Τι πρέπει να κάνουμε στο σπίτι, αν πονάει ο λαιμός

Στο ανθρώπινο σώμα τα πάντα είναι διασυνδεδεμένα και οποιαδήποτε ασθένεια ή τον πόνο που προκύπτει ακριβώς να είστε βέβαιος ο λόγος για αυτό είναι εκεί κάθε είδους ώθηση. Ο ρυθμός της σύγχρονης ζωής, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του πόνου και να μην πάνε στο γιατρό, με την ελπίδα ότι ο πόνος θα πάει μακριά με το χρόνο. Τέτοια δυσάρεστη ασθένεια όπως είναι ο πόνος στον αυχένα, συχνά παρουσιάζεται σε γραφείο εργαζόμενους, αθλητές και τα άτομα που μετακινούνται λίγο, και μετά τις συνεδρίες υπερβολική σωματική άσκηση. Όταν τον ερεθισμένο λαιμό και να ανέχονται σίγουρα δεν είναι απαραίτητο, γιατί όσο πιο νωρίς αρχίζει η θεραπεία, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να απαλλαγείτε από τον πόνο και δυσφορία.

Η δομή του λαιμού

Στο ανθρώπινο σώμα τα πάντα είναι αλληλένδετα και, φυσικά, η κανονική λειτουργία του λαιμού είναι αδύνατη χωρίς ένα υγιές νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης. Ο λαιμός είναι η αρχή της σπονδυλικής στήλης αποτελείται από επτά αυχενικούς σπονδύλους. Κίνηση της κεφαλής είναι δυνατόν, λόγω του μεγάλου αριθμού των μυών και των συνδέσμων, και όταν διαταράσσεται η εργασία σε ένα συγκεκριμένο μυ σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να μιλάμε για το σύνδρομο πόνου. Η σύνθεση περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Τον τραπεζοειδή μυ είναι που εμπλέκονται στην κίνηση των λεπίδων.
 2. Ο μυς ζώνη, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να εύκολα να εκτελέσει την κίνηση του αυχένα προς τα εμπρός και προς τα πίσω, και γείρετε το κεφάλι.
 3. Lopatochna τους μυς που συνδέει ωμοπλάτης με ostistim διαδικασία.
 4. Musculus spinae erector είναι μία από τις μεγάλες μύες που τρέχουν από το ιερό οστό και τα οστά της κεφαλής, που περνά μέσω της σπονδυλικής στήλης.
Σύσπαση των μυών είναι δυνατόν με τη βοήθεια των νεύρων στο λαιμό περιλαμβάνουν τρεις τύπους:
 1. Μηχανή νεύρα είναι σε θέση να συρρικνώνεται, χωρίς καμία βοήθεια.
 2. Τα αισθητήρια νεύρα είναι σε θέση να αίσθηση διάφορες κινήσεις και χειρισμούς.
 3. Διαφραγματική νεύρα παρέχει για τη λειτουργία του διαφράγματος.

Με τα αιμοφόρα αγγεία στο λαιμό είναι γεμάτο με οξυγόνο, τους ιστούς και τα κύτταρα προστατεύονται από το θάνατο. Φυσικά, η διαταραχή της ροής του αίματος μπορεί να προκαλέσει όγκους και σε άλλα νεοπλάσματα.

Οι πόνοι

Τύποι του πόνου

Πόνος στον αυχένα χαρακτηρίζεται από διάφορους τύπους και ιδιαίτερο συναίσθημα. Το λαιμό, το ανθρώπινο σώμα εκτελεί μια σημαντική λειτουργία του κινητήρα, δίνει τη δυνατότητα να περιστρέψετε το κεφάλι και να αυξήσει την προβολή. Συνδέει επίσης το κεφάλι και την σπονδυλική στήλη, την παροχή της κατακόρυφης θέσης του σώματος. Αν ένα πόνο στο λαιμό, μπορεί να είναι ακόμη και από αδέξια κίνηση, μια απότομη στροφή ή κλίση. Αυτό το πόνο στον αυχένα, συνήθως πηγαίνει μακριά αρκετά γρήγορα. Μερικές φορές η ενόχληση επιμένει, στο τέλος, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται για να τους, αρχίζει να πονούν, όχι μόνο για το λαιμό, τη σπονδυλική στήλη, τότε θα πρέπει να δείτε τι συμβαίνει πόνος στον αυχένα:

