Πώς να απαλλαγείτε από τον πόνο στο λαιμό μετά τον ύπνο

Πόνος στον αυχένα μετά τον ύπνο είναι τα συμπτώματα της διαταραχές του νευρικού ιστού, των μυών και τη δομή των οστών. Ο λόγος μπορεί να είναι μια δυσάρεστη θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου, το χαμηλό πόνο στην πλάτη, προβλήματα με την παροχή αίματος και τη μόλυνση. Η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό, αλλά αρχικά θα πρέπει να βρείτε την αιτία της δυσφορίας.

Πόνος στον αυχένα μετά τον ύπνο — τα συμπτώματα της διαταραχές του νευρικού ιστού

Η αιτία του πόνου

Πόνος στο λαιμό, το πρωί προκύψουν λόγω των ακόλουθων παραγόντων:

 • Ακατάλληλη στάση του σώματος το βράδυ. Είναι η πιο κοινή προϋπόθεση για την εμφάνιση δυσφορία το πρωί. Έτσι, ο ύπνος ήταν άβολα, αφύσικη, ο ασθενής ήταν ξαπλωμένος, έσπασε την κυκλοφορία του αίματος. Ο χαρακτήρας του πόνου: κράμπες, θαμπό.
 • Τη φλεγμονώδη διαδικασία. Όταν η φλεγμονή και το οίδημα του μυϊκού ιστού πιέζει τις νευρικές απολήξεις, προκαλώντας πόνο. Αλλά δεν είναι πάντα πονάνε γιατί πονάνε οι μύες, η αιτία είναι η φλεγμονή των νεύρων.
 • Η μόλυνση. Ασθένεια μολυσματική φύση επίσης να προκαλέσει δυσφορία και πόνο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να σωστά η διάγνωση της νόσου και να εξαλείψει την πηγή, χρησιμοποιώντας φάρμακα που συνταγογραφούνται από γιατρό.
 • Ογκολογίας. Προϋπόθεση για την έναρξη του πόνου μπορεί να είναι μια κακοήθης νεοπλασία του τραχήλου της σπονδυλικής στήλης του ασθενούς. Με την αύξηση του όγκου βάζει πίεση στους μαλακούς ιστούς, νευρικές απολήξεις. Όλα αυτό οδηγεί σε πόνο.
 • Αν πονάει ο λαιμός μετά τον ύπνο, η αιτία συχνά προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο. Τα συμπτώματα είναι συνήθως συσχετίζεται με ανωμαλίες του νευρικού συστήματος. Ο πόνος σε αυτή την περίπτωση, πωλείται, όχι μόνο στην αυχενική περιοχή και επηρεάζει το κεφάλι, της ωμικής ζώνης, δίνει στα πόδια του. Σπάνια αγγεία κάτω από την επίδραση της πίεσης στα αιμοφόρα αγγεία υπάρχει παράβαση της παροχής αίματος από το λαιμό. Στη συνέχεια, το πρωί, ο ασθενής πρησμένοι μυς, αυξάνοντας την ένταση και τον τόνο.

Όλες οι αιτίες του πόνου στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης χωρίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες. Αλλά αν ο πόνος εμφανίζεται κατά διαστήματα και επαναλαμβάνεται, τότε ο ασθενής θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για τη διάγνωση και την επιθεώρηση.

Διάγνωση

Οφείλεται στο γεγονός ότι η ευαισθησία του τραχήλου της μήτρας συμβαίνει για διάφορους λόγους, οι γιατροί χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους θεραπείας.

Για να μάθετε γιατί πονάει το λαιμό μετά από τον ύπνο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε ένα γιατρό, επειδή μόνο με τη βοήθεια των επαγγελματιών, μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία της νόσου και να θεραπεύσει την ασθένεια. Ο ασθενής υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις (αίματος, απεικόνισης, κ. λπ.). Μετά τη διάγνωση θα πρέπει να πάει σε θεραπεία.

 • Αν ο ασθενής έχει την παθολογία της σπονδυλικής στήλης, η θεραπεία είναι τα φάρμακα ή την πορεία της φυσιοθεραπείας. Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία, αντι-φλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Αφαιρούν το οίδημα των μαλακών ιστών, εξαλείφει τον πόνο στο λαιμό. Ως φυσική θεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μασάζ, φυσικοθεραπεία, χειροπρακτική, βελονισμός θεραπεία. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και αποκαθιστά τις μεταβολικές διεργασίες.
 • Σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις της σπονδυλικής στήλης - να βοηθήσει τα επιμέρους συστήματα της γυμναστικής που αναπτύχθηκε από τον εκπαιδευτή στη φυσική θεραπεία ή ένα γιατρό.
 • Στην Ογκολογία, οι γιατροί χρησιμοποιούν φάρμακα για να ανακουφίσει τον πόνο. Μετά από αυτή τη θεραπεία, που κάνει χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση. Εάν η νόσος γιατρός βρήκε τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο, μετά από χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης μεταστάσεων στο σώμα.
 • Στην απουσία ασθενειών και παθολογικών καταστάσεων θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο μέγεθος και την ακαμψία του μαξιλαριού. Κοιμάται στο μαξιλάρι πρέπει να είναι άνετα, δεν θα πρέπει να προκαλέσει πόνο στην αυχενική περιοχή το πρωί. Το επίπεδο της σπονδυλικής στήλης και το κεφάλι πρέπει να είναι η ίδια. Η σπονδυλική στήλη, ή το κεφάλι δεν πρέπει να γέρνουν, να λάβει μια αφύσικη θέση ή να λυγίσει. Αν το μαξιλάρι είναι το σήκωσε λανθασμένα, perejimautsa αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων, η οποία προκαλεί μια τσιμπημένο αγγεία, προκαλώντας πρήξιμο. Σπάσει την κυκλοφορία του αίματος, όλα αυτά οδηγούν σε ασθένειες της σπονδυλικής στήλης.
Για να μάθετε γιατί πονάει το λαιμό μετά από τον ύπνο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε ένα γιατρό

Θεραπείες

Τι να κάνετε αν έχετε πόνο; Αν δεν έχεις ασθένειες και σοβαρές χρόνιες ασθένειες, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους για γρήγορη ανακούφιση όταν ο πόνος που προκύπτει το πρωί.

 • Να θυμάστε ότι το βάρος από το κεφάλι σας περίπου 9 κιλά, έτσι ώστε οι μύες του αυχένα, είναι σημαντικό να χαλαρώσει. Στον ελεύθερο χρόνο του θα πρέπει να είναι πιο άνετα να βρίσκονται κάτω από το μαξιλάρι.
 • Παγοκύστες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαλείψει τον πόνο. Σημαντικό: η εφαρμογή πάγου στην πληγείσα περιοχές μερικές φορές προκαλεί επιδείνωση των προβλημάτων. Αν πονάει ισχυρότερη και ισχυρότερη, ο πάγος αφαιρείται.
 • Ο λαιμός μπορεί να είναι μια μικρή αυτο-μασάζ χωρίς απότομες κινήσεις.
 • Για την επιβολή ζεστό, υγρές πετσέτες. Πετσέτα θερμαίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτή η διαδικασία βελτιώνει τη ροή του αίματος στους ιστούς. Η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των συμπιέσεων όταν τον πόνο και τους σπασμούς. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο με την αύξηση της θερμοκρασίας. Αν, ακόμη χειρότερα, η συμπίεση έχει αφαιρεθεί.
 • Για γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη, ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη. Πώς να πάρετε φάρμακα, γραπτές οδηγίες για τη χρήση.
 • Τεντώστε τους μυς του λαιμού σας, πριν το κάνετε αυτό, πάρτε ένα ζεστό ντους ή ένα ζεστό πανί πετσέτα.
Ο λαιμός μπορεί να είναι μια μικρή αυτο-μασάζ χωρίς απότομες κινήσεις

Μια σειρά από ασκήσεις

 1. Αν αρχίσει να πονάει το λαιμό, μετά τον ΎΠΝΟ, να καθίσει σε μια καρέκλα, θα πρέπει να ισιώσει την πλάτη σας, ισιώστε τους ώμους σας και κρατήστε το κεφάλι σας ίσια. Πρέπει να τεντώσετε τους μυς του λαιμού σας, μέσα από την αντίσταση για να γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός, προς τα πίσω και προς τα πλάγια. Κρατήσει την τάση 6-7 δευτερόλεπτα εισπνεύστε, κρατήστε την αναπνοή σας και χαλαρώστε για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση 5-6 φορές.
 2. Καθίστε σε μια καρέκλα, να πάρω μια ανάσα και σπρώξτε το πίσω μέρος του το κεφάλι του με τα χέρια του. Θα πρέπει να τεντώσει τους μυς, έτσι ώστε να είναι αντίσταση. Το κεφάλι δεν πρέπει να πέσει. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 7 δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε, χαλαρώστε. Η άσκηση επαναλαμβάνεται 5 φορές.
 3. Εισπνεύστε, πιέζοντας τα χέρια στο κεφάλι, ώστε να υπάρχει αντίσταση, να χαλαρώσετε, ξεκούραση 7-10 δευτερόλεπτα. Αλλάζοντας την κατεύθυνση της πίεσης. Επαναλάβετε πέντε φορές σε κάθε πλευρά.
 4. Εκτελούνται γέρνει προς τα εμπρός και πίσω, πιέζοντας το πίσω μέρος του κεφαλιού του, πατώντας το πηγούνι του στο στήθος του. Στη συνέχεια, έβαλε το χέρι στον λαιμό του και μέσα από την αντίσταση για να γείρετε το κεφάλι σας πίσω. Κάνω 5 γέρνει προς τα εμπρός και πίσω 5 φορές. Ανάμεσα στις πλαγιές χαλαρώστε για 10 δευτερόλεπτα.
 5. Εισπνεύστε και γυρίστε το κεφάλι σας προς την αριστερή πλευρά, θα πρέπει να τεντώσετε τους μυς σας. Κρατώντας το μάτι σας σχετικά με την κατεύθυνση της περιστροφής. Εκπνέετε και να χαλαρώσετε για οκτώ δευτερόλεπτα. Γυρίστε το κεφάλι σε κάθε πλευρά 5 φορές.
 6. Ακούμπησε το κεφάλι του στο στήθος του, πρέπει να χαλαρώσετε τους μυς του λαιμού. Κάνεις κινήσεις της κεφαλής, όπως ένα εκκρεμές, σταδιακά χαμηλώνει το κεφάλι κρατήσει έξω μέχρι το clavicula. Αριθμός ασκήσεων: 8-10.
 7. Χαλαρώσετε και να γείρετε το λαιμό. Κάνει μια κίνηση παρόμοια με ένα εκκρεμές απαλά να το κεφάλι στους ώμους του. Επαναλάβετε 8-10 φορές.
 8. Αφήστε τους ώμους, εισπνεύστε και τραβήξτε την κορυφή προς τα πάνω, τεντώνοντας το λαιμό. Κάνει το κεφάλι στρέφεται προς τα αριστερά και δεξιά πλευρά. Κάνω τα τμήματα 5-6 φορές.