Πώς να απαλλαγείτε από τον πόνο στο λαιμό στο σπίτι

Το πρόβλημα του πόνου στο λαιμό που αντιμετωπίζει, ίσως, τα πάντα. Είναι διαφορετικά: πόνος, sharp, που εμφανίζονται μόνο όταν στρίβετε το κεφάλι ή, αντίθετα, φορώντας συνεχής. Φαίνεται, κάτι τρομερό: καλά, πονάει, και θα περάσει. Ωστόσο, είναι λάθος. Αν μπορείτε να ξεκινήσετε και να μην δώσουν προσοχή (και οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν και προτιμούν να το κάνουν), ο πόνος μπορεί να γίνει χρόνιο και ανησυχητική συνεχώς. Και μερικές φορές το απλό αρχικά, η ασθένεια διαποτίζει το πιο πολύπλοκο. Σε Γενικές γραμμές, πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αλλά όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Πώς να απαλλαγείτε από τον πόνο στο λαιμό

Αιτίες του πόνου στον αυχένα

Τα αίτια μπορούν να χωριστούν σε διάφορες ομάδες:

 1. Μηχανική προέλευσης. Οφείλονται, για παράδειγμα, σοκ ή κάποιο άλλο τραύμα έκθεσης. Έτσι, αρχικά, μπορεί να μην σας ενοχλεί, αλλά εμφανίζονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτή η ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει δυσφορία που προκύπτει από μια μακρά παραμονή στην ίδια θέση, και, επίσης, απότομη, απρόσεκτη κίνηση, προκαλεί την μετατόπιση των σπονδύλων ή το τέντωμα των μυών.
 2. Φυσιολογικές προέλευσης. Αυτή η ομάδα πόνος σχετίζεται με μια συγκεκριμένη ασθένεια. Πόνος στον αυχένα μπορεί να προκαλέσει ασθένειες διαφορετικής προέλευσης. Πιο δημοφιλή χαμηλό πόνο στην πλάτη. Αυτό περιλαμβάνει κήλη μεσοσπονδύλιου των διαφόρων βαθμών, κρυολογήματα, κλπ.
 3. Ψυχολογική προέλευση. Τέτοια πόνους να προκύψουν, για παράδειγμα, αντιμετωπίζετε το άγχος ή ένα ισχυρό νευρικό κλονισμό. Το σώμα και η ανθρώπινη ψυχή είναι στενά συνδεδεμένο με το άλλο, και οποιαδήποτε εμπειρία μπορεί εύκολα να προκαλέσει απογοήτευση σε οποιοδήποτε όργανο ή μέρος του σώματος. Λαιμό δεν αποτελεί εξαίρεση.
 4. Υπάρχει και μια άλλη ομάδα πόνο, που προκύπτουν από τις θερμικές επιδράσεις. Ο λαιμός είναι πολύ εύκολο να είναι κρύο. Υποθερμία των μυών που προκαλεί τους σπασμούς και είναι πολύ ισχυρή, ή, αντίθετα, είναι ηλίθιο, αλλά δεν περνάει ο πόνος.

Σε κάθε περίπτωση, για να προσδιορίσετε την αιτία του πόνου στον αυχένα μπορεί να είναι μόνο ένας γιατρός. Να θυμάστε ότι αυτό το μέρος του σώματος δεν είναι μόνο πολύ δύσκολο να τη συσκευή σας, αλλά εύθραυστη. Είναι εύκολο να βλάψει και να θεραπεύσει είναι συχνά δύσκολη. Ένα τέτοιο έργο είναι αδύνατο να χειριστεί χωρίς εξειδικευμένη βοήθεια. Γι ' αυτό και η πρώτη συμβουλή: αν έχετε πόνο στον αυχένα, τουλάχιστον μία ημέρα και ένα μισό και επιμένει, συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Έτσι, θα αποφύγετε πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο, για να μειώσει τον πόνο μπορείτε, γιατί μία από τις κύριες αιτίες του πόνου είναι μια δύσκολη θέση ή μακρά παραμονή σε μια θέση, χωρίς καμία κίνηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί εύκολα να χειριστεί τον εαυτό σας. Εμείς θα σας διδάξει πώς να το κάνουμε.

Πώς να απαλλαγείτε από τον πόνο στο λαιμό στο σπίτι

Λαιμό μπορεί να σας βλάψει με διάφορους τρόπους. Αλλά συχνά το συναίσθημα είναι τόσο δυνατό και αιχμηρό ότι ο άρρωστος άνθρωπος, ακόμη και το κεφάλι δεν μπορεί να περιστραφεί. Το πρόβλημα μερικές φορές αισθάνεται σαν κάτι μακρινό, μόνο ελαφρώς θυμίζει τον εαυτό μου. Για να ανακουφίσει την κατάστασή τους είναι δυνατόν, αλλά πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα: αν δεν είστε σίγουροι για την πηγή του πόνου, καλύτερα να μην κάνω τίποτα για τη δική τους. Ένα πράγμα που μόλις χτύπησε ένα νεύρο από την εσφαλμένη θέση, και άλλο το αν υπάρχει μυϊκός σπασμός στο πλαίσιο της κάθε νόσου.

Πώς να απαλλαγείτε από τον πόνο στο λαιμό στο σπίτι

Πώς να ανακουφίσει τον πόνο και να βοηθήσει τον εαυτό σας; Στην πραγματικότητα, οι τρόποι είναι πολλοί. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά ειδικές ασκήσεις που βοηθούν να χαλαρώσετε και να ζεστάνει τους μυς του λαιμού.

 1. Προσεκτικά, σιγά-σιγά να μετακινήσετε το λαιμό προς την κατεύθυνση του να πάει μπροστά και πίσω. Το κάνω σκόπιμα, ακούγοντας προσεκτικά τις αναδυόμενες συναισθήματα. Αν νιώθετε τον παραμικρό πόνο, ή τουλάχιστον υποδείξεις της, να σταματήσει. Αυτή η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί και ως πρόληψη πιθανών προβλημάτων, τουλάχιστον κάθε μέρα, ενώ η αύξηση του φορτίου.
 2. Αργά, σταθερά κινηθεί το λαιμό σας αριστερά και δεξιά. Rush είναι επίσης αδύνατο. Τουλάχιστον την πρώτη φορά. Αν κάνετε αυτή την άσκηση καθημερινά, θα μειώσει σημαντικά το φορτίο στους αυχενικούς σπονδύλους και τους μύες. Απλά το τρένο, και ο πόνος σταδιακά να πάει μακριά. Πρώτα κάνουμε πριν από τον πρώτο πόνο, αλλά στη συνέχεια, μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο προπόνηση.
 3. "Οκτώ". Είναι απίστευτη η δύναμη της θετικής επίδρασης της άσκησης. Σιγά-σιγά να περιγράψει ένα κεφάλι αντίστοιχο αριθμό, σε αυτή την περίπτωση ακούστε προσεκτικά τα συναισθήματά σας. Το ίδιο το σώμα θα σου πω πότε να σταματήσεις. Κάνοντας την άσκηση κάθε μέρα, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τον πόνο και να ενισχύσει τους μυς και σπονδύλους. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να επιταχύνει το ρυθμό και να αυξήσει το χρόνο εκτέλεσης.

Άριστη βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στο λαιμό και μια ποικιλία από τεχνικές χαλάρωσης. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Ζεστό αρωματικό μπάνιο για να ανακουφίσει τον πόνο λαιμών
 1. Μαλακό ντους. Ενεργοποιήστε το νερό και να ρυθμίσετε τις κεφαλές των ντους για το μασάζ, δεν είναι πολύ ροή. Αν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, τότε απλά μην ανοίγεις τη βρύση σε πλήρη δυναμικότητα. Το νερό θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη, ζεστή θερμοκρασία. Άμεση ντους στο λαιμό και να τα μετακινήσετε πάνω και κάτω, σαν να κάνει το φως εγκεφαλικά επεισόδια. Αυτό θα βοηθήσει τους μυς να χαλαρώσουν και το σπασμό θα περάσει. Το λαιμό και δεν μπορεί να περιστραφεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ίδια θέση. Διάρκεια – όχι λιγότερο από το 5 και όχι περισσότερο από 20 λεπτά.
 2. Ζεστό αρωματικό μπάνιο. Πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσει όχι μόνο πόνο στον αυχένα, αλλά και Γενική κόπωση του σώματος. Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό (η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 37 βαθμούς). Θα είναι καλό αν βάλετε το αλάτι της θάλασσας με χαλαρωτική επίδραση. Ξάπλωσε και προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι. Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι επειδή σε ζεστό νερό το σώμα αντανακλαστικά εντελώς χαλαρώνει και όλους τους μυς σας να αισθάνονται άνετα.
 3. Οι ειδικοί συστήνουν για τον πόνο στο λαιμό τακτικά για να παρακολουθήσουν ορισμένα μαθήματα, να βελτιώσει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Το γεγονός ότι συχνά το πρόβλημα παρουσιάζεται εξαιτίας της έλλειψης θρεπτικών συστατικών και το πιο σημαντικό οξυγόνου. Μυς που μοιάζει με ξύλο, και αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό που είναι πιο ευάλωτες. Για παράδειγμα, στο λαιμό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εργαζόμαστε συνεχώς για τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολισμό της ενέργειας. Με τη βοήθεια των διαφόρων Ανατολική πρακτικές, ειδικά με τη γιόγκα.
 4. Μασάζ. Παλιά και πολύ αποτελεσματικός τρόπος όχι μόνο για να ανακουφίσει την ένταση των μυών, αλλά και να βάλει στη θέση της σπονδυλικής στήλης και ανακούφιση από τον πόνο Γενικά. Οι γιατροί δεν συνιστούν να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας, εκτός κι αν ξέρεις τα βασικά από αυτή την πρακτική. Ωστόσο, το απλό χάδι, φως, συμπίεση, και να μετρηθεί η λείανση ποτέ τραυματιστεί κανείς άλλος. Το κάνουμε προσεκτικά, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση.

Τέλος, υπάρχουν φαρμακευτικά τρόπους για να απαλλαγούμε από τον πόνο στο λαιμό. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι συχνά τα φάρμακα λαμβάνονται μόνο, μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση. Παυσίπονα μόνο να κρύψει τον πόνο, αλλά δεν επηρεάζουν την αιτία. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα κεφάλαια (για παράδειγμα, ένα γιατρό) μπορείτε είτε να πάρετε ιβουπροφαίνη ή No-Spa. Acetaminophen είναι επίσης συχνά συνιστάται για το σύμπτωμα του πόνου στον αυχένα, αλλά στη συνέχεια και πάλι, ακόμα και αν το έκανε, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Να μην παρασυρόμαστε, αλλά ακόμα καλύτερα να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Λαϊκή θεραπεία για τον πόνο στον αυχένα

Υπάρχουν λαϊκές θεραπείες που βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτό το είδος του πόνου. Πρώτα απ ' όλα, βρίσκονται σε θερμική έκθεση και έγκριση των ειδικών εγχύσεις. Είναι συχνά αποτελεσματική, αλλά μόνο σε απλές περιπτώσεις ή ως ένα από τα συστατικά της αρμόδιας σύνθετη θεραπεία.

 1. Η επίδραση της θερμοκρασίας. Ανάλογα με τη φύση και την αιτία του πόνου, θα πρέπει είτε να ζεστάνει το λαιμό, ή, αντίθετα, να το δροσίζουν κάτω. Στην πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης ζεστό, το δεύτερο τσάντα του πάγου. Πιστεύεται ότι η αύξηση της θερμοκρασίας βοηθά με το κρύο, και την ψύξη όταν υπερθερμανθεί ή να τεντώνεται. Επιπλέον, ο πάγος απόλυτα παίρνει μακριά τον πόνο. Αλλά αν ο λαιμός είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία, τότε αυτή η μέθοδος μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση.
 2. Αφεψήματα και βότανα. Παραδοσιακή ιατρική, ξέρει πολλές τεχνικές για να ανακουφίσει τον πόνο στο λαιμό. Συνιστάται να πίνουν ειδική αφεψήματα: χαμομήλι, για παράδειγμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της θερμοκρασίας βάλσαμα και αλοιφές.