 1. Ο οξύς πόνος μπορεί να προκύψει από την ξαφνική περιστροφή ή κλίση. Σε αυτό το σημείο, τους μυς, τους συνδέσμους και τους τένοντες του τραχήλου της μήτρας που στερεώνεται και νιώθει έντονη την πίεση στα νεύρα.
 2. Ο πόνος είναι βαρετός χαρακτήρας εμφανίζεται στο αποτέλεσμα της μακροχρόνιας βλάβες της σπονδυλικής στήλης, κράμπες και κόπωση.
 3. Μερικές φορές ο πόνος εμφανίζεται ξαφνικά και ατεκμηρίωτη.
 4. Η σφιχτή η φύση έχει στη σπονδυλική στήλη, τα χέρια, το κεφάλι και τους ώμους.
 5. Τον ερεθισμένο λαιμό όταν κινείται το κεφάλι.
 6. Μούδιασμα σε αυτή την περιοχή του σώματος, μειώνοντας την ευαισθησία.
 7. Τον ερεθισμένο λαιμό στο μπροστινό μέρος με ταυτόχρονη ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Αυτά τα είδη των συναισθημάτων είναι βασικό, όταν ένα άτομο βρίσκεται αντιμέτωπο με μια τέτοια δυσάρεστα συμπτώματα. Επιπλέον, ο πόνος μπορεί να αλλάξει και να εξελιχθεί σε μια πιο σοβαρή μορφή, που επηρεάζουν άλλα μέρη του σώματος.

Λόγους

Η πηγή του πόνου πρέπει να εξετάσουμε όχι πάντα συνδέεται με το αυχενικό Τμήμα του κορμού. Η σύγχρονη ιατρική σήμερα γνωρίζει πολλά για το τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η παραβίαση, διότι χωρίς να δώσει οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να αντιστοιχιστεί το ενεργό θεραπεία. Αιτίες του πόνου στον αυχένα μπορεί να είναι:

 1. Η εναπόθεση αλάτων στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει πόνο στο λαιμό. Οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας και αρθροπάθεια είναι πολύ κοινές ασθένειες, όπως οι νέοι και οι ηλικιωμένοι τις ηλικίες. Ενόψει των ασθενειών αυτών μπορεί κανείς να ευδιάκριτα ακούσει τα σπάει μονάδες, σε σοβαρές περιπτώσεις, η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης χάνει την κινητικότητα, γυρίζοντας το κεφάλι μου είναι πολύ δύσκολο.
 2. Σπασμοί στους μυς. Αν άρρωστος λαιμό από σπασμό των μυών – πόνος έχει χαρακτήρα της εκπαίδευσης επιθέσεις. Κυρίως όταν γυρίζει το κεφάλι να νιώθει πιο δυνατός. Σε αυτή την περίπτωση, ο πόνος μπορεί να υποχωρήσει από μόνη της ή μετά τη λήψη παυσίπονων.
 3. Κήλη είναι μια σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει την ωμικής ζώνης, της σπονδυλικής στήλης, του αυχένα, πονάει λιγότερο, αλλά αντιπροσωπεύει την πίεση που ασκείται σε αυτά τα μέρη του σώματος.
 4. Συνθήκες εργασίας. Καθιστική εργασία, περιστασιακή αλλαγή της θέσης του σώματος αυξάνει τον κίνδυνο της παραβίασης.
 5. Η εμφάνιση των όγκων. Η εμφάνιση των όγκων είναι μία από τις πιο επικίνδυνες διαδικασίες. Φυσικά, η σύγχρονη ιατρική, στην περίπτωση αυτή, έδωσε μια ώθηση προς τα εμπρός για την αφαίρεση και θεραπεία των καλοηθών όγκων, ωστόσο, η ασθένεια δεν είναι πάντα θέλουν να υποχωρήσουν και οι όγκοι μπορεί να εξελιχθούν σε κακοήθεις. Η εξέταση στην περίπτωση αυτή απαιτείται.
 6. Μυελοπάθεια – προβλήματα στο νωτιαίο μυελό, το αποτέλεσμα των τραυματισμών, λοιμώδη νοσήματα και διάφορες φλεγμονές.
 7. Ταυτόχρονη ασθένειες που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα, τα οστά και οι χόνδροι.

Παράγοντες και αιτίες είναι πάρα πολύ αυτή την ερώτηση "γιατί λαιμό κακό;" το άτομο έχει χαθεί και δεν ξέρω από πού να αρχίσω την εξέταση και τη διάγνωση.

