Πόνος στην πλάτη και τη σπονδυλική στήλη, στον αυχένα

Οι λόγοι για την εμφάνιση του πόνου στο λαιμό πολλά. Υπό όρους μπορούν να διαιρεθούν σε που σχετίζονται με το μυοσκελετικό σύστημα και παθήσεις των εσωτερικών οργάνων. Μερικές συνθήκες που απαιτούν άμεση φροντίδα και ακόμη και χειρουργική θεραπεία.

Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός της εξαιρετικής σημασίας της σπονδυλικής στήλης για την υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που η φύση μας παρέχει ένα προστατευτικό πόνος στην πλάτη ενεργοποιείται κάθε φορά που η σπονδυλική στήλη ή συναφών οργάνων ή ιστών που υποβάλλονται σε παθολογικές διεργασίες. Είναι σημαντικό να γρήγορα και σωστά απαντήσει σε τέτοιου είδους σήματα για τον πόνο στην πλάτη και το λαιμό, δεν αποτελεί εμπόδιο για τον κανονικό ρυθμό της ζωής.

Οι κύριοι λόγοι

Οι κύριοι λόγοι

Πόνος στην πλάτη και τον αυχένα οφείλονται σε πολλούς λόγους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τέτοια συμπτώματα είναι μόνο μια ένδειξη της νόσου. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο πόνος στην πλάτη ή τον αυχένα συνδέεται με μειωμένη λειτουργία των μυών, οστών ή αρθρώσεων, η οποία αποτελεί κρίσιμο μέρος του σώματος. Ως επί το πλείστον αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα που αντικρούουν αυτή τη δήλωση. Μπορεί να διαιρεθεί λόγους για τον ερεθισμένο λαιμό και την πλάτη, σε δύο ομάδες.

Μυοσκελετικό σύστημα

Η πρώτη περιλαμβάνει παράγοντες που σχετίζονται με την μειωμένη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος στην πλάτη και στο λαιμό:

 • μυοσίτιδα;
 • οσφυαλγία;
 • ισχιαλγία;
 • ishialgia;
 • οστεοχόνδρωση της άρθρωσης;
 • αρθρίτιδα;
 • κήλη δίσκων.
 • η μετατόπιση των μεσοσπονδυλίων αρθρώσεων;
 • μεταξύ των πλευρών νευραλγία;
 • σκολίωση;
 • κύφωση;
 • λάθος κατανομή της σωματικής φορτίο *
 • τραυματισμοί στην πλάτη και το λαιμό.
Εσωτερική ιατρική

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τους λόγους που σχετίζονται με την παθολογία των άλλων οργάνων και συστημάτων, όταν ο πόνος εξαπλώνεται και στις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στην περιοχή του λαιμού και πίσω:

 • στηθάγχη, στεφανιαία νόσο, έμφραγμα του μυοκαρδίου;
 • φλεγμονώδεις παθήσεις των νεφρών;
 • μολυσματική ασθένεια;
 • παθήσεις του πνεύμονα, υπεζωκότα;
 • η παρουσία των όγκων στην πλάτη ή τον αυχένα.

Cervicalgia

Cervicalgia

Το πιο ενόχληση ένα άτομο βιώνει στη συνέχεια, ο κώδικας πονάει η σπονδυλική στήλη, στον αυχένα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται cervicalgia. Ο λαιμός είναι ευάλωτος λόγω του μεγάλου αριθμού των λειτουργιών που του έχουν ανατεθεί από τη φύση. Πρόκειται για το λαιμό, μέσω των μυών και σπονδύλων, παρέχει την απαραίτητη κινητικότητα στο κεφάλι. Μέσα στο λαιμό του οισοφάγου, της τραχείας, των μεγάλων αιμοφόρων και λεμφικών αγγείων.

Πόνος στον αυχένα εμφανίζονται συχνά στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Η πιο πιθανή αιτία της cervicalgia είναι σπασμού των μυϊκών ινών. Αυτό οφείλεται σε υποθερμία (ξηρασία, κρύο κλιματιστικό μηχάνημα), τραυματισμοί, μεγαλύτερη παραμονή στην ίδια θέση (στον υπολογιστή, ενώ κοιμάται σε μια άβολη μαξιλάρι), γρήγορη στροφή του κεφαλιού ή ανεπαρκές φορτίο. Όταν η φλεγμονή των μυών άνθρωπος σε μια πολύ πόνο, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί στο βραχίονα ή τον ώμο. Οι μυϊκές ίνες διογκώνονται, πίεση στις νευρικές ίνες που περνούν μέσα στους μυς, με αποτέλεσμα ο πόνος γίνεται πιο έντονος.

Αυχενική ριζίτιδα

Πολύ παρόμοια συμπτώματα έχει την αυχενική ριζίτιδα που προκύπτουν από βλάβες του νωτιαίου ρίζες. Ο πόνος μπορεί να ακτινοβολεί (να δώσει) την πορεία των νευρικών ινών, που συνοδεύεται από αδυναμία στα χέρια, δυσκαμψία του αυχένα. Εμφανίζεται το λαιμό ισχιαλγία είναι λιγότερο συχνές από ό, οσφυϊκή μοίρα της. Μια ασθένεια οφείλεται σε τραυματισμό, εκφυλιστικές διαδικασίες της σπονδυλικής στήλης, η παρουσία του αποφύσεις στα οστά και όγκους στις ρίζες των νεύρων.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Πόνος στο λαιμό και την πλάτη μπορεί επίσης να σχετίζεται με εκφυλιστικές αλλοιώσεις της σπονδυλικής στήλης: οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, και η οστεοαρθρίτιδα. Η παρατεταμένη πόνος είναι θαμπό στη φύση, που συνδέονται με δυσλειτουργία του χόνδρου των σπονδύλων, η οποία πυκνώνει και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να ασκήσει πίεση στις νευρικές ρίζες. Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης προκαλεί την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, υπάρχει πόνος στο στήθος, τα χέρια και την πλάτη.

Μεταξύ των σπονδύλων κήλη

Ο λόγος πόνος της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή του αυχένα, μπορεί να είναι μια κήλη δίσκου. Αυτή η ανωμαλία που διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία των νεύρων, μειώνει την ευαισθησία, τη δραστηριότητα και την αποδοτικότητα των μυϊκών ινών. Στην περίπτωση του νωτιαίου μυελού βλάβη παρουσιάζεται το μούδιασμα των άκρων, παραμορφωμένη η λειτουργία των οργάνων της πυέλου.

Διόγκωση των λεμφαδένων στο λαιμό, παρουσία όγκων που οδηγούν στην εμφάνιση της σύνδρομο πόνου διαφορετικής έντασης. Αυτό οφείλεται σε προβλήματα του κυκλοφορικού επιμέρους ιστούς, καθώς και την πίεση στις νευρικές απολήξεις.

Επικίνδυνα συμπτώματα

Επικίνδυνα συμπτώματα

Κάθε φορά που τον ερεθισμένο λαιμό και την πλάτη, ο άνθρωπος προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Για να δικαιολογήσει αυτή του είδους η συμπεριφορά είναι δυνατό, επειδή το σύνδρομο πόνου είναι εξαιρετικά έντονη και έρχεται ξαφνικά. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσελκύσει την προσοχή από την πραγματική απειλή για τη ζωή του ασθενούς και ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια:

 • μυϊκός πόνος συνοδεύεται από υψηλή θερμοκρασία και σε απουσία συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος ή SARS;
 • ο πόνος εντοπίζεται στον αυχένα, τους ώμους, το στήθος, και συνοδεύεται από δυσκολία στην αναπνοή;
 • ο πόνος συνοδεύεται από μούδιασμα του ενός ή και των δύο άκρων, την εξασθένηση της μυϊκής δύναμης;
 • πόνο στην πλάτη ή το λαιμό έχει μια οξεία χαρακτήρα, συνοδεύεται από σπασμούς, αυξάνει όταν βήχετε ή φτερνίζεστε;
 • οξεία οσφυαλγία που συνοδεύεται από πόνο στο στήθος και να ακτινοβολήσει κάτω από τον ώμο λεπίδα;
 • οξύς πόνος στο λαιμό ή την πλάτη εμφανίζεται σε μικρά παιδιά ή έγκυες γυναίκες.

Πρόληψη και θεραπεία

Κατά κανόνα, πόνο στο λαιμό και την πλάτη προκύψει στο πλαίσιο της καθιστικής ζωής, το υπερβολικό βάρος, το άγχος, την κακή κατανομή της έντασης της σωματικής δραστηριότητας. Όλα αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στην εμφάνιση εκφυλιστικές ή τραυματικές παράγοντες που παραβιάζουν την κανονική λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες για την ανύψωση και μετακίνηση βαρέων αντικειμένων, αποφύγετε τις απότομες κινήσεις για να ενισχύσει τους μυς μέσω του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας. Ένας σημαντικός παράγοντας στην πρόληψη των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης είναι για την καταπολέμηση το υπερβολικό βάρος, να μειώσει το φορτίο στο λαιμό και την πλάτη. Ωστόσο, τα τρόφιμα πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Η χρήση του σχεδόν όλα τα φάρμακα για πόνο στο λαιμό και την πλάτη θα πρέπει να συμφωνηθούν με το γιατρό σας. Το διορισμό της θεραπείας θα πρέπει να πραγματοποιείται μετά τον καθορισμό της διάγνωσης της νόσου. Δεν συνιστάται να κάνετε μασάζ, moxibustion, ή μασάζ, αλοιφές. Τέτοια γεγονότα, αν δεν επιδεινώνουν την κατάσταση του ασθενούς, που μπορεί να στρεβλώσει την κλινική εικόνα, περιπλέκουν τη διάγνωση.

Πιο συχνά για τη θεραπεία του πόνου στο λαιμό και την πλάτη ειδικοί συνιστούν-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα σε μορφή δισκίων, κάψουλες, κρέμες, αλοιφές ή ενέσεις. Δημοφιλή είναι τα φάρμακα, τα οποία περιλαμβάνουν την Ιβουπροφαίνη, Δικλοφενάκη, Voltaren, Κετοπροφαίνη, η Μελοξικάμη. Αποτελεσματική αποδειχθεί για να σοβάδες που περιέχουν δραστικές αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες: Dolobene, Dorsaplast, Versatis.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η θεραπεία των συνθηκών που αφορούν πόνος στην πλάτη και το λαιμό, πρέπει να είναι περιεκτική και με στόχο την αντιμετώπιση των αιτίων της νόσου. Ερασιτεχνική προσέγγιση για τη θεραπεία της σύνδρομο πόνου στην πλάτη και στο λαιμό είναι απαράδεκτη.