Τι κάνω ενέσεις για τον πόνο στην πλάτη και την ουρά του

Πόνος στην πλάτη και τη μέση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Για να βρείτε γρήγορα τη θεραπεία και να απαλλαγούμε από την ταλαιπωρία, είναι απαραίτητο για να καθορίσουν την πηγή του πόνου. Αυτό μπορεί συχνά να είναι οι επιπτώσεις της υποθερμίας, της σπονδυλικής κήλη, το αποτέλεσμα των τραυματισμών και των ατυχημάτων, ισχιαλγία ή παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Σωστή διάγνωση και ο γιατρός θα είναι η πρώτη αποτελεσματική θεραπεία και την πρόληψη της ανάπτυξης της νόσου και επιπλοκές σε άλλα όργανα.

Αποκλεισμός

Πρώτα θα πρέπει να περάσει μια ολοκληρωμένη εξέταση του ολόκληρο το σώμα σας, να συμβουλευτείτε τους γιατρούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στην πλάτη είναι ένα σήμα για την παρουσία της φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα και τις ασθένειες των εσωτερικών οργάνων. Για να εξαιρέσετε τους, συνιστάται να εξεταστούν από γυναικολόγο, ουρολόγο και γαστρεντερολόγο. Εντοπίζοντας την αιτία του πόνου, ο γιατρός συνταγογραφεί φάρμακα. Με βάση τη φύση του πόνου σύνδρομο και συναφείς εκδηλώσεις, επιλεγμένο μεμονωμένο συγκρότημα των παρασκευασμάτων.

Παυσίπονα

Όταν ο πόνος στην πλάτη και στη μέση ο γιατρός συνταγογραφήσει κάποια φάρμακα για τον πόνο, ανάμεσά τους μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) και βιταμίνες της ομάδας Β. δεν Είναι μόνο η εξάλειψη ισχυρό πόνο, αλλά επίσης να βοηθήσει να θεραπεύσει φλεγμονή έχει μια κατευναστική επίδραση για τις πληγείσες περιοχές του πίσω.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Κατά την ιατρική θεραπεία του πόνου, οι γιατροί συστήνουν να διατηρήσει τη φυσική δραστηριότητα του ασθενούς. Παράλληλα με την ένεση, να συνταγογραφήσει μια πορεία μασάζ και θεραπευτική άσκηση.

Βιταμίνες Β1, Β12, Β6 ανακουφίζει από τον πόνο και να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα αυτή των φαρμάκων έχει θετική επίδραση στις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα, βελτιώνει το νευρικό σύστημα, την ανάπλαση των κατεστραμμένων νευρικών απολήξεων. Ενέσεις με βιταμίνες που βοηθούν να ασχοληθεί με έντονο πόνο, χρόνιο εκδήλωση του πόνου σύνδρομο τέτοιες ενέσεις είναι αναποτελεσματική. Η διάρκεια της θεραπείας διαρκεί κατά μέσο όρο 12-14 ημέρες, ακολουθούμενη από βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς.

Αν παρατεταμένη φάρμακο για τον πόνο δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα, οι γιατροί καταφύγει στη μέθοδο των ενέσεων και το τέντωμα. Η διαδικασία εκτελείται γιατρό, ο ασθενής βρίσκεται σε πρηνή θέση και τοποθετεί το μεγαλύτερο πόνο και σφραγίζει την ένεση λύση της novocaine. Μετά την ένεση, θα πρέπει λίγο να τεντώσει την πληγείσα περιοχή του πίσω και να κάνει μια καυτή συμπίεση. Μετά τη διαδικασία, ο ασθενής ενθαρρύνεται να εκτελεί ενεργητικές κινήσεις και να αυξήσουν το φορτίο στο επώδυνο μυ. Έτσι, αναπτύχθηκε κινητικότητα.