Διάγνωση

Οποιοδήποτε είδος του πόνου στο σώμα θα πρέπει να αφαιρεθεί. Τι να κάνετε αν πονάει ο λαιμός; Φυσικά, για να πάει στο γιατρό, κατά προτίμηση ειδική, που έβαλε μια σαφή διάγνωση και να συνταγογραφήσει αποτελεσματική θεραπεία. Μπορεί να βοηθήσει το εξής επαγγελματίες:

Διάγνωση
 • Ιατρική τραυματισμό, ορθοπεδικό ή χειρουργός.
 • Θεραπευτής.
 • Ρευματολόγος.

Αυτές είναι οι βασικές ιατρικές προφίλ, που λαμβάνει τη θεραπεία του πόνου του τραχήλου της μήτρας.

Αρχή διάγνωση είναι η συλλογή του αίματος και των ούρων εξετάσεις (βιοχημικές και Γενική) για την εγκατάσταση των παθήσεων σε διαφορετικά τμήματα. Αυξημένα επίπεδα των λευκοκυττάρων, η παρουσία της ελεύθερης πρωτεΐνης στα ούρα και τα περισσότερα είναι παραβίαση πολλών οργάνων. Στη διάγνωση των παθήσεων αυτών των αναλύσεων είναι απαραίτητη για να πάρει.

Στη λίστα των επιπλέον χειρισμούς περιλαμβάνονται:
 1. Η μαγνητική τομογραφία. Μπορείτε να αξιολογήσει την απόδοση των μυών, των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων για να ελέγξετε τη ροή του αίματος, για την αξιολόγηση των μαλακών ιστών. Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία είναι μια πολύ κατατοπιστική η μέθοδος της έρευνας.
 2. Αξονική τομογραφία βοηθά να εξερευνήσετε τις πληγείσες περιοχές από το λαιμό, να εξετάσει τη σύνθεση του δίσκου, παθολογία.
 3. Ηλεκτρομυογραφία. Διερευνά τα νεύρα και ερεθισμό των νεύρων, με τεχνητό ερέθισμα, το οποίο δρα στο νευρικό σύστημα στο λαιμό.
 4. Το x-ray κάνει μια σαφή εικόνα της περιοχής και επτά σπονδύλους. Εκτελούνται σε πολλαπλές προβολές για μια πιο ακριβή αξιολόγηση.

Μέσα από τέτοιες μελέτες, οι οποίες διεξάγονται σε σύγχρονο εξοπλισμό, μπορείτε εύκολα να εντοπίσει όλες τις πηγές και τους λόγους για τους οποίους πόνο στον αυχένα και το τι πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση.

Ο γιατρός αξιολογεί την κατάσταση του λαιμού από εξέταση και ψηλάφηση:
 1. Αξιολογεί αντανακλαστικά, ένα στάδιο ευαισθησία της μυϊκής σύσπασης.
 2. Αγγίζει το λαιμό για την εγκατάσταση παραμορφωμένα μέρη.
 3. Επιθεωρεί το λαιμό και το κεφάλι.

Αποτελεσματική μέθοδος διάγνωσης είναι το υπερηχογράφημα των αγγείων του εγκεφάλου και του τραχήλου, το οποίο θα είναι σταθερό, αν υπάρχουν σπασμούς στον εγκέφαλο, πώς το αίμα δείξει όγκους.

Όταν μιλάμε για τα λοιμώδη νοσήματα που επηρεάζουν το λαιμό, για να προχωρήσετε με τη θεραπεία σε αυτή την περίπτωση, επίσης, δεν είναι απαραίτητο, επειδή η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί και να οδηγήσει σε θάνατο. Ο γιατρός συνταγογραφεί ένα βακτηριολογική εξέταση, η οποία είναι σε θέση να προσδιορίσει το περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπαράγονται τα βακτήρια.

Ένα αυξημένο επίπεδο των λευκοκυττάρων στη Γενική ανάλυση αίματος που δείχνει ότι το σώμα αποτελεί την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Στην ινιακή νευραλγία, πόνος στο λαιμό συμβαίνουν αρκετά συχνά – αυτό σημαίνει ότι οι μύες, τα νεύρα και τους συνδέσμους ασκήσει πίεση σε κάθε άλλη. Ο ασθενής καθίσταται δύσκολο να εκτελέσει κινητικού και περιστροφικές κινήσεις της κεφαλής, το μούδιασμα από το λαιμό. Διάγνωση αυτής της ασθένειας σε MRI και CT. Όταν η αιτία δεν είναι εγκατεστημένος, ο γιατρός μπορεί να κάνει ινιακή νευραλγία σε πρώτο βαθμό.

