Δεν περιστρέψτε το λαιμό, τι να κάνω;

Δεν περιστρέψτε το λαιμό, τι να κάνω

Πολλοί άνθρωποι μετά το ξύπνημα το πρωί τον ερεθισμένο λαιμό. Τίποτα λάθος με αυτό. Μερικές φορές μετά το ξύπνημα άρρωστος και δεν θα μετατραπεί λαιμό οφείλεται σε κακή στάση του σώματος στον ύπνο και τα άβολα κρεβάτια. Αλλά εκεί είναι μια δυνατότητα και σοβαρή ασθένεια που κρύβονται πίσω από τέτοιες εκδηλώσεις. Με την συχνή επανάληψη το πρωί τον πόνο πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για τη διάγνωση.

Λόγους

Αν ένα άτομο έχει τον ερεθισμένο λαιμό, είναι δύσκολο να γυρίσουν το κεφάλι τους – μπορούν να μιλούν τόμους. Κάποιες αιτίες είναι εντελώς ακίνδυνο, και μερικοί απαιτούν σύνθετη θεραπεία. Είναι σημαντικό να παρακολουθεί την ευημερία και εκδηλώσεις του πόνου.

Μια άβολη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου

Αν ο πόνος στον αυχένα δεν είναι πολύ ισχυρή, και αυτή η ασθένεια εμφανίζεται μόνο μία φορά πάνω από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (μερικούς μήνες) – το πιο πιθανό ένοχος είναι η άβολη θέση του κεφαλιού κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για να βρείτε το σωστό μαξιλάρι και να προσπαθήσει να κοιμηθεί στην πλάτη.

Σε πολύ σπάνιες εκδήλωση της νόσου δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό, θα κάνετε στον εαυτό σας μια εύκολη αυτο-μασάζ από το λαιμό. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι επαρκής.
Πρόχειρα

Μια άλλη κατάσταση που δεν απαιτεί βοήθεια από τους εργαζόμενους της ιατρικής. Μπανάλ πρόχειρα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στην περιοχή του τραχήλου της μήτρας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε από μια τέτοια αντίδραση από το σώμα, την αιτία του πόνου – ο μυϊκός σπασμός.

Μπορείτε να χαλαρώσετε το λαιμό για να κάνει το μασάζ στον εαυτό σας, ζητήστε από τους αγαπημένους τους για να κάνουν ένα μασάζ ή να πάτε σε ένα γιατρό για παυσίπονα.
Το χαμηλό πόνο στην πλάτη και επιπλοκές

Αν και συχνά, όπως ότι ο λαιμός δεν περιστρέφεται – μια λόγος για να σκεφτεί για την υγεία τους. Συχνά, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ένα σημάδι της παρουσίας του εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, είναι η καταστροφή του χόνδρου μεταξύ των σπονδυλικών δίσκων. Εκφυλιστικές δυστροφικές αλλαγές προκαλούν το ελάττωμα του δίσκους και την απώλεια της ελαστικότητας. Οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας είναι η πιο επικίνδυνη από όλες αυτές τις ασθένειες.

Αν το άτομο ανακοινώσεις πόνο, χρόνο και αμέσως πηγαίνει στο γιατρό, οι πιθανότητες επιτυχούς και ανώδυνη θεραπεία. Φυσικά, για την πλήρη αποκατάσταση του χόνδρου δεν λειτουργεί, αλλά η ασθένεια παύει να μπελάδες και δεν θα αναπτυχθούν περαιτέρω.

Αγνοώντας τον πόνο είναι η εξέλιξη του εκφυλιστική ασθένεια δίσκων – προεξοχή. Η λεγόμενη ελάττωμα αλλάξει μεταξύ των σπονδυλικών δίσκων έξω από το σπόνδυλο. Ο πόνος θα είναι ταραγμένη περισσότερο και θα έχουν μια πιο εντυπωσιακή εκδήλωση.

Κήλη μεταξύ των σπονδύλων της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι μια πολύ επικίνδυνη παθολογία. Αν και πολύ καθυστέρηση τη θεραπεία της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, αγνοώντας τον πόνο, και χωρίς την αλλαγή του τρόπου ζωής, οι πιθανότητες εμφάνισης της κήλης. Σε αυτό το στάδιο της νόσου είναι σχεδόν αδύνατο να γυρίσεις το κεφάλι σου ένα ή τον άλλο τρόπο, αρχίζει να πονάει το κεφάλι του.

Σε μεγαλύτερα μεγέθη μεταξύ του νωτιαίου herniations στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκύψει, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, δυσκολία στην αναπνοή. Ο πόνος δεν είναι σταθερό μόνο σε ένα μέρος, είναι στο άνω άκρων στην πίσω πλευρά. Τα περισσότερα ραβδιά μεταξύ των σπονδυλικών δίσκων, η ισχυρότερη συμπιέζει τις απολήξεις των νεύρων και το σύνδρομο πόνου γίνεται πιο έντονη.

Μηχανική βλάβη

Όταν τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, ιδίως του τραχήλου της μήτρας, το άτομο είναι πιθανό να παραμείνει απενεργοποιημένη. Σε κάθε περίπτωση, η ζημία μπορεί να είναι πολύ σοβαρές ζημιές, επειδή οι σπόνδυλοι στο λαιμό είναι το πιο αδύναμο και το κινητό. Αν έχετε λάβει ένα τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας. Σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών θα μπορούσε ακόμη και να καλέσει ασθενοφόρο.

Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης

Πολλοί άνθρωποι διάγουν καθιστική ζωή, οι δαπάνες πάρα πολύ χρόνο στον υπολογιστή, συχνά πονάει ο λαιμός και, κυριολεκτικά, δεν γυρίζει το κεφάλι. Αυτή η ακαμψία προκαλείται από την κακή στάση του σώματος. Επειδή μακρά συνεδρίαση άτομο παύει να κρατήσει την πλάτη ίσια και αρχίζει να λυγίσει. Το καμπούριασμα δημιουργεί αυξημένο φορτίο στη σπονδυλική στήλη και μπορεί να οδηγήσει σε οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Σπάνια ο πόνος, αλλά επαναλαμβανόμενο – ένα σημάδι της ασθένειας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως ένα γιατρό για τη διάγνωση και να αρχίσουν να πληρώνουν την προσοχή στην στάση του σώματός σας, ενώ η συνεδρίαση.

Ένας άλλος λόγος για τον πόνο στην ανώτερη σπονδυλική στήλη μπορεί να είναι συγγενές ραιβόκρανο. Πόνος στο λαιμό αρχίσει να ενοχλεί, συνήθως κατά την παιδική ηλικία. Καμπυλότητα εμφανής και ο γιατρός θα δώσει προσοχή σε αυτό. Αν η ασθένεια δεν έχει έντονη και εκδηλώνεται μόνο μετά από ένα χρόνο – θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό.

Παθολογικές αλλαγές στο musculus sternocleidomastoideus είναι μια παραβίαση της καθετότητα του αυχένα και δυσκαμψία. Μερικές φορές χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη.
Λοιμώδη νοσήματα

Πολλά κρυολογήματα μπορεί να δώσει επιπλοκές ή λάθος θεραπεία, τη λάθος στιγμή. Ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα παίζει επίσης ένα ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Ορισμένες μολυσματικές ασθένειες είναι πολύ διακριτικό. Με τέτοιες σοβαρές επιπλοκές, όπως λεμφαδενίτιδα ή μηνιγγίτιδα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Και όχι μόνο αυτό, φλεγμονή των λεμφαδένων, και όχι η στροφή της κεφαλής, και υπάρχει απώλεια των κυττάρων του εγκεφάλου. Άμεση θεραπεία με ειδική ειδικός είναι σε θέση να σώσει τους ανθρώπους από μη αναστρέψιμες αλλαγές στο σώμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να αυτοθεραπείας.

Σπονδυλικής λοίμωξης

Στην πραγματικότητα, αυτό το φαινόμενο είναι σπάνιες και οι περιπτώσεις της νόσου δεν είναι πιθανό να επηρεάσει τα άτομα που παρακολουθούν την υγιεινή τους. Μολυσματικές βλάβες της σπονδυλικής στήλης – βακτηριακή οστεομυελίτιδα. Τέτοιες ασθένειες εμφανίζονται συνήθως στο παρασκήνιο από άλλο, πιο σοβαρές ασθένειες (AIDS, καρκίνος, σοβαρή παχυσαρκία).Οστεομυελίτιδα των σπονδύλων ατροφία, και δεν μεσοσπονδύλιων δίσκων, η οποία καθιστά τη νόσο πιο επικίνδυνο.

Πόνος στον αυχένα είναι σταθερή και ισχυρή, με τα πρώτα σημάδια που απαιτούν νοσηλεία.

Συνοδά συμπτώματα

Αν η ασθένεια δεν είναι επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία, μπορείτε να καταπολεμήσει τον πόνο ή απλά περιμένετε, τη μείωση του φορτίου για το λαιμό. Αλλά ορισμένες ασθένειες που απαιτούν ιατρική φροντίδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα συμπτώματα που ορίζουν μια σοβαρή παθολογία, η οποία απαιτεί θεραπεία με το γιατρό.

Ζάλη, πονοκεφάλους συχνά ασχολούνται με οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Τα τυπικά συμπτώματα της οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας και τις επιπλοκές του:

 • Δυσκολία στην αναπνοή;
 • Ζάλη και πονοκεφάλους;
 • Συχνές λαιμό πυρόλυσης *
 • Η πιθανή μείωση στην όραση και την ακοή.

Οι τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, λοιμώξεις της σπονδυλικής στήλης ή συστροφή του δηλωτικού συνεχή έντονο πόνο, εικαστικές εκδηλώσεις. Να αναγνωρίσουν την ασθένεια αυτή είναι αρκετά απλή. Το επόμενο βήμα – να πάει στο γιατρό.

Όταν ασθένειες ή τις επιπλοκές τους έχουν αυτά τα συμπτώματα:

 • Βήχας ;
 • Πονόλαιμο;
 • Ρίγη και πυρετό;
 • Φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας λεμφαδένες.

Είναι καλύτερα να μην περιμένετε για επιπλοκές και πηγαίνετε αμέσως στο γιατρό όταν παρόμοια συμπτώματα.

Θεραπεία

Αν πονάει και δεν περιστρέφεται γύρω από το λαιμό, στη συνέχεια, τι θα πει ο γιατρός. Σε τι κατάσταση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό; Εάν υπάρχει κάποια ασθένεια που προκαλεί τον πόνο – είναι καλύτερα να μην περιμένω και να πάω για την υποδοχή του τοπικού θεραπευτή. Θεραπεία θα εξαρτηθεί από τον τύπο της νόσου και το στάδιο της εξέλιξης. Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης και τις επακόλουθες επιπλοκές χρειάζεται σύνθετη αντιμετώπιση, η οποία διορίζει ο εμπειρογνώμονας από ένα στενό προφίλ (vertebrolog ή νευρολόγο).

Το πρώτο βήμα για τον πόνο στο λαιμό - ένα ταξίδι στο τοπικό θεραπευτή

Κάποια μέγεθος μεταξύ των σπονδυλικών κήλη χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη, αν υπάρχει υπερβολική πίεση στα σπονδυλικά νεύρα. Σε άλλες περιπτώσεις, η συντηρητική θεραπεία.

Λοιμωδών νοσημάτων και των επιπλοκών τους αντιμετωπίζονται με ειδικά παρασκευάσματα και ύπνο.

Πώς να ασχοληθεί με τον πόνο, την οποία ο ασθενής προσέφυγε στο γιατρό; Υπάρχει μια σειρά από φάρμακα, που σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην κανονική ζωή (αν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας της υποκείμενης νόσου). Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει τα φάρμακα αυτά να αποδυναμώσει ή να αποτρέψει τον πόνο:

 • Μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Να μειώσει τον πόνο, αφαιρέστε το οίδημα, ανακουφίζει την πίεση στις νευρικές απολήξεις.
 • Τα αναλγητικά φάρμακα αποτέλεσμα την ταχεία απομάκρυνση του πόνου. Επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και να μειώσει τη σοβαρότητα της ταλαιπωρίας.
 • Μυοχαλαρωτικά. Ανακούφιση από τους σπασμούς, χαλαρώστε το λαιμό και να της επιτρέψει να ανακτήσει την κινητικότητα. Να βοηθήσει με το πρήξιμο.
 • Σύμπλεγμα βιταμινών – ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τους σπονδύλους, δίσκοι μεταξύ των σπονδύλων, οι αυξήσεις του σώματος στο στρες.

Μια σειρά από φάρμακα για την καταπολέμηση του πόνου σύνδρομο δεν μπορεί να οριστεί ανεξάρτητα, αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα συγκρότημα φυσικοθεραπευτικής διαδικασίες:

 • Ο βελονισμός;
 • Τσιμπήματα των φαρμακευτικών βδέλλες;
 • Η διέγερση των νευρικών ινών με το ηλεκτρικό ρεύμα το ασθενές φορτίο;
 • Θεραπεία με μαγνητικά πεδία.

Επίσης vertebrolog ή νευρολόγο μπορεί να συνταγογραφήσει μια πορεία μερικές δημοφιλείς θεραπείες που βοηθούν να ξεπεράσουν την ασθένεια. Είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε φάρμακα. Έτσι, ασθένεια υποχωρήσει ή εντελώς σε ύφεση, είναι απαραίτητο να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες του γιατρού και να μην αυτοθεραπείας.