Χρόνιος πόνος πόνος, είναι αναγκαίο να προσδιορίσουν τον τύπο: Κεντρική και αντανακλαστικό. Με βάση το είδος του πόνου και την πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών από το γαστρεντερικό σωλήνα και καρδιαγγειακές επιπλοκές, επιλέγουμε το βέλτιστο λίστα φαρμάκων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μοιάζει με αυτό:

 • για δυσπεψία συνταγογραφηθεί Nimesulide, η Ιβουπροφαίνη ή ανάλογά τους (Δικλοφενάκη, η Ναπροξένη, η Μελοξικάμη);
 • στην απουσία του πόνου στην άνω κοιλιακή χώρα που μπορεί να εφαρμόσει οποιοδήποτε αντι-φλεγμονώδους φαρμάκου;
 • με κίνδυνο της γαστρεντερικής αιμορραγίας, μαζί με το κόψιμο Μσαφ, αναστολείς της αντλίας πρωτονίων (Ομεπραζόλη);
 • σε καρδιαγγειακές επιπλοκές στη σύνθεση της ένεσης περιλαμβάνουν οπιοειδή, Παρακεταμόλη, Nimesulide (υποχρεωτική είναι η μέτρηση της πίεσης του αίματος);
 • η παρουσία των χρόνιων ασθενειών του γαστρεντερικού σωλήνα και καρδιαγγειακές ανωμαλίες Ομεπραζόλη και Nimesulide σε συνδυασμό με Ασπιρίνη.

Με την κατάλληλη έγκαιρη θεραπεία, ο πόνος μειώθηκε μέσα σε μια εβδομάδα μετά την έναρξη της θεραπείας. Προκειμένου να αποφευχθεί η υποτροπή, θα πρέπει να ολοκληρώσει μια πλήρη σειρά από ενέσεις για να ολοκληρώσετε την ανακούφιση του πόνου.

Σημαντικό! Αν μετά από αναισθησία ενέσεις δεν έρχεται η ανακούφιση, η διάγνωση του οργανισμού, για τον αποκλεισμό από τη φυματίωση, γονόρροια, σύφιλη και άλλες παθήσεις που επηρεάζουν τη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις.

Αντι-φλεγμονώδη ενέσεις

Ο πόνος στην πλάτη είναι συχνά συνοδεύεται από φλεγμονή των εσωτερικών οργάνων και των ιστών, να απαλλαγούμε από αυτά, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία του πόνου. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της φλεγμονής Μσαφ χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες, οι οποίες διαφέρουν όχι μόνο στο φάρμακο σύνθεση, αλλά και την επίδραση στο πεπτικό σύστημα.

Υπάρχουν δύο ομάδες των Μσαφ: εκλεκτικά και μη-εκλεκτικούς αναστολείς του COX. Συμβάλει στην μία μη επιλεκτική αναστολή της κυκλοοξυγενάσης ένζυμα, που εμπλέκονται στο σχηματισμό των φλεγμονωδών μεσολαβητών. Αλλά αυτά τα φάρμακα δεν επηρεάζουν τα εσωτερικά όργανα του γαστρεντερικού σωλήνα, μπορούν να προκαλέσουν το σχηματισμό των γαστρικών ελκών.

Μια ευκαιρία

Εκλεκτικά Μσαφ πιο ήπιες επιπτώσεις στο στομάχι που δεν έχουν παρενέργειες και δεν επηρεάζει αρθρικού χόνδρου. Τα φάρμακα αυτού του τύπου μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο, χωρίς να παραβιάζει την κανονική λειτουργία των εσωτερικών οργάνων.

Ένα από τα μη εκλεκτικά ΜΣΑΦ είναι Δικλοφενάκη ή ανάλογά της Ortofen, Voltaren, Naklofen. Το προϊόν χρησιμοποιείται για τον πόνο, αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, σπονδυλίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, τον πόνο, τον μετεγχειρητικό πόνο και δυσφορία μετά από τραυματισμούς. Η συνήθης δόση είναι ένα φιαλίδιο ανά ημέρα (75 mg), οξεία πόνος — 150 mg ανά ημέρα. Ένεση χορηγείται με ένεση στον γλουτιαίο μυ.

Αντενδείξεις για τη χρήση του Δικλοφενάκη:

 • εγκυμοσύνη;
 • τη γαλουχία;
 • ηλικία των παιδιών (έως 18 ετών μπορεί να είναι εξαιρέσεις και εξατομικευμένη δοσολογία);
 • έλκος του στομάχου;
 • ασθένειες του ήπατος.

Οι πιο συχνές μη εκλεκτικά Μσαφ θεωρείται Movalis (Μελοξικάμης, Amelotex, Artrozan). Το φάρμακο χρησιμοποιείται σε χρόνια αρθρίτιδα, σπονδυλίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, οξεία οστεοαρθρίτιδα. Είναι ενίεται ενδομυϊκά στα αρχικά στάδια της νόσου ή οξύ πόνο. Επόμενο είναι το χάπι.

Αντενδείξεις:

 • εγκυμοσύνη;
 • με το θηλασμό περίοδο *
 • καρδιακή ανεπάρκεια;
 • παιδιά μέχρι την ηλικία 15 χρόνια;
 • έλκος του στομάχου;
 • τάση για αιμορραγία του γαστρεντερικού σωλήνα και άλλων οργάνων.

Ανακούφιση από τον πόνο και την εξάλειψη της φλεγμονής βοηθήσει παρασκευάσματα που περιέχουν βιταμίνες της ομάδας Β. είναι Εξαιρετικά αποτελεσματική στην οξεία φάση της νόσου. Ανάμεσά τους Milgamma συστατικό υδροχλωρική πυριδοξίνη (Β6), θειαμίνης (Β1), κυανοκοβαλαμίνη (Β12), το υδροχλωρίδιο λιδοκαΐνης με το συγκρότημα βοηθητικά εξαρτήματα. Η ένεση γίνεται ενδομυϊκά μία φορά την ημέρα για 2 ml. Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα και την πρόληψη της επανάληψης, όταν ο οξύς πόνος έχει επιλυθεί, εισήγαγε 2 ml του φαρμάκου έως και τρεις φορές την εβδομάδα.

Укол2

Milgamma ενδείκνυται για πόνο στους μυς, νευρίτιδα, νευραλγία, αδυναμία και πολυνευροπάθεια. Μια αντένδειξη για τις ενέσεις είναι:

 • εγκυμοσύνη;
 • γαλουχία:
 • ο ασθενής είναι ηλικίας μέχρι 16 ετών *
 • καρδιακή ανεπάρκεια.

Μια ένεση τρία φάρμακα

Για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη χρησιμοποιήσετε μια ένεση τρία φάρμακα, τα ενεργά συστατικά που είναι υδροχλωρική διφαινυδραμίνη, analgin και η παπαβερίνη. Φάρμακα μαζί σε μια μόνο ένεση και χορηγείται ενδομυϊκά. Η ένεση μειώνει αποτελεσματικά το οξύ πόνο, που προκαλείται από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και μετατραυματικές επιπλοκές. Επιπλέον, η ένεση έχει την ιδιότητα να μειώνουν τη θερμοκρασία.

Διφαινυδραμίνη στη σύνθεση της ένεσης αποκλείει τους υποδοχείς στην περιφέρεια και έχει ηρεμιστική επίδραση. Παπαβερίνη θεωρείται αντισπασμωδικό φάρμακο που επηρεάζει την λείων μυών των αιμοφόρων αγγείων. Analgin χρησιμοποιείται ως αναισθητικό.

Η δόση που αποδίδεται από τον θεράποντα ιατρό ανάλογα με το είδος του πόνου και την ατομική ανοχή των ναρκωτικών. Τυποποιημένη σχηματοποίηση εγχύσεων αποτελείται από 1 ml 1% Dimedrol, 2 ml 2% Παπαβερίνη και 2 ml διαλύματος 50% των analgin.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Analgin μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Αλλεργίες αντικαταστήσει με ασπιρίνη.

Ενέσεις για την ισχιαλγία

Θεραπεία της ισχιαλγίας είναι ένα πλάνο μέσα στο μυ αντι-φλεγμονώδη και αναλγητική παράγοντες. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε πρήξιμο στην πληγείσα περιοχή της πλάτης και να βελτιώσει trophical διαδικασίες. Ενέσεις δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα, πολύ πιο γρήγορα από τα χάπια. Να εξαλείψει τον πόνο πίσω τα φάρμακα:

 1. Voltaren. Αναφέρεται στον αριθμό των αντι-φλεγμονώδη φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ισχιαλγίας, και ρευματικές παθήσεις. Η ένεση χορηγείται με ένεση βαθιά μέσα στο μυ, είναι αδύνατο να επαναλάβετε τις ενέσεις περισσότερο από δύο ημέρες στη σειρά. Για να ενισχύσει το αποτέλεσμα, Voltaren μπορεί να συνδυαστεί με τα δισκία.
 2. Έχουν Ketonal. Το φάρμακο που αναφέρονται στην ομάδα των Μσαφ και συχνά αποδίδεται όχι μόνο με την ισχιαλγία, αλλά και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις της σπονδυλικής στήλης και του μυοσκελετικού συστήματος. Έχουν Ketonal ανακουφίζει από τον πόνο και αποτρέπει την υπερβολική ευαισθησία τους υποδοχείς του πόνου.
 3. Ένεση του όζοντος. Μια νέα μέθοδος για την καταπολέμηση του πόνου στην πλάτη είναι η έγχυση του όζοντος. Αυτό το σύστημα εξαλείφει τον πόνο στην πλάτη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά — μια ένεση στην πάσχουσα περιοχή του πίσω.

Ενέσεις κήλη

Κήλη θεραπεία ιατρική μέθοδος περιλαμβάνει την υποχρεωτική ενέσεις για τον πόνο στην πλάτη και τη χαλάρωση των μειονεκτούντων τέλος. Μια ένεση novocaine αποτελεσματικά να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη και καιρό διατηρεί το αποτέλεσμα. Η διαδικασία θα πρέπει να εκτελείται μόνο από ειδικευμένους, εσφαλμένη λύση, μπορεί να προκαλέσει παραβίαση της κινητικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και του νευρικού συστήματος του ασθενούς. Υπάρχουν δύο τύποι novocaine αποκλεισμός, τα οποία διαφέρουν ως προς την μέθοδο των φαρμάκων:

 • ενέσεις μεταξύ των πλευρών με μια ειδική βελόνα (ο γιατρός εγχέει novocaine λύση σε στενόχωρα νεύρο, είναι πολύ σημαντικό να μην πέσουμε στην neurovascular bundle);
 • επισκληρίδιο ενέσεις, τα οποία εισάγονται μεταξύ το σκληρό κέλυφος του νωτιαίου μυελού και το περιόστεο του σπονδυλικού σωλήνα.

Επιπλέον novocaine αποκλεισμός και επισκληρίδιο ενέσεις, το πρόσωπο που απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και διατήρηση της υγείας. Ένας γιατρός μπορεί να χορηγούνται Μσαφ, συμπλέγματα βιταμινών, και το φάρμακο για τον πόνο. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των αιτίων του πόνου, θα βοηθήσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο για να απαλλαγούμε από την ταλαιπωρία στο πίσω και κάτω μέρος της πλάτης.

Κήλη

Στη σύγχρονη ιατρική, υπάρχουν αρκετά φάρμακα που μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του πόνου και τη μείωση της φλεγμονής. Ανάμεσά τους τα ακόλουθα φάρμακα:

 1. Traumeel. Για τη θεραπεία αντι-φλεγμονώδη, αναλγητική ναρκωτικά. Συνταγογραφείται για την ισχυρή σύνδρομο πόνου. Δοσολογία ενηλίκων είναι ένα φιαλίδιο την ημέρα, τεράστια ζημιά στο πίσω δυνατόν η έγχυση των δύο αμπούλες. Τα παιδιά ηλικίας έως έξι ετών χορηγείται το τέταρτο μέρος της φύσιγγας σύμφωνα με τις οδηγίες από τον παιδίατρο.
 2. Δωρεά:

  • Το AIDS, HIV λοίμωξη;
  • η σκλήρυνση κατά πλάκας;
  • φυματίωση;
  • λευχαιμία;
  • ο λύκος και η αυτοάνοση νόσος του συνδετικού ιστού.
 3. Alflutop. Το φάρμακο εμποδίζει την καταστροφική διεργασίες στους ιστούς και αποκαθιστά τον αρθρικό χόνδρο, έχει αναλγητικές ιδιότητες. Η διάρκεια της θεραπείας είναι είκοσι ημέρες, μία αμπούλα (1 ml) ανά ημέρα. Ένεση χορηγείται ενδομυϊκά.
 4. Εάν τα ενεχόμενα μεγάλων αρθρώσεων, η δοσολογία μπορεί να αυξηθεί έως 2 ml ανά ημέρα. Μετά την πλήρη διάρκεια της θεραπείας, μέσα από το πάτωμα, μπορείτε να πηγαίνετε για επανάληψη της θεραπείας.

  Οι περιορισμοί ισχύουν:

  • εγκυμοσύνη;
  • ο θηλασμός;
  • ατομική δυσανεξία στα συστατικά του φαρμάκου;
  • παιδί, την ηλικία του ασθενούς.
 5. Δεξαμεθαζόνη. Η λύση που έχει εκχωρηθεί για τις ρευματικές παθήσεις και ασθένειες του συνδετικού ιστού. Με αδύναμη σύνδρομο πόνου, ο ασθενής είναι ένεση με μια αμπούλα την ημέρα. Στην οξεία νόσο, ο γιατρός ξεχωριστά επιλέγει μια δόση, η οποία μπορεί να ποικίλλει από 4 mg έως 20 mg ανά ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι τέσσερις ημέρες, τότε ο ασθενής έχει ληφθεί σε δισκία.
 6. Αντενδείξεις:

  • υπερευαισθησία στο φάρμακο;
  • γαστρεντερική νόσο;
  • παιδί, την ηλικία του ασθενούς (εξαιρέσεις γίνονται ξεχωριστά με μια μείωση στη δοσολογία);
  • λοιμώδη νοσήματα;
  • ενδοκρινικές παθήσεις;
  • εγκυμοσύνη.
 7. Diprospan. Το φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως σε οστεοχόνδρωση, οστεοαρθρίτιδα, μετα-τραυματικά σύνδρομα. Το φάρμακο χορηγείται ενδομυϊκά μία αμπούλα την ημέρα. Κατά την περίοδο της οξείας πόνο μπορεί να αυξήσει τη δόση.
 8. Αντενδείξεις για τη χρήση του:

  • έλκος του στομάχου;
  • σακχαρώδη διαβήτη;
  • φυματίωση;
  • γλαύκωμα;
  • ψύχωση.

Αν ιατρική θεραπεία του πόνου στην πλάτη και κάτω μέρος της πλάτης δεν δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και να υποβληθεί συμπληρωματική εξέταση του σώματος. Αν δεν προσδιορίσετε την αιτία της νόσου, η θεραπεία θα είναι αναποτελεσματική.

Στην ιατρική, ασκείται συνδυασμένη θεραπεία: τα φάρμακα συνδυάζονται με άσκηση και μασάζ. Οι συνεχείς ασκήσεις που στοχεύουν στο τέντωμα της σπονδυλικής στήλης για να αυξήσει την κινητικότητα και να αφαιρέσει την αίσθηση του "ακαμψία". Αν τα φάρμακα δεν βοηθούν, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τον πόνο είναι η χειρουργική επέμβαση.

Ενέσεις για τον πόνο στην πλάτη και κάτω μέρος της πλάτης έχουν θετική επίδραση για την έγκαιρη έναρξη της θεραπείας. Παραμελημένες ασθένειες της σπονδυλικής στήλης απαιτεί μακροχρόνια θεραπεία, και μερικές φορές χειρουργική επέμβαση.