Θεραπεία

Μετά από τις μεθόδους διάγνωση του πόνου στο λαιμό και τις αιτίες της, ένας γιατρός μπορεί να κάνει μια διάγνωση και να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Μέθοδοι θεραπείας για την ώρα πολύ, αλλά το κύριο και το πιο σημαντικό παραμένει πάντα το ίδιο:

 1. Υποχρεωτική ιατρική ναρκωτικά.
 2. Η γυμναστική και η ιατρική φυσική του πολιτισμού.
 3. Μαθήματα μασάζ.
 4. Φυσιοθεραπεία.

Επιπλέον, οι γιατροί προτείνουν επίσης να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή ιατρική. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και μια θετική επίδραση στο σώμα.

Φαρμακευτική αγωγή

Εφαρμόστε την ακόλουθη ομάδα φαρμάκων:

 1. Μη-στεροειδή αντι – φλεγμονώδη φάρμακα - Δικλοφενάκη, Nimesil. Μπλοκάρουν τον πόνο και κράμπες, να ενεργήσει γρήγορα και πολύ χρόνο για να διατηρούν την αναλγητική δράση. Ενέσεις στους μυς θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ό, ταμπλέτες και λύσεις.
 2. Τα ναρκωτικά αναλγητικά – Μορφίνη, Κωδεΐνη. Χρησιμοποιούνται μόνο εάν η θεραπεία με Μσαφ, όπως τα φάρμακα αυτά είναι πολύ ισχυρές και έχουν έντονες παρενέργειες.
 3. Αγγειοδιασταλτικά – είναι σε θέση να βελτιώσει τη σύνθεση του αίματος και τη δομή των αιμοφόρων αγγείων, για να αποτρέψει την αιμορραγία και να βελτιώσει τη ροή του αίματος.
 4. Chondroprotectors – ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν το μεταβολισμό σε ιστούς και όργανα που έχουν υποστεί φλεγμονή. Με τη βοήθειά τους στην πληγείσα περιοχή λαμβάνει την απαιτούμενη ποσότητα του επιθυμητού οργανικά και ανόργανα συστατικά.

Ένα τέτοιο ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε όταν πονάει ο λαιμός δεν θα Ξυπνήσει, αν έχετε ακολουθήσει όλες τις συστάσεις του γιατρού για την ανάληψη αυτών των ταμείων.

Γυμναστικής και φυσιοθεραπείας

Σε στιγμές μεγάλου πόνου για να εκτελέσουν γυμναστικές ασκήσεις δεν συνιστάται, καθώς ο πόνος μπορεί να αυξηθεί μόνο, αλλά ως πρόληψη από τους κατά την περίοδο της ανακούφισης να εκτελέσει. Χρήσιμες είναι οι ακόλουθες ασκήσεις:

 1. Γέρνει λαιμό και στους ώμους. 2-3 σετ των 20.
 2. Στρέφοντας το κεφάλι του στο πλάι. 2-3 σετ των 20.
 3. Κυκλικές κινήσεις του κεφαλιού. 2-3 σετ των 20.

Αυτές είναι οι βασικές ασκήσεις που εκτελούν στον πόνο. Είναι απόλυτα αντιμετωπίσει, να σκληρύνει τους μύες και να αυξήσει τη ροή του αίματος.

Μασάζ και manual therapy

Στην εποχή μας, χωρίς μασάζ πουθενά, οπότε μια πορεία 10 θεραπείες θα είναι επαρκής για την εξομάλυνση της κινητικής λειτουργίας της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, την ένταση των μυών έτσι απομακρύνονται. Για να εκτελέσετε το μασάζ από τον εαυτό σας, ελαφρά για να τεντώσει το λαιμό σας από τον αυχένα.

Μασάζ Φυσιοθεραπεία

Φυσιοθεραπευτικές μεθόδους εκτελούνται υπό την επίβλεψη ενός γιατρού και θεωρούνται αποτελεσματικά στην ανακούφιση του πόνου. Χρησιμοποιείται ηλεκτροφόρηση, laserotherapy και το ωστικό κύμα. Η δράση τους στοχεύει τα νεύρα και τους ιστούς ανάκαμψη λαμβάνει χώρα μετά την τρίτη θεραπεία.

Από τον πόνο στο λαιμό για να σε σώσω, θεραπείες σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα. Ο πόνος σταδιακά υποχωρεί, και σε ένα σημείο εξαφανίζεται και δεν επανέρχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως προληπτικό μέτρο, οι γιατροί προτείνουν να προχωρήσουμε περισσότερο, να κάνουμε το πρωί ασκήσεις και να τρώτε σωστά, έτσι ώστε το σώμα έχει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία.