς δίπλα στους λεμφαδένες παρουσιάζεται στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, ιών και μικροβίων λεμφοκύτταρα, τα οποία άρχισαν να μοιράζονται. Μια μικρή αύξηση του λεμφαδένα μπορεί να σημαίνει ότι άρχισε να δουλεύουν πιο ενεργά, σε σχέση με την αρχή της νόσου. Αν πληγή των λεμφαδένων στο λαιμό, υποδηλώνει την ανάπτυξη της φλεγμονής στην άμεση γειτονία του.

Ο παράγοντας της νόσου είναι σε θέση να διεισδύσουν στους λεμφαδένες με τους εξής τρόπους:

 • Ονομάζεται αιματογενής τρόπο.
 • Μέσω της λέμφου.
 • Η επαφή διαδρομή.
Αυτή η αντίδραση έχει κληθεί λεμφαδενίτιδα. Παθολογία του λεμφικού συστήματος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από το γιατρό, γιατί είναι πάντα ο σύντροφος του από σοβαρή ασθένεια. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να αναζητήσουν έγκαιρα ειδική ιατρική βοήθεια.

Προκαλεί τραχηλική λεμφαδενίτιδα είναι

Διόγκωση των λεμφαδένων στο λαιμό είναι συχνά μονόπλευρη. Αυτή η ήττα κυρίως στο γεγονός εκπαίδευση, που βρίσκεται κοντά στην πηγή της φλεγμονής ή λοιμώδη βλάβη. Αν διόγκωση των λεμφαδένων ενθαρρύνει την ανάπτυξη των αμυγδαλών, των σιελογόνων αδένων, κοντά στα αυτιά, δακρυγόνων αδένων, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

Προκαλεί τραχηλική λεμφαδενίτιδα

Αν λεμφαδένες στο λαιμό αυξήθηκε μέσα σε λίγους μήνες, ο γιατρός μπορεί να υποπτεύονται την παρουσία κακοήθειας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει μια απότομη μείωση της ελαστικότητας των λεμφαγγείων, η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή της παθολογικής διαδικασίας όλων βρίσκεται κοντά στους λεμφαδένες. Αυτός λεμφαδένων είναι σταθερή στην αφή, είναι επώδυνη.

Έτσι, για να οδηγήσει σε αύξηση του λεμφαδένα εξής λόγους:

 • Βακτηριακές, μυκητιασικές και ιογενείς λοιμώξεις (ΆΡΒΗ, οξεία αμυγδαλίτιδα, της φυματίωσης, της ανεμοβλογιάς, της γρίπης, τοξοπλάσμωση, ερυθρά, έρπη, ωτίτιδα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τερηδόνα, περιοδοντίτιδα).
 • Τα παράσιτα.
 • Μηχανική βλάβη.
 • Ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας.
 • Μείωση της ασυλίας. Συνεχή ασθένεια, το στρες, η έκθεση στο κρύο, η έλλειψη βιταμινών μπορεί να προκαλέσει λεμφαδενίτιδα. Συχνές λοιμώξεις μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες λεμφαδενίτιδα.
 • Αυτοάνοσα νοσήματα.
 • Τοξίνες στο αίμα.
 • Ογκολογίας. Ανάπτυξη λεμφαδενίτιδα είναι μπορεί να είναι η συνέπεια της εμφάνισης των όγκων του λεμφικού ιστού.
 • Σπάνια λεμφαδενίτιδα αιτία: ο αλκοολισμός, διαταραχές του θυρεοειδούς και το μεταβολισμό.

Χωριστά, την κατανομή αυτών των λόγων λεμφαδενίτιδα είναι:

 • Αλλεργία σε φάρμακα.
 • Αλλεργία σε έντομα τοξίνες.
 • Ανοσολογική απάντηση για το εμβόλιο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι η διεύρυνση των λεμφαδένων, έντονο πόνο, είναι δυνατόν οίδημα του προσώπου, πυρετός, ρίγη.

Ταξινόμηση της νόσου

Υπάρχουν διάφορα στάδια λεμφαδενίτιδα είναι ανάλογα με τα συμπτώματα: Ταξινόμηση της νόσου
 1. Επώδυνοι λεμφαδένες στο λαιμό ελαφρώς, καθορίζεται από την ψηλάφηση μια μικρή αύξηση. Ο ασθενής μπορεί να σημείωση αδυναμία, πονοκέφαλο και την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 2. Ο λεμφαδένας είναι διογκωμένος, γίνεται οπτικά (το μέγεθος μπορεί να ποικίλει από μπιζέλι να αυγό), πόνος κατά την ψηλάφηση, κατά τη διάρκεια η πράξη της κατάποσης. Ο ασθενής παραπονείται για αδυναμία, αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, δυσφορία κατά την περιστροφή της κεφαλής, μειωμένη όρεξη, πονοκέφαλοι.
 3. Σοβαρή πόνος και ερυθρότητα στην περιοχή των λεμφαδένων υποδεικνύουν την ανάπτυξη της πυώδης φλεγμονή. Ο ασθενής έχει υψηλό πυρετό (40), πυρετός, ρίγη, κακή διάθεση, απάθεια, ναυτία και έμετος. Συνεχείς πονοκεφάλους, ζάλη μπορεί να υποδεικνύει μια σοβαρή δηλητηρίαση.

Σε χρόνιες λεμφαδενίτιδα τα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να είναι απούσα. Για τη διάγνωση της παθολογίας είναι πολύ προβληματική, επειδή οι λεμφαδένες μπορεί σχεδόν δεν είναι αισθητή στην αφή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απουσία της θεραπείας θα οδηγήσει σε μια σταδιακή και μη αναστρέψιμη εκφύλιση των τραχηλικών λεμφαδένων.

Τραχηλική λεμφαδενίτιδα σε παιδιά

Διόγκωση των λεμφαδένων είναι κοινά σε παιδιά που υποφέρουν συχνά από κρυολογήματα. Η φλεγμονώδης διεργασία μπορεί να προκύψει ακόμα και σε βρεφική ηλικία, ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις, η διάγνωση του κόμβου είναι δύσκολο. Τα παιδιά αρκετά συχνά, πρησμένοι λεμφαδένες κατά τη διάρκεια μια κρύα και θα πάνε μακριά από μόνα τους, μετά την ανάκαμψη. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένοι από τους λεμφαδένες, λόγω της ειδικής θέσης (τα ατομικά χαρακτηριστικά του παιδιού) μπορεί να φαίνεται μόνο διευρυμένη και δεν απαιτούν θεραπεία.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη λεμφαδενίτιδα τα παιδιά είναι πολλές, οι πιο συχνές: Αιτίες της λεμφαδενίτιδα σε παιδιά
 • Βακτηριακή και ιογενής λοίμωξη (πονόλαιμο, γρίπη, τοξοπλάσμωση, μονοπυρήνωση).
 • Η αντίδραση για τον εμβολιασμό.
 • Ζημιές στο δέρμα (γρατσουνιές, γάτες, τρωκτικά).
Να θυμάστε!
Εάν ο λεμφαδένας είναι που ενοχλεί το παιδί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς προφανή λόγο, στο σώμα είναι η φλεγμονή. Τελική διάγνωση και να διορίσει αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να είναι μόνο ένας γιατρός, μετά τη διεξαγωγή σωστή διάγνωση.

Λεμφαδενίτιδα έγκυες γυναίκες

Μια ειδική κίνδυνος είναι η φλεγμονή των λεμφαδένων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή αυτή η ασθένεια μπορεί να αφήσει αρνητικές συνέπειες τόσο για τη μητέρα και το έμβρυο. Η νόσος εμφανίζεται λόγω της μείωσης της ασυλίας των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να προκαλέσει τους ίδιους παράγοντες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να προκύψουν δυσκολίες κατά την επιλογή ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αυστηρά απαγορευμένο για τη θεραπεία λεμφαδενίτιδα μόνη της. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό που θα είναι σε θέση να βρει την αιτία της φλεγμονής, να συνταγογραφήσει αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα. Θεραπεία της υγείας σας με προσοχή και με τα πρώτα συμπτώματα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.
Οι κύριες μέθοδοι για την διάγνωση της παθολογίας

Οι κύριες μέθοδοι για την διάγνωση της παθολογίας

Υπάρχουν πάνω από εκατό διαφορετικές ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση του λεμφικού συστήματος. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εκτελέσει τη διαφορική διάγνωση της νόσου, την προσοχή ακόμα και τα ήπια συμπτώματα.

Σήμερα, το πιο προσιτό και κατατοπιστική μέθοδος για τη διάγνωση είναι το υπερηχογράφημα (us). Επιτρέπει σε σας για να καθορίσει το μέγεθος και το σχήμα των λεμφαδένων, να αξιολογήσει τη δομή τους, σε ορισμένες περιπτώσεις, η φύση της βλάβης σχηματισμούς. Για παράδειγμα, η ερπητική λοίμωξη οδηγεί σε αύξηση πολλαπλούς λεμφαδένες ταυτόχρονα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι δυνατότητες των υπερήχων είναι περιορισμένος, έτσι για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση μπορεί να χρειαστεί να διεξάγει πρόσθετη κλινική και εργαστηριακή έρευνα:
 • Κλινική ανάλυση του αίματος.
 • Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία.
 • CT.
 • Οι ακτίνες-χ.
 • Βιοψία λεμφαδένων που ακολουθείται από μια ιστολογική μελέτη των ιστών.
Σημαντικό!
X-ray μέθοδος θα είναι αποτελεσματική μόνο αν ασβεστοποίηση των λεμφαδένων, δηλαδή, την κατάθεση σε λεμφοειδή σχηματισμούς αλάτων ασβεστίου. Για τέτοιες αλλαγές θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ή και σοβαρές μεταβολικές διαταραχές.

Θεραπεία

Αν επώδυνοι λεμφαδένες στο λαιμό, η θεραπεία θα πρέπει να περιλαμβάνει τη θεραπεία που θα εξαλείψει την ανάφλεξη και όλα τα σημάδια της νόσου. Η θεραπεία θα πρέπει να επιλέγονται αυστηρά χωριστά, ανάλογα με τα αίτια της νόσου και το στάδιο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το λεμφικό σύστημα είναι ένα φυσιολογικό ασπίδα στον οργανισμό με την ικανότητα να παράγει λεμφοκύτταρα, τα οποία είναι σε θέση να ασχοληθεί με τα παθογόνα διαφορετική φύση (ιοί, βακτήρια, παράσιτα). Συνεπώς, με μια απλή φλεγμονή του σώματος είναι σε θέση να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Θεραπεία Εάν ο λεμφαδένας είναι πληγή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο φόντο της Γενικής μέθης, η ευρέως παρακάτω δοσολογικό σχήμα:
 • Η μειωμένη σωματική δραστηριότητα, ξεκούραση στο κρεβάτι, πίνοντας πολλά υγρά.
 • Η χρήση των αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, η οποία έχει ήπια αντιβακτηριδιακή δράση. Η αναποτελεσματικότητα ίσως η χρήση των στεροειδών φαρμάκων.
 • Η πρόσθετη χρήση παυσίπονα και αντιβιοτικά ευρέος φάσματος δράσης για το ιστορικό της τονωτικά, παρασκευάσματα βιταμινών θα επιταχύνει την ανάκαμψη.
 • Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε τις παραδοσιακές μεθόδους ως πρόσθετη θεραπεία: γαργάρες με αφέψημα βοτάνων (χαμομήλι, καλέντουλα), η οποία θα επηρεάζουν τοπικά την περιοχή της φλεγμονής. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η παραδοσιακή ιατρική μπορεί να δράσει μόνο ως βοηθητική θεραπεία.
 • Διόρθωσης της ισχύος. Είναι απαραίτητο να αυξηθεί η κατανάλωση των βιταμινών από τα φρούτα και τα λαχανικά (κρεμμύδια, τα εσπεριδοειδή) που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της λοίμωξης, προσθέστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
 • Ραντεβού UHF-θεραπεία θα μειώσει το χρόνο αποκατάστασης. Αυτή η θεραπευτική τεχνική που βασίζεται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του υπερβολικά υψηλός συχνότητες στην περιοχή φλεγμονή.
 • Ελλείψει έγκαιρη ιατρική βοήθεια σε σοβαρές κλινικές περιπτώσεις, καταφεύγουν σε χειρουργική θεραπεία (που πραγματοποιήθηκε από μια οπή ή ολική εκτομή των λεμφαδένων).
Όταν λεμφαδενίτιδα των λεμφαδένων μπορεί να μην είναι θερμαινόμενη, το τρόχισμα και να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή ιώδιο. Τα γεγονότα αυτά μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση της λοίμωξης, αυξάνοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλική βλάβη.

Βασικά προληπτικά μέτρα

Ειδική πρόληψη λεμφαδενίτιδα είναι δεν υπάρχει, γιατί αυτή η ασθένεια είναι polyetiological ασθένειες (παθολογία, μια ανάπτυξη για πολλούς λόγους).

Βασικά προληπτικά μέτρα Ωστόσο, για να αποφευχθεί η φλεγμονή των λεμφαδένων θα επιτρέψει τις ακόλουθες δραστηριότητες:
 • Τακτική σκλήρυνση.
 • Η διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Η έγκαιρη θεραπεία της οξεία λοιμώδη νοσήματα που δεν θα τους επιτρέψει να περάσει στη χρόνια μορφή.
 • Ελαχιστοποίηση υποθερμία και μείνετε στο κρύο αέρα.
 • Για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού, και λοιμώξεις του τραύματος.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι καμία ενόχληση στο λαιμό, το λαιμό και κάτω από το σαγόνι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα του άγχους. Λεμφαδένες στο λαιμό αύξηση στο μέγεθος και το κακό μόνο και μόνο με την παρουσία σοβαρής φλεγμονώδους διαδικασίας. Για να αποφευχθεί η ριζική χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη όταν ένα σύνδρομο πόνου αμέσως να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και να συμμορφώνονται με όλες τις απαιτήσεις.