Να θυμάστε ότι ο λαιμός είναι ένα πολύ σύνθετο μέρος του ανθρώπινου σώματος. Και απλά πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα του. Διαφορετικά, έχετε πόνο, να απαλλαγούμε από αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο.

Μερικές ακόμα συμβουλές

Πόνος στον αυχένα μπορεί να προκαλέσει ένα λάθος θέση της σπονδυλικής στήλης και, στη συνέχεια, θα πρέπει να παρακολουθεί τη στάση και το έργο για τον καθορισμό αυτό. Μερικές φορές μπορείτε ακόμη και να φορέσει κορσέ, αλλά μόνο βελτιώνει την κατάσταση και πολύ ωφέλιμες για το σώμα. Για να αποφύγετε τον πόνο, μην σηκώνετε βάρη, ή τουλάχιστον όχι δραματικά. Προσπαθήστε να μην επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη και αν είναι μια γυναίκα, δεν φορούν ψηλά τακούνια συνεχώς.

Προβλήματα από τον αυχένα μπορεί να προκύψει με βάση όλα τα είδη των ασθενειών. Τους λόγους τους για να πάρει σχεδόν τα πάντα. Αλλά συχνά το πρόβλημα παρουσιάζεται επειδή μια καθιστικός τρόπος ζωής και η καθιστική εργασία. Ενήλικες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα γραφεία. Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία δεν περιλαμβάνει κίνηση. Αν μια μέρα για να καθίσει, να σκύψεις πάνω από το Γραφείο, ακόμα να γράφω και να μιλάω στο τηλέφωνο, δεν είναι περίεργο που μπορείτε να πάρετε έναν επώδυνο λαιμό. Για να αποφευχθεί αυτό, προσπαθήστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για την άσκηση. Αυτό θα αποκαταστήσει τη σωστή κυκλοφορία, να ενισχύσει τους μυς, ευθυγραμμίζουν τη σπονδυλική στήλη. Ο πόνος πρώτη υποχωρήσει, και στη συνέχεια θα περάσει.

Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να βοηθήσει η βιταμίνη συγκροτήματα που λαμβάνονται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες. Δίνουν σφρίγος και τον τόνο σε ολόκληρο το σώμα και ανακουφίζει από την ένταση, τον πόνο, συμπεριλαμβανομένων στο λαιμό. Επίσης, θα αυξήσει την ασυλία και να βελτιώσει τη διάθεση και την ευεξία.

Προσπαθούν να ζήσουν χαρούμενα, ενεργά και θετικά. Αποκτήστε το πιο έξω από τη ζωή θετικά συναισθήματα και να μην σταθώ σε κάτι κακό. Στο σπίτι να κοιμάται σε σκληρό στρώμα σε ύπτια θέση. Οι γιατροί θεωρούν το πιο χαλαρωτικό και εύκολο στη χρήση για τον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Εξίσου σημαντικό είναι το μαξιλάρι. Εάν είναι πάρα πολύ υψηλό και δύσκολο, θέση για το λαιμό και θα είναι ασύμφορη, και το πρωί, ακόμα και το κεφάλι δεν μπορούν να κινηθούν χωρίς πόνο. Επιλέξτε αυτό το κρεβάτι για να κοιμηθεί το πιο άνετο για σας.

Τώρα ξέρεις σχεδόν τα πάντα για τον πόνο στον αυχένα και πώς να απαλλαγούμε από αυτό. Επαναλαμβάνω: είναι αποτελεσματική μόνο σε περίπτωση που, αν πιστεύουν στην αιτία και το ξέρω δεν ήταν τίποτα το σοβαρό. Σε όλες τις άλλες ο καλύτερος τρόπος είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Μόνο αυτός θα είναι σε θέση να κάνει μια ακριβή διάγνωση και να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τους ειδικούς σε περίπτωση ισχυρού, συχνή, εξάντληση, ή μεγάλης διάρκειας πόνο που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής και να χαλάσει όχι μόνο σωματική, αλλά και πνευματική στάση.

Δείτε το σώμα σας, να φροντίζει για το σώμα! Και τότε η υγεία σας θα πάρει μόνο ισχυρότερη.